Előrehozott öregségi nyugdíj

hars52 # 2011.07.02. 13:36

Osztalékot mindenféleképpen.Annak semmi köze a biztosítotti jogviszonyhoz.

varga edit # 2011.07.02. 13:08

Köszi Zsuzsa.
Én is így gondolom,és a nyufi is ezt mondta,de azt nem tudom,hogy ha van nyeresége a cégnek,és a párom is tulajdonos vehet ki nyereséget vagy osztalékot?

hars52 # 2011.07.02. 12:33

Zenit!
Igen, 2011.12.31-ig még lehet korengedményes nyugdíjba menni, de 2012.01.01-től a nyugdíjad átminősítik jövedelempótló juttatássá, ami mellett semmilyen biztosítási jogviszonyod nem lehet. Tehát semmilyen módon nem dolgozhatsz, mert akkor elvonják a jövedelempótló juttatásod.Tehát választanod kell: vagy munka, vagy jövedelempótló juttatás.

Varga Edit!
Szerintem az, hogy valakinek tulajdonrésze van egy kft-ben, ez önmagában még nem minősül biztosítási jogviszonynak. Nem vagyok biztos benne, de a nyugdíjazása után, ha sem munka, sem egyéb szerződése nem lesz a kft-vel, nem kap semmilyen juttatást, akkor elképzelhetőnek tartom, hogy "ott álljon a pult mögött".
Üdv.:Zsuzsa

Esopus # 2011.07.02. 12:31

Sziasztok!
Nagyon érdekes matematika mari55 részéről.
Talán érdemes lenne megkérdezni erről az illetékeseket!!
....és még mennyi + lesz ha megemelik a nyugdíjjárulékot.
Ami meg egy bizonyos csoportot illet már 500 éve nem tudják felzárkóztatni őket,mindenki csak politikai tőkét csinál a programból évről évre,miközben óriási mennyiségű pénz áramlik ki a kasszából hasztalan.
És most ezt keményen igyekeznek mindenkit letaposva pótolni minden áron.Számít itt egy nyugdíjas vagy egy leendő nyugdíjas?-a fenét.Még csak egy kedvezményes fürdőbelépőt se kapjon 40-45 ledolgozott év után.

varga edit # 2011.07.02. 12:07

Én is kérdzném ezt a visszafoglalkoztatást,mert a párom a kettőnk kft-éből megy el most ősszel nyugdíjba,mert meg kell lépnünk,58 éves múlt,de ha nem hivatalosan dolgozik,csak ott áll a pult mögött,akkor bünti van?Mondhatjuk,hogy 0 ft-ért ügyeket intéz?,persze lepapírozva.

zenit # 2011.07.02. 11:25

Sziasztok !
Gondolom mindenki ismeri már a szept.1-i törv.módosítás tervezetét s korai nyugdijról..../www.htfsz.hu/ pl., de már a hirstarton is !
Kérdésem: korengedményes ny.ba dec 31-ig még lehet menni /?!/, de visszafoglalkoztatási tilalommal, vagyis ugyanannál a munkáltatónál, aki nyugdijazott/befizette a megfelelő összeget/ nem lehet dolgozni nyugdijazás után 1,408,000 Ft keresetig se?

Szóval pontosan : mi ez visszafoglalkoztatási tilalom?

Én úgy olvastam a tavaly dec.-i korm r.-ben, hogy csak azokra vonatkozik, akik cégen belül tulajdonosi részesedéssel rendelkeznek!

Köszi a választ!!! Zenit

sitimaci # 2011.07.02. 11:17
--
  • Igy igaz,én annó kamionozta,tudnék mesélni,de minek!Sokat láttam és tudom hogy máshol kiket-miket láttam!-----
szafika # 2011.07.02. 11:01

Sitimaci , sehol nem ajnározták őket ennyire, mint nálunk !

szafika # 2011.07.02. 10:58

mari55! sajnos , én nem vagyok abba biztos, h a csalókat szűrik ki !

sitimaci # 2011.07.02. 10:37
--
  • Kedves keke1!!!Azért nagyon érdekes,hogy más Uniós országokban,máshogy értelmezik a roma törvényt,a romákhoz is máshogy viszonyulnak és van olyan Uniós ország is,ahol,nincs is annyi roma,vagy nem "szerepelnek",nem hallani róluk!Itthon meg más téma jóformán nincs is,de nem csak a roma gond van,más emberekkel is van probléma ha már, a nem dolgozókkal,az "ingyenélőkkel" foglalkozunk! A program meg mit ér? Program az mindig volt! Amúgy meg a nyugdijak átalakitása nem a mai kormány műve feltétlenül,mert mint köztudott,már a Horn kormány idejében is terveztek már,2013-ra,ami még akkor igencsak távoli volt és a kötelező magánnyugdijpénztár bevezetése sem a Nép érdekében történt!Miért nem az önkéntest vezetették be kötelezően? Mert azt nem lehetett volna igy "forgatni"!Na mindegy az előző kormányok is @artak ránk,a melósra,kisemberekre!----/A nyugdijbamenetel előtt meg számolni,hogy megéri e,vagy nem,vigyázat,melette nem lehet dolgozni!Hogy majd feketén?Lehet, hogy ez is kizárt fog lenni,mert a munkaadónak nem éri meg,a balhé!!!!!/------
keke1 # 2011.07.02. 10:11

Kedves nagyi54!

Ne feledkezzünk el arról hogy a Magyar uniós elnökség alatt jött létre a Roma felzárkóztatási törvény,ami az egész Unióban érvényes.
Orbán Viktor áttörésnek értékeli a törvényt.

Szerintem az egész "nyugdijreform" már a választások előtt fő vonalakban megvolt,csak hallgattak róla...

nagyi54 # 2011.07.02. 08:55

Szia agica20! Nem kell magyarázkodnod,érthetően és
nem sértően írtad meg a véleményedet,aki netán
nem jól értelmezte azt,hogy melyik rétegre gondoltál,
az már nem is látja jól a dolgokat.

sitimaci # 2011.07.02. 07:42

Igazad van kedves agica20! Ezek úgy sem fognak melózni,cigi-pia,herevere,ez az életük!!! És meggondolni a nyugdijbamenetelt,ha muszáj menni akkor menjünk,ha nem akkor melózni tovább,mert fizetni kel a hitelt,a rezsit,stb.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

agica20 # 2011.07.02. 07:23

mari55 kedves!

Természetesen nem az életüket végigdolgozó,és megrokkant emberekre gondoltam.A házunkban van több olyan 30 év körüli fiatal,mondhatom fiatal,akiknek ténylegesen 2 és 3 év a munkaviszonyuk és lerokkantosították őket,azóta is kapják a zsét és eszükben sincs elmenni dolgozni.Egész nap a padon ülnek és szidják a rendszert.Isznak,csavarognak,segélyeket, ingyen kaját kapnak és kiröhögnek,hogy a többiek mennek dolgozni.
Természetesen se szüretelni,málnát szedni nem mennek el,hogy kiegészítsék a jövedelmüket,... csak sírnak és kapják a különféle ellátásokat.Ha boros üveget és a sörös üveget elbírják,hát elbírnák a lapátot is,meg a seprűt is.
Ja és csodálkozik a vezetés,hogy aki csak teheti elmegy ebből az országból!

sitimaci # 2011.07.02. 06:34
Kedves Fórumozók!----
  • Igen, ezt rendesen kitalálták! Nyugodjatok meg,aki eddig utált dolgozni,segélyekből élt,akár "hátrányos"/???/ helyzetü,akár más munkakerülő,az ezután sem fog dolgozni és ezután is megissza a magáét és ezután is röhög majd a becsületesen dolgozókon! Mondjuk azért nem értem,hogy a hátrányos helyzetü,segélyeken élők,hogyan tudnak egész nap kocsikázni,játéktermekben,kocsmákban szórakozni,bagózni és még kajálnak is,sőt sokszór menőbb cuccokban járnak,mint a dolgos emberek?! Furcsa,de ez van!------Jól kitalálták,mert habár a vasúti kedvezményt mostantól megszüntették,de más kedvezmény sem fog járni az idő elött akármilyen jogcimen nyugdijba menőknek,ami ugye majd,szociális járadékos fog lenni! De,a legnyagyobb csapás és érdemes erre figyelni,hogy nem dolgozhat/!!!!/ a nyugdij mellett! A kormány úgy gondolkodik,hogy az az ember,aki idő elött nyugdijba akar menni,az ezerszer is meggondolja hogy elmenejen vagy tovább dolgozzon/ha nem zavarják el a munkahelyéről/ mert ha kevés fog lenni a nyugdija,szociális járadéka,akkor nem fog tudni megélni belőle,mellette semmi más olyan munkát nem végezhet ami "hivatalosan" fizetett,tehát nem fog elmenni ,hanem dolgozik tovább!Ezzel is többen maradnak a munkában és kevesebben mennek nyugdiba!Erre érdemes vigyázzni,figyelni,mielőtt valaki kérné a nyugdijazását,mert ha már elment és a nyugdijából nem tud megélni,akkor legfeljebb,visszamehet dolgozni és megszünik a nyugdija,járadéka! Ha lehet,ha nem akkor meg éhen hal! Sokan vannak-vagyunk,hogy a mostani keresetünk egy kicsit azért jobb,mint a várható nyugdijunk,tehát ezt is figyelembe kel venni!!!!!!!!!!!-------
szafika # 2011.07.02. 03:58

mari55 ! agica 20 biztosan nem azokra a 30-35 évet ledolgozott rnyd-asokra gondolhatott !

szafika # 2011.07.02. 03:45

agica20 , tökéletesen igazat adok , mert a környezetembe nem 1, nem 2 olyan emberkét ismerek ,aki úgy állt hozzá az elmúlt években, h neki nem éri meg 8 órát dolgozni / akkor se , amikor ,még volt hol, 30 év alatt 10-et se dolgozott, / mert akkor elesik az ilyen -olyan támogatástól. Na ehhez képest 3x annyit csipegetett össze innen-onnan, m egy 30-40 évet ledolgozott emberke fizetése, /65-67 e ft nálunk ez utóbbiak fizetése ! És nem kap zsebbe egy büdös vasat se ! / Nem beszélve azokról, aki ledolgozott 39-42 év után ma 26 e ft segélyt kap , mert nem tudott elmenni a 40 évessel,/ mivel az iskolákat levették belőle ! / de munkát se kap ma sehol, akkor ki fizetett többet ? velük ki a szolidáris ? a saját családjukon kívül ?!

agica20 # 2011.07.01. 17:52

A munkahelyről a tepsibe.... és így nem kell majd nyugdíjat fizetni.

Ne 40-42 évet becsülettel ledolgozókkal foglalkozzanak,hanem azokkal,akik nem dolgoznak és azt várják az államtól,a dolgozóktól,hogy eltartsák őket.

Azért kíváncsi vagyok mi lesz a " halmozottan hátrányos helyzetűekkel", mert hogy dolgozni nem akarnak az egyszer biztos.

Sajnálom Tibi52 a veled egy cipőben járókat is !

tibi52 # 2011.07.01. 17:41

Ágica 20!
Maximálisan egyetértek veled,és azt hiszem hogy még nagyon sokan!Én is szívesen átadnám a helyemet egy fiatal munkaerőnek,ha végre 42.5 éves munkaviszony után elmehetnék előrehozott nyugdíjba.Több mint húsz éve vezetek tehergépkocsit,jó lenne már kiszállni a volán mellől.Üdv Tibor

agica20 # 2011.07.01. 17:02

Kedveseim!

Már tele van az internet a nyugdíjtervezet magyarázataival.

Engem is és a férjemet is negatívan érint a dolog.Sok jóra nem számíthatunk.

Abban viszont reménykedek,hogy azok a lógósok,akik eddig nem mentek el munkát keresni,vagy egy-két évi munkával rokkantsági ellátásokban részesülnek, munkanélküli ellátásokban,segélyekben részesülnek, ebből kifolyólag közgyógyellátásban,lakbértámogatásban és ingyenes ebéd ellátásban részesülnek ,...éhen döglenek!A járandóságukat kocsmában és trafikokban költik el./mellesleg röhögnek rajtunk,akik 40 éveket dolgoztunk /

Elegem van abból is,hogy olyanok kapnak szociális segélyeket,akiknek felnőtt hozzátartozójuk is van,ugyanabban a lakásban és egyszerűen a kérelmükben letagadják őket,nem beszélnek róluk, a Hivatalok pedig nem vizsgálják,hogy kik vannak bejelentve abban a lakásban.
Nagyon egyetértek egyébként a profil tisztítással!
A tényleges,korhatárt betöltött nyugdíjasoknak sem engedném meg,hogy dolgozzanak,bizonyos nyugdíj szint felett,mert nagyon sokan zsíros állásokban pöffeszkednek,kedvezménnyel és esetleg ingyen utaznak és elveszik a helyet olyanoktól ,akiknek nincs munkahelyük.

Mellesleg a parlamenti képviselők dijazását a minimálbér kétszeresében jelölném meg és megvonnám a költségtérítésüket is- ne legyen már olyan nagy buli ott lenni a padsorokban.Ott lenni? Némelyiket egész nap nem látni az ülésteremben....Ha takarékoskodni kell,hát takarékoskodjunk !

Látjátok csak felidegesítem magam! Legjobb,ha abbahagyom.
Elnézést kérek,hogy elragadtattam magam !
Üdv.

szafika # 2011.06.30. 21:55

Egyesülete Bocsi !

szafika # 2011.06.30. 21:54

Nagyi54 , Öreg Tyukok Gyülekezete = ÖTyE / ha van ennél komlyabb jelentése is , azt nem tudom /

nagyi54 # 2011.06.30. 20:07

Szia gabusch mit jelent a ÖTYEbe amit Juditnak írtál?
amúgy meg igazad van.

gabusch # 2011.06.30. 19:38

judit52
nem értem h.mi itt a gond ?
Egy padban ültünk a gimiben csak én 4 hónappal később születtem mint Te,már 53-ban.
Elmehetsz az ÖTYEbe,senki nem akadályoz meg ebben.
Ja ? hogy nem lehet évente zsebpénzként bezsebelni majd a nyugdíj millát? Hát így jártunk:-)

Judit52 # 2011.06.30. 19:15

Kedves hamiki!

Megpróbáltam újra átrágni magam az immár szűkített
tervezeten,de még mindig vannak kételyek bennem.
Egyszerűen nem akarom elhinni,hogy így kitoljanak az
1952-ben született nőkkel.Mi már nem mehettünk el 57 évesen ,mint a 51-ben születettek és már nem számít a szolgálati időbe a gyerek sem.Most végre 59 évesen elmehetünk végre előrehozott nyugdíjba amit már január 1-től rögtön átalakítanak jövedelempótló juttatásnak.
Ugyanakkor nem kapunk nyugdíjemelést és nem is dolgozhatunk egyáltalán , úgy érzem hogy ez többszörös
büntetés ennek a korosztálynak, pedig tavaly még azt hittem hogy elmehetek a 40 évvel,de a sok kitétel miatt
nem sikerült.