Előrehozott öregségi nyugdíj

szafika # 2014.05.28. 06:19

Tudom , de a legtöbb fiatal nem foglalkozott ilyen dolgokkal , neki + tele volt velem a púpja , ha kérdeztem , h ilyen-olyan papírjai hol a manóba vannak ?! aztán a drága főnöke egy sajtpapíron léptette ki a munkahelyéről , aztán nagy nehezen elhelyezkedett , itt Pest mellett , még mindig kevésbé reménytelen a helyzet . Az új munkáltatója alig hitte el , h előző főnöke úgy állt hozzá a dolgokhoz , h cart rá magasról , h ezzel jól kicseszik a dolgozójával , sajnos ilyenek miatt elég sokan szívnak majd , ha nyd-ba menne v ....

szafika # 2014.05.27. 20:01

Lezli , tényleg az ember nem is tudja sok helyzetbe beleképzelni magát , mert valamikor hajdanán , amikor mi kezdtünk dolgozni , ilyenek ritkán fordulhattak elő , h utólag tudta meg valaki , h be se volt jelentve . Jó néhány évvel ezelőtt jött a fiam nevére egy levél , h 1-2 évig hol dolgozott ? mert nincsen nyoma a befizetéseknek , pedig előtte is utána is még évekig volt ugyanaz a munkahelye , csak a " drága főnöke kijelentette , majd vissza , de olyan emberke + folyamatosan be volt jelentve , aki sose dolgozott ott !!! azért ilyenekre nem emlékszem a mi fiatalságunk idején !

lezli53 # 2014.05.27. 18:50

kedves mamamacóka!

A feleségem egyáltalán nem vár együttérzést, vagy bármi előnyt a 40 éves kedvezménnyel kapcsolatban.
De azt leszögezném, hogy egyrészt nem tudott arról, hogy nincs bejelentve, másrészt sok választási lehetősége sem lett volna mert olyan régióban dolgozott ahol nem volt más munkalehetőség.Még annyit a dologhoz, hogy 48 évesen feladva mindent az Alföldről a jelenlegi régióba kellett
költöznünk, hogy tisztességes bejelentett munkát vállalhasson!
Sajnos nem mindenki érzi át a másik ember életét!

lezli53 # 2014.05.27. 16:08

Kedves halikali!

Úgy látszik, mi a hitvesemmel szerencsések vagyunk, mert 2016-ban együtt fogunk nyugdíjba menni, a drága társam a
61 évet tölti addigra és papíron negyven év jogosultsága lesz, amivel elmehet a nehéz fizikai munkája után nyugdíjba. Bár a tényleges munkaviszonya 43 év, de egy csaló vállalkozó nem jelentette be a 90-es évek elején 2 évig
és több alkalommal munkanélküliként is dolgoztatta több akkori munkatársnőjével együtt! Sajnos ilyen is van!
A nehéz munkája miatt itthon annyit segítek neki amennyit csak tudok!
Én 63 évesn 2016 május végén leszek tényleges öregségi nyugdíra jogosult, így az ön által felvázolt helyzet nálunk meg lesz!

Üdvözlettel!

lezli53 # 2014.05.27. 15:54

Kedves mamamacoka!

Én is 53-as ratkó gyerek vagyok! Jelenleg 11 éve építőipari villanyszerelő, a munka nehéz, de mit tehetünk, a törvényt olyanok hozzák, akik talán soha nem tapasztalták meg mit jelent a robot!
Talán egy éve ment a Mokka című műsorban egy riport Simonovits nyugdíjszakértő úr is felvetette a nők
40 éves kedvezményének diszkriminatív hatását a rendszerre, én vettem a fáradságot és megnéztem a honlapját a facebookon, és láss csodát még a telefonszáma is ott volt! Fel is hívtam és megkérdeztem, hogy miért sajnálja attól a nőtől a kedvezményt aki tisztán számítva (szakmai iskola és táppénz levonása után) elérte
a 40 munkásévet, ő csak kötötte az ebet a karóhoz.
Én akkor megkérdeztem, hány éves és mikor kezdett el az egyetemi évei után dolgozni, és lám csak neki se nagyon jött ki a munkás 40 év! Erről van szó.
A másik oldalról, sajnos sok férfi van, aki mire nyugdíjba megy még a 40 évet sem tudja majd felmutatni,
egyrészt mert kénytelen volt feketén dolgozni, vagy sok volt a munkanélkülije!

szafika # 2014.05.27. 14:35

Halikali mert lakva ismerjük + egymást , mert az ember lánya a rózsaszín ködtől nem lát ideig-óráig , mert.......

halikali # 2014.05.27. 12:00

Kedves mamamacoka és lezli53! Tévedés, hogy sajnálnám a nőktől a kedvezményt! Az a diszkriminizáció, hogy a férfiaknak semmi lehetőségük nincs a nyugdíjra akár 45 év után sem. Volt kolléganőm 40 évvel 54 évesen ment nyugdíjba (se kutyája, se macskája). Ő megérdemelte? Jómagamnak a középiskola és a táppénz nélkül is 43 évem van,és mindig mindent együtt csináltunk a feleségemmel! Nem jobb volna ha egy házaspár együtt, kéz a kézben tölthetné nyugdíjas éveit? Amelyik asszonynak az az elfogadható, hogy otthon élvezi egymagában a nyugdíjas éveit, míg a férje dolgozik (haláláig) ott nem valószínű, hogy igazán szeretik egymást. A csak a TV előtt sörözgető "férjek" pedig nem érdemlik meg az asszonyok ragaszko-dását ! Végezetül még annyit: az a nő akit a robot és a házi gálya várt, mi a bánatért ment hozzá ilyen alakhoz? Nem hiszem, hogy az esküvő előtt az ilyet nem lehet észrevenni!

szafika # 2014.05.27. 05:07

Lezli ! Juszt is ! csakazértis !!! adja a jóisten , h sokáig élvezhessétek , amikor majd elértétek a nyd-at !!!!! Ha az nem érdemli meg , aki fizetett egy életen át , akkor nem érdemli meg senki !!! Elég szomorú , h a politikusainknak csak a saját zsebük fontos ! és nem gondolnak bele abba , h a hosszú szolgálati idővel rendelkező pasiknak is kedvezhetnének annyit , h 40akárhány év munkával töltve legyen elég ! Minek kell büntetni azokat a pasikat ?

lezli53 # 2014.05.27. 03:26

Kedves szafika! Ez a módszerváltók bűne is, sokmindent meg kellett volna változtatni akkor, egyfajta társadalmi szerződést kellett volna kötni, emiatt ma szinte azt csinálnak velünk, amit akarnak.

Halikali! Te pedig ne sajnáld a nőktől a 40 év kedvezményt! Vedd csak le a saját munkaviszonyodból az
iparitanuló éveket és a táppénzt, és nézd meg utána a
tényleges idődet.

szafika # 2014.05.26. 17:21

Lezli53 ! azért ez valahol őrület ! h , aki egy életen át fizetett , ide fizetett !!!! az lehet , h el se éri azt a megemelt korhatárt ! majd megkapja olyan , aki sose dolgozott , sose fizetett !

lezli53 # 2014.05.26. 15:49

kedves Joe bácsi és halikali!

Itt sajnos már nem az a kérdés, hogy mikor, hanem hogy egyáltalán lesz-e annyi nyugdíj, hogy meg tudj belőle
szűkösen élni! Mert a felosztó-kirovóban mi biztosítjuk
a mai nyugdíjakat ( amik lehetnek megérdemeltek vagy nem azok), de hogy nekünk ki fogja biztosítani az már kérdéses! Sajnos olyan is van egy kádárék által kötött
államközi szerződés alapján, hogy Magyarországon egy percet sem dolgozó emberek is igényelhetnek nyugdíjat, aki nem hiszi, megtalálhatja a rendeletet az ONYF
honlapján, és ez még ma is így van!

sitimaci # 2014.05.26. 12:39
Kedves 'halikali!-
  • A festékgyári dolgozó nem korkedvezményes munkakör volt?--Mert a "kenderes" az gondolom,hogy nem.....!--Festékgyárakban a festékgyártásban résztvevő dolgozók nem kapnak kedvezményt?--Üdv.
halikali # 2014.05.24. 15:08

Tisztelt joe bácsi és sitimaci! A Ratkó-gyerekek közül a nők már rég nyugdíjba vannak a 40 évükkel. Csak minket férfiakat dolgoztatnak koporsóval a hátunkon. Jómagam is erősítettem a szerveimet évekig ólommal a festékgyárban, majd a tüdőmet kendergyárban. 44 év munka után bizakodom, hogy az első nyugdíjamat még feltudom venni 2016-ban. Állítólag Viktor megígérte egy TV interjúban, hogy az új kormány tárgyalni fogja kedvezmény kibővítését a férfiakra is. Sajnos én nem láttam, de többen mondták, hogy látták. Sajnos lehet, hogy továbbra is igaz lesz az a mondás,hogy apolitikusok olyanok mint a galambok. A tenyeredből esznek, majd mikor fent vannak tojnak a fejedre. A nyugdíjjal kapcsolatban több levelet is írtam, a miniszter elnöktől kezdve a FIDESZ több tagozatának, ezenkívül képviselőknek is. A válaszok galambmódra érkeztek: tojtak a fejemre.

joe bácsi # 2014.05.24. 12:03

Tisztelt Fórumozók!A Ratkó gyerekek nevében köszönöm a bíztató szavakat. Sajnos hasonszőrű kollégáimmal megvitattuk,az előrehozott nyugdíj eltörlését és sajnos most hogy újra ez a kormány lett aki ezt eltörölte úgy gondoljuk esélyünk sincs a nyugdíjazásra.Sőt a diktátor egyszer úgy ébred ,meg is fogja emelni a korhatárt.Valamelyik idióta alattvalójával benyújtatja a parlamentbe,és azok 10 perc alatt el is fogadják.Lehet,hogy pesszimistán hangzanak ezek a szavak ,de tartok tőle hogy ez így lessz.A cél az tisztelt hölgyeim és uraim,hogy minél kevesebben érjék el a nyugdíjkorhatárt.A mostani nyugdíjasok lassan kikopnak és újak pedig nem lesznek.

sitimaci # 2014.05.22. 14:14
    • 'halikali!---Ezt már az előző kormány elszúrta,a mostani meg "véglegesítette"!--Amúgy Bajnai--MSZP.-- "rendesen megreformálta",a mostani meg befejezte!--Négy évig így lesz!---
halikali # 2014.05.22. 12:09

Igazán visszaállíthatnák azt ami a régi nyugdíjtörvényben volt: a férfiak 43 éves munkaviszony után elmehettek nyugdíjba. Felháborító ez a diszkriminizáció! Nem elég, hogy 7-8 évvel rövidebb ideig élünk????? Több mint 40 év fizikai munka kizsigereli az embert. Ezt az íróasztal mögött ülő és kávézgató tollkoptatók nem tudják. Azt hiszik, hogy akkor dolgoznak meg a vastag fizetési borítékért, ha kiszúrnak melóssal????

szafika # 2014.05.19. 02:00

Tudom Veci ! én tudom , csak ő nem hiszi el , ha mondom neki , leordibálja a fejem , de azért örülök , h sikerült elmennie , mert tényleg nagyon " roggy bele " lett szegény !

Veci # 2014.05.18. 19:59

szafika!
Pedig el kell higgye a férjed. Az én férjem is korkedvezménnyel ment előrehozott nyugdíjba, de a törvényi változás miatt 2012-től korhatár előtti ellátott az öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig. Ahogy sitimaci is írta.

Üdvözlettel Veci

szafika # 2014.05.18. 09:21

Sitimaci ! ha így repül az idő , meg se érezzük ! v észre se vesszük ! aztán eccercsak elmúltunk ! mert elmúlsz 20 és elmúlsz 40.....

sitimaci # 2014.05.18. 06:57
  • szafika!---2017-ig csak "kibírjuk így is" valahogyan,vigasztald ezzel.....!--Kényelmesen-nyugiban kivárjuk,addigra nem emelik tovább....!--Üdv.--
szafika # 2014.05.18. 06:28

Sitimaci ! mondom is a férjemnek , h hatalmas mázlija volt ! éppen előtte volt olyan lehetőség h ledolgozott x idő és elmehet előbb , mikor először bent volt a központba , akkor azt mondták neki jöjjön ősszel , aztán , mikor ment , addigra megváltozott a törvény , nem sokkal utána karácsony előtt + telefonáltak nekik , h aki menne és meg van a feltétele is hozzá az mehet aláírni a papírt !!!! Nagyon örültem neki , alig tudott már felmászni a buszba !

sitimaci # 2014.05.18. 05:23
---
  • "Érzelmileg" igazunk is van!..Hiszen az 1954-es születésűeknek 63,5-év a korhatár,volt 3-év korkedvezmény a busznál,így 60,5-év a nyugdíjba vonulási idő!--Ez így okés!--De nekem egyszer azt mondták,hogy "kétszer nem adnak kedvezményt"!--Kedvezmény akkor volt,amikor elmehettünk és utána megváltozott a törvény.....!--Így még várnunk kell egy kicsit...!-----Üdv.-----
szafika # 2014.05.17. 11:14

Kedves Veci ! ez az , amit a férjem nem hajlandó tudomásul venni !!!! ő egyfolytába azt szajkózza , h aug 1-től igazi nyd-as , akkor lesz 60.5 éves , de közbe csak 63.5 éves korától 54-ben születettként !

Veci # 2014.05.16. 21:11

A korkedvezmény esetében is csak korhatár előtti ellátott az öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig.

Üdvözlettel Veci

sitimaci # 2014.05.16. 13:13
--
  • 'Nagypapi54 !----A választ megadtam világosan!--És szívesen!----Már 2010-2011-óta ezt változtatást harsogta minden Fórum-Televízió-Rádió és Újság!--2012-től meg azok tudták,akiket érdekelt ez a "téma",de még azok is akiket nem!!!--Az Interneten ugyan vannak még 2010-előtti szabályok,de fent vannak az újak is,mégpedig nagyon sok!--És az ONYF.-lapján is fent volt!!!----Még egyszer "szívesen" és üdv.----