Családi állapotot igazoló okirat

wers # 2018.03.01. 15:23

Igazolást akár a Kormányablakban de inkább az önkormányzat ügyfélirodáján lehet kérni. Az önkorinál (remélem még így van) angol nyelven is kiadják. Lehet meghatalmazással. Lakcímnem számít.

Ashley03 # 2018.03.01. 14:32

Tisztelt Fórumozók!
Lányom Hollandiában él, élettársával aki szintén magyar. Hamarosan gyermekük születik. Ahhoz hogy az apuka el tudja ismerni az apaságot különböző nyomtatványok szükségesek, itthonról az un. családi állapotot igazoló okirat. Kérdésem több is van. Egyrészt, ezt az igazoló iratot hol kell kérni ha az egyik félnek nincs magyarországi lakcíme? Másrészt ha ők nincsenek itthon meghatalmazással lehet-e intézni? Harmadik kérdés. Ha megvan a papir és a hiteles fordítás, kell rá az apostile igazolás (bocs ha rosszul irom). Ezt ha jól tudom a külügy adja. De utána még ezt is hitelesíttetni kell a fogadó országgal. Most akkor a hágai konzulátussal vagy a magyarországi holland nagykövetséggel?
Köszönöm előre is a segítséget.

Zsuzsa

gerbera317 # 2012.01.18. 20:19

Ez aranyos, de akárhányszor olvasom el, mindannyiszor azt látom, hogy nem ezt kérdezted, hanem azt, hogy mit fog tőled kérni a kádi.

Lotta # 2012.01.18. 08:03

Európa közepén élő anyakönyvvezetőtől kell beszerezni a papírokat... De a kérdés már tárgytalan, a válaszokat már más forrásból megkaptam.

gerbera317 # 2012.01.17. 22:16

Ezeket nem egy egyiptomi jogi fórumon kellene megkérdezned? Honnan tudjuk mi itt, Európa közepén, mi elégít ki egy egyiptomi anyakönyvvezetőt?

Lotta # 2012.01.16. 21:40

Tisztelt Fórumozók,

kérdésem a következő: mivel külföldön szeretnék házasságot kötni (Egyiptom), ehhez szükségesek a következő okiratok: születési anyakönyvi kivonat, családi állapotot igazoló okirat és házassági tanúsítvány. Azt tudom, hogy anyakönyvvezetőnél lehet kérelmezni az elvált családi állapot igazolására szolgáló okiratot. De milyen papírokat szükséges benyújtani hozzá? Elég a válás tényét tartalmazó házassági anyakönyvi kivonat? Vagy kell hozzá a bírósági ítélet is a jogerős végzéssel együtt? Mit tartalmaz pontosan a családi állapot igazolására szolgáló okirat? Illetve úgy tudom a fent említett 3 dokumentumot kell hiteles fordításban benyújtanom az illetékes konzulátusra. Elvált családi állapot esetén elég a családi állapot igazolást lefordíttatni, vagy pluszba kell fordítás a házassági anyakönyvi kivonatról, ítéletről és végzésről is?

Előre is köszönöm a megtisztelő válaszokat!