Jogi tanács kérése

Kovács_Béla_Sándor # 2010.09.15. 12:59

Nono. Az hogy méltányosságból elengedik a kamatot, és az hogy nem volt jogszerű a kirovása, két különböző dolog.

Warior # 2010.09.15. 21:37

Nos meg mondom miért, lett jogszerűtlen a dolog ! Igaz ezt előbb is le írhattam volna.(elnézést) A lényeg az,hogy anno kérték az illeték eltörlést,(én se tudtam. Anyuék, mivel nem jött létre az ügylet, de mivel nem ő az ügyfél így ő nem kérhette annak az eltörlését. le is írták,hogy az adóhatóság nem a jogszabályoknak megfelelően járt el az ügybe ezért a 2008.évre felszámított 30214 Ft késedelmi pótlék első fokú határozatát vissza vonták. A lényeg,hogy nem kell, fizetnem.

Egresi # 2010.09.24. 11:43

Ha az elővásárlásra jogosult keresetét azért utasították el, mert nem tudta a szükséges teljesítőképességet igazolni, élhet e perújítással, ha már rendelkezésére áll a vételárhoz szükséges összeg?

esi

Kovács_Béla_Sándor # 2010.09.24. 12:11

Szerintem nem.

ziva # 2010.09.24. 12:14

üdv kedves Olvasó,
szeretném kérdezni, hogy meddig terjed a szülői/gondviselői felelősség az alábbi helyzetben?
a 16 éves fiam regisztrált egy aukciós honlapon, azzal, hogy segít az édesapjának eladni valamit. (megjegyzem 10 éve elváltunk, a gondviselő én vagyok.) a tárgy elkelt, kifizették rendben, de a volt férjem nem fizette ki a jutalékot a weboldalnak. viszont a nem fizetésből már bírósági eljárás lesz lassan. ilyenkor ki viseli a fiatalkorú felelőtlenségét, azaz kinek kell fizetni? a fiam tanuló, nem rendelkezik sem vagyontárggyal, sem önálló jövedelemmel

prudens # 2010.09.24. 12:35

ziva,

Attól is függ a válasz, hogy az internetes cég milyen alapon terjeszt majd elő keresetet. A legvalószínűbb, hogy a weblapon kötött szerződés alapján kéri a szolgáltatás díját. Ebben az esetben a cég jó eséllyel elveszíti a pert.

Egy 16 éves fiú jognyilatkozatainak érvényességéhez a törvényes képviselője beleegyezésére van szükség, így a szerződés érvényesen nem jött létre. Ez alól vannak kivételek, így pl. a kiskorú is megkötheti a mindennapi élet szokásos szükségleteinek fedezése körébe tartozó kisebb jelentőségű szerződéseket, de ez aligha volt ilyen.

Egyébként pedig a kiskorú maga felel az általa kötött szerződésen alapuló kötelezettségeiért, nem a szülője. Ha nincs se vagyona, se jövedelme, az pech a vele szerződő fél számára. Az internetes cég helyében azon gondolkoznék, hogy nem érdemes-e az apa ellen fordulnom jogalap nélküli gazdagodás címén, de ez már off topic.

Egresi # 2010.09.25. 08:23

Köszi kbs!

esi

ziva # 2010.09.30. 12:04

kedves prudens!
nagyon köszönöm, így könnyebben lépek tovább

Bull9004 # 2010.09.30. 13:04

Tisztelt, fórumozók, ügyvédek!

Egy rövidke kérdésem van. Az embernek a bírság után kell fizetnie, vagy a szabálysértés elkövetése miatt? Ha valaki sorban átmegy a piroson vezetés közben mert sietnie kell, és nem állítják le a rendőrök (nem bukik le), akkor kell-e fizetnie törvényileg? (Természetesen senki sem fizeti, ha átsiet a piros lámpán, hogy elérje a buszát, de valójában kéne?)

Válaszotokat előre köszönöm.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.09.30. 13:11

Nagyon ráérsz. Azt mondják, a megerőltető testedzés segít.

prudens # 2010.09.30. 13:44

Bull9004,
A bírságfizetési kötelezettség a hatósági határozattal keletkezik, nem a törvény erejénél fogva. A hatóság viszont köteles eljárni, ha tudomást szerez a szabálysértésről.

kovacsz # 2010.09.30. 13:46

De feljelentheti saját magát csatolva a bizonyítékokat és akkor így végre megbüntetheti saját magát.

Impossible # 2010.09.30. 13:47

Bull,

szerencsére csak 2 hónapot kellett azzal töltenem, hogy a hozzád hasonló, piros lámpákon kocsival "átsiető" felelőtlen száguldozók okozta károkat elemezzem. Szerintem nagyban változna a hozzáállásod, ha közelebbről láthatnád, amiket láttam. Sosem értettem, miért azzal törődnek az emberek, hogy "lebuknak-e", miért nem azzal, hogy esetleg elgázolnak egy másik embert. Aztán lehet mentegetőzni a bíróságon... gyönyörű...

Attilaxxxv # 2010.09.30. 18:08

Üdv!

Azt szeretném megtudni hogy a gyermek hány éves koráig kell gyermek tartást fizetni?

Kovács_Béla_Sándor # 2010.09.30. 18:10

Főszabályként 18. De lehet 25 is.

Attilaxxxv # 2010.09.30. 19:23

Köszönöm!

Mi tartozik a 25 be?

Üdv: Attila

Impossible # 2010.09.30. 21:45

felsőfokú tanulmányok

Kovács_Béla_Sándor # 2010.10.01. 05:18

Nem feltétlenül felsőfokú. Életpályára felkészítő.

Impossible # 2010.10.02. 16:24

azt kérdezte, mi tartozik bele

amit írtam, beletartozik :D

Marcell-Lola # 2010.10.06. 06:29

Tisztelt Fórumozók!
Jogszerűen járt e el a bíró, hogy augusztus 23-án fellebbezett elsőfokú végzés (ideiglenes intézkedésre vonatkozó) fellebbezését még szeptember 28-án sem küldte másodfokra, magyarázva azzal hogy megvárta az említett időpontban lezajló tárgyalást?

markoboy24 # 2010.10.06. 20:06

Tisztelt Fórumozók!

Egy nagyon jó ügyvédet keresek, aki segítene kiemelni a meglévő "s..rból." Elnézést a fogalmazás módért.
Polgári jogról lenne szó. Egy tartozáselismerő nyilatkozat a fő tényállás, és több mint 300e Ft.
5 napot kaptam. Köszönöm ha valaki hagy elérhetőséget, leggyorsabban leírnám e-mailben a problémám.

ObudaFan # 2010.10.09. 07:41

Marcell-Lola

Valószínűleg nem.

markoboy24

Írd.

pleez # 2010.10.09. 19:31

Üdv.

Nem tudom jó helyre írom e és hogy hogy is fogalmazzak, mert eléggé sok részből áll a problémám..

Van egy kb 200 nm-es ingatlanunk, amit nagymamám kórházi ápolása és később temetése miatt nem tudtunk/tudunk fenntartani.

Mivel egy hitelünk is van CHF alapon, eddig is nehezen fizettük, de amikor nagymamám kórházba került (az orvos hibájából), akkor nem csak sokkal több lett a fizetni való (orvosok, stb), hanem ugye ő sem vett részt az anyagi terhek fizetésében.

Ezt nem részletezném, pedig azt hiszem az orvosokkal is lenne itt némi probléma, de ez egy másik dolog...

Ugye nem tudtuk fizetni a számlákat, édesanyám felkereste az önkormányzatot személyesen, mivel a 2 éves unokahúgom is velünk élt, ezért családgondozótól próbált segítséget/tanácsot kérni.

Az önkormányzatnál közölték: "nincs családgondozó és segély sincsen, épp ezért nem mennek csődbe" ...

Védendő fogyasztói státuszhoz adtak néhány papírt (a szolgáltatók ha jól emlékszem), ezt kitöltöttük, de a gázszolgáltató nem fogadta el.
(kaptunk 2-ezer FT / hó "támogatást" az önkormányzattól, de nekünk se telefonon se levélben nem szóltak róla soha sem, ez állítólag a védelembe vétel miatt "kellett" csak, hogy meglegyen)

Közben el is zárták a gázunkat.

A gáz elzárása úgy zajlott, hogy 2 férfi csengetett, kimentem, mondták, hogy: "be kéne mennünk a gázórához", majd mikor végzett az egyikük közölte, hogy: "nem lesz gáz"...

Később védett fogyasztói státuszba kerültünk, de senki nem tett semmit, gáz nem volt...

Nekünk viszont fűtenünk kellett, mégpedig árammal, mivel semmi más lehetőség nem volt.
Árammal is nagyon nehezen tudtunk, mivel az óra csak 16 Amperes, és ekkora házhoz ez édeskevés...

Se elég fűtés, se meleg víz, se főzés nem maradt a lakásba....

Az éves elszámoláskor kb. 450.000.- Ft villanyszámla lett a vége..

Mivel nem maradt hirtelen félmilliónk erre se, ezért a villanyt is simán kikapcsolták..

Egy szóval se kérdezték meg, hogy megfagyunk e, a gyerekkel mi lesz vagy bárkivel...

Édesanyám bement hozzájuk részletfizetést kérni és a védelembevétel miatt, de azt mondták, hogy mivel már kikapcsolták, nem tehetnek semmit...

Azt mondták, hogy ott helyben van egy alapítvány, aki a túlfizetésekből a jelenleg fizetésképtelen fogyasztóknak jóváíratja a számlájukon a tartozást, igényelje meg ezt.

Meg is tette, de hiába hívjuk őket, már több mint egy éve semmilyen válaszuk nincsen. Csak azt mondják: "ezt a szolgáltató dönti el"...

Volt hogy a kádba belefagyott a víz, amit tűzzel melegítettünk meg és sok műs hasonló kellemes dolgot sorolhatnék fel, amikben azóta is folyamatosan részünk van..

Én bementem az önkormányzathoz, miután kicsit utána néztem a jogi dolgoknak és elmondtam mi történik, de a jogaimra is felhívtam a figyelmet..

Persze egyből volt családsegítő és egyből adtak egy segély igénylő papírt is, amit ugye édesanyámtól simán megtagadtak azelőtt..

Elküldtek egy vidéki munkaügyi központba, ahonnan igazolást kellett hoznom, hogy nincsen munkám és átküldtek a pár utcányira lévő családsegítőhöz.

A családsegítő ügyvédet ígért és elmondta, hogy az általuk ajánlott alapítványtól mindenki megkapta a juttatást, amit mi a szolgáltatónál azóta se....
(vajon minek ehhez alapítvány? erről is érdemes lenne beszélni..)

Mikor visszaértem a papírokkal a munkaügyi központtól, leadtam az önkormányzatnál.
Pontosan úgy, ahogy kérték....

Nemsokára egy levelet kaptunk a polgármestertől, hogy: "nem is érti miért akarunk segélyt, mert a havi kemény 2-ezer Ft-ot se vettük át...
Amiről ha lett volna tudomásunk, akkor is meggondoltuk volna, hogy érdemes e anyámnak havi 1 nap szabadságot kivennie, hogy elmehessen érte.

Tehát ez azóta is így megy, én a helyi jogi segítségben nem hiszek, mert eddig is mindenki csak átvert minket.

A bíróság 400-ezer ft-ot követel jogerősen (tárgyalás és kérdés nélkül) a gázszolgáltató miatt.

A házból már testvéremék elköltöztek, 2-en lakunk itt édesanyámmal és kéne fizetnünk mindent.

1-millió Ft körüli összeg lenne a tartozások kifizetése, de a Frank alapú hitel miatt is elég nagy gondunk van.

El kéne adjuk a házat, különbem a bank teszi meg rövidesen, de közművek nélkül ez lehetetlen. Fel is kéne újítsuk hozzá, ami szintén lehetetlen így.

Lassan elveszítjük mindenünket, mert meghalt valaki a családból....

A dolgokhoz még az is hozzá jön, hogy ne legyen elég ez, a provident pénzügyi zrt KHR-re tett.

Régebben ugyanis volt egy hitelem náluk, amit nem tudtam fizetni, mert egy másik bank miatt a munkámat elveszítettem.

Ezzel nem lett volna baj, mert később 2x is megbeszéltem velük időpontokat a törlesztésre, de soha sem jöttek el..

Tehát nem én vagyok a felelős, mégis KHR-en vagyok, amiről nem is értesítettek, holott ez kötelező lenne..

A másik bank a Raiffeisen (most perelnek majd be) 2-3 éve folyószámla - hitelt kaptam tőlük..

Nekem azt ígérték, hogy 2 héten belül levélben értesítenek róla.

Nem jött levél, egy hónap múlva telefonon érdeklődtem, amikor közölték, hogy ezt nem csak aktiválták, hanem már fel is vettük...

Szintén fogalmunk sem volt miről van szó, bementünk hozzájuk, kiderült, hogy mivel beszedési megbízás volt a számlán, ezért az akkori hitelezőnk szó nélkül felvette a hitelkeretet...

Nekem soha sem mondták el, hogy ez lehetséges, semmi engedélyt nem kértek ehhez a banknál se és a jelzálogcégtől se.

Közbe édesanyám viszont átutalta ugyanezt a havi összeget, mert nem tudtuk hogy egyáltalán van már hitel keretünk, nem hogy le is vette a 3. cég....

Persze arról sosem szóltak, mi mentünk el hozzájuk is, amit fél hónapba telt nekik visszaadni....

Ezalatt egy neves ingatlancégnél dolgoztam, ahol a pénzre mindenképp szükségem lett volna, az üzletkötői tevékenységeim folytatásához...

Mivel teljesítményem se sok volt pénz nélkül, így a munkahelyemről felmondtak..

A banknál maradt a hitelem aktív, hiába nem én vettem fel..

Vártam, hogy küldenek egy értesítést, mikor milyen részletekben fizessem.

Ez szintén soha sem történt meg, semmilyen papírt nem kaptam, ezért betelefonáltam hozzájuk sok idő után, mert csodálkoztam és rendezni akartam a hitelt.

Közölték, hogy ez régen behajtó cégnél van, nekem nincsen számlám, mivel bontották a szerződésem..

Bementem a bankba, gondoltam csak tesznek valamit és kiderül mit írtak el.

Közölték ugyanezt, behajtó céggel kell tisztáznom, semmi közöm már a bankhoz..

Csakhogy a behajtó cégről sem tudok semmit azóta se.
Nem mondták meg melyik cég és hol találom...

Próbáltam e-mailben is a problémát kezelni, de csak kitérő válaszok, ügyvédi fenyegetőzés lett a vége.

Közben többször is megrágalmaztak hogy én azt állítom nem is szerződtem velük és hibásan kitöltött szerződés másolatot küldtek...

A kérdésemre, hogy hol van az értesítés a számlahitel aktiválásáról (illetve a levél feladásáról szóló bizonylat) küldtek egy másolatot 2011-es dátummal...

szóval vagy jövőre adták fel, vagy ha az évet korrigáljuk, akkor is egy évvel a hitel megléte után...

Mégis engem fenyeget egy ügyvéd, hogy én kifizetem a perköltségeket is majd ha nem vagyok hajlandó azonnal kamatostul kb félmilliót fizetni a 180-ezer ft hitelemre...

Az OTP is jogtalanul BAR-ra tett édesanyámmal együtt még régebben, mikor rossz számlára helyezték el a pénzt és emiatt minket hibáztattak....

Hát nagy vonalakban ez a helyzet, én már csak azt várom mikor költözhetek el az országból, mert ez itt nem haza és nem egy ország többé számomra.

A vagyonunkat szeretném megvédeni és a felelősöket beperelni.

Tönkre tették az életünket, kisemmiztek minket.

Életveszélynek tették ki a családom és a kislányt is és képesek ezekért még minket feljelentgetni...

Szóval ez ügyben valakinek valami ötlete? :)

Ombudsman-t ajánlották és jobb ötletem nekem sincsen.

Ez még a fele se az ügynek, annyi féle jogsértés történt itt, hogy 3x ennyit boncolgathatnám....

Aki tud valamit/valakit ajánlani annak előre is köszönöm!

Üdv. B.

zizzent # 2010.10.09. 20:19

SEGITSÉGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Tisztelt Uram!
Azért fordulok Önhöz,mert teljesen tanácstalan vagyok. a Párommal,4 éve élettársi viszonyban vagyok. 2005-be,tartás elmulasztása véget 33nap közmunkára kötelezték,Győrben. 2006-ban felköltözött hozzám,Budapestre. Jeleztük a Győri Városi Bíróságnak,hogy lakcím változás történt,amit nem igazán vettek figyelembe. 2008 márciusában,körözés alapján,előállították.A Fővárosi Bíróságról,leszállították Győrbe,ahol gyorsított eljárással,33 nap közmunkára itélték,illetve pártfogói hatáskör alá került. Meg is jelentünk az illetékes személynél,kiszabták a közmunka helyét,el is kezdte a munkát,de mivel súlyos asztmás betegsége van,nem tudta folytatni a tevékenységet. Ezt szintén jeleztük a pártfogónak. Ennek ellenére,semmilyen dokumentációt nem kaptunk. 2009 novemberében a Fővárosi Biróság,be idézte,meg is jelent,és a közmunkát át váltották letöltendő büntetésre,első fokon Felebeztünk,írásba,helybe,mivel akkor a Páromnak egy friss,mélyvénás trombozisa volt. Mivel Ürömre költöztünk,de az állandó bejelentett lakcímre sem érkezett semmilyen tájékoztató,vagy más milyen jellegű hivatali levélnem tudhattuk,hogy körözés alatt áll,mivel a másodfokú tárgyalásra sem történt beidézés. Tehát nem tudtuk,hogy hogy valami baj lehet. A párom Édesanyja egy csekket vett át a Bíróságtól,melyben a 2009 novemberi tárgyalás költségeit számolták fel. A mai nap folyamán igazoltatás során elő állították,ekkor derült ki,hogy körözés alatt áll. Azonnal be vitték a Pilisvörösvári kapitányságra,onnan pedig nagy Ignác utca fogházba. A lényeges problémám az,hogy a Párom súlyos CODP-krónikus obbsztruktív betegsége van,mely miatt folyamatosan a Szent János kórházban,infúziós kezelés alatt áll. Mivel nem tudtunk a körözésről és az idézésekről(előzőleg mindig megjelentünk) nem tudom mit tegyek a rendőrség nem téjékoztast,a Párommal nem tudok semmilyen kapcsolatot létesíteni,nem tudom milyen a jelenlegi egészségi állapota...a Tüdő transzplantáció is szóba került,annyira rossz az egészségi állapota. nem lehet,hogy ezt a letöltendő büntetést(mivel nem tudtuk hogy mi a birósági határozat és az egészségi állapota is igen rossz))elhalasszák? vagy pénzben kifizessük? kérem,tisztelettel,segítsen mert kilátástalan a helyzetem,mivel,én munka nélküli vagyok,albérletben lakunk...nem tudok ügyvédet fogadni. Vagy esetleg tud olyan szervezetet,ami tud segíteni? Tisztelettel:H.N.

Grád András # 2010.10.09. 20:33

Kedves Zizzent!

Megnyugtatnám, hogy a büntetés-végrehajtásnak saját kórháza van Tökölön, úgyhogy ha netán az állapota indokolná, akkor a párja majd ott tölti el azt az egy hónapot. Semmi baja nem lesz, egy hónap múlva akadálytalanul folytathatják a tartás elmulasztását. Üdv:

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu