Csalás ügyében kérdések


drbjozsef # 2017.11.24. 05:48

Vegyél fel valamilyen hitelt, és rendezd abból az adósságot.
Igaz, ha azt nem fizeted, a bank nem lesz annyira elnéző a végrehajtás iránt.

Egyebekben pedig nagyobb értékre elkövetett csalás esetén ha nincs más tényező (visszaeső, bűnszövetségben, üzletszerűen), akkor igen valószínűtlen a letöltendő büntetés.

Vadsuhanc # 2017.11.24. 09:29

rollercroaster

Azért azt leírhatnád, hogy mi lett a feljelentéssel kapcsolatos eljárás vége. Mert az én nem olvasom ki a leírásodból. Kaptál büntetést és, ha igen mi volt az ?

rollercroaster # 2017.11.24. 17:39

Sajnos még magam sem vagyok tisztában teljesen a végével.
Annyi történt, hogy elhívtak engem, a srácot, és a szüleit egy szobába, ott kellett beszélgetni, és ott mondták, hogy két éven belül ha visszafizetem akkor lezárul az ügy, amennyiben nem, akkor bíróságra viszik.

Engem igazából csak a letöltendő zavar, mert más miatt nem nagyon kell aggódnom. Nagyon tiszta életet élek, kizárt, hogy még egyszer bármi hasonlót tennék.
És teljes mértékben szándékomban áll visszafizetni a teljes összeget, de elképzelhetetlen mennyiségű dolog szakadt a nyakamba, ami persze nem kifogás, de eléggé lekorlátolt a törlesztésemben.

Kovács_Béla_Sándor # 2017.12.03. 15:57

Az időmúlás nyomatékos enyhítő körülmény. (Már ha nem a bűnismétléssel telik.) Szóval a terheltnek annál jobb, minél később.

rollercroaster # 2017.12.06. 09:38

Esetleg valaki aki ért hozzá, kérem válaszolna a kérdésemre? :/

Vadsuhanc # 2017.12.06. 10:13

Kedves rollercroaster!

Talán először Neked kellene válaszolni a kérdésekre. Amit írtál teljesen értelmezhetetlen.

Kihallgattak gyanúsítottként a rendőrségen?
Vádemelés történt az ügyben ?
Bírósági tárgyalás volt?
Milyen hivatalos papírod van az üggyel kapcsolatosan?
Milyen szobában, hol és kivel ültél le?
Hány éves voltál amikor a pénzt " kicsaltad" ?

rollercroaster # 2017.12.07. 02:16

Kihallgattak gyanúsítottként a rendőrségen?

  • Igen.

Vádemelés történt az ügyben ?

  • Azt hiszem igen.

Bírósági tárgyalás volt?

  • Nem.

Milyen hivatalos papírod van az üggyel kapcsolatosan?

  • Annyi, hogy lezárták az ügyet, de vissza kell fizetnem az összeget egy időn belül, ami ha nem sikerül, akkor bíróságra megy az ügy.

Milyen szobában, hol és kivel ültél le?

  • Nagyon valószínűnek tartom, hogy az ügyész hivatott be magához engem, a sértettet, és a sértett szüleit, ahol két hallgató volt, akik elvileg tanoncok voltak.

Ott elmondták, hogy vissza kell fizetnem az összeget, vagy bíróságra fog menni az ügy.

Hány éves voltál amikor a pénzt " kicsaltad" ?

  • 18
Panka1985 # 2017.12.07. 03:04

Sziasztok ! Par kerdesem lenne....
A kovetkezo 2010 ben uzsorakolcsonhoz / vedelmi penz /
Folyamodtam . Muszaly volt ... gazolajjal korbe locsoltak az uzletem ezzel jelezve ha nem fizetek lessznek gondok . Igy hat amig adosuk voltam beken hagytak . Havi 350 ert . 1,5 millios kolcsonre .
2012 a boltnak annyi ... mondanom se kell hogy fizetni nem tudtam .
Jottek az otletek : vegyek egy par ceget a nyakamba . Megtettem . De nem volt eleg , kocsim ugrott , na akkor ugy dontottem kerem a rendorseg segitseget , de hat nem segitettek , inkabb le beszeltek mindenrol ...
Kiutazas mellett dontottem / engedely keres , ugyvedi papir a kiutazasom elott 2 nappal , 4 milliorol . Mihelyst kiertem pestmegyei brfk feljelentes ... az ugyet megszuntettek .... 2014 korozesre tettek amit nem ertettem .
Europai / nemzetkozi . Felvettem a kapcsolatot a rendorsegel 35 millio ft csalassal vadolnak ... 4 en 10 tanuval , mivel nem voltam otthon gondolom elitelt a birosag . Ha ezt az oszeget kifizetnem kozvetito altal eltorlik a korozest ... eszem agaban sincs ! Kerdem en mennyi az elevulesi ido ? Es a buntetes merteke ? Esetleg lenne e itt olyan ugyved aki megnezne az ugyem ... mert hat kozvetet bizonyitekokal rendelkezem amiben a toketol a kamatig mindent leirnak , ez lessz az lessz ... hogy lehet 5 bol 35 ??? A rendorseg csak azt hajtogatja faradjak haza ...
???? hat koszonom nem . Hova forduljak a feljelentesemmel ??
Esetleg van e itt olyan ugyved aki vallalna a vedelmemet ?
Perujitas ? Otlet ? Elore is koszonom a valaszokat ! Tisztelettel ???????? bol . ????????

Vadsuhanc # 2017.12.07. 05:20

rollercroaster

Hát elég nehéz kiszedni belőled a részleteket. HA az a papír az ügyésztől származik és megrovásban részesített, akkor tovább büntető szankciótól nem kell tartanod.

Attól viszont tarthatsz, hogy a sértett beperel és a Bíróságon fogja követelni Tőled a pénzt amit nagyon jó eséllyel meg is ítélnek neki. Ezután végrehajtást kezdeményezhet ellened.

Én ezt olvasom ki abból amit írsz. Szóval pontosan mit tartalmaz az a " papír " amit kaptál és kitől is?

rollercroaster # 2017.12.07. 10:20

Vadsuhanc

Esetleg ha van privát lehetőség akkor ott elküldeném a levél tartalmát, mert nem szívesen publikálnám.

Panka1985 # 2017.12.07. 12:52

A papir lenyegeben arrol szol hogy adott “kolcson “ uzleti befektetesre .
4 milliot . Ha ezen mulna hogy lekeruljek a korozesrol vagyok olyan anyagi helyzetbe kitudnam fizetni..... de egy kicsit bosszzant a dolog ...
Tonkre tettek az illetok rendesen . A csaladom is itt van mostmar par eve .. szoval tartanom nem bagyon kell toluk . A fo “gyoker “ fia es a rendor kapitany lanya ... frigyet kotottek ... na onnan aztan akkora mellenye lett ennek az illetonek ... hogy azt gondolja a korona le se eshett a fejerol ....
Nagyon sokk emailt irtam a rendorsegre , elrakattam az osszes nyomozast ... de valahogy nem vagyok ott es megall a dolog .....
Szoval ahogy irtam lehetosegem lenne kifizetni ... de inkabb kifizettem arra hogy bebizonyitsam az igazamat ....

Vadsuhanc # 2017.12.07. 13:11

rollercroaster

Köszönöm a megtisztelő bizalmadat, de én nem vagyok ügyvéd csak a véleményem mondtam el. Az elérhetőségem ott van a nevem mellett, de kérlek a fenteket ne hagyd figyelmen kívül.

Vadsuhanc # 2017.12.07. 13:18

Panka1985!

Meggyőződésem, hogy neked nem az uzsorakölcsön miatt van a problémád, hanem onnantól és abból kifolyólag, hogy " vegyek egy pár céget a nyakamba " kérésnek eleget tettél.

Hogy ügyvédet találj ettől kicsit összeszedettebben kellene leírnod a problémád mindamellett, hogy értem az elkeseredésed.

Panka1985 # 2017.12.07. 15:23

De sajnos abbol van . Uzletszeruen elkovetet csalas ....
A cegeknel meg otthon voltak a szuleim . Amikor megkerestek akkor kozoltek a szuleimmeil /ott volt a szekhely/ hogy ne mondjon semmit hissz ismert szemelyek es tudnak mindent .
Tobb 4 feljelentom lett ... amibol 1 el van ugyvedi dokumentumom . 10 tanuval ... na ebbol lett egy buntetoejaras ... amin en nem vettem reszt es ugy bez ki lett egy itelet is ... amit megincsak nem tudok hogy mi lett ...???????????? de a korozesi portalon ott szerepelek nemzetkozileg .
3 eve kb

Vadsuhanc # 2017.12.07. 16:10

Panka1985

Pontosan ki köröz ? Rendőrség, Bíróság vagy BV csoport?

Panka1985 # 2017.12.07. 17:07

Birosag , plussz rendorseg

Vadsuhanc # 2017.12.07. 17:36

Ha a BV csoport nem köröz akkor nincs még ítélet az ügyedben.

Vadsuhanc # 2018.01.03. 19:42

Butaság, nincs értelme.. A tárgyalás előtt adj pénzt igazolhatóan ( ha ugy gondolod ) a sértettnek.

tudatlan3 # 2018.01.03. 22:41

Nem mész el a tárgyalásra.Becsatolod a házidoki igazolását hogy beteg voltál.Ennyi.

Dr.Attika # 2018.01.04. 05:42

tudatlan3!
Ez már manapság nem így működik. Ilyen házi dokis igazolásokat nem fogadja el automatikusan a bíróság, hanem igazságügyi szakértőt rendel ki, hogy valóban olyan beteg volt-e a vádlott, hogy nem tudott megjelenni. Ennek költsége min. 50-60 ezer forint.Plusz ha kiderül hogy valótlan tartalmú az igazolás, akkor a házi doki is megüti a bokáját.

Proba # 2018.01.23. 06:24

Jó Napot !

Egy fiatal hölgynek keresnék ügyvédet, akit egy hitel ügyintéző megvezetett, aláíratott mindenféle papírokat, hogy csak kezes lesz egy hitelfelvételben, azóta odáig fajult a dolog, hogy a hitelügyintézőt kőrözték, nem találták, a bank feljelentést tett, több, és nagyobb összegű hitelfelvétel történt amiben a hölgy nem vett részt, mégis a tárgyalásra első számú gyanúsított nagy értékben elkövetett csalás vádjával.
Február végén tárgyalás.
Erre szakosodott ügyvédet keresnék.
Köszönöm.

dandik # 2018.01.26. 12:24

Hello felfüggesztett és pártfogó kirendelése esetén lehet külföldre utazni dolgozni?


Segitséget szeretnék kérni, probaid?re vettek fel 2 honapra, de csak 1 napot tudtam dolgozni, utána táppénzre kerültem, telefonon felhivott a cég munka

Zoltán43 # 2018.01.30. 20:49

Tisztelt Ügyvédek! Kedves fórumozók!

Az alábbi történetben kérnék szépen jogi segítséget. (Későbbi megbízással.)

Kínai házasságkötés 1 év elteltével válni szeretnék (Kínai feleségemtől). A házassági regisztráció Külföldön történt.

Azonban a Kínai feleségem, azzal fenyegetett meg (több alkalommal), hogy a részemre egy év alatt, általa nyújtott pénz támogatást teljes egészében visszakéri.

  • amennyiben ezt, az összeget nem fizetem vissza úgy eljárást indít ellenem és feljelentést tesz.

Az eset érdekessége,hogy nem kölcsönkét küldte nekem a pénzeket (több alkalommal), hanem az életvitelem/életkörülményeim támogatásáért. S mivel,megromlott a házassági kapcsolatom ezért alakult ki e történet.

  • kérdésem az, hogy a házastársak között ténylegesen van teljes elszámoltatás és jogi felelősségre vonás?

Mire számíthatok?

Köszönöm: Zoltán

ObudaFan # 2018.02.01. 05:59

Attól függ. Akkor lesz csalás, ha azért küldte a pénzt, mert valamilyen szempontból tévedésbe ejtetted, tévedésben tartottad. Tehát ennél lényegesen pontosabban kellene ismerni a történetet.

Vadsuhanc # 2018.02.01. 14:13

Kanga 90

Őszintén leírom, hogy ezek a próbálkozások nem fognak eredményre vezetni. Múltkor vesekő volt, most öngyilkossági kísérlet.

A bíróság ezt nem fogja jó szemmel nézni, de, ha kirendel egy elmeszakértőt lehet a az 1 év börtön helyett három évig az elmegyógyintézetben fogja eltölteni az idejét a párod.