gépjármű hitel felmondás

Dr.Attika # 2013.03.01. 13:45

Lombard Lízing a finanszírozó?

wers # 2013.03.01. 13:45

kinek a nevén van az autó és a hitel?

anyama # 2013.03.01. 13:56

Lombard Lízing, az autó a férjem nevén van!

wers # 2013.03.01. 14:21

tehát valaki megveszi nektek az autótokat, igaz, közben használja. Örüljetek, hogy nem törte totálkárra, mert akkor nektek maradna a hitel, autó meg sehol.

Dr.Attika # 2013.03.01. 14:23

De a számok sem stimmelnek. Ha 2010-ben adta át a férje az autót és a szerződést, akkor 4 éve hogyan használhatja és fizetheti a távoli rokon?

anyama # 2013.03.01. 14:25

örülünk, örülünk, de ezzel most mit kezdjek?

Bocsánat 2009-ben vitte el!

Dr.Attika # 2013.03.01. 14:38

Nos Lombardos a dolog?

anyama # 2013.03.01. 14:40

Igen már írtam! Lombardos!

Renata8 # 2013.04.15. 06:33

Tisztelt hozzáértő!
Lombardos autó hitelünk van. 2012. decemberében járt le és most 7 hónapig az árfolyamváltozást kell fizetnünk. Fizetési nehézségeink miatt 53ezer forint elmaradásunk van és felmondták a hitelt. 2012.04.12-én kaptunk lavalet amiben felmondták és előtte pár nappal még olyan levelet kaptunk amelyben 05.04-ig kell 23ezret kifizetni. Mit tudunk csinálni?

Tya79 # 2014.02.12. 08:31

Tisztelt Cím!
Kérdésem az lenne, hogyha van egy autóhitelünk, amit nem fizetünk, akkor a bank ugye elviszi a kocsit, eladja, a vételárat betudja a hitelbe, a fennmaradó részt hogy hajtja be?? nyugdíjasról van szó, akinek van még a tulajdonában egy fél lakás, másik fele nem az övé. akkor csak a nyugdíjából vonhatnak le, ugye jól tudom?! a lakást nem vehetik el, mert a tulajdonjog nem kizárólag az övé?!
A választ előre is köszönöm,
Tímea

pazs # 2014.02.12. 09:11

Dehogynem.

Tya79 # 2014.02.12. 09:18

de ez nem egy lakáshitel, hogy a lakás a fedezet, ez egy gépjárműhitel, ahol nincs fedezetként a lakás. én úgy gondolom, hogy ráteheti a jogot a lakásra, hogyha egyszer eladjuk, akkor leveszi a részét, de ő nem adhatja el úgy, hogy van még másik két tulajdonos is, akik erről az egészről nem tehetnek. addig meg az adós nyugdíját megterhelik, hogy behajtsák az összeget. nem jól gondolom??

Kovács_Béla_Sándor # 2014.02.12. 10:49

Az nem számít.

Anibali # 2014.04.15. 17:04

Tisztelt hozzáértő!

Párom vett 1 autót a Lombartól 7 éves törlesztésre,ami 2013.januárjában lejárt 1.200000 volt az autó,majdnem 2millió kilett fizetve.A bank kiküldött nekünk 2015.05 hónapig kamatos-kamat...... csekkeket kb.700ezerről,ugyan annyi törlesztéssel,mint előtte.Próbáltunk a bankkal beszélni,hogy mi ez vagy valami,de semmit sem mondtak.A pláne,hogyha pár napot késtünk már küldték a plusz csekket.Soha nem voltunk el maradva a törlesztéssel sem.Vég törleszteni szerettünk volna,de nem fogadták el,mert keveselték.Egy ügyvéd írt nekik kb.2hónapja levelet a banknak,de semmi reakció.Most sajnos elmaradtunk 2 havival kevesebb mint 56.000ft,mert munkanélküliek lettünk és már jött a levél,majd a telefon,hogy pár nap haladékot kapunk és ha nem teljesítjük akkor elviszik az autót.A kérdésem az lenne,hogy ezt meg teheti a bank velünk?Tisztességesen fizettünk,de ez már nagyon sok,és sajnos a mai piacon az autónk nem ér már 300ezret sem,nemhogy 3milliót.Mert ha végig mindent rendezzünk akkor ennyiben áll meg a hitel.Mit tehetünk?Köszönöm a válaszokat is elöre.

gabri1 # 2014.05.01. 09:18

Tisztelt Hozzáértő!

2011. májusában vettem egy szgk-t a Lombard finanszírozásában. Tavaly szeptemberben felmondták a hitelemet. Átutaltam a behajtónak 210e Ft-t, és azt mondta ekkor minden mehet tovább(visszaállíttatja a hitelt), nem viszi az autót. Semmit nem írtam alá, személyesen nem is találkoztunk. Most Március végén újra felmondta a Lombard a hitelemet, újra felmondási díj, stb......, kb 60000 Ft-vel kellene (teljes tartozás) kevesebbet fizetmnem mint tavaly!!!!! és bejelentette, hogy élni kíván Opciós vételi jogával, a héten hívott a behajtó, hogy adjam át a szgk.-t vagy fizessem neki ki a fennálló tartozást! Nos a fennálló tartozás a Lombard szerint kb. 600.000 ft. Az Autó értéke kb. 1.000.000,-.
Megmondom őszintén nem szívesen adnám neki oda az autót, mert a különbözetet úgy érzem soha nem fogom látni, hanem úgy érzem még majd mindig én fizethetek!!!!
Aki tud kérem segítsen mit is tehetnék, megoldás lenne-e, ha felszólítanám a bankot a különbözet megfizetésére az autó átadása fejében!

jordan # 2015.10.22. 10:14

Üdvözletem.

Feleségem az előző házassága alatt autót vásárolt hitelre svájci frank alapon. Egy régi kis suzuki volt 600eft. Kifizetett belőle több mint 700 ezret. Mikor nem tudta fizetni az autót visszaadta, ennek ellenére most még 800eft-ot kérnek tőle. Nem is ez a lényeg csak hogy az alapokkal tisztába lehessen lenni.

Szóval jelenlegi házasságunkba vettünk autót 2 éve ami a feleségem nevén van. Ez nem hiteles. Egy 400eft-os autó 3 gyerekünknek és magunknak. Feleségem most szült így gyesen van, nekem megszűnt a munkahelyem így nem tudjuk fizetni az előző hitelt. Most küldött a bank egy papírt hogy felmondják a hitelt és vagy kifizetünk 800 ezret vagy jönnek elvinni az ingóságot. Egyedül a mostani autó van feleségem nevén. Esetleg ha üzembentartóival áttennénk a nevemre? Nekem is van hitelem de a házra terhelt ezért nem teljesen íratnám át. Vagy gyerek nevére teljesen átírni az autót? Ezek közül valamelyikkel meg tudnánk védeni a lefoglalástól?

Előre is köszönöm.

Bori Bori # 2015.10.22. 17:14

Vagyonmentés, fedezetelvonás bűncselekmény. Találjatok ki valami mást.
A bank nem fog jönni elvinni az ingóságokat, azt csak a bírósági végrehajtó teheti meg.