drbjozsef,
:) :D
Köszi
drbjozsef,
:) :D
Köszi
Kapcsolattartás joga? "Idős személyt" írt, nem gyereket.
„Azt tudtad, hogy a telefont felvenni és beleszólni egyáltalán nem állampolgári kötelezettség? ”
Nem, de itt nem is erről van szó hanem a kapcsolattartás jogáról.
szornyike,
Azt tudtad, hogy a telefont felvenni és beleszólni egyáltalán nem állampolgári kötelezettség? Ez olyasmi, amit (még) eldönthet szabadon az ember.
Nem ez a kérdés. Hanem az, hogy ha tudod is bizonyítani "és akkor mi van".
Tisztelt Jogi Fórum!
Szeretném megkérdezni, hogy van-e lehetőség arra, hogy egy évre visszamenően lehet-e bizonyítani, ha valaki letiltott a mobilszámáról egy vonalas hívást kb. két hét időtartamra, mellyel – szerintem - veszélyeztetett egy idős személyt? Egy esetleges perhez lenne erre szükség.
Előre is köszönöm a válaszokat!
szörnyike
Bandy69
Szerintem idő előtti vagy mert a lehetséges jövőbeli események feltételezett bekövetkeztével nem tudsz érvelni.Inkább nézz utána a szerződési feltételekben, hogy mennyi időd van/volt az elállás -ra.
Ha nem boldogulsz akkor az Innovációs és technológiai minisztérium fogyasztóvédelmi strartégiai főosztálya (ez az új Fogyasztóvédelmi hatóság legfelsőbb szintje) ide írsz egy levelet és kikéred a véleményüket és jelzed mindenképpen elállsz az utazástól és milyen lehetőséged van, ha kell akkor tegyél panaszt és hivatalból kivizsgálják az ügyed és kiokosodsz a további lehetőségeidről.
Tisztelt Jogi Fórum Szerkesztőség!
Lehet, hogy nem jó helyen teszem fel a kérdésem, de ezt a fórumot találtam legközellebb állónak a problémámhoz.
Még a COVID-19 járvány kitörése előtt, februárban vettem két repülőjegyet Párizsba a WIZZ AIR-nél. A repülőjegyek július 07-re szólnak. A légitársaság nem fizeti vissza a jegy árait , mert nem használtam a vásárlásnál a FLEX opciót, amely többletköltséggel járt volna, és persze senki sem tudhatta, hogy mi lesz itt egy/ két/ három hónap múlva.
Úgy tudom a Francia állam nem nyitja meg a határait július 10. előtt. Ebben az esetben sem köteles vissza utalni/ jóváírni a még februárban befizetett összeget a WIZZ AIR-nak?
Válaszát köszönve!
Üdvözlettel:
Cs. András
„Jól van. :)”
Az jó! Hiszen Ő a történet fő-szereplője.
Jól van. :)
Nincs hír a rendőrségről. Szerintem el fog ez még tartani pár hónapot. Annyit tudok, hogy az autó tulajdonosa tényleg nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését, és megnevezett valaki mást, hogy ő vezette. Hogy az a másik fickó elismerte-e, azt nem tudom.
drbjozsef!
Mi van az elütött gyerekkel?
Hivatkozhatsz.
A bíróságon szabad bizonyítás van. Hívhatod tanúnak az illetőt például. Vagy a szomszédokat.
köszi
mint magánzó kiadtam az ingatlanomat albérletbe bérleti szerződéssel 2013 ban, most pereskedni készülök egy szolgáltatóval éás azt akartam megtudni, hogy ha bizonyítási kényszeben lennék az albérlőkkel kapcsolatban akkor hivatkozhatok-e arra, hogy a bérleti szerzpdéseket már megsemísítettem, mert nem tudtam ,hogy pereskedni fogok? ez a kérdés háttere
„tudna nekem valaki segíteni mi a magánokirat megőrzésnek jogi szabályozása vagy van rá egyáltalán szabály?”
Nem pontos a kérdésed. Az iratkezelési szabályzat szerint ügytípusonként eltérő ideig kell a hatóságoknak az iratokat őrizni.
wers
„Akármi is lehetett, a bíróság nem találta jogszerűnek.”
Szerintem sem a bíróság volt az, aki megállapította ezt:
„a fogyasztóvédelmi hatóság megállapította, hogy jogsértő volt a kikötés.”
A fogyasztóvédelem nem hatóság, hanem csak egy békéltető testület.
tudna nekem valaki segíteni mi a magánokirat megőrzésnek jogi szabályozása vagy van rá egyáltalán szabály?
Ez lehetett volna opció, ha az első határozat jogerőre emelkedhetett volna, csakhogy éppen akkor frissen műtött voltam és éppen hogy éltem, laikusként azt hittem a Fogyasztóvédelmi hatóság megállapítja a jogsértést és kötelezi a visszakapcsolásra. E helyett az Elmű sorozatosan fellebbezett, így és ezt követően keletkeztek a károk 2013 decemberétől - végül 2019 elején már a közigazgatási bíróságon voltunk 2019 decemberében pedig az Innováció stb.. fogyvéd stratégiai Fő oszt. hozta meg a végső nem fellebbezett határozatát.
Az elmű a jogtalanság talaján állva még a mai napig sem kötötte vissza a szolgáltatását, így a károk elszenvedése még mindíg folytatódik, viszont van ill. mindjárt lesz kártérítési per vagyoni és nem vagyoni a rPtk szerint csak az elévüléssel nem vagyok tisztában. Ha a Fogyasztóvédelmi eljárások tényleg kitolják a határidőt akkor pl; a bérlőim elvesztése miatti káromat 2013 április 18-tól számolhatom viszont ha bizonyítanom kell bérleti szerződésekkel akkor hivatkozhatok az 5 éves tárolási kötelezettségemre így csak 2015-től kell bizonyítanom a lehetséges bérlők jelentkezásével igazolandó, hogy az ingatlanomat bérbe adtam volna és lettek volna bérlőim is.
jól látom?
Szakirodalom a Ptk. Esetedben a régi.
Egy követelés bírósági érvényesítése esetén nyilván nyugszik az elévülés az eljárás alatt. De te nem bírósághoz fordultál, ráadásul nem is az a követelés volt a fogyasztóvédelmi hatóság előtti eljárás tárgya. Szóval azért ez nem olyan biztos.
Lehet, kellett volna időben követelni, és nem fizetés időben pert indítani, amit a bíróság felfüggeszt a hatóság döntéséig.
„Bár a ptk. (a régi sem) nevesíti külön, de szerintem a hatóság előtti eljárás alatt nyugszik az elévülés. Az elmúlt öt év kára biztosan nem évült el, de szerintem a régebbi sem.”
Én is erre gondoltam ha véletlenül elévült volna csak szakirodalmat nem találtam az alátámasztáshoz ezért fordúltam hozzátok :-D
drbjozsef
Igen én is így gondolom de 2017 ben fel lett szólítva és jelezve lett jog-fenntartással , hogy súlyos anyagi kárjaim keletkeztek.
A kárenyhítési kötelezettségemnek a ráfordítható anyaigi erőforrásim erejéig eleget tettem, de szomszédolás eszembe sem jutott ez talán jogilag el sem várható.
Viszont a határozat komndja, hogy a kikapcsolás jogsértő volt, vissza azonban nem, köti az áramot a mai napig.
Ezt azt hiszem úgy nevesití a jog, hogy nem tesz meg minden tőle elvárhatót a károk enyhítésére.
„ ha ahhoz hiányzott az áram, azt lehetett volna kérni a szomszédtól is”
Hol olvasod, hogy egy szomszéd kötelezhető áramot szolgáltatni a szomszédjának. Ráadásul kérdés, hogy alkalmas-e két háztartást + építkezést ellátni. Már egy közepes hegesztő sem működik régebbi házaknál.
Bár a ptk. (a régi sem) nevesíti külön, de szerintem a hatóság előtti eljárás alatt nyugszik az elévülés. Az elmúlt öt év kára biztosan nem évült el, de szerintem a régebbi sem.
Természetesen a károdba be kell számítani a kárenyhítési kötelezettségedet. Áram nélkül kiadni nem lehet egy lakást, az tiszta sor. Viszont pl. a felújítások elmaradása önmagában határeset, ha ahhoz hiányzott az áram, azt lehetett volna kérni a szomszédtól is, és megfizetni neki. Ez utóbbi követelhető lett volna, de ha a felújítás hiánya miatt dől össze, vagy fagy el valami, az nem nagyon.
Azért a fogyasztóvédelem nem bíróság.
Mindegy miért kötötte ki (jósolt számlák) ha a fogyasztóvédelmi hatóság megállapította, hogy jogsértő volt a kikötés.
A lényeg az, hogy a károk folyamatosan halmozódtak, de mivel nem volt az elmú jogtalanságát megákllapító jogerős határozatom a bírtokomba így idő elötti lett volna a perindítás mert nem volt telepíthető a károkozás a károkozóra. Ez csak akkor lett lehetséges amikor a hatóság jogerősen megállapította a kikapcsolás jogszerűtlenségét.
„az okát kéne leírni, hogy miért is kötötték ki”
Akármi is lehetett, a bíróság nem találta jogszerűnek.
Áram nélkül nehéz szokott lenni a felújítás.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |