Az én férjem tűzoltóként, majd mentősként szerezte az 5 év korkedvezményt, most 58 éves, és nyugdíjba ment. Teljesen ki van borulva a bizonytalanságtól, kb úgy, mint ano a halálraítélt, aki minden zörrenésre azt hitte, hogy most viszik a bitófára.
Miután 53-as születésű, munkáltatója kifizette volna a hátralévő időre a járadékokat, de most?? most már mint nyugdíjas lemaradt erről.
Egyszerűen undorító, félelmetes, és nagyon igazságtalan, bár jellemző ez a bizonytalanságban-tartás!
Előrehozott öregségi nyugdíj
dtida
De jó, hogy megint írtál. Időnként jelentkezz légyszíves új információval.
Sajnos a képviselői indítványok jelenti a "BUKFENCet", ezt már megtapasztaltuk.
Üdvözlettel Veci
- Kedves Hölgyeim!!!!! A Nők 40-éves nyugdijbamenetele,az biztos hogy maradni fog,ezért is nyilatkozták azt,hogy kettő-három évig megmarad,mert akkor már,2014-fog lenni és jönnek a választások ujra! Csak az a kérdés,hogy ez menyire igazságos azzal a Nővel szemben,aki többet ledolgozott esetleg, idősebb is és mégsem mehet nyugdijba?!/ És esetleg, nem nyugdijasnak fogják hivni,hanem járadákosnak./ Ez az igazi feszültségkeltés!!! Hogy gondoljátok??------
sitimaci ! hol keresel te itt igazságot ? van itt sok olyan , aki nyd-ba van 30 éve , és sose dolgozott 10-20 évnél többet !! Akkor elég az is, h már betöltötte a nyd korhatárt ? Egy volt kolleganőm-nek a 30 évet nem tudták összevakarni, de azóta is vígan dolgozik,/ 15 éve / és sokkal jobb állapotban van fizikailag, m amelyik ledolgozott 42 évet, hol van itt igazság ?
A másik is ledolgozta a maga 40 évét , de mivel kivették az iskoláit , maradt a nagy semmi, az unokatestvére itt lakik velünk szemben, 20 éve sincs de, rny-ként 20 éve boldogan dolgozik, közben betöltötte a korhatárt ! Ma 20 évvel többet kap , mint amaz 40re fizetést ! Hol itt az igazság ?
- Hát erről beszélek,nem elég az amit példaként irtál/ erről nem tudunk!!!/ de ráadásként,itt van amiről tudunk,a Nők 40-évese!!! Én is tudom,hogy az igazság a másik oldalon van,de hogy a másik oldal,ilyen messze lenne,azt már nem gondoltam volna!!!Én nem igazságot keresek,csak az észrevételeket közlöm,ebben az esetben, az a Nő,aki elmehet a 40-éves nyugdijba,az kezetcsókolhat a kormánynak,a másik aki meg nem,az vajon mit gondol a kormányról? És nem lehet rám egy rossz szavad sem,mert nem irtam a férfiak 40-éveséről és nincs is véleményem róla.Nőpárti vagyok!!!!!!! Szia--------
Nem kellene mások eseteivel foglalkozni, főleg olyanokéval, akik egykor élni mertek az akkori jogszabály adta lehetőségekkel.
Nyugodtan kövezzetek meg, de én egyetértek azokkal a kritériumokkal, amik most lehetővé teszik, h a nők a „ 40 éves-el” elmehessenek NYUGDÍJBA.
55-ben születtem, 73. augusztus 1-től dolgozom, 2 gyereket neveltem fel egyedül úgy, hogy csak szülési szabadságon voltam szegénykéimmel..
A Nyufig pontosan annyi szolgálati időt állapított meg, mint amennyi a jogosultsági időm, illetve még találtak 2 hónap gyárban ledolgozott nyári munkát is, amiről én már el is feledkeztem. A munka, az munka, nehogy már beleszámítsanak ebbe a jogosultsági időbe (is) a boldog egyetemi évek. Én is megszereztem a diplomát, de munka mellett/ után, vért izzadva… És igenis megérdemlik azok a nők is, akik nem tudtak, vagy nem akartak középiskolába sem járni, de 14 éves koruk óta betanított fizikai munkát végeznek és még „csak” 54-55 évesek.
Ha marad még 2 évig ez a nőkre vonatkozó kedvezmény (akkor lesz meg a 40 éves jogosultságom), akkor 2013 júliusában leteszem a lantot, valószínűleg akkor is, ha a „másik zsebből” kapom majd a pénzt az öregségi nyugdíjkorhatárig.
Ugyanis elfáradtam az eddigi munkában töltött 38 évem alatt, táppénzen is összesen 25 napot voltam, azt is a gyerekek miatt.
A másik meg: nem kellene egymást bántanunk, nem mi hozzuk a logikátlan törvényeket.
Azt mindenképp meg kell szüntetni hogy valaki 13-15 év után nyugdíjba menjen.Ez óriási probléma.A rokkantnyugdíjasok fele v. még több nem az!Most írhatnék minden területről hogy miféle lenyúlások voltak-vannak, ez is egy olyan terület ahol változtatni kell.Honvédség!Minek nekünk honvédség?Hetekig mutatta a híradó a "hősi" halált halt magyarokat afgán földön.Mit keresünk mi ott?És ugye most "hősi" halál után kap a család x forintot élete végéig.Nem hiszem hogy lett volna valami következménye ha nem küldünk oda senkit.A felső vezetői körökben történt letartóztatások /tábornokok,ezredesek/ mind eggyértelműsítik hogy semmi szükség rájuk.De azért ők is felveszik a nyugdíjat 10-20 év után pofátlanul.Sajnos megduplázódott az államadósság, észre kell venni , hogy ahol lehet cselekedni kell.Sajnos ez szúrja a baloldal szemét!
Én nem vagyok se jobbos se balos, de ahol lenyúlások vannak ott változtatni fognak!
Kedves Sitimaci !
Én se nő, se férfi párti nem vagyok , én úgy gondolom a pasik éppúgy elfáradnak 40 ledolgozott év után , mint a nők, és hadd dolgozzanak, akik ezt még sose tették , hadd pihenjen kicsit az , aki lehúzott 40-1-2-3 évet, mert vannak olyan családok, ahol 2-3 generáció óta nem dolgoztak , csak szaporodtak ! Én is 42 év után mehettem el a 40 évessel, és nem vagyok benne biztos , h még lesz 5-10 évem , de ami rajtam múlik azt eddig is megtettem , eztás is. Hálás vagyok érte a fidesznek , függetlenül attól ,h sose szavaztam, szavaznék rájuk, nem szeretem a nagyképűséget , a pofátlanságot , az önteltséget.
mari55
Itt találod meg az OKOSÍTÓ információkat:
Folyamatban levő törvényjavaslatok
Új törvények és törvénymódosítások, országgyűlési határozatok
Ülésnapok 2010-
- http://www.parlament.hu/…om.irom_adat?…3357
- http://www.parlament.hu/…om.irom_adat?…3404
- http://www.parlament.hu/…om.irom_adat?…3500
Üdvözlettel Veci
- Igaza van sosikának!!!----- Nem kellene mások esetével foglalkozni,minden eset más,nyilván itt is érvényes az,hogy az a kórház a jó ,ahol nem halt meg a beteg! Aki élvezi a Fidesz által nyújtott nyugdij kedvezményeket,az hálás neki,aki meg rá@úr/bocsi/,az a pokolba kivánja! Jelenleg a nép "összeeresztése " folyik,veszekedjünk,utálkozzunk,szidjuk egymást,addig se velük foglalkozunk!!! Gratulálok azoknak akiknek kedvezett a kormány nyugdijtörvénye és sajnálom azokat akiknek nem és a továbbiakban még úgysem sem fog kedvezni / habár ledolgoztak sok évtizedet és már hulla fáradtak és betegesek /! De kik vannak-lesznek többen???? Nem mindegy? Nem!!!------ Üdv.
Kedves Fórumozók!
A nyugdíjbejelentéshez szükséges a lezárt oep igazolvány és a munkáltató igazolása a munkaviszony megszűntetéséről.
Azt hogyan oldja meg a munkáltató, és az ONYF, ha valamilyen okból a nyugdíjkérvényt elutasítják?
Kedves Veci! Az lenne a kérdésem, hogy aki fegyveres testületnél fegyveres polgári őrszolgálatot teljesített 12 évig annak jár-e prémium évek vagy plusz évek a szolgálati idő számításánál. Öcsémről lenne szó aki 1980-1992 között dolgozott ebben a munkakörben, most az 57. évében van.Nem találtam erre vonatkozóan semmilyen jogszabályt. A segítséget előre is köszönöm.
A kérdésem az lenne,hogy aki a n?k 40 évvel kedvezményes nyugdíjba ment el annak jár-e a novemberi visszamen?leges nyugdíjkiegészítés. Én április
Ágica!
Nem tudom, esetleg a szolgálati törvényt nézzétek meg, de én megkérdezném a Nyugdíjbiztosítótól.
Üdvözlettel Veci
Tegnap a bajor barátnőmmel személyesen és részletesen megbeszéltük a német-magyar nyugdíjügyeinket.
Megosztom Veletek:
1)a német nők öregségi nyugdíjkorhatára már évtizedek óta 65 év
2)ő jelenleg 60 éves,most is elmehetne nyugdíjba,de ez 18%-al kúrtitaná meg a nyugdíját(malus).Évenként 3,65%t nyer azzal,ha tovább dolgozik
3)gimnáziumi tanárként a félállású 15 órája mellé kap 2 óra "öregségi kedvezményt",tehát 17 órát számfejtenek neki (világéletében félállásban dolgozott,ill.a gyerekei születése után 10 éven át egyáltalán nem,gyakorlatilag 32 évesen kezdett)
4)az özvegyi nyugdíjról is beszéltünk
Az özvegy a férj nyugdíjának a 60%-t kapja addig,amíg él.
Ha 2 feleség volt az életében,akkor mindkettőnek jár öny.részarányosan,de ez nem haladhatja meg a 60%-t,pl.ha az egyikkel 15 évig volt házas az 20%-t kap,a másik meg a 40%-t
5)a német tanárnők min.70%-a fél,v.3/4 állásban tanít,ez konkrétan pl.azt jelenti a barátosném esetében,h.hétfőn és pénteken egyáltalán nincsenek órái
6)sok német 60+ nő dolgozik ílymódon,nem érzik "szenvedésnek" a 60+os életet,fitten tartja őket a munka (is)
gabusch53
Gabusch ! Ez itt Magyarország, más háttérrel, más anyagiakkal, felfogással, itt nem úgy éltünk az elmúlt 20-40-60 évben, de nem irígylem őket. Anyukám unokatestvére / szülei ki lettek telepítve 46-ba, ő meg már kint is született, nem is tanították magyarul, ahogy engem se németül / kb 30 évvel ezelőtt felajánlotta az Anyukámnak , menjen ki hozzá Németországba , a háztartását vezetni, ki voltam akadva , mert az egy dolog , h meg tudtak fizetni valakit már akkor is , h a nemszeretem munkát elvégezze helyettük más! Minden olyan segítséget megkaptak már akkor , amit M.o nem vehetett igénybe . És gondolom , nem ilyen politikusaik voltak ,mint amilyenekkel minket vert meg a rossz sorsunk !
- szafika-gabusch!!!!Ez a külömbség,igy van,ez itt Magyarország!Ezért ne példálodzanak állandóan ezekkel az országokkal,ott az egészségügy,a munkahely,az életszinvonal,a keresetek,stb.,stb.,minden más,itt ne akrajanak minden olyat megvalósitani,ami ott már régen és jól működik!Épp elég az,hogy az árak,már hasonlóak,de ha németben felemelik a nyugdijkorhatárt 67-évre,akkor az nálunk még nem érett meg erre,különféle okokból és még nagyon sokáig várnunk kel olyan egészségügyi szolgáltatásra,szinvonalra,ami ott van és mivel marha kevés a keresetünk,a maszek rendeléseket sem tudjuk megfizetni!És lehetne erről még sokat irni,de értelmetlen,mert jelenleg is káosz,zürzavar,értetlenség van az emberek fejében,mert elkepta ezt a nagy "fertőző betgegséget" az országtól!!!!Kérdés az.hogy az ország mikor gyógyul meg!------
Kedves Veci!
A férjem aki 1952. július 04-i születésű, 2011.márciusától munkanélküli lett. Pont ma kaptuk meg
a nyugdíjintézettől a szolgálati idejét. 42 év és 200
nap munkaviszonya van.
Kérdésem az lenne, hogy jövőre vajon ezzel a szolgálati idővel a betöltött 60. születésnapján elmehet-e előrehozott öregségi nyugdíjba vagy sem.
Köszönöm
bizsu123
Ha nem változna a törvény, akkor IGEN. De épp a nyugdíjrendszer átalakítása van folyamatban, így nem lehet tudni hogyan lesznek a változások.
Üdvözlettel Veci
Kedves Veci és Fórumozók!
58 éves közalkalmazott férfi vagyok,beleestem a létszámleépítésbe,szeretnék korengedményes nyugdíjba menni még ez évben. Valószínű, hogy felmondással szűnik meg a munkaviszonyom. Úgy tudom ,hogy július 1-től indúl a nyolc hónap felmentési idő ami 30 év közalkalmazotti munkaviszony után.
Jár-e végkielégítés és + a 4 hónap.
Ha a jelenlegi munkáltatóm nem küld el korengedményes nyugdíjba, akkor a felmetési időt november 1-én szeretném megszakítani, hogy még az idén eltudjak menni nyugdíjba egy más módon.
Ha járna a végkielégítés és a 4 hónap, hogyan tudnám megmenteni?
Segítségeteket előre is köszönöm. Mistro
A brdsz.hu-un olvasható a törvénytervezet. A gondolkodásban segíthet.
Kedves Fórumozók és Válaszadók!
Édesanyám ügyében kerestem fel ismét ezt az oldalt.Sajnos nem ismerünk senkit akihez fordulhatnánk a kérdésünkkel.
Anyukám 1954.01.10-én született és 37 ledolgozott munkaéve van az egészségügyben.Sajnos rengeteg izületi problémája van ami viszont a leszázalékolásra nem lenne elegendő...így azon gondolkodunk hogy eltudna e Ő menni ilyen előrehozott nyugdíjba és ha igen ennek milyen hátrányai vannak,mit kell intézni és hogyan.
Nagyon várom válaszukat és előre is köszönöm.
Reni
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02