Jogi tanács kérése

Grád András # 2010.10.09. 20:39

Kedves Pleez!

A története részben az önhibájukon kívüli körülmények szerencsétlen egybeeséséről, részben az önsorsrontásról szól, de alig hiszem, hogy itt bárki is tud majd bármelyiken segíteni.

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

zizzent # 2010.10.09. 21:14

Tisztelt Doktor Úr:)
Ne haragudjon,de ez most nem deritett fel. mit csinálok pénz nélkül 1 hónapig????

apa1023 # 2010.10.10. 04:44

Üdv. Lajos vagyok. Van egy olyan problémám, hogy egy hete vásároltam,egy használt autót. Az eladókereskedő, azt mondta,hogy az autóban 127000km-van. Mentem az autóval egy kört, és föl sem tűnt a km óra állása, mert a műszerfal világítás ki volt kapcsolva. A valós km 167000 amire egy hét után jöttem rá. Arról ,hogy az autó eleje törött volt szó sem esett, emellett, a motor sem nagy szám ,mert magas a kartergáz. Az eladó azt is mondta, hogy az autóikra adnak fél év főalkatrész garanciát, amit az adásvételibe nem írtak be. Azt szeretném tudni, hogy véd-e engem valami a kereskedéssel szemben, ha az autóval valami történik, illetve , kérhetek-e vissza pénzt az eltitkolt állapotért. Köszönöm.

all in # 2010.10.10. 09:00

Üdv!Egy brigáddal kint dolgozunk németbe,és az egyik kolegánk elkapták hogy az egyik boltba egy parfümöt el akart rakni,de végül kirakta és nem volt nála az adatokat felírták de papirokat nem kellet aláírnia de mivel nem tudta hol lakik így a rendőröket kihívták és ők vitték a szállóra.
A kérdésem az lenne hogy mire számíthat,38 euros termékről lenne szó,ki tiltják Németből vagy pénzbírságot kap?A válaszokat előre is köszönöm!

nandy # 2010.10.10. 09:14

Kedves zizzent, az még nem jutott eszükbe, hogy talán fizetni kellene azt a vacak tartásdíjat?
Költői kérdésnek szántam, nem kell rá válaszolni...

Grád András # 2010.10.10. 09:22

Kedves Zizzent!

Ez esetben talán el kellene dönteni, hogy most valójában a párja egészségi állapota, vagy a saját megélhetése miatt aggódik. Előbbi mint írtam, fölösleges, utóbbi esetre tudom javasolni a munkát, a legtöbben magunk is ezt tesszük. Nandy megjegyzésével meg tökéletesen egyetértek, erre utaltam magam is, csak kicsit kevésbé direkten.

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

pleez # 2010.10.10. 14:35

Kedves Grád András!

A hivatalok és a szolgáltatók jogsértései miatt tartunk itt.
Többek közt hivatalból elkövetett kiskorú szándékos veszélyeztetése, gondatlanságból elkövetett veszélyeztetés, önkényesen zártak el mindent a jogszabályoknak teljesen ellenkező módon és gyakorlatilag mindent a törvények figyelmen kívül hagyásával csináltak...

Nem kell egyetem, hogy ezt bárki világosan lássa.

Kicsit olvasni kell és bárki megérti.

Nem egy ombudsmani állásfoglalás mondta ki, hogy nekem van igazam, tehát eléggé érdekes a véleménye, azt figyelembe véve, hogy Önnek ez a szakmája...

Az ügyvéd, aki levélben fenyeget szintén törvényt sért.
Valótlan állításokkal próbál megfenyegetni, ha jól sejtem ez igencsak zsarolás...

A bankoknak semmi joguk mem volt KHR-re tenni.

A házunk értéke kb. 30 millió, ennek elvesztése esetén szintén a bankok kötelesek a kárt megtéríteni, mivel ők tették lehetetlenné, hogy kiválthassuk a hitelünket.

Mindent bizonyítani tudok és nagyon remélem, nem mindenki így áll majd hozzá..

Mert ha igen... akkor azt hiszem nagyon sokat fogok ülni emiatt, mert aki a családommal ezt csinálta, az így vagy úgy de megfizet érte...

pleez # 2010.10.10. 14:46

mindent törvények írnak elő de semmit sem úgy tettek..

el se hiszem, hogy ez itt egy jogi fórumnak nevezett oldal...

ezek szerint a joga minden szolgáltatónak és hivatalnak megvan mindenre, de még a legutolsó kis munkásnak is, aki egy 2 évesre rázárja a fűtést, de nekünk arra sincsen, hogy az igazságot kiderítsük, nem?

ekkora veréb azért nem vagyok, már elnézést kérek, bárki bármit mond, mi mindent úgy tettünk, ahogy az önkormányzat mondta, ezért nem történik soha semmi sem.

hogy egy jogász erre azt mondja amit Ön, az finoman szólva abszurd.

szerencsére nem Ön az első akit megkérdeztem és más részletesen mindennek utána nézett...

nem kéne másoknak ilyeneket mondania, mert ha olyan hülye lennék, hogy el is hiszem, az egész vagyonunkat és a családomat veszíthetném el!!!

nagyszerű egy szakmai oldal ez, csak nem tudom melyik szakmában!

üdv

zizzent # 2010.10.10. 21:23

Tisztelt Doktor Úr,és Nándy!
Számomra most a PÁROM EGÉSZSÉG ÜGYI ÁLLAPOATA A LEGFONTOSABB.Mivel most épp pálya modosító képzésen vagyok,nem tudok DOLGOZNI. Egyébként 2005-ös ügyröl csicsergek...és az ex feleség nem engedélyezi a láthatást....

Thetys # 2010.10.12. 16:47

Ilyen szöveget egy COPD betegre, hogy "nyugi a bv. intézetnek van kórháza". Agyam eldobom!

kisdetti # 2010.10.13. 09:12

Tisztelt Ügyvéd Hölgy/Úr!

Az alábbi jogi problémámra szeretnék választ kapni:

A társasház/lakás építtető a parkolókat kizárólagos használati joggal adta el a tulajdnosoknak és így is kerültek értékesítésre, nem önálló helyrajzi számon nyilvántartott területek.

Lehetőségem van-e megszerezni egy gépkocsi beálló kizárólagos használati jogát, ha a jelenlegi használónak, aki az adás-vételi szerződést kötötte kizárólagos használati joga van?
Szükséges-e ehhez ügyvédi ellenjegyzés vagy mivel nem önálló ingatlan így nem?

Amennyiben ezen beálló megszerzésére jogi úton van lehetőségem, be kell-e jegyeztetni a földhivatali nyilvántartásba vagy elegendő a közgyűlésen jegyzőkönyvbe foglalni?

Köszönet a segítségért!

Detti

ObudaFan # 2010.10.13. 18:57

Meg kell nézni, hogy maga a teljes parkoló, amelyik már önálló ingatlan lehet, kinek a tulajdonában van. Ha a társasházé, akkor nem kell se ügyvéd, se földhivatal (meg közgyűlési jegyzőkönyvbe sem kell foglalni). Ha pedig olyan a konstrukció, hogy a teljes parkoló a használók osztatlan közös tulajdonában van, akkor kell ügyvéd és földhivatal.

ObudaFan # 2010.10.13. 18:58

Illetve még ha társasházi tulajdon is a parkoló, akkor sem lehetetlen, hogy ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett használati jogok vannak, akkor megint kell az ügyvéd.

Timó2 # 2010.10.13. 20:49

Üdvözlöm!

Adott egy nagymama, akinek az unokája vagyok a 6 közül. A nagymama mindhárom fia meghalt. Aki magához vette, az elmúlt két hétben halt meg, és az ő felesége tartásdíj ellenében vállalná a nagymamát. És ezt a tartásdíjat az unokáktól követeli. A nagymamának van saját nyugdíja, haszonélvezete is van egy házon… Nyugdíjasotthonba nem akar menni, a menyénél akar maradni, és a 6 unoka fizessen azért hogy eltartsa a mamát. Tényleg létezik ilyen???? Ha van saját nyugdíja miért nem fizet ő az eltartásáért??
Esetleg valami más megoldás létezik e??

Előre is köszönöm a válaszát!

Ancico # 2010.10.19. 14:59

Tisztelt Uram/Hölgyem!

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy egy kártérítési per fizetésre kötelezettjének van egy valakivel közös tulajdonban lévő életbiztosítással kombinált hosszú távú megtakarítása, befektetése.
Erre, illetve a rá eső részre indíthatnak e a per eredményeképp pl végrehajtást, vagy bármi más módon elvehetik -e tőle (amennyiben csak ebből tudná fedezni a kirótt összeget) az addig gyűjtögetett pénzt?

Köszönettel:
Aniko

Kovács_Béla_Sándor # 2010.10.19. 19:20

Közös életbiztosítás nincs. Esetleg úgy érted, hogy ő a kedvezményezettje egy ilyen biztosításnak? Akkor azt lehet foglalni.

prucsok # 2010.10.19. 20:49

Magántartozás ügyében kérnék segítséget: magas összegű magánhitelről van szó, folyamatosan vh. alatt van, bérből való levonás. Más jellegű vagyon nincs, tehát marad a bér. A bér annyira kevés, hogy a tartozás kifizetésére hosszú évek telnek el, illetve nem is csökken, mert a kamat nő. Amennyiben a kölcsönadó meghal, akkor a kölcsönt igénylő kinek fizeti tovább a tartozást?

Kovács_Béla_Sándor # 2010.10.20. 05:17

Az örökösének.

Attilaxxxv # 2010.10.25. 14:18

Tisztelt Fórumozók!

Az lenne a kérdésem hogy ha valaki eddig reggel hat tol dolgozott fél háromig és ezt meg változtatták szóban nyolc tol fél ötig re, kell e fizetnie a munkáltatónak a 14 óra utáni részre du pótlékot?

Válaszokat előre is köszönöm.

Attila.

Gordiusz # 2010.10.26. 14:48

Tisztelt Fórumozók, jogi Segélynyújtók!

Az alábbi esethez szeretnék választ kapni:
Adva van két jogi személy között egy határozott idős megbízási szerződés műszaki rendszer üzemeltetésére. A szerződés egyoldalú nyilatkozattal azonnali hatállyal felmondásra került a megrendelő részéről még a határozott futamidő eleje táján. A felmondó fél a felmondás és a jótállási igény közlése között(mely a felmondás után 4 hónappal történt) szerződésen kívüli illetéktelen 3. féllel beavatkozott a javításba. A felmondó fél ezek után követelheti e szolgáltatótól jótállási igényét, amennyiben a szolgáltató önkéntes garanciát vállalt kizárólagosan kötve ahhoz, hogy a szerződés a futamidő végéig fog tartani és 3. fél nem avatkozhat be a szolgáltatásba?

Előzetes köszönettel
Gordiusz

Tovább: http://www.jogiforum.hu/forum/20/25444#…

Kovács_Béla_Sándor # 2010.10.26. 15:02

Már elsőre sem értettük, Gordius. Talán változtatni kellene a kérdésen. Már ha tényleg akarsz választ.

Gordiusz # 2010.10.26. 15:41

természetesen szeretnék választ, annyi segítséget kérnék hogy mi a probléma a kérdéssel? ha tudom megpróbálom máshogy , újra feltenni. köszönettel Gordiusz

Sherlock # 2010.10.26. 15:44

Szerintem nem.

jack # 2010.10.26. 15:47

Szeretném megtudni, hogy ha 2009. december 10-én a Budapesti Kerületi Bíróság határozata szerint lopás vétsége miatt 3 évre terjedő próbára bocsátást kaptam, akkor lehet e tiszta az erkölcsi bizonyítványom, melyet a munkáltatóm kérésére kell kikérnem.
Ha nem tiszta, akkor mi szerepel benne, ha kérem a kiadását.
Várom mielőbbi válaszukat. Köszönettel.

Gordiusz # 2010.10.26. 15:48

szerződéses alapon, önként vállalt garancia esetén kell-e "utóteljesítenem", ha felmondják a határozott idő előtt velem a szerződést? Gordiusz