gépjármű hitel felmondás

Bori Bori # 2015.10.22. 17:14

Vagyonmentés, fedezetelvonás bűncselekmény. Találjatok ki valami mást.
A bank nem fog jönni elvinni az ingóságokat, azt csak a bírósági végrehajtó teheti meg.

jordan # 2015.10.22. 10:14

Üdvözletem.

Feleségem az előző házassága alatt autót vásárolt hitelre svájci frank alapon. Egy régi kis suzuki volt 600eft. Kifizetett belőle több mint 700 ezret. Mikor nem tudta fizetni az autót visszaadta, ennek ellenére most még 800eft-ot kérnek tőle. Nem is ez a lényeg csak hogy az alapokkal tisztába lehessen lenni.

Szóval jelenlegi házasságunkba vettünk autót 2 éve ami a feleségem nevén van. Ez nem hiteles. Egy 400eft-os autó 3 gyerekünknek és magunknak. Feleségem most szült így gyesen van, nekem megszűnt a munkahelyem így nem tudjuk fizetni az előző hitelt. Most küldött a bank egy papírt hogy felmondják a hitelt és vagy kifizetünk 800 ezret vagy jönnek elvinni az ingóságot. Egyedül a mostani autó van feleségem nevén. Esetleg ha üzembentartóival áttennénk a nevemre? Nekem is van hitelem de a házra terhelt ezért nem teljesen íratnám át. Vagy gyerek nevére teljesen átírni az autót? Ezek közül valamelyikkel meg tudnánk védeni a lefoglalástól?

Előre is köszönöm.

gabri1 # 2014.05.01. 09:18

Tisztelt Hozzáértő!

2011. májusában vettem egy szgk-t a Lombard finanszírozásában. Tavaly szeptemberben felmondták a hitelemet. Átutaltam a behajtónak 210e Ft-t, és azt mondta ekkor minden mehet tovább(visszaállíttatja a hitelt), nem viszi az autót. Semmit nem írtam alá, személyesen nem is találkoztunk. Most Március végén újra felmondta a Lombard a hitelemet, újra felmondási díj, stb......, kb 60000 Ft-vel kellene (teljes tartozás) kevesebbet fizetmnem mint tavaly!!!!! és bejelentette, hogy élni kíván Opciós vételi jogával, a héten hívott a behajtó, hogy adjam át a szgk.-t vagy fizessem neki ki a fennálló tartozást! Nos a fennálló tartozás a Lombard szerint kb. 600.000 ft. Az Autó értéke kb. 1.000.000,-.
Megmondom őszintén nem szívesen adnám neki oda az autót, mert a különbözetet úgy érzem soha nem fogom látni, hanem úgy érzem még majd mindig én fizethetek!!!!
Aki tud kérem segítsen mit is tehetnék, megoldás lenne-e, ha felszólítanám a bankot a különbözet megfizetésére az autó átadása fejében!

Anibali # 2014.04.15. 17:04

Tisztelt hozzáértő!

Párom vett 1 autót a Lombartól 7 éves törlesztésre,ami 2013.januárjában lejárt 1.200000 volt az autó,majdnem 2millió kilett fizetve.A bank kiküldött nekünk 2015.05 hónapig kamatos-kamat...... csekkeket kb.700ezerről,ugyan annyi törlesztéssel,mint előtte.Próbáltunk a bankkal beszélni,hogy mi ez vagy valami,de semmit sem mondtak.A pláne,hogyha pár napot késtünk már küldték a plusz csekket.Soha nem voltunk el maradva a törlesztéssel sem.Vég törleszteni szerettünk volna,de nem fogadták el,mert keveselték.Egy ügyvéd írt nekik kb.2hónapja levelet a banknak,de semmi reakció.Most sajnos elmaradtunk 2 havival kevesebb mint 56.000ft,mert munkanélküliek lettünk és már jött a levél,majd a telefon,hogy pár nap haladékot kapunk és ha nem teljesítjük akkor elviszik az autót.A kérdésem az lenne,hogy ezt meg teheti a bank velünk?Tisztességesen fizettünk,de ez már nagyon sok,és sajnos a mai piacon az autónk nem ér már 300ezret sem,nemhogy 3milliót.Mert ha végig mindent rendezzünk akkor ennyiben áll meg a hitel.Mit tehetünk?Köszönöm a válaszokat is elöre.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.02.12. 10:49

Az nem számít.

Tya79 # 2014.02.12. 09:18

de ez nem egy lakáshitel, hogy a lakás a fedezet, ez egy gépjárműhitel, ahol nincs fedezetként a lakás. én úgy gondolom, hogy ráteheti a jogot a lakásra, hogyha egyszer eladjuk, akkor leveszi a részét, de ő nem adhatja el úgy, hogy van még másik két tulajdonos is, akik erről az egészről nem tehetnek. addig meg az adós nyugdíját megterhelik, hogy behajtsák az összeget. nem jól gondolom??

pazs # 2014.02.12. 09:11

Dehogynem.

Tya79 # 2014.02.12. 08:31

Tisztelt Cím!
Kérdésem az lenne, hogyha van egy autóhitelünk, amit nem fizetünk, akkor a bank ugye elviszi a kocsit, eladja, a vételárat betudja a hitelbe, a fennmaradó részt hogy hajtja be?? nyugdíjasról van szó, akinek van még a tulajdonában egy fél lakás, másik fele nem az övé. akkor csak a nyugdíjából vonhatnak le, ugye jól tudom?! a lakást nem vehetik el, mert a tulajdonjog nem kizárólag az övé?!
A választ előre is köszönöm,
Tímea

Renata8 # 2013.04.15. 06:33

Tisztelt hozzáértő!
Lombardos autó hitelünk van. 2012. decemberében járt le és most 7 hónapig az árfolyamváltozást kell fizetnünk. Fizetési nehézségeink miatt 53ezer forint elmaradásunk van és felmondták a hitelt. 2012.04.12-én kaptunk lavalet amiben felmondták és előtte pár nappal még olyan levelet kaptunk amelyben 05.04-ig kell 23ezret kifizetni. Mit tudunk csinálni?

anyama # 2013.03.01. 14:40

Igen már írtam! Lombardos!

Dr.Attika # 2013.03.01. 14:38

Nos Lombardos a dolog?

anyama # 2013.03.01. 14:25

örülünk, örülünk, de ezzel most mit kezdjek?

Bocsánat 2009-ben vitte el!

Dr.Attika # 2013.03.01. 14:23

De a számok sem stimmelnek. Ha 2010-ben adta át a férje az autót és a szerződést, akkor 4 éve hogyan használhatja és fizetheti a távoli rokon?

wers # 2013.03.01. 14:21

tehát valaki megveszi nektek az autótokat, igaz, közben használja. Örüljetek, hogy nem törte totálkárra, mert akkor nektek maradna a hitel, autó meg sehol.

anyama # 2013.03.01. 13:56

Lombard Lízing, az autó a férjem nevén van!

wers # 2013.03.01. 13:45

kinek a nevén van az autó és a hitel?

Dr.Attika # 2013.03.01. 13:45

Lombard Lízing a finanszírozó?

anyama # 2013.03.01. 13:40

Tisztelt Hozzáértők!
Mivel nem találtam más "autós" témát így megpróbálkozom itt..
2008-ban férjem vett egy új autót hitelre.2010-ben egy távolabbi családtagnak átadta, Ő bevállalta a hitel további fizetését. Megkapta a szerződést, minden egyebet.(Igaz a férjem nem adhatta volna át 3. félnek mivel hiteles autó) 4 éve fizeti, most kapott egy levelet hogy mivel CHF hitel az 5 év alatt felgyűlt kamattartozást fizesse be. Felháborodva telefonált hogy Ő nem tudta hogy ez svájci frankos hitel, nem hajlandó tovább fizetni, visszahozza az autót, de mivel Ő befizetett a 4 év alatt 1.200.000. Ft-ot így vagy a pénzt vagy a saját banki hitel mentes 600.000. Ft-ot érő autónkat adjuk oda neki. Mi persze nem szeretnénk, úgy gondoljuk ha nem tudja tovább fizetni hozza vissza de még így is jó áron "bérelt" 4 évig autót...Ő perrel fenyeget, hogy behajtatja az Ő befizetett pénzét...Van rá esélye??? (Arról hogy Ő használta az autót semmilyen papír nem készült)
Előre is köszönöm a választ!

Soldier8 # 2013.02.13. 18:22

Tisztelt Szakértők!

Lenne egy kérdésem. Jelenleg én üzembentartó vagyok egy gépjárműnek, amit ebből kifolyólag természetesen én használok, viszont szeretném eladni. Ehhez mit kell tennem? Gondolom, hogy üzembentartóként én nem adhatom csak úgy el, viszont nem tudom, hogy ebben az esetben mi a helyes eljárás. Elég erre egy meghatalmazás a tulajdonostól? Vagy teljes mértékben írassuk át az én nevemre az autót, eladás előtt? Vagy pedig a tulajdonos adhatja csak el? Illetőleg az érdekelne még, hogy ebben az eljárásban van e valami módosulás, akkor ha autóbeszámításról van szó?

Kérem, hogy aki valóban tudja, az válaszoljon!
Előre is köszönöm válaszukat!

Simon

wers # 2012.11.23. 06:24

süty, az mellékes mennyivel tartozol, a kérdés az lett volna, mennyi idő telt el a lent idézett levél keltétől. Onnan van 90 napod. Vagy befizeted egy összegben, vagy kapsz rá részletfizetést, azaz ez egy új hitel lesz. Ha meghapod az új hitelt azzal teljesíted a felmondott hiteledet.
Számolnod kell azzal, hogy a gépjárműhitel szerződés előtti felmondása is, és az új hitel is költségekkel jár, ezeket neked kell kifizetni, téged terhelnek.

S.O.S. írd meg kérelmet, érdeklődj, mit kell mellé csatolnod, mire van szüksége a banknak, és rohanj be vele személyesen, mert ha személyesen adod be, azonnal ellenőrzik, minden rendben van-e.
A hitelbírálat is időbe telik, vigyázz, ne fuss ki a 90 napból.
Sok sikert!

süty # 2012.11.22. 20:27

Na mégegyszer

Van egy autó 2,8 milliós tartozással.

Az autó értéke 1,4 millió, ezt a kereskedő kifizette a banknak, ahogy a bank is írta, ha a pénz megérkezik, kiadja a törzskönyvet a vevőnek.

Aztán maradt kb. ugyanennyi fennmaradó rész, amire azt mondták, mivel 2 millió ft alatt van, fedezet nélküli hitelbe kiadják nekünk.

Szóval az autó kifizetve készpénzben, a fennmaradó részt nekünk kell rendezni. Az ügy menetét többször, kb. 10-szer más-más ügyintézőkkel telefonban egyeztettük.

Ma -már az autó eladása és a vételár befizetése után kb. 10 nappal- felhívtuk őket, hogy akkor mégis mennyi tartozás maradt fenn, mert arról volt szó, hogy küldenek elszámolást arról, mennyit kell még befizetni, és utána kezdeményezhetjük a részletfizetést.

És most mondta az ügyintéző, hogy adnak a fennmaradó részre részletfizetési engedélyt, akár 5 évre is, azonban ha az autó eladása utáni 90. napig nem fizetem ki a fennmaradó összeget, KHR listára kerülünk. Na ez az, amit eddig nem közöltek!

ius latratus # 2012.11.22. 17:19

A Dinnye

Na, ez aztán a katyvasz. Egyeztetni kellene alanyt, állítmányt, aztán kezdeni elölről.

"Mivel tovább nem tudta fizetni valakivel (bérlő) kötött egy szerződést (amit két tanú is aláírt), hogy a kocsit ő bérli a futamidő lejártáig, a csekkeket befizeti és amikor a hitel kifut a kocsit megkapja.
A szerződésben az áll, hogy a csekkeket a bérlőnek kell befizetnie minden hónapban."

Bla-bla-bla...
Ez azt jelenti, hogy akár ezt is írhattátok volna abba a "szerződésbe".
Nem megyek bele, s biztos nem is hinnéd el, hogy édesanyádnak biz' semmi joga nem volt a gépjárművet kölcsön adni.
Jól értem, hogy édesanyád jelentette volna fel a bérlőt? (Bérlő? -nem is jó szó)
Szép, de örüljön, hogy a bank meg nem jelentette fel őt.

"Most a tárgyalás a perré alakult fmh-ról szól. Vigye be a szerződést, amit írtak? A rendőrségen kéne feljelentést tenni?"

Persze, vigye csak be. Az lesz még a gyönyörűség! (elképzelem, hogy a felperes kérte a jelenléte nélkül a tárgyalás megtartását, majd miután te benyújtod az okirati bizonyítékaidat, nos....az után hogy nem nélküle fog a második tárgyalás befejeződni, az tuti...)
:))
A rendőrségen mégis mit akartok?

Whisper # 2012.11.22. 14:14

HA a bank "elengedi" a gépjárművet, amikor még nem fizették ki a teljes tartozást (részletfizetés esetében ugye ez van) akkor biztosítékot veszít - ezt teljesen kizártnak tartom.

Ha azonban a teljes tartozást befizették, akkor pedig miért érdekli a bankot, hogy kinek adom el az autót? Átveszi a pénzt, lezárja a hitelügyletet, kiadja a törzskönyvet és az igazolás arról, hogy a terhet levehessem az autóról (töröltessem a nyilvántartásból). Ez után annak adom el az autót, akinek akarom, akár azonnal, akár a vevő pénzéből is tehetem mindezt, persze, ha elég rá.

Nekem ez teljes homály :(

Üdv,

wers # 2012.11.22. 12:51

Ahogy kibogozom, a vételár nem fedezi a hitelt, a bank mégis hozzájárult az eladáshoz. Ilyent én még nem láttam, melyik bank lehetb ez.

Fordítva szokott működni, bemutatják a szerződést, a fennmaradó összeget + költségek az adós fizesse be, aztán fizessék be a vételárat (vagy egyszerre), utána a bank kiadja a törzskönyvet.

A bankot sem értem, nem küldött semmi felszólítást, vagy egyebet? És még mindíg nem derült ki, mennyi idő telt el, és beadta-e a kérelmet.

Whisper # 2012.11.22. 12:20

Nekem az sem világos, hogy a vevőd hogyan fizetett!?

Egy összegben? - ebben az esetben ki lehet fizetni a tartozás egy összegben, nem?

Hitelt vett fel? Ezt nem tehette, mert gondolom elidegenítési tilalom alatt van az autó.

vagy van újabb technika a piacon az elidegenítési tilalom alatt lévő dolog elidegenítésére?

Vagy a vételár nem fedezi a teljes tartozást? - De akkor a bank hogyan járult hozzá?

Miért is van szükség részletfizetésre?