ha majd a szerelők elvégzik az uri geller tanfolyamot, és kívülről ránézésre megállapítják a hiba okát, nem fognak kérni díjat a hiba feltárásáért, de figyelni kell, mert a tehetségesebbek, akik akadémiai szinten teljesítenek gellernél, azok szétszerelés nélkül akár meg is gyógyítját a készüléket, neked meg felszámolnak egy csomó munkaórát és alkatrészt
Árajánlat díja
Az nem az ajánlattétel díja, hanem a konzultációé.
Is is !
Sokat lehet tanulni a fórumokból, főleg, hogy mekkora a világ állatkertje !
De azon csodálkozom, hogy a 2013.07.09. 15:37 kérdés nem érthető. Tehát az un. ajánlattételi díjat elemeztem és itt kérdeztem rá ,hogy az ügyvédi szolgáltatásnál az ajánlat tételért jár e díjazás ? Van egy ügyem (képletesen ), látom,hogy ügyvéd nélkül nem megoldható, tehát felkeresek egy irodát és előadom a kérést. Természetesen a leendő költségekről is tájékozódnék. Nyilván ehhez az ügyvédnek is tájékozódnia kell. De azt a választ kapom, hogy díj közlés csak előzetes ajánlat tételi díj fizetése esetén lehetséges.
Mondjuk 20 eft díj fizetése esetén megtudhatom , hogy bizony a procedura végére még 500 eft költségre számíthatok , vagy akár egy milla is lesz a költség.
Nincs rutinom. életemben összesen 2 x vettem igénybe ügyvédi szolgáltatás. 2 db. ing. adásvételi szerződés szerkesztés, ellenjegyzés és az ügyintézésre. Mind a kettő sima ügy volt, de az árban azért előre megállapodtunk.
Volt egy bírósági ügyem is -én mint felperes bepereltem a volt munkaadómat. Akkor még ingyenes volt a munkajogi per, ügyvédet nem fogadtam, mivel egy félhavi bér volt a vita tárgya - inkább csak a volt munkaadót bosszantottam. Persze buktam simán, de ez benne volt a pakliban.
Inkább az iparosokra jellemző ez az ajánlattételi díj kérés (ami
mellesleg majd mindig a szélhámosság határát súrolja)
Így a tanácsom az, hogy aki ajánlatért pénzt kérne azt el kell hajtani !
Hobbiként vagy életvitel szerűen?
Béla !
Szeretem hűjíteni az embereket !
Mi ez a hülyeség?
Tényleg megkérdezhetném, hogy az ügyvédeknek mennyi az ajánlattételi díjuk ?
Tehát lenne egy ügyem, pl. egy szomszéd elleni perben képviseletet kérnék. Begyek XY ügyvédi irodába és érdeklődöm, hogy vállalnák e az ügyem ? A válasz az lenne : kérjek előtte ajánlatot képviseletre aminek mondjuk a díja 15 eft + ÁFA. Ha megrendelem, akkor megtudom, hogy a perem képviseletét mondjuk 50 eft -ért vagy 180 eft ért vállalják. Nyilván ha a magasabb összegért inkább kibékülök a szomszéddal per helyett.
Teljesen táljékozatlan vagyok. A múltkor ugyan szóba elegyedtem egyí asszonykával a buszmegállóban. Jó messziről jött valahogy szóba került, hogy mit keres itt a világ végén. Kiderült, hogy egy ügyvédnőt, aki képviseli a válásában - alkalmanként 30 e ft a tarifa.
A férj hasonlót szurkol le alkalmanként !
naj1942 naj1942 !
Tehát pénzért adnának ajánlatot, ráadásul Te mész hozzájuk a műhelybe/ munkafelvevőbe. Nem rossz üzlet már mint annak aki így űzi az ipart. Mert mi van , elkéri az ajánlat díját, majd mond egy akkora számot, hogy az ügyfél nem bízza meg. Konkrétan egy porszívó javításnál 9680 ft -ot. Ez még az un. kijáró szerelőknél is etikátlan, pedig ott munka befektetés van ha nem más mint a kiszállás.
Lehet kérni természetesen, de adni nem kell. Mi van ilyenkor megver ?
- ingyért. A probléma azért van mert legtöbben tervet nem csináltatnak és így kérnek ajánlatot a vállalkozótól. Ilyenkor a vállalkozó csinál valami tervet - hisz árat csak az lapján tud adni. És általában amunka reményében ezért pénzt nem kérnek.
Okosan tetted hogy új porszívót vettél - arra most van 1-2 év garanciád. (A műszaki áruházak és/vagy hipermarketek műszaki részlege akár +3 év további garanciát is bevállal TV-re, hűtőre, mosógépre, porszívóra stb., az üzlet saját kockázatára.) Mostanság nemigen vásárol a nép, muszáj akciózni, kedvezményt adni.
A jogszabályt egyébként Ptk-nak hívják, de nem meghatározza, hanem lehetővé teszi.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Megoldottad, nem? Akkor mi a probléma?
Tisztelt Cím!
Megtisztelő véleményüket kérem.
Elromlott a porszívóm /értéke: 10000.-HUF
Szerelőhöz vittem és kértem, hogy ajánlatot adjanak
,mert ha sokba kerül a javítás akkor újat veszek.
Első szerviz: 1000.-HUF + áfa az ajánlat díja
Második szerviz: 800.-HUF + áfa az ajánlat díja.
Évtizedekig építőipari kivitelező cégnél dolgoztam.
1 Milliárd HUF értékű árajánlatból jó ha a 15-20 %-át megnyertük.
Soha nem kértünk, nem is kérhettünk az árajánlatért ellenszolgáltatást.
Kérem véleményüket. illetve milyen jogszabály határozza meg az árajánlat készítés ellenértékét.
Zárójelbe: motormeghibásodás esetén a motor 7000.-HUF
munkadíj 3000.-HUF + Áfa
Új porszívót vettem 9850.-HUF-ért
Ez a fogyasztói társadalom.
Egésztisztelettel: naj1942@gmail.com
Tisztelt Fórum!
Hogyan lehet törölni a bejegyzéseket. Véletlenül többször jelent meg.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02