- Kedves Fórumozók! Nekem is lenne egy kérdésem,ha már itt "szorgoskodok"?!Most október 27.-től,leszek Előrehozott Csökkentett összegü Korkedvezményes nyugdijas,42 és fél éves munkaviszonnyal,három év korkedvezménnyel.Mikor várható a nyugdijas igazolvány megküldése,az első nyugdij,vagy előlege kifizetése,tehát mennyi idő az,amig erről értesitenek és hivatalosan is,nyugdijassá válok? Mi a tapasztalat? Köszi szépen!-------
Előrehozott öregségi nyugdíj
- Ezt ősszel fogják tárgyalni! Mit takar ez és mikortól akarják bevezetni? Mert ennek azért kel egy kis átfutási idő,hogyan gondoljátok???!!! Nem jövőre,mert ezt azért rendesen ki kel /kéne/ dolgozni!-----
Hogy ez a Veci milyen rendes, türelmes !!
Érdemes megnézni, hogy hányszor írta már le ezeket személyre szabottan!
Le a kalappal!
info53
Jól tudod, hogy az "előrehozott nyugdíjat" tudnád igénybe venni. A kiszivárogtatott tervezet szerint te 2012-ben elmehetsz az 59. szülinapodtól (a közalkalmazottak a szülinap utáni naptól), de akkor nem nyugdíj lenne a neve, hanem jövedelempótló juttatás, amit az öregségi nyugdíjkorhatárodig (63 év) kaphatnád (ha nem változik addig még újabban). Egyenlőre várjuk meg, hogy mi lesz a törvényben, amit ősszel fog tárgyalni a parlament.
Üdvözlettel Veci
Kedves info53 !
Javasolom, hogy március-április hónaptól kezdve, "lapozz" vissza, és olvassad el Veci, hars52, későbbiekben dtida írásait!
Minden kérdésedre választ fogsz kapni! Ha nem: akkor még mindig felteheted a kérdésedet.
Az igazság az, hogy én is ezzel a módszerrel "okosítom" magam. Borzasztó lehet unos-untalan ismételgetni azokat az információkat, amiket már többször, több embernek leírtak!
Jó olvasást!
Kedves mamamacoka!
Nekem 40 év szolgálati időm van:36 év ledolgozott, s a 4 év főiskola.remélem jól tudom, ezzel előrehozott nyugdíjba mehetek.
Hars52!
Én csak előrehozott öregségi nyugdíjba mehetek.
Igazából a korengedményes nyugdíjjal nem vagyok tisztában.Legjobban a pénzbeli juttatás(nyugdíj,jöv.pótló támogatás) összege miatt gondolkodom ezen a lehetőségen is.
Üdv: Margit
Info53!
Jelenleg ez csak egy tervezet, amin elképzelhető hogy változtatni fognak.Ha a jelenlegi állapotában marad:
- a jöv.pótló juttatás összege meg fog egyezni az előrehozott nyugdíjad összegével.
- a tervezet szerint, az 53-ban született nők még megkapnák az előrehozott nyugdíjuk helyett a jöv.pótló juttatást.A korengedményes nyugdíjnak vannak azért kockázatai: pl: a Munkaerőhivatal kiközvetit dolgozni.
- ha a 40 éves jogosultsági időd 2011-ben megvan talán érdemesebb azt választani.Úgy tünik, hogy ahhoz nem nyulnak.Bár, mint minden ez is bármikor változhat. Fontos, hogy biztos meglegyen a jogosultsági időd (munkaviszony + GYED GYES), ha még nem tetted számoltasd össze a nyufiggal.
Üdv: Zsuzsa
Tisztelt Fórumozók!
Köszönöm a tanácsokat!(gabusch) Már lapoztam, nézegettem az előrehozott öregségi nyugdíjról a tervezetet, ezért vagyok megijedve.Ezzel kapcsolatos kérdéseim:
- a kiszámított jövedelempótló közelíteni fog értékben a nyugdíjhoz?
- mivel 2012.január 9-én töltöm be az 59 évet, esetleg jobban járnék, ha kezdeményezném a korengedményes nyugdíjazásomat decemberre?( feltéve, ha lehet, ill. a munkáltatóm is hozzájárul)
- augusztusban meg lesz a 40 év szolgálati időm.
Előre is köszönöm! Üdv: Margit
Melinda55!
Csak 2011-es kalkulátor van, nem tudni, hogy 2012-ben változtatnak-e a nyugdíj számításon, ha nem, akkor is a valorizációs szorzók változnak minden évben. Csak azt tudod kiszámolni, mennyi lenne a nyugdíjad, ha az idén mennél nyugdíjba.
Üdv: Ágneta
Melinda55!
Itt találod:
http://adozona.hu/…ij_2011.aspx
Gabusch!
Tény, hogy pihenhettem volna többet is, de majd augusztusban. De ujabban Te is rém rossz szokásokat veszel fel: ülni a TV előtt és parlamenti közvetítést nézni? Ebből jó nem is sülhet ki! Az ember leányának még az élettől is elveszi a kedvét. Utálom az eleve lefutott köröket és a porhintést. Nem jobb lenne egyenesen megmondani, hogy - eszitek drágáim, vagy nem - de ez van. Na jó! Inkább okosodj, csinosodj (mert az sosem árthat) és csinálj valami jó programot.
gabusch!
Volt már ilyet tervezet a neten, és ugyanazt fogadták el. Ez a 40 éves nyugdíjjal kapcsolatos kormányhatározat tervezete volt Úgyhogy ennek az előterjesztésnek is nagy esélye van, hogy törvény legyen belőle. Nem kis munka volt így megalkotni, nem blöff, hogy felkerült.
Tisztelt Fórumozók!!!
Segitséget szeretnék kérni!!2012 májusában meglesz a 40 év jogosultsági időm!! Kiszeretném számolni, hogy kb mennyi lesz a nyugdijam!!Hol találom meg??? A Nyufigtól megkaptam a béradatokat!!!
Előre is köszönöm!!
Üdv: Melinda
Egy éve már, hogy az új kormány hajója elkészült, vízre lett bocsátva, de nem halad egy csomót sem. Telik-múlik az idő, a kormány tagjai ötletelnek, mindenki a fejét vakargatva nézi a gépházat, itt-ott állítanak ezt-azt, de semmi változás: a hajó meg se mozdul. A hídon a kapitány úgy határoz, hogy segítséget kér a kínai kormánytól, talán ők meg tudják mondani, hogy mi a hiba. Meg is érkezik a kínai miniszterelnök, lemegy a gépházba, majd pár perc múlva vissza is tér:
- Fiúk, a motort a hajócsavarra kell kötni, nem a kürtre.....
@info53
Nyári ajánlott olvasmányok:
1)jogi fórum-előrehozott öregségi performansz -kb.2010.októbere óta(lapozgass)
2)Kathy Lette: Hogyan öljük meg a férjünket(libri.hu)
3)Jókai Anna: Ne féljetek
4)Alfimacsek a facebookon
@hars52
pihenhettél volna azért többet is:-)
Idézlek: A lassú szivárogtatás művészete. Aztán meg pillanatok alatt elfogadják a végleges változatot,úgy hogy az érintetteknek még hármat pislogni sem lesz idejük.
hárschi-ez olyan fantasztikusan képszerű:-)
Életemben először ma néztem -órákon át-a törvényhozásos gyakorlatot..Üdítő élmény volt:-((
Szép jó estét mindenkinek!
Pár napot nem voltam sz.gép közelben. Nem mondom, de hiányzott, lehet, hogy függő lettem?
Most olvastam vissza az elmúlt napok bejegyzéseit, egy csipet kanyart tapasztaltam a politika felé, de valószínű, hogy ezt a bizonytalanság okozza, és a tanácstalanság.A 40 éves körüli cécó és halogatások után, szerintem biztosan lehet állítani, hogy ez a tervezet sem véletlenűl került a köztudatba. A lassú szivárogtatás művészete. Aztán meg pillanatok alatt elfogadják a végleges változatot, úgy hogy az érintetteknek még hármat pislogni sem lesz idejük.
gabusch!
Köszi ! Most olvastam vissza .
gabusch, muszály képbe lenni, mert a fiamnak azt mondták 3 éve, h a 21-ik század analfabétája az, aki egy kicsit se ért a szgéphez ! Ezt a fiam volt osztálytársának a 17 éves fia mondta , hát megsértődtem, és azóta próbálok egy kicsit felzárkózni, jó nagy hátrányom van, tisztába vagyok vele, h én nem leszek sose egy szg zseni, de ahogy elnézem a kisiskolás gyerkőcöket ,hogy vágják a szg-et, a kisujjukba van már most sok minden , irigylem őket !
@albinka
kivárunk és valamivel le kell vezetni a gőzt,addig legalább tanuljuk meg az Információs Technikát- legalább unoka szinten:-)
@mamamacoki
az igened azt jelentette, hogy azért érthetően pontokba szedtem a lényeget-bölcsész létemre ? És köszi a felajánlásodat.Élek vele,mert ugyan van egy rendszergazda kisfiam,de mindíg én vagyok az utolsó a sorban:-)
@szafika és Veci
gyakoroltok szorgalmasan ?
Ma azt mondja a Vityusch a Parlamentben a szép köríves szakállasnak:(emlékezetből):
- nem értem milyen kiszivárogtatott tervezetről beszél,a kormánynak nincs tervezete,majd megbeszéljük a nyugdíjrendszert ha aktuális lesz :-)
Láttam a szemén h huncutkodik:-)
Hááát... Ez a fórum sem az aminek indult!
A technikája ugyanaz, mint egy cikk beillesztésekor
- youtube
2)bal klikk..kijelölés(fönn a www-n)
3)jobb klikk..másolás
4)mindaddig megőrzi az egér a másolatot,amíg megtalálom azt a helyet,ahová be akarom illeszteni(pl.Alfimacsek a facebookon,vagy a freemail stb.)
5)jobb klikk..beillesztés és kész is:-)
üdv: gabusch53
Amit Veci kérdez , én is szeretném tudni ! A jó pap is hóttig tanul ! Legalább így 60 felé / 2 és fél éve , ez az egész számítógépes dolog még nagyon kínai volt nekem, hadd tanuljak okos dolgokat ! /
Túlzásokba ne essünk, a prózai dolgokat kellene itt megértenünk és értelmeznünk.
Kedvesek ezek a bejátszások, de ez egy "jogi fórum" lenne. Bocsi, egyébként hogyan illesztitek be ezeket a videókat?
Üdvözlettel Veci
spaniel ! kukkants bele a " 40 év után nyugdíj hír3 "-ba , ott még főzünk is !
ÓÓHH!
Az utolsó négy "hozzászólást" olvasva, azt hittem rossz helyen járok......
Ezen a fórumon tanulok, itt készülök a jövőre esedékes nyugdíjamra!!!
Köszönöm a HOZZÁÉRTŐK és segítségnyújtok munkásságát, gondolom sok-sok mindenki nevében!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02