Ittas vezetés


wers # 2021.09.14. 05:07

Tastarossa köszi hogy leírtad azt amit itt még senki sem mert.

Arra gondolsz, hogy ne vezessen, akinek nincs érvényes jogija? Hol láttál olyan tanácsot itt, ami nem ezt írja? Persze Tastarossa bátorságát ez nem kisebbíti.

(hozzá teszem, meg tudom érteni, hogy nem nagyon ad okot dicsekedésre, ha elveszik a jogsit. De jobb nem tovább tetézni)

wers # 2021.09.14. 05:02

Válts munkahelyet ha a munkádhoz elengedhetetlen a vezetés.

"Józsi bá" ezt úgy gondolta megoldani, hogy nem osztotta meg ezt az élményt a munkáltatójával. Csakhogy közben elérkezett az éves randi az üzemorvossal és a dokinéni kérte a jogosítványt.

Ma is azon bosszankodik, hogy már csak pár hete lett volna hátra, hogy megússza. Pedig még mindig jobban járt, hogy csak a dokinéni kérte, nem a rendőr igazoltatáskor. (bár ő nem kérte volna, látja, hogy a hivatal őrzi)

vini66 # 2021.09.13. 18:21

Tastarossa köszi hogy leírtad azt amit itt még senki sem mert. Ígérhetik hogy 1-2 hónap múlva lesz jogosítvány 200-300 ezerért.(ez az ami a végén 500 ezerre is felmehet) nyugodjál meg nem lesz. A folyamat úgy megy ahogy Tastarossa leírta az. ITTAS VEZETÉS: „A NAGY KISOKOS”-ba. Válts munkahelyet ha a munkádhoz elengedhetetlen a vezetés.

drbjozsef # 2021.09.06. 07:31

Csoki, te vagy az? :D

Tastarossa # 2021.09.05. 17:15

90 vagy 91-es a száma?

Slainte # 2021.09.03. 14:56

Tantarossa,

sajnálom, hogy néhány egyszerű jogszabályi rendelkezést nem sikerült értelmezni, pedig a végén össze is foglaltam a gyengébbek kedvéért.

Akkor megpróbálom még egyszerűbben:

  1. A kérdező korábbi elítélése már nem szerepel a bűnügyi nyilvántartás egyik alrendszerében sem.
  2. A bűnügyi nyilvántartásban nem szereplő előéleti adat az újabb büntetőeljárásban nem használható fel.
  3. Az, hogy a Robotzsaru rendszerben mi látható, tökéletesen közömbös.
Tastarossa # 2021.09.02. 14:28

Slainte kedvéért mégegyszer:

A RobotZsaru (RzsNeo) nevű szoftver (melyet a rendőrség használ), soha nem felejti el az ittas vezetést (sem), így az mindenkor látható a rendszerben.

CopyPaste bajnok ...

Slainte # 2021.09.01. 13:26

Tastarossa,

valóban rengeteg blődség van itt. Például te most írtál egy hatalmasat.

Akkor most gyorstalpalóként csak néhány jogszabályi rendelkezés.

  1. Btk. 100. § (1) bekezdés: E törvény erejénél fogva áll be a mentesítés ... járművezetéstől eltiltás ... esetén az ügydöntő határozat jogerőre emelkedése napján.
  2. 2009. évi XLVII. törvény a bűnügyi nyilvántartási rendszerről, az Európai Unió tagállamainak bíróságai által magyar állampolgárokkal szemben hozott ítéletek nyilvántartásáról, valamint a bűnügyi és rendészeti biometrikus adatok nyilvántartásáról
  • 7. § . § E törvény alkalmazásában bűnügyi nyilvántartások:
  1. a bűntettesek nyilvántartása,
  2. a hátrányos jogkövetkezmények alatt álló, büntetlen előéletű személyek nyilvántartása,
  3. a büntetőeljárás hatálya alatt állók nyilvántartása, és
  4. a külföldre utazási korlátozás hatálya alatt állók nyilvántartása,
  • 15. § A hátrányos jogkövetkezmények alatt álló, büntetlen előéletű személyek nyilvántartásában annak az adatait kell nyilvántartani,

...

  1. akivel szemben a bíróság bűnösséget megállapító jogerős ügydöntő határozatot hozott, és annak jogerőre emelkedésének napján mentesült.
  • 18. § (2) bekezdés: A hátrányos jogkövetkezmények alatt álló, büntetlen előéletű személyek nyilvántartásába felvett adatokat szándékos bűncselekmény miatt kiszabott ... járművezetéstől eltiltás ... esetén a végrehajtás befejezésétől vagy a végrehajthatóság megszűnésétől számított öt évig kell nyilvántartani.

3. Btk. 97. § (2) bekezdés: A büntetőjogi felelősség megállapítására, a kiszabott büntetésre és az alkalmazott intézkedésre vonatkozó adatokat közhiteles hatósági nyilvántartás tartalmazza a törvényben meghatározott időpontig, ezt követően hátrányos jogkövetkezmény az elítélés miatt már nem állapítható meg az elítélttel szemben.

Tehát gy.k.: a kérdező a korábbi ítélete (ügydöntő végzése) jogerőre emelkedése napján mentesült a hátrányos jogkövetkezmények alól, ezért elítélésének adatai a 2009. évi XLVII. törvény 18. § (2) bekezdés b) pontja alapján a hátrányos jogkövetkezmények alatt álló büntetlen személyek nyilvántartásába kerültek be a végrehajtás ideje (1 év) plusz 5 évre. Tehát 6 év után onnan is törölték. Innentől kezdve korábbi elítélése a Btk. 97. § (2) bekezdés első mondata alapján még csak súlyosító körülményként sem vehető figyelembe, A Robotzsaru nem a törvény 7. §-a szerinti közhiteles hatósági nyilvántartás.

Ennyit a blődségekről, pedig lehetne még miről írni. Részletfizetés mint alanyi jog... édes istenem!

Tastarossa # 2021.08.31. 15:31

Slainte

"Ez már semmilyen nyilvántartásban nem szerepel, ha nem mondod el, nem is fognak tudni róla. "

Ez az állítás úgy, ahogy van hamis. A robotzsaru SOHA nem felejt.

Azért is írom, hogy itt sok száz oldalon át annyi blődség olvasható, hogy ember legyen a talpán aki kiigazodik rajta.

Tastarossa # 2021.08.31. 15:20

Hajnika

"Sajnos neki a munkájához elengedhetetlen a jogosítvány"
Ez az álmából felébresztett ittas vezető első, második és harmadik mondata is egyben. Most más állást kell keresnie, és még csak arra sem hivatkozhat, hogy munkanélküliség van...

Tastarossa # 2021.08.31. 15:17

Jó is, hogy Factory szóba hozta, akkor itt a 19. pont:

19. A ráivás. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy az ittas vezető valamit elkövet, és elhagyja a helyszínt. Például meghúz egy parkoló autót, és hazamegy, vagy egy kocsmába. Ennek az életszerűtlenségével van a fő gond: okozok egy balesetet, vagy egy közlekedési esemény résztvevőjeként távozom, majd a pohár után nyúlok. Fel szokta bosszantani a hatóságot az erre való hivatkozás, és ennek van folyománya is: az első szakvélemény után kérnek egy másodikat is, végső soron a szakértők a bíróságon fognak egymással szembemenni, vagy egymás mellett haladni. Ennek az átfutási ideje 2 (kettő) év. Mi lett volna ha az elkövető elismeri, hogy előtte (is) ivott? 1. az eljárásában a hatóság beismerőként könyveli el (jelentős enyhítő körülmény) 2. az ügy harmad annyi idő alatt lezárult volna (szakértők, tanúk csatájának hiányában). A ráivásra való kitartó hivatkozás egy torzsalkodó, makacs, tagadó magatartás, amely évekig elhúzódó eljárást fog eredményezni. Egyáltalán nem éri meg. Van amikor jobb elismerni, hamarabb szabadulsz a gondoktól. Ez az eset pontosan ez. Számtalan közéleti személyről tudjuk, hogy balesete után erre hivatkozott, az újságok megírták, ehhez nem kell messze elgondolkozni. Az eredmény: súlyos ítéletek, több esetben börtön például az alábbi két közismert személynek: S. A / E. R. Név nélkül...

Tastarossa # 2021.08.31. 15:08

Factory

Ez egy gyakori védekezés. Ha ennyire ijedős vagy, nem túl stabil a lelki állapotod. 1:1000 esélyed van, hogy elkerülöd az ezzel járó cselekményeket. A "ráivás" szó hallatán a legtöbb bíró a falnak tudna rohanni...

Tastarossa # 2021.08.31. 14:59

ITTAS VEZETÉS: „A NAGY KISOKOS”
Tekintettel arra, hogy ez a TOPIC több száz oldalon át taglal számtalan kérdést és választ, készítettem egy összefoglalót arról, hogy mit érdemes tenni.

  1. Mivel ezt a fórumot már az elkövetés után fogod olvasni, arra vonatkozó tanácsokat nem fogok adni, hogy mit kellett volna tenned, nem kellett volna innod és vezetned, továbbá hogy a rendőrökkel milyen nexusba kerültél akkor és ott.
  2. Ha csak légalkoholméréseket hajtottak végre, elképzelhető, hogy ki is hallgattak. Ezt a gyakorlatot egyáltalán nem tartom szerencsésnek, mivel ha a rendőrök úgy vélték, hogy ittas vagy, hogyan várták el tőled, hogy „józan” és átgondolt válaszokat adj? Félretéve ezt, ha a kihallgatás (jegyzőkönyv felvétele, kikérdezés) megtörtént, akkor szinte bizonyos, hogy a rendőrséggel már több dolgod ebben az ügyben nem lesz. Az ügyed a bíróságra kerül, ahol vagy lesz tárgyalásod, vagy nem. Ebbe jelen pillanatban semmilyen beleszólási lehetőséged nincs. Írhatsz tárgyalás tartása iránti kérelmet, de jelenleg nincs hová. A rendőrségről már kiment az ügyed, a bíróságra még nem érkezett be, a kormányablaknak pedig semmi köze ehhez (a kormányablakba kerül a jogosítványod). Tehát csak várhatsz, ez az egyetlen lehetőséged.
  3. Ha vérvétel történt, akkor biztos lehetsz benne, hogy a rendőrség beidéz, a laboreredmények kiértékelése után. Akármit is mond akárki, ez a folyamat nem gyorsítható, és átlagosan negyed év, de nem ritkán fél év. Annak ellenére, hogy módszertani előírásban rögzített módon, a szakértőknek nincs korlátlan idejük rá, mégsem számíthatsz arra, hogy ez néhány hét alatt lezajlik. Sem te, sem rendőr „ismerős”, sem ügyvéd sem tud hathatósan közreműködni, hogy ez a folyamat lényegileg gyorsabbá váljon. Tehát csak várhatsz, ez az egyetlen lehetőséged.
  4. Ha a 2. pont ellenére, vagy a 3. pont alapján kihallgatásra idéznek, a legjobb, amit tehetsz, hogy egy olyan ügyvédet keresel fel, aki óradíjban dolgozik, és elkísér, tanácsaival segít. Jelentős eredményt ne várj attól, ha több százezer forintért megbízol egy ügyvédi irodát. Tudom, hogy most felhördülnek az ügyvédek ezek láttán, ám a gyakorlati tapasztalat az, hogy az 500 ezer forintos „komplex” segítség sem hoz több eredményt, mint a 15 ezer forintos óradíjas ügyvéd jelenléte az eljárási cselekményeknél.
  5. A rendőrségre, sőt a bíróságra is el tudsz menni egyedül. Adott esetben kirendelt védőt kapsz, aki tökéletesen elegendő az ügyed ellátására. Gondolj arra, hogy a tudás nem pénz kérdése jelen esetben. Ugyanaz a fogorvos a szakrendelőben TB járulékért, rosszabb körülmények között ugyanúgy betömi a fogadat, mint a magánrendelésén, korszerű rendelőben, nyugtató környezetben 60 ezer forintért.
  6. A rendőrségen és a bíróságon is az együttműködés a legfontosabb. A munkáltatói igazolásodat csatold be, de azt tudnod kell, hogy ez csak akkor ér bármit is, ha több kategóriával rendelkezel, és nem az elkövetés kategóriájának megfelelő járművel dolgozol. Tehát ha például személygépkocsival követted el, de árufuvarozó vagy 3,5 tonnás járművel, akkor esélyed van kategóriára korlátozásra, de attól a B kategóriás vezetői engedélyed nem jut vissza hozzád előbb. Ehhez ügyvédi közreműködés szükségtelen, magad is elő tudod adni a munkáddal kapcsolatos dolgaidat, irataidat, igazolásodat.
  7. Kérj részletfizetést, ez mindenkinek jár alanyi jogon. Ehhez drága ügyvédet felfogadni szükségtelen.
  8. A közlekedési alkalmassági vizsga (utánképzés) elkerülése a kezedben van. Sok ügyvéd eltitkolja, vagy varázsköntösbe bújtatja ennek a mikéntjét, pedig roppant egyszerű: ha a vezetői engedélyedet korlátozzák kategóriára, mentesülsz a vizsga alól. Nincs ebben semmi olyan mágia, amivel sokan meg akarnak etetni. Sőt, azt is tudd, hogy ha csak B kategóriád van, még azt is le lehet korlátozni, ilyen esetben csak a személygépjárművek vezetésétől vagy eltiltva, de például segédmotorkerékpárt vezethetsz továbbra is. Ezzel mentesülsz a vizsgakötelezettség alól. Ha egy ügyvéd azt ígéri, hogy ezt garantáltan „megoldja”: nem mond igazat! Ezt te magad is el tudod érni, egy szépen előadott őszinte bűnbánattal, s kellő életviteli indokokkal.
  9. Börtön? Nem! Ha valaki azzal akar elcsábítani az ügyvédi képviseletére, hogy elkerülheted a börtönt, igazat állít. De azt egyébként is elkerülöd. Szinte példátlan, hogy valakit egy ittas vezetésért lecsukjanak, ha van ügyvédje, ha nincs. Többszörös visszaeső, előzetesen már felfüggesztett szabadságvesztésért, súlyos balesetért (halál, maradandó fogyatékosság) már van aggódni valód. Ha halálos közúti balesetet okoztál, vagy aki megsérült, fogyatékossá válhat, akkor fogadj ügyvédet!
  10. A bíróság a kiértékelésnél azt veszi nyomatékosan figyelembe, hogy mennyi volt a megmért alkoholszinted. Néhány helyen olvasható, hogy ez magánszakvéleménnyel befolyásolható. Ez csak az esetek elhanyagolható százalékában igaz. A törvény azt mondja ki, hogy amennyi alkoholszintet mértek nálad, az bizonyosan elfogyasztásra került. Annál kevesebbet nincs az a szakértő, aki kiszámol neked úgy, hogy az a bíróságot térdre kényszeríti. Tehát amit mértek, az a garantált alsó határ. Nem tudsz mentesülni a felelősségrevonás alól, ha egy magánszakértő matematikai módszerekkel a bűncselekményi határ alá kívánja számolni az értékeidet. Csak kidobott pénz, semmi más.
  11. Ha egy ügyvéd azt ígéri, hogy segítségével rohamosan csökkenni fog az eljárás tartama, az egy ígéret, semmi több. Te is megteheted, hogy hetente bemész a rendőrségre, és megkérdezed, hogy áll az ügyed. A bíróságra havonta írhatsz egy levelet, és érdeklődhetsz, de ettől nem lesz gyorsabb. Ha valaki azt ígéri, hogy „kapcsolatai ” alapján tud gyorsítást intézni, hagyd figyelmen kívül. Ugyanígy, ha a segítségével hamarabb kapod vissza a vezetői engedélyedet: üres szavak. Semmi garanciád nincs arra, hogy ez így lesz, csak a remény, ami utoljára hal meg.
  12. Erkölcsi bizonyítvány? Fegyvertartási engedély? Aggódsz? Nincs miért. Az ittas járművezetés alapesete sem az erkölcsi bizonyítványodba nem kerül be, sem a vadász, vagy önvédelmi maroklőfegyvereidet nem veszik el.
  13. Az eljárás tartama alatt nem fogod visszakapni a vezetői engedélyedet ideiglenesen. A törvény erre pedig lehetőséget nyújt, ez azonban 1:10000 arányban mérhető, hogy valakinél erre sor kerül. Hiába írsz, vagy az ügyvéded ír néhány levelet, azt sorra elutasítják, a gyakorlati tapasztalatok alapján. Ezért ne fizess ügyvédet: írd meg magad. Írd le, hogy hosszasan húzódik már az eljárásod, és bizonytalan vagy a végében, kérelmezed azt, hogy amíg „odafent” el nem döntik a sorsod, addig is adják vissza a lehetőségedet. Indokolj! Család, gyermek, rokonok, munka. El fogják utasítani, ahogy ha ezt ügyvéd pecsételi le, akkor sincs nagyobb esélyed ugyanerre.
  14. Ne felejtsd: az ittas vezetés nem egy bonyolult dolog. Alapesetben a legtöbbször tárgyalást sem tartanak, tárgyalás mellőzésével elküldik a döntést levélben. Erre reagálhatsz, kérheted a tárgyalás megtartását. Ez halasztó hatályú, tehát nem emelkedik jogerőre az, amit a levélben találtál, amíg meg nem hallgatnak. Ez alanyi jogod, hogy meg is kapd, nem függ attól, hogy ügyvéd adja-e be, vagy saját magad. Az, hogy ez mennyi időn belül következik be, szintén nem az ügyvédi bélyegző alapján kerül meghatározásra. A legtöbb esetben egyedül vagy a történetben: ittasan mentél haza, megállítottak. Olyan nagyon ezen nincs mit magyarázni, tanúkat hozni, alkoholgörbét vizsgálni, szakértőt-szakértő hátára halmozni. Te vagy, és a hatóság. Te elmondod a történeted, és megbánod a botlást. A hatóság mérlegel, és dönt. Ha az ország legjobb ügyvédje áll ott, a döntés akkor sem változik számottevően, ebben biztos lehetsz. Ez nem azt jelenti, hogy az ügyvéd tehetetlen, hanem azt, hogy egy átlagos egyszerű ittas vezetésen olyan sok mindent nem lehet megmagyarázni. Az iratok száma két kézen megszámolható: egy rendőri jelentés, a mérési szalagok, vagy a vérvételi lapok, és a szakvélemény, és persze a te vallomásod. Ez nem az az ügykategória, amikben a törvények mélyén, paragrafusok tömkelegén kellene valakinek átrágnia magát, amelyhez te nem értesz. Itt nincs több száz oldalas irathalmaz, nincsenek tanútömegek, bizonyítékhalmazok. Fogd fel, ez egy egyszerű megítélésű ügy. Pont ezért tud a bíróság számos esetben dönteni a jelenléted nélkül, azaz tárgyalás tartásának mellőzésével, mert a képlet nem bonyolult.
  15. Mi lehet egy reális összeg, amit ügyvédre érdemes elkölteni ittas vezetés alapesetében? Véleményem szerint 60-100 ezer forint, amely tartalmazza a konzultációkat, beadványok elkészítését (amely ugyanaz, amit te is meg tudsz irni, csak az ügyvéded ezt szakmaibban próbálja megfogalmazni). A bírónak mindkét irat ugyanazt fogja jelenteni, átlát a sorok között. Az ügyvéd kérhet azért is külön díjat, hogy elmegy veled a kihallgatásra, tárgyalásra. Ez reálisan, alkalmanként 15-30 ezer forint egy ittas járművezetés alapesetében, feltéve ha nem az ország másik végéről „hozatod” az ügyvédedet.
  16. A bíróknak a bírói gyakorlat szerint mozog a keze. Mit jelent ez? Az ügyedben döntő bíró először is ismeri a törvényi korlátokat, mettől meddig szabhatja ki az eltiltásodat, és a pénzbüntetésedet. Tekintettel arra, hogy ez nagyon tág, ezért a bírói gyakorlathoz nyúl. Ez egy kicsit olyan, mint az éttermi borravaló. Illik tudni, hol mennyit szokás adni. Furcsa a hasonlat? Pedig igaz. Azon a környéken (megyében) ahol elkövetted, van egy statisztika, hogy mennyi a hasonló cselekmények száma, és hogy egy-egy esetért mit „szoktak” kiszabni. Tehát hogy mi alakult ki az idők során. Ezt nevezzük bírói gyakorlatnak, amelynek mezsgyéjén fog alakulni a te büntetésed is. Ne felejtsd el azt sem, hogy ha a bíró keze halványabban fog, akkor ott az ügyész, aki súlyosításért fellebbez, vagy gondolkodási időt fog kérni, mert nem biztos abban, hogy jó ez így, ahogy van. Tehát nem a bíró személyén egyedül múlik az, hogy milyen büntetést kapsz, hanem a bírói gyakorlaton, a környékbeli eseteken, statisztikán, ügyészen, és nem utolsó sorban az eseted körülményein, amin persze lehet kozmetikázni, de a bíró pontosan fogja látni az erdőtől a fát, és nem „nem” látja a fától az erdőt.
  17. Az eltiltás alatti vezetésért szabadságvesztés jár idén nyártól. Ezt a plakátot talán te is láttad. Valós! Azonban annyi hely nincs a büntetés végrehajtási intézményekben, amennyien vezetnek ennek ellenére is. Te ne vezess, ne kockáztass, de engedd el a füled mellett azokat az internetes ajánlatokat, akik azt ígérik, hogy „majd ezt is megoldják”.
  18. Ha most szorult helyzetben vagy, mert a vezetői engedélyed nélkül a minennapjaid kerültek kockára, hamar találni fogsz az interneten számtalan ajánlatot, akik „gyorsan” megoldják majd az ügyedet. Mielőtt tetemes összegeket fizetnél ki, olvasd át háromszor az előző 17 pontot.

Sok sikert, és balesetmentes vezetést!

Factory # 2021.08.27. 15:17

Tisztelt Fórum!

Balesetet okoztam majd elhagyva a helyszínt betértem egy kocsmába, a rendőrök 3 óra elteltével elő állítottak ittas vezetés gyanúja miatt. Akkor szondát és vérvételt alkalmaztak, a szonda 0,58-as értéket mutatot, majd ezek után jött a vérvétel. Én nyilatkoztam arról hogy járművezetés előtt nem ittam alkoholt. Utána csak azért mert megilyedtem! Mire számíthatok ?

Lőrik Ügyvédi Iroda # 2021.08.27. 08:47

Tisztelt Hajnikaa29!

Az ismerősét azért nem hallgatták ki gyanúsítottként, mert a tőle levett vérmintát szakértő fogja megvizsgálni és megállapítani mekkora volt a befolyásoltság mértéke. Amennyiben a helyszínen nem vették el ismerőse vezetői engedélyét, úgy az illetékes kormányhivatal küldeni fog egy határozatot, amelyben szerepelni fog melyik naptól szünetel a vezetői jogosultság és az is, hogy a vezetői engedélyt a határozatban szereplő időintervallumban le kell adnia a kormányhivatalnak.

Hajnikaa29 # 2021.08.22. 14:14

A helyzet a következő.. egy ismerősöm sajnos felelőtlen volt,és ittasan ült volán mögé.. (kb 4 feles után) az úton haza felé még mi sem tudjuk "milyen okból" valaki ledudalta és rahivta a rendőröket... Ahogy megerkeztek a rendőrök a hölgy elis ment,az illetővel szondát fujattak,bevitték a kapitányságra majd elvitték vérvizsgálatra... A rendőrségen sem ki nem hallgattàk sem semmilyen papírt nem kapott (kivéve amit az orvos nyomott a kezébe hogy xy idő alatt rendőrségi intézkedés alatt állt) de semmilyen más papírt nem kapott,még ki sem "hallgattàk"... Azt mondták a jogosítványát nagyvaloszinuseggel elfogjàk venni egy időre,de a helyszínen nem vették el tőle,,nála van,akkor vezethet addig amíg nem jön határozat az ügyben??a rendőrök nem mondtàk meg neki 100%-ra,annyit mondtak szerintük ne vezessen . Sajnos neki a munkájához elengedhetetlen a jogosítvány .köszönöm a választ.

Slainte # 2021.08.18. 16:38

Ez már semmilyen nyilvántartásban nem szerepel, ha nem mondod el, nem is fognak tudni róla. Egyébként sem lehet már figyelembe venni.

ABCD # 2021.08.17. 20:40

Tisztelt Fórumozók!

15 évvel ezelőtti ittas vezetés vétség miatt visszaeső vagyok, létezik elévülés az ittas vezetés esetében?
Akkor minimális ittasság, 1 év eltiltást kaptam B kategóriára.

vini66 # 2021.07.20. 14:57

Sziasztok! Már írtam ide, most a fejleményeket is leírom. Megjött a büntető végzése a páromnak. Mint előbb megírtam 0,56mg/l szinttel kapták el januárban. A bíróság büntetővégzésében 8 hónap B kategória eltiltást adott, a C kategóriát meghagyta, így a B kategóriát is szeptemberben vissza kaphatta volna, ám de az ügyészség fellebbezett. Teljes eltíltást és hosszabb időre kért, valamint tárgyalás megtartását. Októberben lesz az előtárgyalás. Teljes elkeseredés, a munkahelyét így már nem tudja megtartani. Szóval nem "játék" az ittas vezetés.

Kiss Kornél # 2021.06.24. 18:31

Sziasztok! Szeretném megosztani veletek a történetem hátha ezel valakinek tudok segíteni. Május 1.en fogtak meg segedmotor ittas vezetésel bevittek az orsre ahol 0.57 ill 0.56 fújtam helyszínen el vették a jogsim rá 4 napra megvolt a kihallgatás ahová már ügyvéddel érkeztem rá 1 hónapra megtortent a vád emelés majd rá 1 hónapra az ítélet amiben az szerepelt hogy 190000 Ft pénz büntetés és kategória eltiltás segedmotorra 1 év 1 hónap és autót továbbra is vezethetek.

KARFA # 2021.06.19. 05:37

Kedves Ferenc!

Ittasan a gépjárműbe szállás indokának megjelölésével semmi esetre sem szerettem volna arra utalni, hogy emiatt enyhítéseket alkalmazzanak, de nem tisztem eldönteni. Nem hallgatták ki, nem kapott egy levelet sem, egy hívást sem, semmit. Az, hogy az ügye még nincs lezárva, nem meglepő, de hogy egy levél sem érkezett, illetve egy behívás sem, számomra érthetetlen. Nem tudom mikor kívánnak tájékoztatást adni a döntésükről, de ahogy Ön írta, nem kirívóan hosszú idő, így megnyugszunk, hogy nem mulasztásról van szó, és esetleg nem elveszítették a papírjait, elfelejtették az ügyét. Nagyon szépen köszönöm a válaszát!

Dr. Pinczés Ferenc # 2021.06.18. 08:43

Tisztelt KARFA,

Ha jól értettem 2020. december 23. indult meg a büntetőeljárás, sajnos ahhoz, hogy mi várható, illetve, hogy méltányolható-e az a körülmény ami miatt autóba ült nehéz állástfoglalni ennyi adatból. Illetve jó lenne ismerni azt, hogy gyanúsítottként kihallgatták már-e az édesapját vagy még az sem történt meg, mivel a félév időtartam egy ittas vezetés esetében indult eljárásban, amennyiben azt az ügyészség nem bíróság elé állítással akarja befejezni nem kirívóan hosszú.

Amennyiben többet szeretne olvasni a témában:https://drpinczes.hu/ittas-vezetes/

KARFA # 2021.06.17. 16:27

Édesapámtól dec.23-án éjszaka ittas vezetésért elvették a jogosítványát (nem tudta előre, hogy unokáját minél gyorsabban kórházba kell szállítania, ezért döntött így, de nem felmenteni szeretném), azóta egy mukk sincs. Se határozat, se levél, semmilyen tájékoztatást nem kapott... Pár nap és eltelik 6 HÓNAP!!! Ilyenkor mi a teendő? Ha nem kezdi el hívogatni a fővárosit, akkor egy életre elesik a jogosítványától, vagy mi folyik itt? Köszönöm a segítséget!

Slainte # 2021.06.12. 09:28

Hát igen, ez a weboldal csak azt nem tartalmazza, hogy amit írnak, az igaz lehet 0,60-as véralkoholszintnél, de megnézném, hogy mondjuk egy 2,50-nél hogy érik el a kategóriás eltilást.

dr. Szabó Tamás # 2021.06.12. 08:00

Vajon a hivatásunk mennyi ideig marad még tiszteletben, vagy már most elveszitettük azt?

https://www.gyakorikerdesek.hu/…tok__oldal-2