Jogi tanács kérése

kyrana # 2010.06.14. 07:59

Tanácsot szeretnék kérni,nem tudom jó helyere irok?
Ha a rendőrség egy tanutól lefoglal valamit,akkor azt mennyi idő múlva köteles visszaadnia? És ha irok,hogy mikor kapom vissza,válaszra sem méltatnak!!Hová lehet fordulni panasszal?

melak73 # 2010.06.14. 08:42

Valaki megtudná nekem mondani azt a jogszabályt hogy hol találom esetleg bemásolná ide hogy az anya láthatáskor köteles meg mondani hogy hol fog tartózkodni a gyermek??Előre is köszönöm!!

Kovács_Béla_Sándor # 2010.06.14. 09:00

Sehol. (Egyébként vastagon családi jog, nem polgári.)

Kovács_Béla_Sándor # 2010.06.14. 09:02

Mi az a "valami", kyrana? (Egyébként nem büntetőügy? Polgáriban nemigen szokott a rendőrség lefoglalni bármit is.)

kovacsz # 2010.06.14. 09:53

És miért lenne "köteles" visszaadni?

kyrana # 2010.06.14. 10:32

Jad e,csak nem értek hozzá,én csak tanu vagyok,annak is gyenge és a laptopomat szeretném vissza

MónikaV # 2010.06.14. 11:11

Üdv Mindenkinek!

A következő ügyben szeretnék segítséget kérni/kapni.
Önkormányzati tulajdonú üzlethelyiséget szeretnénk kibérelni.A polgármester mondta adjunk be igénybejelentést és majd a képviselő testület eldönti kiadják-e nekünk.Mi az igénybejelentést 2010.05.14-én a hivatalban leadtuk amit a titkár az átvett és igazolta (aláírás,dátum,hivatal bélyegző ).De májusban nem hívta össze a polgármester a testületet most meg nem szerepel a napirendi pontok között az igénybejelentésünk.
A jegyzőnő szerint a polgármester azt mondta neki, hogy a beadványt neki címeztük ő pedig nem akarja a képviselők elé vinni,mert nincs mit beszélni róla.
A kérdésem az lenne, hogy ha az önkormányzathoz beadok egy igénybejelentést, és a titkár azt állítja ő iktatja,tehát számot kap a beadvány,akkor valami visszajelzést kellett volna kapnunk a hivataltól hiszen már több, mint 1 hónap eltel??
A polgármesternek joga van ahhoz, hogy a képviselő testületnek címzett igénybejelentést elrejtse??
Vagy mi hibáztunk,mert nem ez a módja, nem így kell bérleti szándékot bejelenteni??Jól gondoljuk, hogy a polgármester magatartása az ügyben jogsértő??Ilyenkor hova lehet fordulni?Ki állítja össze a napirendi pontokat??A jegyző vagy a polgármester??A jegyzőnő nem tudott az igénybejelentésünkről de javasolta a férjemnek menjen el az ülésre ami nyilvános.Szeretnénk tájékozódni az üggyel kapcsolatban, hogy az ülésen felkészülten vegyen rész a férjem.
Segítséget előre is köszönjük!!

Kovács_Béla_Sándor # 2010.06.14. 11:32

OFF
Kyrana, a büntetőeljárásban vannak dolgok, amelyeket köteles a hatóság nem csak lefoglalni, hanem el is kobozni. Pl. azt, ami az elkövetés eszköze volt.
Ha meg csak bizonyíték az a laptop, akkor majd visszakapod, ha már nem lesz rá szükség; valószínűleg akkor, ha az eljárás lezárul.
ON

Kovács_Béla_Sándor # 2010.06.14. 11:34

A szerződési ajánlatot a polgármester köteles ismertetni a képviselőtestülettel. De ezt te nem tudod számonkérni rajta, csak maga a testület. Szóval ha többsége van, akkor sütheted.

kyrana # 2010.06.14. 11:48

Kedves Kovács Sándor!

Nagyon köszönöm,legalább már valamit tudok,csak azt nem értem,hogy ehhez miért kell közel 3 év ! Nem volt sem eszköz sem bizonyiték,csak azt hitték,ill. hiszik - azt hiszem.És azt nem értem még,hogy a yganusitottak meg már mindent visszakaptak 2 éve,pedig azok eszközök voltak és bizonyitékok-erről is azt hiszem.Nincs valami időbeli hatálya a nyomozásnak? Köszönöm

MónikaV # 2010.06.14. 13:09

Kedves Kovács Béla Sándor!

Tehát a polgármesterre nem vonatkozik semmilyen törvény??Tejhatalommal élhet??Nos a képviselő testület tudni fog a dologról.A jegyzőnek nem feladata a törvényességet nézni ilyenkor?
Szóval,elmegyek polgármesternek egy településre és kiszanálom a papírokat.Ez tetszik ez meg nem,ennek a betűtípusa nem jó stb....ÉS senki nem reklamálhat,mert érinthetetlen vagyok???JA és a titkár is így dolgozhat, hogy ezt iktatom ezt meg nem??
A képviselő testület a döntéshozó, a polgármester prezentál, a jegyző pedig felügyeli a törvényességet.
De ezek szerint valamit nagyon rosszul tudok.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.06.14. 13:40

yganusitottak meg már mindent visszakaptak 2 éve,pedig azok eszközök voltak
Naaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Kovács_Béla_Sándor # 2010.06.14. 13:42

Kedves Mónika! Nemigen szeretem a nyafogást és azt sem, ha kiforgatják a szavaimat.

MónikaV # 2010.06.14. 17:35

Kedves Sándor!

Elnézést ha "Nyafogtam",de talán jogosan vagyok felháborodva, mert már 1 hónapja megnyithattam volna az üzletet, ha a tisztelt polgármester úr nem keverne.Ön nem válaszolt a feltett kérdéseimre mindössze közölte velem,azt amit magam is tudok.Ha a képviselő testület úgy ugrál ahogyan a polgármester fütyül,akkor veszett ügyért harcolok.Csakhogy én nem szándékozom ennyibe hagyni a dolgot.

monalisa1 # 2010.06.14. 18:20

MónikaV

Szerintem is kiforgatod kbs szavait, mert NEM írta hogy papírkosárba került volna a beadványod, nem, hanem hogy a polgármester köteles a képviselőtestülettel ismertetni a szerződési ajánlatot. Azt hogy a kérelmet mikor tárgyalja a testület azt itt senki nem tudja megválaszolni.

Ha annyira sürgős az üzletnyítás fogadj helyi ügyvédet, aki kapcsolatai révén valószínűleg tud érted tenni.

Sőt, eleve ezt kellett volna tenni és nem itt a jogi fórumon "pattogni".

"Mona"
laikus hozzászóló

kyrana # 2010.06.14. 19:03

Pedig Ez az igazság!!!Szóval a kérdésem: kinek irjak,milyen felügyeletnek ,hogy mi a helyzet a laptopommal,mivel már 4x irtam,és még csak nem is válaszoiltak!!

kovacsz # 2010.06.14. 19:35

kyrana:
Előszöris azért kapsz nehezen választ, mert a kérdésed is olyan semmitmondó, hogy arra lehetetlen érdemben válaszolni.
Csak olyan apróságok, mégis milyen ügyről van szó. (polgári jogi részben írsz itt a fórumon, rendőrségi lefoglalásról)
Tegyük fel mégis, hogy büntetőügyről van szó, de akkor is milyenről, az folyamatban van-e még, ha igen a rendőrségen, vagy bíróságon? Milyen jellegű bizonyíték a laptop, lalán lopttm vagy a rajta tárolt adatok érdekesek, esetleg az az elkövetés eszköze és még sorolhatnám....
Kérdezni is tudni kell.....ene.

MajorDomus # 2010.06.14. 21:18

A tömör és egyértelmü kérdés gyors és egyértelmü választ eredményez. Vagy nem.

kyrana # 2010.06.15. 09:04

Jogos,most már értem...

bukki # 2010.06.17. 07:04

Kedves Valaki aki ért hozzá! Szeretném megtudni,hogy mit lehet tenni/mit tesz lehetővé a jog,ha:
Adott férj,feleség..hitellel terhelt ingatlan...Elváltak,vagyonközösségi megállapodás született a házra is...feleség megváltja ebben a házat, x összegért az övé lesz...de nem fizette ki a férjnek..most már több mint egy éve!A hitelt sem fizette(bár a megállapodásban ez is rögzitve volt) Ennek megfelelően a bank felmondta a hitelszerződést.Ha nem lesz kifizetve a teljes hitel 15 napon belül,kezdődik a végrehajtás,persze rengeteg pénzért!
1,a vagyonközösségi megállapodás nem ér semmit?
2,ha esetleg többért árverezik el a házat mint a hitel, az ex feleség még pénzt is kaphat?(nyilván 50-50%ban osztja szét a maradékot a bank)
3,keresztet lehet vetni a megállapodott összegre ha az ex feleségnek nincs ezen kívül vagyona?
4, valakinek valami ötlet????
Előre is köszönöm

Gyurcsánné # 2010.06.17. 08:08

Tisztelt hozzáértők!
Az ingatlandepo oldalon hirdettem, lejárt a szerződésem de arról nem adtak felvilágosítást hogy 30 nap után fizetőssé válik. A Fogyasztó védelem elmarasztalta a céget hogy becsapják az embereket, de ez csak most jutott a tudomásomra. A hirdetés feladása után, hogy átverés. Nekem is tartozásom alakult ki a hirdetéskezelők felé mint több ezer embernek. Szeretném megtudni, van e arra törvény, hogy személyesen nem írtam alá semmit. Személyes adatokat nem kérnek regisztrációkor, tehát bárki bárki helyett adhat fel hirdetést. Tehát követelésük abban a formában lehet e hogy a fizetésemet letiltathatják. Vagy bár listára kerülnék. Milyen tartozási típusba tartozik az ilyen. Személyesen vagy telefonon nem érintkeztem a céggel. És a lejárat napja után két hónap mulva értesítettek hogy mennyi a tartozásom.
Kérem egy hozzáértő véleményét. Ha nem voltam világos, kérem kérdezzen.
Előre is köszönöm

bolondmelós # 2010.06.17. 08:46

Te szegény.

A panaszfal.hu -n van egy komoly fórum az ilyen fogyvéd. károsultakanak, mint TE.
Mondj ellent a fizetési felszólításnak, írd le, a fogyasztóvédelem végzését joghely idézésével, és azt is ha nem törlik az adataidat és nem hagyják abba a zaklatásodat, fenyegetésedet, jogi útra tereled az ügyet, és kártérítést fogsz kérni.
Tértivevényes levél, ha kell írasd meg egy ügyvéddel.

ObudaFan # 2010.06.17. 09:34

Attól, hogy nem írásban jött létre a szerződés, még létrejöhetett érvényesen. Más kérdés, hogy tudhattad-e, hogy fizetőssé válik. Ha ez az információ viszonylag jól elérhető volt, akkor valószínűleg tartozol, ha nem, nem.

bauri001 # 2010.06.27. 06:36

Tisztelt Fórumozók!

Segítségeteket szeretném kérni egy megbízási szerződésben.

Ebben az esős időben nagynénémnek (78 éves) beázott a tetője. Így felkeresett egy helyi vállalkozót aki 2010.06.22-én kiment este 8-kor felérni a munkát. Szemre mindent megnézett majd leírta egy megbízási szerződésben, hogy mivel és milyen munkát fog elvégezni (anyag, elvégzési határidő= az időjárás függvénye, kialkudott ár=598.000ft). A szerződésben az is rögzítésre került, hogy bármilyen probléma merül fel a Ptk-ban leírtak alapján járnak el.
Mindketten alá is írták!

Itt jön a gond. Nagynéném alacsony nyugdíjas révén nincs pénze megcsinálni és hitelt nem akar felvenni. A vállalkozót másnap felhívta, hogy visszamondja a munkát de az hallani sem akar róla.
Tudom aláírta a szerződést (sajnos ő nem mert nemet mondani mert mi van ha ott akkor bármi baja történik ha nem írja alá, egyedül él) ezzel hibát követett el.

De milyen lehetőségünk van?
Gondoltam arra, hogy írásban mondom vissza a megbízást és ajánlott levélben küldöm el. Még javában 8 napon belül megkapja (ha 2010.06.28-án feladom 06.29-én megkapja így csak 7 nap telt el az aláírástól számítva).

Vagy vállaljuk a pert és akkor milyen büntetést kaphat?

Köszönöm a segítségeteket.

MajorDomus # 2010.06.27. 08:22

Amig nem kezdte el a munkát, addig visszamondhatja a szerződést.

A tvev.ajánlott levélben küldd ell, arra hivatkozva, hogy a pénzt nem tudja előteremteni ! Addig meg ne engedje be a vállalkozót.