Értem, köszönöm, ezt az infót is továbbítom neki. Eddig a konzulátus adott neki egy listát olyan ügyvédekről, akik tudnak angolul. Azt még nem tudom, hogy mire jutott ezzel a listával. De köszönöm még egyszer az információt!
angolul beszélő magyar ügyvéd keresés
Igen, de az angol barátjának kell kérnie kifejezetten a magyar bíróságtól, hogy értesítse az angol konzulátust. A külföldi állampolgár esetén a konzulátus értesítése azért nem automatikus, mert a terheltnek joga van ahhoz, hogy ne kérje államának konzuli közreműködését.
Rendben, akkor úgy néz ki a konzulátus felkeresése a legfontosabb most és akkor ők tudnak neki segíteni a továbbiakban. Köszönöm a válaszokat és segítséget!
Ha nem beszél magyarul, akkor kötelező tolmács kirendelése akkor is, ha az ügyvédje beszél angolul. A tolmács pedig hűen le fog neki mindent fordítani. Az angol konzulátus értesítését kell kérni és akkor a konzulnak ott kell lennie a tárgyalásokon, sőt az azt megelőző eljárási cselekményeknél is.
Köszönöm a választ!
Szerintem egy olyan valakit keres, aki jártas ezekben a jogi dolgokban és elmagyarázza neki, hogy miért indul ellene eljárás, mit tehet, mik a jogai, mik a kilátások, mit kell most pontosan csinálnia, mit ne csináljon.
A tolmács is jó ötlet, de azért gondoltam egy angolul beszélő ügyvédre, mert úgy talán kevesebb információ veszik el a fordításban.
Még arra gondoltam, hogy menjen be az angol nagykövetségre és ott kérjen segítset, szerinted ezt érdemes megpróbálni?
vagy angolul tudó bírót is keres?
tolmács
Kedves Fórumozók!
Az egyik angol ismerősöm Budapesten él és eljárás indult ellene és 2 másik (magyar) barátja ellen. Azt mondta, hogy az ügyvéd, akit kirendeltek neki nem tud angolul ezért nem nagyon tudja, hogy most mit kéne csinálnia, kihez fordulhatna.
Tudna-e valaki esetleg tippet adni, hogy hol vagy hogy lehet olyan ügyvédet találni, aki jól tud angolul?
Köszönettel
Tomi
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02