süly, eltelt a 90 nap? Csak tudod! Eddig miért nem kérted a részletfizetést? Nem a vevővel kell erről csevegned, hanem kérned kell. A banktól. Ahogy le van írva.
Mi is a kérdés?
gépjármű hitel felmondás
- 1
- 2
Nekem is nehezen áll össze, mert elmondták, hogy így megy a dolog, nincs semmi gond vele.
Most pedig már teljesen mást mondtak telefonba, pont a 90 napos dolgot.
„Tájékoztatjuk, hogy a hitelszerződés tárgyát képező gépjármű társaságunk hozzájárulásával történő értékesítése esetén a fedezet megszűnése következtében az ÁSZF 9.2 e. és g. pontjai alapján a szerződés azonnali hatállyal felmondásra kerül, amelynek alapján a hitelszerződésből eredő tartozás egy összegben esedékessé válik.
Tájékoztatjuk továbbá, hogy a felmondással kapcsolatos többletköltségek Önt terhelik.
Amennyiben Önnek nem áll módjában a fennmaradó hátralékát egy összegben rendezni, lehetősége van részletfizetési megállapodást kérni, hogy részletekben fizethesse ki az összeget. Ha Ön részletfizetési megállapodást szeretne kérni fennmaradó tartozása rendezésére, kérjük kérelmét a fent leírt elérhetőségeink valamelyikére szíveskedjen megküldeni a Társaságunk által kért dokumentumokkal együtt.”
Ok, le van írva, hogy kérned kell, írásban. De említettél valami eltelt 90 napot is. Nehezen áll össze a kép.
Telefonon kaptam azt a tájékoztatást, és a vevő kereskedőnek is azt mondták, hogy eladás után kell kezdeményezni, és mindenkinek megadják. Most ebben a fázisban van a dolog.
És kérted a részletfizetést? Írásban? Elfogadta írásban?
Konkrétan kértek egy nyilatkozatot a vevőtől, hogy mennyiért venné meg, és ezután az alábbi levelet kaptuk:
Tisztelt Ügyfelünk!
Küldött levelével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy vevőkijelölési ajánlatát a következő feltételek teljesülése mellett van módunk elfogadni:
- az Ön által megjelölt X.XXX.000- Ft-os vételár megfelelő.
Kérjük, szíveskedjenek személyes ügyfélszolgálatunkra befáradni, behozni az adásvételi szerződést és egy eredeti meghatalmazást ( amennyiben a vevő cég, úgy a meghatalmazott cég cégkivonatának és a cég képviselőjének aláírási címpéldányának másolatával együtt, melyben Ön hozzájárul, hogy a vevő részére Társaságunk kiadja a törzskönyvet és a korlátozott Törlőpapírt), valamint a vételárat befizetni.
Személyes ügyfélszolgálatunk az alábbi nyitva tartási időben áll ügyfeleink rendelkezésére:
Hétfő: 8:00 – 16:30
Kedd – Csütörtök: 8.00 – 15:45
Péntek: 8:00 – 14:45-ig
Tájékoztatjuk, hogy amennyiben nem áll módjában Személyes ügyfélszolgálatunkkal felvenni a kapcsolatot, úgy lehetősége van:
- vételárat befizetni az XXXXX Bank fiókba vagy számlaszámunkra átutalni, közleményben meghivatkozva a szerződésszámával és rendszámával / XXXXXX Autófinanszírozási Zrt. számlaszáma XXXXXXXX-XXXXXXXX-XXXXXXXX/,
- az adásvételi szerződést aláírva és az átutalás tényét alátámasztó iratot az info@XXXX.hu címre vagy a XXXXXXXXXX faxszámra, valamint
- a csatolt meghatalmazást kitöltve, eredetben a XXXXXXXXXXX. levelezési címűnkre megküldeni, amennyiben a vevő cég, úgy a meghatalmazott cég cégkivonatának és a cég képviselőjének aláírási címpéldányának másolatával együtt.
Társaságunk által megjelölt minimális eladási ár az XXXXXXXXXXXXXX Autófinanszírozási Zrt. bankszámláján történő megjelenésén, valamint a szükséges dokumentumok beérkezését követően Társaságunk a törzskönyvet és törlőpapírt a vevő részére átadja/megküldi.
Tájékoztatjuk, hogy a hitelszerződés tárgyát képező gépjármű társaságunk hozzájárulásával történő értékesítése esetén a fedezet megszűnése következtében az ÁSZF 9.2 e. és g. pontjai alapján a szerződés azonnali hatállyal felmondásra kerül, amelynek alapján a hitelszerződésből eredő tartozás egy összegben esedékessé válik.
Tájékoztatjuk továbbá, hogy a felmondással kapcsolatos többletköltségek Önt terhelik.
Amennyiben Önnek nem áll módjában a fennmaradó hátralékát egy összegben rendezni, lehetősége van részletfizetési megállapodást kérni, hogy részletekben fizethesse ki az összeget. Ha Ön részletfizetési megállapodást szeretne kérni fennmaradó tartozása rendezésére, kérjük kérelmét a fent leírt elérhetőségeink valamelyikére szíveskedjen megküldeni a Társaságunk által kért dokumentumokkal együtt.
Köszönjük együttműködését!
Tisztelettel:
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
süty! Ennek valahogy másképp kellett történnie, nekem, sok helyen hihetetlen amit írsz.
T. süty!
pontosan az a gond, hogy az érdemi információk hiányoznak, ki, mikor, milyen kérésre, mit és milyen feltételekkel ajánlott a bank részéről. Mikorra, mit kellett volna tenni, írásban mi volt az ajánlat stb ... így nehéz segíteni.
Üdv,
„azt a tájékoztatást kaptam, hogy eladhatom az autóm és a fennmaradó tartozásra kamatmentes kölcsönt kapok.”
Ez a portás volt vagy a takarító?
Ilyent még soha nem hallottam, hogy engedi kivonni a fedezetet, átadja a törzskönyvet, és a fennmaradó összegre kamatmentes kölcsönt ad.
Üdvözlök Mindenkit!
Volt egy svájci frank alapú gépjármű hitelem, amit mindig pontosan törlesztettem. Felkerestem a bankot, hogy szeretném eladni az autóm, mivel már sokat futott, és szeretném újra cserélni. Többszöri telefonos egyeztetést követően mindig azt a tájékoztatást kaptam, hogy eladhatom az autóm és a fennmaradó tartozásra kamatmentes kölcsönt kapok.
Az eladás megtörtént, felkerestem a bankot, hogy akkor hogyan tovább, milyen papirokat küldjek el nekik? Most közölte velem az ügyintéző telefonban, hogy mivel az eladástól számított 90 napon belül nem fizetem be az egész összeget, így felkerülök a KHR listára...
Ezt érdemes megtámadnom, vagy törődjek bele???
Köszönöm a válaszokat,
Zsolt
Lízingszerződésról van szó.
Adás vételbe ha volt élettárs veszi meg beleköthet? Ha vki kifizeti a vételárat... azért ez durva... a szerződést felbontását még papíralapon nem kapta meg cska sms ben hogy fel fogják bontani. Ahhoz képest hogy az ember szt gondolná hogy a fedezet az autó elég durva hogy mindenét elvehetik az embernek....
Az nem baj hogy a gyerekének nem tud adni semmit, de a bank az nem éehzhet csak a gyereke...
A kérdezőt nem az autó érdekli, azt önként is átadja a jogosultnak. A kérdése az, hogyan tudná elkerülni, hogy az ingatlana is rámenjen a fennmaradó követelés behajtására.
De más a következmény. Lízing esetén csak dolog kiadása iránti pert kell indítania a lízingbeadónak, míg kölcsön esetén tulajdonjogot is kell szerezni a vételi joggal rendelkezőnek.
Más. Ha lízingszerződés akkor azt mondják fel, ha bankkölcsön szerződés akkor meg azt.
Tisztázzuk, hogy hitel-alapjában kölcsön- szerződésről van szó vagy lízing szerződésről? Mert más a jogi helyzet.
A volt élettárssal kötött szerződés valószínűleg fedezetelvonónak minősülne, és mint ilyen a jogosulttal szemben hatálytalan.
Igen örökölheti.
5 év.
Szép napot!
Kérdésem az volna ha felmondja a hitelszerzódést a bank , megállapodni semmilyen módon nem akart..., akkor ha az autó nem fedezi a még fennálló tartózást a gondolom bírósági tárgyalás után ingatlanra ráterhelheti-e a tartozást és minden egyebet amit kitalál mert az autót nem engedi visszavinni tehát azt is kiszámlázza hogy jönnek érte és még biztos lesz amit ezen kívül is. Ha közben az ingatlan eladásra kerül akkor ez minősülhet kimenekülésnek ha avolt élettárs veszi meg. Ezt atartozást gyermek örökölheti.
Va yvan ennek valamilyen elévülési ideje.
Ja aki lízingelte ezt akocsit a munkahelyét már rég elvesztette. a gyerekének gyerektartást sem tud fizetni. Több ügyvédet is megkérdezett már de egyiksem tud egyértelmű választ adni, talán nem volt még ilyen ügyük. Köszönöm!
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02