Ittas vezetés


egerszalókhotelresort # 2018.03.04. 06:44

Köszönöm a sok jóindulatú hozzászólást! Azért azt szögezzük le,hogy nem nekem kell az ártatlanságomat bebizonyítani, hanem a hatóságoknak a bűnösségemet. A baleset úgy történt, hogy a szomszédom autóját húzta meg egy olyan személy akinek amúgy nincs jogosítványa (nem kapta meg a hosszabbítást jelenleg mivel idős, mielőtt bárki kötekedne és a családomba tartozik megbízom benne, a kárt természetesen ő megtérítette, nem véletlen hogy nem akarom megmondani ki vezette). Szóval meghúzta. Aznap engem még később láttak vezetni az autómmal, mert miért is ne vezethetném a saját autómat. Majd órákkal a balesetet követően (kb 5-6 óra telt el) Én már taxival mentem haza, a kocsim egy ismerősömnél volt, akinél én ittam, mert miért is ne ihatnék? Hazaérek és a szomszéd kérdőre von, hogy mi történt? Megmondtam neki, hogy rendezve lesz a kár, másnap. Az számára teljesen mindegy ,hogy ki okozta, neki az a lényeg h rendezve legyen. De ő jelezte,hogy már kihívta a rendőrőket mivel én nem kerestem őt. Mondtam neki, hogy ok, csá megyek aludni, majd rendezzék le a rendőrökkel. Elmentem aludni, majd később csöngettek hozzám. (azért maradjunk annyiban, hogy ha tudom, hogy részegen balesetet okoztam, fogom azt nem nyitom ki az ajtót senkinek, a rendőrség nem törheti rám az ajtót, egy elég nagy házban lakok akár mondhattam volna azt is hogy nem hallottam, hogy kopognak, csengő nincs) A rendőr kinyitotta az ajtót és a jelentésében ő azt írta, hogy állítólag én elismertem neki a részeg baleset okozást, amit picit lesarkított mert én annyit mondtam neki, hogy igen én a felelősségemet elismerem(más helyett elvállalom) de az ittas vezetést nem ismerem el mert ilyen nem történt.
Az orvosszakértő pedig azért kellene mert az engem igazolna, miszerint én nem lehettem ittas a baleset idején, mivel nem is voltam.

Tivadar, nagyon jó a fantáziád, de a realitásérzéked már kevésbé jó.

Vadsuhanc # 2018.03.01. 13:02

Kedves egerszalókhotelresort!

Egy dolognak a leírását kicsit "elnagyoltad". Ez pedig a baleset leírása. Az írod, hogy „.."az én autómmal történt egy személyi sérüléssel nem járó baleset okozás. A baleset okozást nem látta senki, tehát senki nem mondhatja azt hogy én voltam..”"

Nehezen tudom elképzelni, hogy a rendőrök minden alap nélkül becsengetnek egy házba onnan kirángatnak az ágyból valakit a személyi szabadságát korlátozzák, vérvételre viszik, gyanúsítottként hallgatják ki stb.

Azért ezt a balesetet részletezhetnéd....

Ittasvezetes.hu # 2018.03.01. 12:10

Vegyész szakértői vér elemzés volt csak, ami engem igazol, miszerint felszálló az alkoholszintem ezért a cselekmény időpontjában(amikor NEM is én vezettem) nem lehettem ittas.

Néhány éve ennek már nem igazán van jelentősége. Az adott alkoholmennyiséget bevitte a szervezetébe (tehát elfogyasztott annyi alkoholt, amely a befolyásoltság előidézésére alkalmas) - ez már önmagában elegendő.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Ittasvezetes.hu # 2018.03.01. 11:52

egerszalókhotelresort

A járművezetés tagadása (ha igaz, ha nem) mindig a lehető legelhúzódóbb eljáráshoz vezet. Találkoztunk három (!) évig elhúzódó üggyel is, melynek a végére a (tagadó ) gyanúsított "lett" a bűnös.

Szemtanú nem szükséges egy cselekmény bizonyításához!
"nem látott senki vezetni" - ez önmagában nem jelent felmentést.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

wers # 2018.03.01. 10:15

helyesen mondta

Zoliie # 2018.03.01. 09:53

A kérdésem az lenne,ha Angliában eltiltanak a vezetéstől,az eltiltás érvényes más országokra is ?A bíró azt mondta bárhol vezethetek az Egyesült Királyságon kívül,amúgy a jogsimat is vissza adták.

egerszalókhotelresort # 2018.03.01. 08:29

Sziasztok! Tavaly május óta húzodik egy ügyem, akkor bevonták a jogositványomat azzal gyanusítanak, hogy ittassan vezettem, melyre egyelőre bizonyítékuk nincsen, de mivel ilyen nem történt meg úgy gondolom, hogy nem is lesz. Az otthonomban keltettek egyik éjszaka, amikor én valóban ittas voltam, de autót nem vezettem, az én autómmal történt egy személyi sérüléssel nem járó baleset okozás. A baleset okozást nem látta senki, tehát senki nem mondhatja azt hogy én voltam (akár rosszinudlatból, mivel a rendőrőket a szomszédaim hívták ki). Én semmi olyan nyilatkozatot nem tettem miszerint én vezettem volna az autót, vagy én okoztam volna balesetet. Vallomásomban is elmondtam, hogy NEM én vezettem az autót NEM okoztam balesetet NEM vezettem ittasan. A kihallgatásom óta érdemi lépés nem történt. Két havonta kapok egy levelet, miszerint meghosszíbbítják a nyomozást, mivel ez a vádemelésben történő döntés elháríthatatlan akadálya. Vegyész szakértői vér elemzés volt csak, ami engem igazol, miszerint felszálló az alkoholszintem ezért a cselekmény időpontjában(amikor NEM is én vezettem) nem lehettem ittas. Orvosszakértői elemzés az iratismeretéskor nem volt.
Nagyon tele van már a fszom, ha én lennék a ludas fülem farkam behúznám, de így elég bosszantó, hogy nincs jogosítványom. Mit tudok tenni ebben az esetben? Kártérítést indítványozhatok, miután visszaadták a jogsit? Mi tart eddig, mi a jó istent lehet még nyomozni ebben az esetben? Vagy direkt kibszásból húzzák az ügyemet mert tudják, hogy nem tudják rámbizonyítani?

Köszi,

egerszalókhotelresort # 2018.03.01. 08:28

a

Carella # 2018.02.17. 18:52

Szomorú! Lehet nem lesz már rá módjuk, alkalmuk esetleg...Így is fordul a kocka néha!

Szomorú örökös # 2018.02.16. 14:20

Carella

Azt már előadtad korábban, hogy nálad az egész helyi rendőrség a "tenyeredből eszik", mert "helyre tetted" őket. :-D

Csak tudod, okos ember ilyesmivel nem dicsekszik, mert esetleg fordulhat a kocka és utána fűnél-fánál megállítanak. És hidd el, ha akarnak, mindig találni fognak valamit nálad, ami nem szabályos. És ezt egészen addig csinálják, amíg van házad, munkahelyed, családod - bár félek, az utóbbi már régen elhagyott a természeted miatt. ;-)

alfateam # 2018.02.16. 13:46

Á, ennyire nem bonyolult.
A vörös a pb. gáz színe a kék az oxigéné. Ezeket a gázokat használják a gázszerelők ami által gyorsan gazdagodnak...:)))

wers # 2018.02.16. 13:26

Mint a sál a nyakamban. Ja és a mellényszerű bizé is. Bár inkább bordó-kék.

ius latratus # 2018.02.16. 13:11

Tényleg baj lehet a képzettségemmel, mi az a vörös kék?
:)

Carella # 2018.02.16. 12:38

ius te vörös kék alulképzett! Konkrétan ismerek olyan embert és mert neked ez nem tetszik tehetsz egy szivességet!!! És akárhányszor megállítanak csak azt tudják mondani már minden rendben van további jó utat. És nemsokára már erre sem lesz lehetőség.

Carella # 2018.02.16. 12:35

ius vagy mi aszar! Te olyan lehetsz kb mint a neved

wers # 2018.02.15. 05:36

Szomorú örökös, ez azért nem annyira egyszerű. A nemzetközi egyezmények nem kőbe vannak vésve, és rengeteg példát tudnék felsorolni, hogy melyik állam hogyan nem tartja be.
De csak kicsiny példa, mi a búbánatnak kellett Ausztriával külön megállapodást kötni (kb két éve), hogy elfogadják a "P" renszámokat, amikor arról sokkal előbb EU szerződést aláírtak. És sorolhatnám.

Szomorú örökös # 2018.02.14. 18:34

Carella nem először fog mellé, de attól félek, nem ez volt az utolsó. :-)

Az uniós szabályozás pont azért uniós, mert az Unió területén betartandóak.

ius latratus # 2018.02.14. 14:34

wers

Információi? Sehonnan. Az ismerős ismerősének az ismerősétől. Aki rendőr, vagy ügyvéd, vagy nemzetközi jogász.
Nem tudni.
Egy a biztos,hogy az is hülye.

ius latratus # 2018.02.14. 14:29

Te tévedsz, s ezen felül még hőbörögsz is.
S biztos Magyarország miniszterelnöke az oka, de a nem értem, hogy egy ilyen fehérjehalmaz minek vesz még levegőt.

wers # 2018.02.14. 14:29

Hogy nincs nemzetközi egyezmény? Max nem tartják be. És nem is túl fiatal az egyezmény. 1968-ban ültek össze az országok nagyemberei. Magyarországon 1980-ban tették közzé az aláírt változatot. A jogsi duplázást szerintem már évek óta kidobja a nyilvántartás az eu területén. A külföldi rendszámot pedig ha magyar állampolgár vezeti, akinek Magyarországon van a szokásos lakcíme, szintén büntetik.
Honnan vannak az információid?

Carella # 2018.02.14. 14:08

Tisztelt Ittas vezetési admin! Ön téved. Balassagyarmaton ami pl. a szlovák határ közelében (közvetlen mellette) van, a trendi az, ha valakinek elveszik gyarmaton a magyar jogsiját, de ő szerzett előtte egy szlovákot is, akkor a szlovák jogsijával Szlovákiában simán vezethet, ugyanis nincs a két ország közt egyezmény. Harag van a két ország között és ezért nem vezetik át a dolgaikat sem ők sem mi. Ezért fél gyarmatnak a rendszáma Vk-s szlovák. Így semmilyen büntetést nem kell befizetniük amit a saját magyar rendőreink intéznek. Kár vitatkozni bárkinek is, nem tudja senki behajtani ezeket a büntetéseket. Így a ezek a szépséges rendőrök inkább azt a becsületes magyart kergetiik , ellenőrzik és büntetgetik aki becsületesen magyar rendszámmal közlekedik...Kár volt azt hinni, hogy majd így őket tisztelni fogják ezért és ezt nézik valamibe is. A mocskok saját embertársaikon gyűjtik a pénzt a szervezet működését bizonyító rendszererősítőt. Hányni kell a magyar embertől hogy ekkora barom. Hajrá magyarok hajrá, Orbánnal az élen.

Ittasvezetes.hu # 2018.02.12. 22:41

Maki177

A "külföldi" vezetői engedélye sem Magyarországon, sem más országokban - nem érvényes. Egy személynek egy vezetői engedélye van. Ha Ön honosította, az azt jelenti, hogy az eredeti (Magyar) vezetői engedélyének "másolata" van a birtokában.

Így tehát Ön nem hogy Magyarországon, hanem más országban sem jogosult a gépjárművezetésre a "honosított" vezetői engedélyével.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Ittasvezetes.hu # 2018.02.12. 22:34

Maki177

http://ittasvezetesertjarobuntetes.blog.hu/…zzek_masikat


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Ittasvezetes.hu # 2018.02.12. 22:33

Tokrol86

https://youtu.be/qilez-06zco


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

drbjozsef # 2018.02.12. 19:41

"Magyarországon el vagyok tiltva a vezetéstől"

Hogy vezethetsz-e? Persze.

Áramot. Vagy háztartást.