Tisztelt Fórumozók!
Segítségüket kérem egy kártalanítási folyamattal kapcsolatban, mert laikusként úgy érzem teljesen elvesztem a következő ügyben:
Egy társasházi üzlethelyiség bérlőjeként lenne szükségem a segítségükre.
Zárlat keletkezett a ház elosztó-szekrényében, ami az általam bérelt ingatlanban okozott 5 napos áramkimaradást, illetve tönkre ment egy 250.000 Ft-os elektromos készülék is.
A közös képviselet biztosított róla, hogy ez a társasház felelőssége, így kártalanítani fognak. Az 5 napos leállás miatti kereset-kieséssel együtt 349.000 Ft. kár keletkezett.
A tönkrement készülékről van egy számlám is, melyen vevőként egy cég (a tulajdonos apjának a cége) szerepel, de én használtam a berendezést.
A kereset kiesést megbecsültem, és a valós igényt elküldtem a közös képviselőnek is. Óradíj alapú (személyi-edző) szolgáltatásról van szó, friss vállalkozás lévén ez az összeg minimális (99.000). Laikusként nem tudtam mi mással bizonyíthatnám ezt, így elküldtem a weblapomon lévő árazást, valamint a vállalkozásom adatait ellenőrzés végett. Arra a hónapra 509.000 Ft kiállított számlám volt, ha ennek az 1/4-ét veszem (az 5 munkanapos kiesés miatt) akkor az az összeg is magasabb mint az eredeti kártalanítási igényem.
Fontos információ lehet, hogy amikor megállapítást nyert hogy a szóbanforgó elektromos eszköz nem működik, és a villanyszerelő véleménye szerint ez egyértelműen a zárlat miatt van, jelent volt személyesen a közös képviselő, a villanyszerelő, én és a párom is. A közös képviselő le is fotózta a készülék modell-számát, melyek a fennt említett számlán lévő adatokkal megegyeznek.
És ami miatt segítségért fordulok a szakértőkhöz:
A közös képviselő a számvvizsgálókkal történt megbeszélés után közölte velem, hogy:
\\\"Azt az álláspontot tolmácsolom, hogy a csatolt számla szerinti kft nem tulajdonosa a pincének, nem bizonyítja az e-mail azt, hogy az említett gép miért és mikor ment tönkre, sem az összeírt bevétel kiesést sem találták alátámasztottnak.\\\"
A kérdésem az lenne, hogy milyen lehetőségeim vannak érvelni az igazam mellett, ha van egyáltalán. Jogilag van e valami arra vonatkozó szabály, hogy a tönkrement eszköznek bár más a tulajdonosa (a cég) de én használom, nálam, önhibámon kívül ment tönkre. Illetve a kereset kiesésemet hogyan tudnám még jobban, hivatalosan alátámasztani.
Próbálom magamat több információval felvértezni, mielőtt nekifutok második körben ennek az egész dolognak. Ha egyáltalán lehetséges.
Köszönöm, ha valaki rászánja az időt a porblémámra!