Albérleti gondok


Rolek # 2013.08.05. 05:49

Üdv Urak/Hölgyek!
Tanácsot illetve segítséget szeretnék kérni, albérleti kauciót illetően.
A történet röviden :
1 évet laktunk 3an egy albérletben, beköltözéskor 2 havi kauciót fizettünk. A tulajnak már májusban jeleztük, hogy július végén kiköltözünk, de legkésőbb a szerződés lejártakor, azaz aug.1. határidővel. Mióta közöltük vele, hogy elköltözünk, folyamatosan beleköt mindenbe. A lakásban SEMMILYEN rongálódás nincs. Egy szemetes kuka eltörött, de ennek nincs jelentősége, mivel vettünk helyette egy teljesen újat. Ami neki kipattant a fejéből, hogy nincs rendesen takarítva a lakás, ezért ő hozni fog 2 fő takarítónőt, akiknek 15.000 magyar forintot kell fizetni azért, hogy kitakarítsák a pecót, és nem érdekli, hogy ha mi kitakarítunk, ő akkor is hozza őket, és ezt a 15.000 Ft összeget a kaucióból fogja levonni. Nos...ezt megteheti? Levonhatja ezt a kaució összegéből?? :O
Köszönöm a válaszokat előre is.

Zöldövezeti11 # 2013.08.02. 07:02

husiii !
újra hozzád !

A bérleti díjat meg sok mindent mást akkor vagy köteles kifizetni amikorra a szolgáltatást nyújtóval megegyeztél.
Itt a bérbeadó egy szolgáltatást nyújt neked (nem mellesleg egy nagy értékü dolgot bíz rád (lakás, több millió ft-os érték).
És ma már beköltöztél ?
ha jobban belegondolunk n veled a bérbeadó nagylelkű volt adott haladékot a 10 -g való fizetésre. Te még éjfél előtt pár órával arról érdeklődsz hogy köteles vagy é fizetni és nem ér e joghátrány !
Már ne haragudj nem a személyeddel van bajom hanem a z ilyen felfogással. ha nagyvonalú a szolgáltatást nyújtó akkor akár 12 -én is fizethetsz !

Zöldövezeti11 # 2013.08.02. 06:52

wers !
Valószinü mellé ütöttél.
Egyébként én is gondoltam arra, hogy folytatom az okítást.
tehát beköltözéskor az első havi bérleti díj + 2 -3 havi kaució.
Illetve az ilyennek inkább 3 havi kaució. Így legalább nem kell azt mondani, hogy nem kívánatos ügyfél - el áll magától is az üzlettől.
Egyébként pont ezért jobb azt mondani x forint bérleti díj és y ft kaució. Habár akad olyan ügyfél is aki gyors felszámoló volt és megjegyezte ,hogy az nem kettő havi. A megjegyzésre a válsz : na és !
Leendő bérlőknek : a bérleti díjon lehet alkudozni, de a kaución nem érdemes. Ha valaki azzal alkudozik elárulja, hogy nem fizetőképes/nincs fizetési hajlandóság stb..

wers # 2013.08.02. 06:40

hogy került oda az a nyíl? Én + (azaz plusz) jelet akartam! Lehet ebből is nyíl lesz?

wers # 2013.08.02. 06:38
  • 2-3 havi díj előre kaucióként
Zöldövezeti11 # 2013.08.02. 06:21

husiii husiii !

te ezen rágódsz ?
hol élsz ? Ha színházba mégy ha vonatra ülsz meg még vagy ezer helyen a díjazás előre kell kiegyenlíteni !
ha hozzám jönnél nem óguszt 10 ig, hanem már a kulcs átvételkor kellene az első havi díjat kiegyenlíteni.

husiii # 2013.08.01. 20:43

Jo estet!

Az en kerdesem az volna , hogz lehetseges e az , hogy ha augusztus 1.-en koltozom be egy alberletbe, hogy augusztus 10.-eig koteles vagyok kifizetni az augusztusi berleti dijat ?.. a valaszt elore is koszonom

Kőbeíró # 2013.07.25. 12:10

Értem és köszönöm a felvilágosítást.

A hihetetlen az, amikor olyan zselében élünk, hogy végrehajtási lapot csak jogszerűen állít ki a bíróság.
Láttam már ugyanis visszavont, törvénysértésre hivatkozó határozatokat, amelyben a kiadott végrehajtási lapot bizony ugyanaz a bíróság vonta vissza.

Sőt. Volt már olyan is, amikor gyanúsítottból tanú lett. De az egy másik hoppá.

Sherlock # 2013.07.25. 12:02

Hihetetlen lesz, de ez nem arra van amire írod (amire akkor is rájöhetsz ha elolvasod), viszont arra jó hogy kidobjon a kérdező 15 ezret az ablakon.

Kőbeíró # 2013.07.25. 11:58

Azt akarjátok mondani, hogy a végrehajtás megindításával szemben nem élhet ellentmondással?További jó szólovalglást.

217. §567 (1) A végrehajtónak a végrehajtási eljárás szabályait és a végrehajtási kifogást előterjesztő jogát vagy jogos érdekét lényegesen sértő intézkedése, illetőleg intézkedésének elmulasztása (a továbbiakban együtt: intézkedése) ellen a fél vagy más érdekelt végrehajtási kifogást (a továbbiakban: kifogás) terjeszthet elő a végrehajtást foganatosító bírósághoz. E § alkalmazásában a végrehajtási eljárás szabályainak lényeges megsértése az olyan jogszabálysértés, amelynek a végrehajtási eljárás lefolytatására érdemi kihatása volt.
(2) A kifogást a végrehajtó intézkedésétől számított 15 napon belül kell benyújtani a végrehajtónál, aki azt - a kifogásolt intézkedésre vonatkozó iratok másolatával együtt - 3 munkanapon belül továbbítja a végrehajtást foganatosító bíróságnak. Ha az intézkedés később jutott a kifogást előterjesztő tudomására, vagy a kifogás előterjesztésében a végrehajtó intézkedésétől számított 15 napon túl is akadályozva volt, a végrehajtási kifogás előterjesztésének határidejét a tudomásszerzéstől, illetőleg az akadály megszűnésétől kell számítani, amennyiben a kifogást előterjesztő a későbbi tudomásszerzés vagy az akadályoztatás tényét kellően igazolja. A végrehajtó intézkedésétől számított 3 hónap eltelte után nem lehet kifogást előterjeszteni; e határidő elmulasztása miatt nincs helye igazolásnak.

Egyjogász # 2013.07.25. 11:42

Csak hogy tudd: az a hülyeség, hogy kevered a fizetési meghagyást (ami ellen ellentmondással lehet élni, és ellentmondás esetén indul a polgári per) és a végrehajtási eljárásban a végrehajtótól kapott okiratot (a végrehajtási eljárás valamifajta jogerős és végrehajtható okirat alapján indul, azt a végrehajtónál nem teheted vitássá).

Kovács_Béla_Sándor # 2013.07.25. 11:33

Azon, hogy annak, amit írtál, minden egyes állítása hülyeség, még mit kellene kifejteni?

Kőbeíró # 2013.07.25. 11:30

Sherlock,

Kifejtenéd vagy ez csak a szokásos pöffenet?

Nikike9 # 2013.07.25. 11:24

Zöldövezeti11!

Tegnap megértettem,amit írtál.Elmentem a közjegyzőhöz személyesen,hogy rákérdezzek,miért nem intézi,hogy a szemlés végre jöjjön,-hogy lefényképezze a kárt amit a házamban okoztak-,akit már 2.5 hónapja várok.
Mint derült égből a villámcsapás közölte,semmilyen szemlést nem intézett,ugyanis az ügyvéd,akit megbíztam az üggyel még csak nem is járt nála szemlést kérni.

Szóval kopp.Fogalmam sincs,innentől kezdve kinek és mit higyjek...

Niki

Sherlock # 2013.07.23. 16:20

Kőbeíró, ne írj már hülyeségeket.

Kőbeíró # 2013.07.23. 15:43

zsike07,

El kell olvasni a végrehajtótól érkezett iratot figyelmesen. A "figyelmeztetés" kisbetűi elvileg nagyjából azt írják, hogy a kézhezvételtől a számított 15 napon belül élhet a lányod úgynevezett "ellentmondással" a végrehajtással szemben.

Ha ezt megteszi, akkor a követelés jogossága polgári perben vitatható. Ha nem, akkor nem.

Zöldövezeti11 # 2013.07.23. 10:10

Nikike9 Nikike9 !

Van aki az általad sunyinak titulált 200 eft tartozást plusz kárt okozó és lelépő albérlőnek még a pártját fogja.
Szép kis világ !

Nikike9 # 2013.07.22. 12:49

Tisztelt Szakértő!

Kertes házam albérletbe adtam ki,az albérlő fiatal pár sunyi módon lelépett,közel 200.000Ft-os rezsihátralékkal,illetve az egyik szoba leamortizálását már nem is említve.
Ügyvédi segítséget kértem,ám 2 hónapja az ígért szemlés nem jelentkezett.
Kérdésem az lenne,2 hónap után ha fényképezi le a ház állapotát,azt fel tudjuk használni a Bíróságon?
Az ügyvéd azt mondta,intézte a szemlést,nem tudja,miért nem jelentkezik.
Nem elég az általunk,2 tanú jelenlétében készült képek tömkelege és a tényfeltáró jegyzőkönyv?

Köszönettel:Niki

zsike07 # 2013.07.22. 11:46

Tisztelt szakértő!

2006-2008-ig béreltünk egy családiházat mivel a vállalkozásunk miatt munkánk oda kötött.
A házban gáz és vegyestüzelésű fűtés volt.Mivel lakásfelujitással foglalkoztunk ezért a vegyestüzelést használtuk a hulladék felhasználása miatt.
Egyik nap a gázművek emberei megjelentek és elvitték az órát mondva,hogy loptuk a gázt.
A lányom volt otthon és értetlenűl állt.
A tulajdonos külföldön élt és jeleztük felé mi történt.Rövidesen hazalátogatott kértük menjünk el együtt személyesen a gázművekhez intézkedni de sokat kellet volna várni és nem ért rá.Közölte sajnálja de neki vissza kell utazni.Végül a tulajdonos birósághoz fordult mivel mi nem loptuk a gázt és nem is használtuk fűtésre,igy nem is ismertük el a birság megfizetését.
Egy hónapja jött az értesités a végrehajtótól,hogy a lányom fizetéséből
(közfoglalkoztatott mivel különösen hátrányos helyzetű térségben lakunk és a vállalkozásunk még 2008-ban csödbe ment kifizetettlen munkadij miatt)letiltásra kerűl közel 400eft különböző költségekből.Eddig csak segélyt kapott azért nem tudták letitani.
Kérdésem az lenne,hogy ilyen esetben semmit nem tehetünk?Mikor ki vettük bérbe akkor sem volt felülvizsgálva az óra.
Válaszukat előre is köszönöm.

kioto # 2013.07.21. 09:28

Szép napot!

Problémám a következő. Közösen 1 ismerőssel kibéreltünk 1 albérletett, rendesen szerződéssel, kaukcióval. ez 1 1,5 szobás lakás. megegyesztünk szóban és irásban hogy én fizetem a albérletett a ismerősőm a rezsit ami havi átlagba lett megadva féléves ellenőrzésel. ha kevesebb ráfizetünk ha több visszakapjuk. Nos én időközben ez év decemberig kifizettem előre a albérletett, a ismerősőm viszont nem fizette vagy ha néha akkor is hianyosan a rezsit, telefonszámlát. A tulaj szóban és íyrásban felszólitotta h rendeze a hátralékait (2havi rezsi és telefonszámla) Ez nem történt meg ezért a szerződést felbontottuk az illető pedig vissza adta a kulcsokat és elment. Viszont itthagyta a komplett szoba felszerelését butorok ruhák stb a pincében amit ideiglenesen 2 napra kért el. Azóta nem hajlandó elvinni. Mind a lakóktól mind a tulajtól én kapom a ívett. Papiron elvitte mindenét. Elvitetthetem e a raktárba vagy 1 közös ismeröshöz anélkül hogy bajom lenne belőle. Mivel sem szóbeli sem írásbeli felszólításnak nem tesz eleget. Már ott tartok h másik lakást keresek magamnak annyira kellemetlen a helyzet. A tulaj viszont addig én velem nem akar elszámolni amig a volt közös bérlőm dolgai itt vannak...
Köszönöm előre is és bocsi a helytelen írásért gyors voltam és ideges.

ObudaFan # 2013.07.20. 06:13

Ha újra szabálysértést követ el, újra eljárást indítanak.

edith76 # 2013.07.18. 19:15

Köszönöm! Egyébként a rendőrségnél mik a lépések,úgy értem hogy mondjuk kijönnek hétfőn szerdán pénteken és utána már nem bünteteik meg esetleg?? vagy meddig tarthat ez hogy állandó bejelentés,kijönnek,figyelmeztetik?

ObudaFan # 2013.07.18. 13:55

Erre nem lehet kötelezni a tulajt. Te a jegyzőhöz fordulhatsz birtokvédelemért.

edith76 # 2013.07.18. 09:46

A gondom az lenne,hogy a házunkba tavaly tavasszal költözött be egy albérlő.Már tavaly nyáron kezdődtek vele a gondok,állandó hangoskodás,a nő alapjáraton is úgy ordit mint egy elmebeteg,állandó káromkodás...a lakásban néha 10-15-en buliznak(38 nm2-en),üvegeket dobálnak ki az ablakon...az egész ház ébren van miattuk sokszor hajnalig. A szép szó nem használ,mindenkit elkűld a ....-ba,fenyegetőzik..A bejárati ajtót és a lakás ajtaját is szétrugták már..Ami még nem mellékes,hogy a hölgy a lakásban fogadja a "kuncsatjait",mivel jelenleg ebből él...állandó a házban a "forgalom"különböző drogos,részeg emberek...stb.Már többször lett szólva a közös képviselőnek is,akik már tulajt is hivták telefonon,de egyáltalán nem érdekli az egész,annyi volt a válasza,hogy bizonyitsák be ???!!!A rendőrség már heti szinten jön ki,legutóbb már ki sem jöttek éjszaka.Hogyan lehetne a "hölgyet " a házból eltávolitani?? Vagy már ez lesz amig magától el nem megy,mert az képtelenség hogy ennyi ember ne pihenjen 1 Idióta miatt...Lehet-e kötelezni a tulajt hogy rakja ki a lakásból???Most a lépcsőház be lesz kamerázva,talán ezzel tudunk valamit kezdeni...köszönöm a válaszokat.

matenoel # 2013.07.05. 07:52

matenoel
Szeretném felhívni a figyelmét annak aki ezután adja ki a lakását és még tájékozódik, hogy nagyon alapos és körültekintő legyen. Mi ingatlanközvetítő ajánlása után adtuk ki lakásunkat azért mivel a nagyon magas közös költség (ház központifűtés van, és hideg-melegvízet egyéb költségeket is tatalmazza) miatt és a megemelkedett lakáshitel részletek miatt nagyon nehéz helyzetbe kerültünk. Nekem már akkor sem volt a "társaság" túl szimpatikus amikor megnézték a lakást, de az ingatlanos nagyon rámenős volt (ezt nem szabad engedni). A beköltözés előtt 4 egyénről volt szó, és rendes albérleti szerződést is írtunk. Én "balga" kaucióként csak 50 ezret kértem, a másik 50 ezret felajánlottam egy nagy vödör festékkel együtt hogy végezzék el a festést. Ezt kövezően egy fillér bérleti díjat sem fizettek, és közös költséget minimális összeget egyik napra, villanyt egész idő alatt egy fillért sem. Azóta engem zaklat a DÉMÁSZ hogy fizessem ki a 6 ezer forintot és a közös képviselő is zaklat az elmaradt közös költség miatt, ami 4 hónapra kb. 200 ezer forint. Ráadásul megkért az illető hogy kössek egy szerződést a T.Mobilnál, ő választotta ki a telefont, és a kikapcsolásig egy fillért sem fizettek be sem számláért sem telefonrészletért (a T.Mobil azóta is engem zaklat 120 ezer forint behajtása miatt). Tudom hogy szürke köd ült az agyamra amikor ebbe belementem, de sajnos már késő. Én rendőrségi feljelentést tettem, és december óta folyik az ügy (ezt mindenki tegye meg ha megteheti) valószínű hogy ezután bírósági tárgyalásra kerül sor.
Én itt állok tehetetlenül, több százezer forint kifizetetlen adóssággal és az ártatlanul szenvedő okos, szorgalmas egyetemista (Pszichológia mesterszak) lányommal aki elnyert egy külföldi ösztöndíjat és nem tudok neki még egy cipőt sem venni, sem a repülőjegyét kifizetni, mert ha igazat ad a Bíróság (amiben reménykedem) ettől, a már 9 tagú "társaságtól" akkor sem fogok tudni behajtani egy fillért sem. Közölték hogy semmit sem fognak kifizetni.
Aki kiadja a lakását annyit tegyen meg hogy ne engedje a villanyt az albérlők nevére átírni mert nekem csak így sikerült kirakni őket a lakásból hogy leszereltettem a villanyórát, aminek visszaszerelése majd nem kerül többe mint a kikapcsolás, de így nem tudják visszakapcsolni az albérlők. Nekem most még villanyom sincs és nem tudunk a lakásba visszaköltözni mert nem tudtam ennyi pénzt sem összeszedni.