De a jó szerződés sem orvosolja a jogszabályok bérlőket védő rendelkezéseit.
Ha oda kerül a sor, nem 2 hét lesz kitenni a bérlőt, ha maradni akar. Az, hogy van-e gyerek vagy nincs, nem számít.
De a jó szerződés sem orvosolja a jogszabályok bérlőket védő rendelkezéseit.
Ha oda kerül a sor, nem 2 hét lesz kitenni a bérlőt, ha maradni akar. Az, hogy van-e gyerek vagy nincs, nem számít.
Nem kell közjegyző, jó szerződés kell.
Sziasztok! Új fórumozó vagyok. Segítséget szeretnék kérni:A lakásomat szeretném bérbe adni.Attól félek,ha gyermekes család venné ki a lakást, és nem fizeti a bért nem tudom kitenni.Valahol olvastam,hogy ha a bérleti szerződést közjegyzőnél kötjük meg akkor,könnyebben kitudom rakni a lakásból az (esetlegesen)nem fizető bérlőt.Vagy már nem is létezik ilyesmi,hogy jogcím nélküli "valami" ami megvédi? Mibe kerülhet egy ilyen közjegyzői díj? Előre is köszönöm a segítséget!
Még mindig macskásnak !
„azt már sejtem, de kétséges, hogy így megéri-e, mert amit nem „visz“ el az APEH,”
Ez a sejtés viszont jó !!
25 % adónál nagyon azon a határon van, hogy megéri e vagy sem. Egy intenzív rombolás után esetleg oda az egész haswzon.
ez olyan mint a pénz elhelyezése az hires pénzintézetekben, had ne soroljam őket.
tehát beteszed a pénzecskédet a bankba - kapsz most kb. 6 % kamatot. Az intézet ilyen olyan cimen min 1 % szakít, az állam kapásból 20 % un. kamat adó kaszíroz. ami marad az nem reál kamat.
A példám : 100 000 ft egy év multán 106 000 ft lesz.
A 6000 ft 20 % a 1200 az államé, a pénzintézet , aszerény megelégszik papíron az 1 % -kal, de nem ám a 6000 ft 1 % -ával - ő a kezelési kölség számlavezetési díj meg miegy más cimén a 106 000 ft 1 % -át kéri, ami testvérek között is 1060 ft.
Tehát 106 000 - ( 1200 + 1060 ) = 103 740 kemény forint a jussod. ha nem viszed bankba viszont marad a 100 000 ft, ami az infláció miatt nem annyit ér mint tavaly.
Ja . így lesz a legnagyobb bankunknak - otp éé ??? 135 milliárd forint tiszta nyeresége a válság évében. Ha nem lett volna válság vajon mennyivel zártak vóna ???
A bankok csak a nyereségüket majd 15 % -kal növelték az elmult évben nem csak a ótépé.
Jó ne hallgassatok rám.
Demagóg vagyok !!!
Monnyák !!!
T. macskás !
Hát nagyon el vagy tévedve !
Először is nem muszáj kiadni a lakást, de esetleg jól jön valami plusz jövedelem - nem sok nincs piaca a bérletnek.
Viszont ha már kiadtad, a számlákat nem íratod át, azt nem lhet. Esetleg a szolgáltatás(ok) mérőit. (villany , gáz, víz +csat )
Ami tök felesleges. A mai bérlők hamar tovább állnak, így még a minimális kontrolt is elveszted felettük.
Tehát maradjon csak az a mérő a neveden. Viszont a levelezési cimet a saját lakhelyedre változtasd. Így jönnek a számlák a címedre és a nevedre- Ezzel amikor lakbért szedsz elsétálsz a bérlőhöz, megkéred fizessék be. Ilyenkor az esedékes óra állásokat is felírod és közlöd a szolgáltatóval.
Írod :
„Teljes a zűrzavar a fejemben”
Van benne valami !!!
Könyvelő ??? na ne !
Tán ha 8 - 10 lakást adsz ki - talán !
Sziasztok!
Sajnos én is kénytelen leszek kiadni a lakásomat. Sok kényelmetlenséggel fog járni, de muszáj! És ez nem elég, még egy szót sem értek abból, hogyan kell ezt az adózás -dolgot csinálni. Az rendben , hogy az APEH-nél kell adószámot kérni. Kell venni számlatömböt,–---Köszönöm a gyors választ. Megnyugodtam, hogy én jogszerűen jártam el. Az nem volt kérdés, hogy én a számlák összegét beállítom a bevallásban, de ugye a bérlő cég nem akarja kiadni az adóigazolást, tehát levont adóelőleg nulla lesz és akkor nekem befizetendő adóm keletkezik, amit ha nem fizetek meg a bevallás benyújtásakor, akkor még egyéb szankciók is a nyakamba hullanak.
Azt nem írhatom a bevallásba, hogy ennek a megfizetése a bérlő céget terhelné?!
Akkor az ugye nem jogszerű, ha én a kaucióból az adó összegét visszatartom?
Bocs, hogy ennyiszer rákérdezek a dologra, de ez az első lakáskiadásom és most úgy látom, rögtön ráfáztam.
Mégegyszer nagyon köszönöm a gyors válaszodat.
Üdvözlettel:
Krisztina
Szép, jó napot mindenkinek!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Tavalyi év júniusától kiadtuk a házunkat (hosszútávú határozatlan idejű bérleti szerződéssel), amelyet egy cég vett ki. A bérleti díjról (120.000 Ft)-ról számlát állítottunk ki, amelyet minden hónapban, amikor fizettek, meg is kaptak.
Megegyezés alapján a számlákon fel volt tüntetve, hogy a számla összege után az adót ők vallják meg és fizetik meg. (Ezt annak idején, mivel furcsállottam, megkérdeztem az APEH-től, és azt mondták, igy jó lesz.) És erről majd mi az adóbevalláshoz kapunk tőlük igazolást. Az adóigazolásomat január eleje óta folyamatosan kérem tőlük, de persze nem kapom. Ráadásul március 5-én, amikor az ehavi lakbér fizették, kijelentették, hogy a hónap végével el akarnak költözni és kérik a kauciót (2 hó) vissza.
Mondtam a felmondási idő 2 hónap a szerződés szerint, lakják le, mert most volt egy nagyobb összegű hitellezárásom, és jelenleg semmi pénztartalékom nincs. (A 2 havi kaucióból egyet elvitt az ingatlanos, a többi meg most belefolyt a törlesztésbe, de nem gondoltam, hogy most azonnal kiköltöznek.) Azt mondták, nem, nekik kell a pénz.
Időközben lekértem az APEH-tól a folyószámlámat és kiderült, hogy sem bevallás, sem pedig befizetés nem történt.
Amikor rákérdeztem, azt mondták, hogy nem volt tavaly semmilyen bevételük, ezért nem tudták a bérleti díjat elszámolni és ők visszaadják az eredeti számlákat, sztornírozzam le. Ők meg majd írnak egy felmondó levelet, amelyben 2009. június 5-vel felmondják az albérletet és ez majd úgy néz ki, hogy ki sem vették a házat. Teljesen kiakadtam. Mégis, hogy gondolják? És egy ellenőrzésnél, mit mondok az APEH-nak? Bocs, de tévedésből kitéptem a számlákat?
Ráadásul, mivel külföldön dolgozik a férjem, mi itt vagyunk kint vele a gyerekekkel és az egészet az anyukám intézi otthon. A számlák előre meg lettek írva augusztusig (akkor megyünk haza), mivel nem lehetett megoldani, hogy havonta ide-oda postázzuk a számlatömböt. Elég furcsa lenne, ha most visszamenőleg sztorniroznék, meg szerintem büntetendő is.
Most az a kérdésem, hogy jogos-e, ha én emiatt nem fizetem nekik vissza a 2 havi kauciót? Nem törvénytelen? Mert nekem most a bevallásban be kell vallanom és be kell fizetnem az adómat (ami 210000 Ft).
És még ők vannak kiakadva, hogy mindig mindenkivel fair-ül viselkedtek és mindenki csak keresztülgázol rajtuk!
Ja és a cég az APEH honlapja szerint végrehajtás alatt áll.
Köszönöm a válaszukat.
Fizetési meghagyást kell kibocsáttatni a bíróságon, és ha ellentmond a bérbeadó, akkor tanúkkal kell bizonyítani, hogy a két másik beköltöző miatt ellehetetlenül a helyzete és kényszer miatt hagyta el a bérleményt.
Tisztelt Ügyvédúr!
Nekem a barátom albérletben lakott 2009.Január.8. napjától.Ekkor ő kifizetett 88.000 forintot (2 havi kauciót) majd 2009.szeptemberében még 2 másik ember költözött a lakásba de ők már nem fizettek kauciót csak havonta a bérleti díj felét ( kb 42.000 forintot).A szerződés határozatlan időre szólt és 2 hónap felmondási idpvel kötetett. De mivel a másik két bérlő kirugták a barátom az albérletből ( még akkor is amikor ő fizette a kauciót).A felmondási idő a szerződésben hónap 1 napján kell kezdődnie de a barátom 2010.02.09.-én szólt hogy elmegy, erre a bérbeadó a kauicót nem akarja visszaadni és még a ki nem fizetett számlákat is kifizetette vele miközben ő már 2010.02.09.-étől visszaszámolva már 2 hete nem is tartózkodott ott szóval semmit sem használt.
Mellesleg nem is adózott az albérlet után sem.A bérbeadó azt mondta hogy kérje a kauciót el a másik 2 bérlőtől.... Mit lehet ezzel tenni hogy visszakapja a kauciót?
Köszönöm
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni.
Van egy picike lakásunk amit albérletbe adunk. Voltergy lakónk egy kedves lány, aki 1,5 évig lakott nálunk. Az albérlet szerződés és a bérleti díj fizetésénél 2 hónap kauciót kértünk.
A szerződésben konkrétan az szerepel:
A felek kölcsönösen 90 napi felmondási időt kötnek ki....
Ehhez képest a lányzó október 5-én szólt, hogy november 1 től elköltözik.
Semmi akadálya de a kaució maradt.. Nyílvánvalóan nem tetszett neki.
Januárban mikor őszerinte eltelt a 2 hónap felhívott hogy letelt az idő kéri vissza 2 hó kaucióját...
Nem érti, hogy ez nem időtől függ.
Most talált valami ügyvédet aki levélben felszólított minket a tartozás kifizetésére.
A kaució ezesetben a bérleti díj fentmaradó része ami 90 nap felmondáshoz kötött, és jogosan nem adtuk vissza. Ezt nem érti.
Novemberben már kértem tanácsot és jogos a kaució visszatartás azt már tudom.
Mit tud csinálni az ügyvédjével???
andrea76
A konyha, fürdő, előszoba, Wc standard kifestése péntek délutántól - vasárnap estig két embernek a takarítással együtt simán megvan, valamint a penész is eltűnik időlegesen... Minek ezen vitatkozni?
A penészedés keletkezhetett akár tőletek is (...) mert nem tudni milyen gyakran volt alapos szellőztetés valamint a megfelelő fűtés, mindenközben a ruhákat hol/hogyan szaradtak?...
Utólag nem tudod bizonyítani hogy az már megvolt a bérbevételkor is, mert penészes lakást látva eleve mentél volna tovább...
Egy új parkettát felszedetni bőreség - értéknövelő a lakásnál. (Manapság a szőnyegpadló már nemigazán...)
"Mona"
laikus hozzászóló
Okés,az Apeh-el /meg úgy egyébként is,és sem/szeretek dobálózni,sajnos nem az az ember vagyok,aki hetente feljelent valamiért valakit. Bár ahogy látom,a gerinctelen embereké a világ,a becsületes,segítőkész emberek meg általában megszívják... De köszi monalisa1,remélem azért ha nem is kapom vissza a pénzem,legalább az élet majd kamatostul behajtja rajta. (bár persze ettől én még nem leszek kisegítve...)
Jó napot!
Segítséget szeretnék kérni!
A történet a következő:albérletbe való beköltözéskor 1 havi bérleti díjat plusz 30 ezer forint kauciót tettünk le!
Minden rendben ment,semmi gond nem volt a főbérlőnkkel,a lakással annál inkább…a falak a konyhában,fürdőszobában rettenetesen bepenészedtek az utolsó 4 hónapban!Pénteken lesz az elszámolás,kulcsátadás!A szobákat,folyosót kifestve adjuk át,plusz a parkettát saját költségünkön tettük le!
Ma írt a főbérlő,hogy csak akkor adja vissza (vagy számolja bele a januári rezsibe) a kauciót,ha idézem a levelét:
„A lakást tisztán és festett falakkal vettétek át- ti használtátok azt, úgyhogy minden helyiséget eredeti állapotban kell átadnotok!
Az általatok lerakott parkettához nincs közöm, de ha felszeditek, a padló ne legyen rosszabb állapotú,mint amilyen volt.“
Nekem tényleg ki kell festenem a konyhát,fürdőszobát saját költségemre,mert tiszta penész??????
Tanácstalan vagyok,nem én okoztam a kárt!!!A szerződésünkben benne van,hogy eredeti állapotában adom át a lakást,nade akkor is ha nem én okoztam a kárt?
Illetve megtehetem azt,hogy a kulcsokat ajánlott levélként postázom neki,illetve a januári rezsiköltséget a kaució levonásával csekken a szerződésben feltüntetett címére?
Válaszukat előre is köszönöm!
Az APEH-vel felesleges ijesztegetni, az az ő dolga, gondja - meg különben is. (Egy adóév tárgy év május 21-től következő év május 20-ig tart, tehát akár még adhat be adóbevallást... - legfeljebb az első időszakról "elfelejtkezett"...)
Az idős néni pártatlan tanúnak bizonyára alkalmas lesz.
És természetesen köszönöm akik eddig írtak hozzá szólást,jól esik hogy vannak segítőkész emberek!Mert azért emiatt az ügy miatt,megmondom őszintén megingott az emberekbe vetett hitem.De még egyszer köszönöm! És persze várok még további érdemleges hozzászólást.
Huhh köszönöm. Mindenképp megpróbálom "békés" úton rendezni a dolgot,és felhívom a figyelmét majd a bérleti szerződésben leírtakra. Bizonyítani tudom,mert párommal festettük ki a nappalit pl,aminek az egyik falát leöntötték kajával,a többi meg sárga,foltos stb volt,és a többi sem volt fényes állapotban,meg egy idős,szavahihető néni is járt a lakásban/ő szellőztetett amikor a tulaj meghalt/,és ő tudta,hogy a sajnos elhalt néni mivel rossz állapotú volt már a lakás,rendbe akarta hozatni. Ők azt mondták,hogy van fényképük,hogy milyen állapotban volt a lakás,de egy fényképen,ha olyan szögből készítik,persze nincs rajta minden,úgyhogy szerintem ezzel feleslegesen jön.Nem hiszem hogy totál közelit csinált volna az egész lakásban a falakról és mindenről.Nem csak a bíróságtól kellene félnie hanem Apeh bácsitól is,mert így kaucióval+ a rendszeres minden havi lakbér misin fölül van,amit csak úgy zsebre rakott,úgyhogy lenne és kellett volna mi után fizetnie.Megpróbálom,írok és kíváncsi leszek mit szól hozzá. De ha bíróság meg Apeh előveszi,az tuti nem 100.000-et kell neki fizetnie. Ha arra fordította volna legalább a pénzt amiért visszatartotta nem szólnék semmit,de így azt hiszem ismét inkorrekt húzás volt tőle ez is.
A jogvita megindítása előtt - utolsó kisérletként - próbálj ráijeszteni "a" bírósággal, hát ha bejön és fizet önként...
Fizetési meghagyás kezdeményezése a követelt összeg erejéig, ha ellentmond per lesz a dologból - végső soron a probléma a bíróságon döl majd el.
A szükséges nyomtatvány letölthető a megjelenő honlap bal oldalsó menűsorából:
Annyit még hogy valahogy bizonyítani kell tudni mennyire le volt lakva a lakás a rendbetétel/beköltözés előtt. (Szavahihető tanú/k/).
Ügyvéd nem szükséges, elég a saját szavakkal elmondani a dolgokat.
"Mona"
laikus hozzászóló
Csak az a baj,hogy "idióta" vagyok,és biztos nem jelenteném fel.De azt sem akarom,hogy a pénzemet,amiért ÉN dolgoztam meg,leadóztam és minden,ő csak úgy zsebre tegye.
Én is így gondoltam józan ésszel. Szerintem ezzel szerződést vagy mi a szöszt szegett,de nem vagyok ügyvéd. Azt hogy én "egyszerű" emberként mit gondolok,az sajnos nem egyenlő a joggal. Ezért is írtam ide,hogy hátha egy ügyvéd kiokít,hogy ha lehet tenni valamit. De ha nem akarja visszaadni?Akkor mit tehetek?Jelentsem fel vagy mit csináljak?
Ő köteles bizonyítani, hogy az óvadékot mire (és mennyit) fordította. Ha nem tudja, akkor vissza kell fizetnie.
Tisztelt fórum!
A problémám a következő. 2008. május 1.-ével költöztem 1 albérletbe. Akkor 2 havi kauciót+1 havi lakbért kértek,amit ki is fizettem. Mivel a lakást a tulaj örökölte,és nem azt mondom,hogy teljesen lepukkant volt,de az időközben elhunyt néni pont halála előtt szerette volna kifestetni és rendbe hozatni a lakást.Szóval a lakás,mivel ő és élettársa erős dohányosok voltak,ez mindenhol meglátszott és érződött az egész lakásban,mondtam a főbérlőmnek,hogy rendbe hozom a lakást,csinálhatok-e bármit/festés,fúrás stb/,azt mondta igen.Ezért,és kivel ők fennhangon azt hangoztatták hogy nagyon hosszú távra adják ki a lakást,max hosszú évek múlva el akarják adni,lefestettem az összes nyílás zárót,az összes falat,sőt 2 beázott helységben a tapétát leszedve gletteltem és utána kifestettem a helységet. Ők nem akartak foglalkozni a lakással,ezért mindent én fizettem felügyelet nélkül,rendben is,soha sem volt tartozás vagy elmaradás,sőt még a lakást is teljesen felújítottam. De 2009 januárjában felhívtak,hogy el akarják adni a lakást még azon a nyáron,és hogy megvenném-e.Mondtam hogy ha igen,akkor is max év végén. Ezek után abban az évben nem is hívtak ez ügyben. 2010 januárjában megint hívtak,hogy akkor megtudom-e venni,mert most már eladnák de nagyon. Mondtam hogy nem,hitelt nem akarok felvenni,úgyhogy sajnos nem. Mondták,hogy jó,majd februárban visszatérünk,annyira nem égető,tudnak várni 2 hónapot még esetleg. Közben teljesen véletlenül találtam másik helyet,és felhívtam őket,hogy akkor felmondanám a bérleményt.Hivatkoztak a felmondási időre,de végül is azt mondták utána,hogy menjek csak. Közben én mivel úgy gondoltam,hogy elég sok munkám,és nem kevesebb pénzem van benne a lakásban/mivel hosszú távra adták ki/,és mivel még 1 év se telt el,ki akartak rakni,a 2 havi kaució mellé 1 havi lakbért szerettem volna kérni a lakás felújításért. Erre ők közölték,hogy szerintük ez inkorrekt,mert mikor először találkoztunk,akkor mondták,hogy bármit csinálhatok a lakáson,de a saját költségemre,őket nem kérhetem számon. Ez természetesen nem hangzott el,sajnos írásos bizonyítékom nincs róla,de ők sem tudják bizonyítani,hogy ez a beszélgetés így megtörtént volna. Kiköltöztem,stb,és mivel gondoltam és tudtam hogy a lakás átadáskor milyen állapotban volt,enyhe foltokat kreáltam a falakra,de még így is látszott hogy ugye szépen ki volt festve előtte. Úgy gondoltam ez nem korrekt tőlük,mikor becsületesen viselkedtem ezalatt a majd' 2 év alatt,sőt! Erre a kulcs átadásnál a főbérlő el kezdett kiabálni velem,szó szót követett,nem akarta visszaadni a 2 havi kauciót. Hívtam a párom,aki szóváltás után felajánlotta,hogy adják vissza a főbérlőmék nekem a 2 havi kauciót,hozassák rendbe a lakást,ha szerintük ez nem megfelelő,és nyújtsák be a számlát a nevére és ő kifizet mindent.Ebbe persze nem mentek bele,pedig papíron lehetett volna rögzíteni mindent. Egy szó mint 100,2 havi kaució nélkül jöttem el,és abban a tudatban,hogy majd a kauciót a "visszaállításra" használják fel. De még aznap gondolkodtam és megbeszéltünk egy találkozót,ahol felajánlottam,hogy rendbe hozom én,saját magam és saját költségemen a szerintük összepiszkolt lakást és ők visszaadják a 2 havi kauciót. Tettem ezt azért mert éreztem hogy csak úgy elteszi a pénzt őt ismerve és se nem fordítja a visszaállításra,se nem fizeti nekem vissza,és persze nem adózik utána mint ahogy a havi neki befizetett 50.000Ft után sem. És persze amikor beléptem a megbeszélésre,pont azt ecsetelgették egymás között,hogy ha valaki megveszi,az új tulaj úgy is kifesti.Ezért nem is értem,hogy akkor miért nem tudta visszaadni a pénzem.Azt mondta rendben,de ha addig eladják a lakást,nem kapok 1 fillért sem. Belementem,nem tehettem mást,reméltem,hisz még csak most "szabadult fel" a lakás,nem hiszem hogy el tudja adni. De tegnap hívott hogy eladta. Ezek után csak azt szeretném tudni,hogy lenne-e valamilyen formában esélyem hogy visszakapjam a 2 havi kauciót?Hisz nem a "kár" rendezésére fordította azt a pénzt,hanem csak úgy zsebre rakta.A szerződés szerint idézem: "Bérlő szerződés szegése esetén a Bérbeadó jogosult a Bérlővel szemben fennálló bérleti díj fizetési ill. kártérítési igényét és a Bérlő által ki nem fizetett közüzemi számlákat az óvadékból kiegyenlíteni. Az óvadékból az előbbi igények levonása után fennmaradó összeget,Bérbeadó köteles Bérlőnek visszafizetni." Ez magyarul szerintem azt jelenti,hogy neki a kaucióból mindenképpen fedeznie kellett volna a "felújítást" vagy nevezzük bárminek,és ha maradt volna pénz,azt köteles lett volna visszafizetni. Ezzel szemben ő semmilyen lépést nem akart tenni a falak helyrehozatalában,csak benyelni a pénzt. Szóval elég hosszú lett a mondandóm,de van-e esetleg valamilyen lehetőség arra hogy visszakapjam a pénzem,vagy ihatok hideg vizet a 100.000 Ft-omra? A válaszokat előre is köszönöm!
Tisztelt Fórum!
A gondom a következő. Két éve lakom ugyanabban az albérletben. A felmondási idő 2 hónap a szerződés szerint. Soha nem voltam elmaradva semmivel, mindig rendszeresen fizettem mindent, a lakást rendben tartottam. Most el szeretnék költözni, de nem 2 hónap, hanem 1 hónap múlva, úgy, hogy a kauciót a tulajdonos a szerződés szerinti 2 hónap múlva adná vissza- ezt szeretném én. Ő viszont teljesen elzárkózik ettől. Tudok e valamit tenni ebben az esetben? Ha nem fizetek már ebben a hónapban sem, akkor majdnem le is tudom a kauciót, de az etikátlan lenne szerintem.
A másik helyen valószínűleg nem várnak rám 2 hónapot, de kettőt sajnos nem tudok fizetni.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |