Előrehozott öregségi nyugdíj

sitimaci # 2011.07.13. 08:24
----
  • Kedves Fórumozók! Nekem is lenne egy kérdésem,ha már itt "szorgoskodok"?!Most október 27.-től,leszek Előrehozott Csökkentett összegü Korkedvezményes nyugdijas,42 és fél éves munkaviszonnyal,három év korkedvezménnyel.Mikor várható a nyugdijas igazolvány megküldése,az első nyugdij,vagy előlege kifizetése,tehát mennyi idő az,amig erről értesitenek és hivatalosan is,nyugdijassá válok? Mi a tapasztalat? Köszi szépen!-------
sitimaci # 2011.07.13. 07:52
http://www.fn.hu/…r_nyugdijon/---
  • Ezt ősszel fogják tárgyalni! Mit takar ez és mikortól akarják bevezetni? Mert ennek azért kel egy kis átfutási idő,hogyan gondoljátok???!!! Nem jövőre,mert ezt azért rendesen ki kel /kéne/ dolgozni!-----
spaniel # 2011.07.13. 07:26

Hogy ez a Veci milyen rendes, türelmes !!

Érdemes megnézni, hogy hányszor írta már le ezeket személyre szabottan!
Le a kalappal!

Veci # 2011.07.13. 07:21

info53
Jól tudod, hogy az "előrehozott nyugdíjat" tudnád igénybe venni. A kiszivárogtatott tervezet szerint te 2012-ben elmehetsz az 59. szülinapodtól (a közalkalmazottak a szülinap utáni naptól), de akkor nem nyugdíj lenne a neve, hanem jövedelempótló juttatás, amit az öregségi nyugdíjkorhatárodig (63 év) kaphatnád (ha nem változik addig még újabban). Egyenlőre várjuk meg, hogy mi lesz a törvényben, amit ősszel fog tárgyalni a parlament.

Üdvözlettel Veci

spaniel # 2011.07.13. 06:36

Kedves info53 !

Javasolom, hogy március-április hónaptól kezdve, "lapozz" vissza, és olvassad el Veci, hars52, későbbiekben dtida írásait!
Minden kérdésedre választ fogsz kapni! Ha nem: akkor még mindig felteheted a kérdésedet.
Az igazság az, hogy én is ezzel a módszerrel "okosítom" magam. Borzasztó lehet unos-untalan ismételgetni azokat az információkat, amiket már többször, több embernek leírtak!
Jó olvasást!

info53 # 2011.07.12. 20:01

Kedves mamamacoka!

Nekem 40 év szolgálati időm van:36 év ledolgozott, s a 4 év főiskola.remélem jól tudom, ezzel előrehozott nyugdíjba mehetek.

Hars52!

Én csak előrehozott öregségi nyugdíjba mehetek.
Igazából a korengedményes nyugdíjjal nem vagyok tisztában.Legjobban a pénzbeli juttatás(nyugdíj,jöv.pótló támogatás) összege miatt gondolkodom ezen a lehetőségen is.

Üdv: Margit

hars52 # 2011.07.12. 17:27

Info53!
Jelenleg ez csak egy tervezet, amin elképzelhető hogy változtatni fognak.Ha a jelenlegi állapotában marad:

• a jöv.pótló juttatás összege meg fog egyezni az előrehozott nyugdíjad összegével.
  • a tervezet szerint, az 53-ban született nők még megkapnák az előrehozott nyugdíjuk helyett a jöv.pótló juttatást.A korengedményes nyugdíjnak vannak azért kockázatai: pl: a Munkaerőhivatal kiközvetit dolgozni.
  • ha a 40 éves jogosultsági időd 2011-ben megvan talán érdemesebb azt választani.Úgy tünik, hogy ahhoz nem nyulnak.Bár, mint minden ez is bármikor változhat. Fontos, hogy biztos meglegyen a jogosultsági időd (munkaviszony + GYED GYES), ha még nem tetted számoltasd össze a nyufiggal.

Üdv: Zsuzsa

info53 # 2011.07.12. 15:57

Tisztelt Fórumozók!
Köszönöm a tanácsokat!(gabusch) Már lapoztam, nézegettem az előrehozott öregségi nyugdíjról a tervezetet, ezért vagyok megijedve.Ezzel kapcsolatos kérdéseim:

• a kiszámított jövedelempótló közelíteni fog értékben a nyugdíjhoz?
  • mivel 2012.január 9-én töltöm be az 59 évet, esetleg jobban járnék, ha kezdeményezném a korengedményes nyugdíjazásomat decemberre?( feltéve, ha lehet, ill. a munkáltatóm is hozzájárul)
  • augusztusban meg lesz a 40 év szolgálati időm.

Előre is köszönöm! Üdv: Margit

Ágneta54 # 2011.07.12. 12:24

Melinda55!
Csak 2011-es kalkulátor van, nem tudni, hogy 2012-ben változtatnak-e a nyugdíj számításon, ha nem, akkor is a valorizációs szorzók változnak minden évben. Csak azt tudod kiszámolni, mennyi lenne a nyugdíjad, ha az idén mennél nyugdíjba.
Üdv: Ágneta

Ágneta54 # 2011.07.12. 12:16

Melinda55!
Itt találod:
http://adozona.hu/…ij_2011.aspx

hars52 # 2011.07.12. 11:40

Gabusch!
Tény, hogy pihenhettem volna többet is, de majd augusztusban. De ujabban Te is rém rossz szokásokat veszel fel: ülni a TV előtt és parlamenti közvetítést nézni? Ebből jó nem is sülhet ki! Az ember leányának még az élettől is elveszi a kedvét. Utálom az eleve lefutott köröket és a porhintést. Nem jobb lenne egyenesen megmondani, hogy - eszitek drágáim, vagy nem - de ez van. Na jó! Inkább okosodj, csinosodj (mert az sosem árthat) és csinálj valami jó programot.

Saman-ta # 2011.07.12. 10:56

gabusch!

Volt már ilyet tervezet a neten, és ugyanazt fogadták el. Ez a 40 éves nyugdíjjal kapcsolatos kormányhatározat tervezete volt Úgyhogy ennek az előterjesztésnek is nagy esélye van, hogy törvény legyen belőle. Nem kis munka volt így megalkotni, nem blöff, hogy felkerült.

melinda55 # 2011.07.12. 08:04

Tisztelt Fórumozók!!!
Segitséget szeretnék kérni!!2012 májusában meglesz a 40 év jogosultsági időm!! Kiszeretném számolni, hogy kb mennyi lesz a nyugdijam!!Hol találom meg??? A Nyufigtól megkaptam a béradatokat!!!
Előre is köszönöm!!
Üdv: Melinda

ibi60 # 2011.07.12. 06:56

Egy éve már, hogy az új kormány hajója elkészült, vízre lett bocsátva, de nem halad egy csomót sem. Telik-múlik az idő, a kormány tagjai ötletelnek, mindenki a fejét vakargatva nézi a gépházat, itt-ott állítanak ezt-azt, de semmi változás: a hajó meg se mozdul. A hídon a kapitány úgy határoz, hogy segítséget kér a kínai kormánytól, talán ők meg tudják mondani, hogy mi a hiba. Meg is érkezik a kínai miniszterelnök, lemegy a gépházba, majd pár perc múlva vissza is tér:

• Fiúk, a motort a hajócsavarra kell kötni, nem a kürtre.....
gabusch # 2011.07.11. 18:40

@info53
Nyári ajánlott olvasmányok:
1)jogi fórum-előrehozott öregségi performansz -kb.2010.októbere óta(lapozgass)
2)Kathy Lette: Hogyan öljük meg a férjünket(libri.hu)
3)Jókai Anna: Ne féljetek
4)Alfimacsek a facebookon

@hars52
pihenhettél volna azért többet is:-)
Idézlek: A lassú szivárogtatás művészete. Aztán meg pillanatok alatt elfogadják a végleges változatot,úgy hogy az érintetteknek még hármat pislogni sem lesz idejük.
hárschi-ez olyan fantasztikusan képszerű:-)

Életemben először ma néztem -órákon át-a törvényhozásos gyakorlatot..Üdítő élmény volt:-((

hars52 # 2011.07.11. 17:16

Szép jó estét mindenkinek!
Pár napot nem voltam sz.gép közelben. Nem mondom, de hiányzott, lehet, hogy függő lettem?
Most olvastam vissza az elmúlt napok bejegyzéseit, egy csipet kanyart tapasztaltam a politika felé, de valószínű, hogy ezt a bizonytalanság okozza, és a tanácstalanság.A 40 éves körüli cécó és halogatások után, szerintem biztosan lehet állítani, hogy ez a tervezet sem véletlenűl került a köztudatba. A lassú szivárogtatás művészete. Aztán meg pillanatok alatt elfogadják a végleges változatot, úgy hogy az érintetteknek még hármat pislogni sem lesz idejük.

szafika # 2011.07.11. 16:43

gabusch!
Köszi ! Most olvastam vissza .

szafika # 2011.07.11. 16:35

gabusch, muszály képbe lenni, mert a fiamnak azt mondták 3 éve, h a 21-ik század analfabétája az, aki egy kicsit se ért a szgéphez ! Ezt a fiam volt osztálytársának a 17 éves fia mondta , hát megsértődtem, és azóta próbálok egy kicsit felzárkózni, jó nagy hátrányom van, tisztába vagyok vele, h én nem leszek sose egy szg zseni, de ahogy elnézem a kisiskolás gyerkőcöket ,hogy vágják a szg-et, a kisujjukba van már most sok minden , irigylem őket !

gabusch # 2011.07.11. 15:46

@albinka
kivárunk és valamivel le kell vezetni a gőzt,addig legalább tanuljuk meg az Információs Technikát- legalább unoka szinten:-)

@mamamacoki
az igened azt jelentette, hogy azért érthetően pontokba szedtem a lényeget-bölcsész létemre ? És köszi a felajánlásodat.Élek vele,mert ugyan van egy rendszergazda kisfiam,de mindíg én vagyok az utolsó a sorban:-)

@szafika és Veci
gyakoroltok szorgalmasan ?

Ma azt mondja a Vityusch a Parlamentben a szép köríves szakállasnak:(emlékezetből):

• nem értem milyen kiszivárogtatott tervezetről beszél,a kormánynak nincs tervezete,majd megbeszéljük a nyugdíjrendszert ha aktuális lesz :-)

Láttam a szemén h huncutkodik:-)

albinka # 2011.07.11. 14:47

Hááát... Ez a fórum sem az aminek indult!

gabusch # 2011.07.11. 13:46

A technikája ugyanaz, mint egy cikk beillesztésekor

1. youtube

2)bal klikk..kijelölés(fönn a www-n)
3)jobb klikk..másolás
4)mindaddig megőrzi az egér a másolatot,amíg megtalálom azt a helyet,ahová be akarom illeszteni(pl.Alfimacsek a facebookon,vagy a freemail stb.)
5)jobb klikk..beillesztés és kész is:-)
üdv: gabusch53

http://www.facebook.com/photo.php?…

szafika # 2011.07.11. 13:19

Amit Veci kérdez , én is szeretném tudni ! A jó pap is hóttig tanul ! Legalább így 60 felé / 2 és fél éve , ez az egész számítógépes dolog még nagyon kínai volt nekem, hadd tanuljak okos dolgokat ! /

Veci # 2011.07.11. 12:27

Túlzásokba ne essünk, a prózai dolgokat kellene itt megértenünk és értelmeznünk.
Kedvesek ezek a bejátszások, de ez egy "jogi fórum" lenne. Bocsi, egyébként hogyan illesztitek be ezeket a videókat?

Üdvözlettel Veci

szafika # 2011.07.11. 12:07

spaniel ! kukkants bele a " 40 év után nyugdíj hír3 "-ba , ott még főzünk is !

spaniel # 2011.07.11. 11:35

ÓÓHH!
Az utolsó négy "hozzászólást" olvasva, azt hittem rossz helyen járok......
Ezen a fórumon tanulok, itt készülök a jövőre esedékes nyugdíjamra!!!
Köszönöm a HOZZÁÉRTŐK és segítségnyújtok munkásságát, gondolom sok-sok mindenki nevében!