Üdv. Mindenkinek!
A csökkentett összegű előrehozott nyugdíjat is eltörölték?
Köszönöm a választ!
Üdv. Mindenkinek!
A csökkentett összegű előrehozott nyugdíjat is eltörölték?
Köszönöm a választ!
sebastian88.Ehhez nem értek.....
Üdvözlöm Önöket,a nyugdíjba menetel folyamatáról szeretnék kérdezni.
Tehát, ami lényeg, hogy én áttelepült vagyok, kettős állampolgár, 1990-be volt az áttelepülés, 24 évet dolgoztam itt, a többi év Romániában van, de még nincs azokról az évekről semmi információ, nem érkezett a román részről válasz, viszont augusztus 1-től engem nyugdíjba léptetnek munkahelyről. Kérdésem az lenne, hogy mire számíthatok, mennyi nyugdíjam lesz? Jogilag maradhatok-e munkában ezt követően? A munkáltató azt mondja, hogy minimál nyugdíjat kapok, mert nem jöttek meg Romániából az éveim, nekem nem volt tudomásom arról, hogy ilyen hosszadalmas a folyamat.
Tisztelettel és köszönettel várom válaszukat.
Tisztelt mamamacoka...! Na igen,igazad van tökéletesen,ilyenekre is gondoltam amikor a soraimat leírtam.Ismerek jó pár "védett korban" lévő embert akiket agyondolgoztatnak,sokukat esetleg "abban a reményben",hogy maguktól kilépnek /vagy áthelyezik,más munkát bíznak rá,stb./!Tűrni kell és dolgozni amíg bír az ember!Mert kérdem én,mit ér a "védelem" ha az ember nem bírja ellátni a munkáját,/ nem képes teljesíteni,hibát találnak a munkájába,stb./ amit rábíznak és csak ilyen munka van..!Ahhoz,hogy ne feleljen meg,még különleges indok sem kell,ha ezért elküldik,hiszen a dolgozó nem tudja a feladatát ellátni!És táppénzen is csak egy évig lehet lenni......!Remélem érti mindenki azt, amit Kedves mamamacóka és én leírtunk,értik azt,hogy milyen védelemben lehet reménykedni!?És természetesen nem kérdőjelezzük meg a "védett kort",csak az alkalmazásának a sikereségét,igaz?Üdvözlettel.
Megint a védett kor:
Nem lehet csak úgy kirúgni az ötveneseket
2013.04.05
Az új Munka Törvénykönyve (Mt.) a nemzeti konzultáció eredményének megfelelően a védett kor intézményére is új szabályokat hozott, olvasható a heol.hu-n.
Az új törvénykönyv szerint a védelmi időszak továbbra is az öregségi nyugdíjkorhatár betöltését megelőző öt évre érvényes, de a munkáltató a nyugdíjasnak nem minősülő munkavállaló határozatlan időtartamú munkaviszonyát felmondással csak akkor szüntetheti meg, ha az a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentős mértékben megszegi, illetőleg olyan magatartást tanúsít, ami a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi.
Megszüntethető a munkaviszony a munkavállaló képességével összefüggő vagy a munkáltató működésével összefüggő okból is. Ennek feltétele, hogy a munkaszerződésben meghatározott munkahelyen - ennek híján azon a munkahelyen ahol a munkavállaló munkáját szokás szerint végzi - nincs a munkavállaló által betöltött munkakörhöz szükséges képességnek, végzettségnek gyakorlatnak megfelelő betöltetlen másik munkakör, vagy a munkavállaló az e munkakörben való foglalkoztatásra irányuló ajánlatot elutasítja. A védett korú munkavállalók a munkáltató felmondásával szemben védelmet élveznek. Ha valaki el akarja bocsátani dolgozóját, nem árt az ezzel kapcsolatos szabályokat betartani, különben a munkavállaló által indított per végén csúnyán ráfizethet a munkaadó.
Arra szeretnék választ kapni, hogy a 40 év kiszámításánál a táppénzen töltött időket levonják ?
Köszönöm válaszukat !
A védelmi időszak továbbra is az öregségi nyugdíjkorhatár betöltését megelőző öt évre érvényes, de a munkáltató a nyugdíjasnak nem minősülő munkavállaló határozatlan időtartamú munkaviszonyát felmondással csak akkor szüntetheti meg, ha az a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentős mértékben megszegi, illetőleg olyan magatartást tanúsít, ami a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi.
Nekem az lenne a kérdésem,hogy mit jelent a "védett kor"? Egy ny.magyaro-i járműalkatrész gyárban dolgozok,ahol minden különösebb indok nélkül kirúgnak 60-év feletti embereket.Ezek szakmunkások, 70-71 óta ez volt az egyetlen munkahelyük!
Egy vicces javaslat volt az egyoldalu helyzet feloldására. Belátom hogy akkor sem lehetne bevezetni ha sok állami munkahely lenne...
Ez most komoly?Az állam még az "állami" munkahelyek munkaerő "felhasználásába" és a dolgozók fizetésébe sem szól /hat/ bele!A maszekok és a multikéba meg főleg nem!Na és a botütés?Hol vagyunk,az őskorban?Ne viccelj már,ennél komolyan javaslatod nincs?Ez már piacgazdaság és kapitalizmus és nem szocializmus!
Nem közvetlenül az előrehozott nyugdíj témához tartozik a munkanélküliségi probléma csak közvetve. Lenne egy nem egészen "komoly" javaslatom hogy a munkáltatók fel is vegyék és ne merjék csak "úgy" elküldeni az embereket.
Létre kellenne hozni egy állami hivatalt alkalmazottakkal akik figyelnék hogy a munkáltatók hány embert bocsátanak el és hány embert utasítanak el a felvételkor. Minden munkavállaló elbocsátása (felmondás, leépítés stb.) 10 botütés minden munkavállaló felvételi elutasítása 1 botütés lenne. Minden hónapban összesítenék hány emberrel történt ez és a botütéseket a cég felsővezetői kapnák de az ütések számát el is oszthatnák maguk között. A végrehajtás a megyeszékhelyen illetve a fővárosban nyilvánosan történne egy padra kikötve a fenekükre mérve.
19 megyei hivatal és egy nagy fővárosi hivatal lenne. A bevezető időszakban /amig a hivatal teljesen ki nem épül/ munkáltató még önként jelentene, de szorosan ellenőriznék. Később az ellenőrzést még szorosabban vennék. Az alkalmazottak akik az ellenőrzést végeznék megbizható értelmiségi munkanélküliek lennének. A feladatot természetesen minimálbérért végeznék de lehetnének egyéb juttatások is. A botütéseket a büntetésvégrehajtás szakemberei végeznék előre kihirdetett délutáni időpontban, hogy az emberek láthassák.
Biztos hogy elrettenének a korábbi tevékenységüktől. Kevesebb lenne a munkanélküli is és nem mernének packázni az emberekkel.
Az intézkedés bevezetését a jelenlegi egyoldalú jogtalan helyzet mielőbbi feloldásának szükségessége indolja.
Kedves Lezlie53 és Joe bácsi!
Köszönöm a kedves szavaitokat. Én bizakodom hogy előbb-utóbb találok valami munkát. Igen, reménykedjünk. Talán-talán a fenntieknek is megjön az eszük. Nagyon-nagy korosztály vagyunk!
Tisztelt Miklós53 üdvözöllek a fórumozók népes táborába.Nagyon sajnálom ami veled történt és szurkolok neked hogy találj valami melót.Amúgy biztos munkahely nincs.Én egy Fővárosi szolgáltató cégnél dolgozom,de már biztos,hógy állami kezelésbe kerülünk még az idén.Nonprofit társaság leszünk,ami semmi jóval nem kecsektet.Hiába bízunk Viktor tábornokba,ő magasról lecsinál bennünket.Mert hiába vannak miniszterek,azok se dönthetnek a nagy vezér nélkül.Mindenesetre reménykedünk hátha valami jó is történik velünk, mert már ránk férne.Addig is hajrá RATKÓ GYEREKEK!
Kedves Miklós53!
Mivel sorstársak vagyunk,lévén én is 53 májusi vagyok,
én is fel vagyok háborodva.
A te sorsod nagyon nehézzé vált a létszámleépítés miatt.
Én nem panaszkodom, az építőiparban dolgozok,már 46 év munkaviszonyom van, a munkahelyem fixnek tűnik, bár ez egyik pillanatról a másikra változhat. Hála az égnek az egészségem még 61 évesen viszonylagos, az ízületeim fájnak, de ezzel elvagyok.
Miklós szorítok érted, hogy még ilyen idősen is találj valami munkamegoldást, mert tudod most kedvezményt kapnak az időskorúak foglalkoztatása után!
A lényeg, ne keseredj el, valami megoldás mindig van!
Üdvözlettel! Egy másik Ratkó gyerek
Kedves Ratkó gyerekek!!!
Mindenkit üdvözlök én új vagyok itt!
Sajnos az ország vezetői (régiek-újak) nem partnerek abban hogy megakadályozzák a MI nemzedékünk szemétdombra hajítását, pedig mi már ledolgoztunk több mint 40 évet. Az MSZP 2009 végén megemelte a nyugdíjkorhatárt 62-ről 65-ig a születési évtől függően a Fidesz pedig 2011 végén elvágta a lehetőségét az előrehozott nyugdíjbavonulásnak is (a férfiaknak). Nekik kellene helyre tenni, amit nagyon -nagyon elrontottak. Amennyiben ragaszkodnak továbbra is ehhez a rossz törvényhez akkor biztosítsák valahogy hogy egy 60 körüli embernek is legyen munkája állami cégnél legalább minimálbérért.!!!
Sajnos a mi politikusaink ilyen és hasonló nem problémákkal NEM foglalkoznak.
A választási kampányban konkrétan az MSZP és a Jobbik ígérte meg a rugalmas nyugdíjbavonulás lehetőségét. Tudomásom szerint a Fidesz néhány képviselője tavaly tavasszal már tárgyalt erről a kérdésről a nemzetgazdasági minisztériumban vagyis...majd most meglátjuk hogy mi lesz...bár már sok reményünk nem lehet.
A korosztályunkban már nagyon-nagy a felháborodás, JOGOSAN. Hallottam róla hogy az ügyben több állampolgár is bejelentést tett országgyűlési képviselőjénél mert nem tudtak az előrehozott nyugdíj eltörléséről és csak az elbocsátásuk-leépítésük után szembesültek vele. Nem néz mindenki parlamenti közvetítést.
Tavaly az előrehozott nyugdíj 2011 végén történt eltörlése miatt én az ombudsmannak is írtam levelet és hivatkoztam az emberi jogokra valamint az egyenlő bánásmód elvére.
Az 50, 51-eseket elengedték az 52, 53, 54-eseket már nem. Székely Úr azt válaszolta udvariasan hogy nem tud segíteni és megírta hogy Ők már az egész törvény megsemmísítését javasolták de ezt az Alkotmánybíróság nem fogadta el.
Én is tavaly tudtam meg a létszámleépítés után megdöbbenve hogy az előrehozott nyugdíjat eltörölték.
2 évem van hátra addig marad a megalázó segély a kinlódás meg az alkalmi munka.
MIKLÓS53
sitimaci!
Bér és munkaügyi papírokat törvény szerint nem lehet megsemmisíteni.Irattározni igen, de hogy a TÁKISZ,NYENYI,Államkincstárban sincs meg,az felháborító.Alighanem a számítógépes feldolgozásnál lehet a bibi
Csak gondolom!
.Az előadó hölgy mellett volt 3 sorban 2 m magas aktahalmaz,amit gépbe kellett vinnie. A főnökasszony cseszegette,hogy le van maradva,erre mindegyik sorból 1-1 métert átrakott a "kész" halomba,és máris eltűnik több száz adat /irodánként/
...vagy kapott egy sms-t,és nem nyomott "entert"
mamamacoka!
Jártam már az Államkincstárnál,a "Nyufignál",a volt munkahelyen ahol azt mondták,hogy amikor a tanács átalakult,az új Pm. kidobatott minden régi papírt.Szerintem meg nem is nekem,hanem a kormányhivatalnak kell megkeresnie.
Még 2012-ben előzetes tájékozódás céljából kértem a szolgálati időm megállapítását.
A kapott határozatban nem szerepel -mondván nincs adat??-az 1988-92 közötti bruttó jövedelmem.
Munkaviszonyban töltött időnek el van ismerve,hiszen közalkalmazott voltam,és az ezzel kapcsolatos igazolásokat bemutattam.
Kérdésem,hogy a majdani nyugdíj összegénél,ez mennyit számít havonta,illetve valóban lehetséges,hogy sem az Polgármesteri hivatalban / akkori munkahelyem/,sem a Nyufignál nincs semmi nyoma?
köszi,aki válaszol.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |