Ki kell várni a végét!
Üdvözlettel Veci
Ki kell várni a végét!
Üdvözlettel Veci
Korall
Igen, ibi60 jól írta. Az utolsó félmondatot olvasd!
A Magyar Köztársaság 2012. évi költségvetéséről szóló előterjesztés benyújtását szeptemberre ígéri a jogalkotási program, elfogadásáról decemberben határoz a törvényhozás. Novemberben kerülhet a Ház elé a Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományú katonáinak jogállásáról szóló szabályozás, amelynek célja többek között az újrafogalmazott honvédelmi kötelezettségi rendszer elemeinek - az alaptörvénynek és az új honvédelmi törvénynek megfelelő - kodifikálása, továbbá a szolgálati nyugdíjrendszer új normáinak meghatározása.
Tovább: http://www.jogiforum.hu/hirek/25597.
Az én értelmezésem szerint ez két külön dolog.
Olvasátok el a dtida beírását (2011.06.12. 16:35), az Ő értelmezése a TUTI!
Üdvözlettel Veci
Csak kérdeztem, hogy összefügg-e, nem tudtam eldönteni. Arra gondoltam, hogy a honvédségen kívül a rendvédelmimiseknek más csoportjai is vannak (tűzoltók,rendőrök,stb) őket nem láttam megnevesítve, a rokkantnyugdíjakat sem.
Megnevesítve nem láttam a a társadalombiztosítási nyugellátást sem.
Várni kell.
Fogadjunk egy üveg saját befőzésű 100%os szamócadzsemben, hogy a dtidanak lesz igaza:-)
Zuttyanunk lányok a fűrdővízzel(korkedvezményesek/szolgálatiak) együtt.
(600ezer gombra kell a költségvetésnek a kabátot varrnia és nem 30 ezerre)
Hacsak.....meglátjuk mit hoznak a szeptemberi demonstrációk/sztrájkok ??
1952. 06 . születésű férfi vagyok. A jelenlegi jogszabály szerint 60.év elérésekor előrehozott nyugdíjra vagyok jogosult ( Szolgálati időm 44 év).Azt szeretném megkérdezni, hogy a munkáltatóm kifizetheti előre a nyugdíjamat ez év decemberétől. Tartok tőle, hogy az előrehozott nyugdíj lehetősége is megszűnik, ezért próbálok megoldást keresni.
Válaszukat köszönve: Geop
Olvassunk !
http://index.hu/…gdijelvonas/
Gabusch!
Köszi a linket! Hogy jobban "értelmezzem" ki is nyomtattam!
"Csak az 57 év alatti rendvédelmiseket érintené a szigor" ! -ezt mondta Lázár János
Remélem ez így lesz igaz!
Ne éljétek bele magatokat, hogy csak az 57 év alatti rendészeket érinti (az idézett nyilatkozat májusi keltezésű).
Az alkotmánymódosítás nem tesz különbséget rendész és nem rendész között. Várjátok meg a törvényeket. Higyjétek el amit dtida ír, Ő tudja valamennyiőnk közül a tutit. Ha több lesz a pontos információja, biztos ismét válaszol. Amit anno a nők nyugdíjával kapcsolatban leírt (dec. elején), az hajszál pontra úgy volt.
Üdvözlettel Veci
Ibi60 betett egy linket amiben a következő szerepel:
"A javaslat lehetővé teszi ugyanakkor, hogy a törvény a nyugdíjjogosultságot ( átmeneti vagy tartós jelleggel ) kiterjessze pl. a nők fokozottabb védelme érdekében."
Ez vajon mit takarhat és hogy kell értelmezni? Mindig elolvasom etida hozzászólásait, mert valóban képben van, és nagyon jól átlátja a dolgokat.
Nem etida, hanem dtida. Bocsánat :(
Feltételezem azt jelenti, hogy aki a 40 év jogosultsággal ment nyugdíjba, azok másmilyen NŐK, még akkor is, ha törvény által biztosított lehetőséggel (nekem 42 év szolgálati idővel) ment előrehozott nyugdíjba, így 2008/2009-ben még halvány "szellő" kilátás sem volt arra, hogy Ő egyszer nem olyan NŐ lesz (jelenleg 60 évesen), mint aki a jelenlegi kormány által nyújtott lehetőséggel akár 54 évesen lett nyugdíjas.
Hááát! Változnak az idők! De hátha a sarkalatos törvények nem lesznek annyira borzasztóak (hinni kell a mesékben)!
dtida a való életben információ közeli helyzetben van, NEKI fogadja el mindenki a válaszát, ő valóban szakember.
Üdvözlettel Veci
Tisztelt Fórum!
Segítség!Még egyszer szeretném megkérdezni, 2011 augustus 02-án 40 éves teljes öregségivel elmehetek, de már magam sem tudom jól tenném-e.Tényleg nem dolgozhatok, vagy ha igen akkor a nyaugdíjról lekell mondani, 2012-től rosszabbul számítják a nyugdíjat ha kivárom az 59 évet? Most akkor mi is van?Kérlek segíts!Mamutka
Ha nyugtatásul szántad ezt a cikket mari55-nek, csatlakozom. Az a sorszámozott lista egy hozzászóló véleménye,egy nem is nyugdíjról szóló cikkhez. Hírek és hírekből levont köveztetések. "Na ezek után szidjátok a tüntető rendvédelmiseket annak tudatában, hogy ezek rátok is vonatkozni fognak!!" Szidni nincs értelme senkit. Van aki demonstrál, van aki kivárja a végét. Novemberre vége lesz.
Ha nem is azonnal, de a képzettebb nőknek is kedvez majd az új szabályozás. Akikre már a 65 éves nyugdíjkorhatár vonatkozik, azok akkor is nyernek majd egy-két évet, ha 24-25 éves koruk előtt kezdtek dolgozni - azaz, tíz éven belül a diplomások is élni tudnak majd vele.
Basszus..csak bölcsész nappali diplomás vagyok és 23 voltam amikor beálltam a munka világába.A H.Rózsa(szuper csajszi és tényleg példakép.. 63 éves és 55 éves kora óta nyugger...)
Komolyan nem tudok mit kezdeni a + 63mal..gyerekek..nem erről volt szó!
ja..elmultam 58..
Én már előrehozottban vagyok 60 évesen, lehet hogy csak 64 évesen leszek újból nyugdíjjogosult.Csak azt nem tudom melyik utolsó 10 évemet fogják nyomatékosan figyelembe venni.Csak úgy elmondtam...........
Kedves mari55
Érdeklődni szeretnék honnan vannak ezek a részletes értesüléseid?
Ha így lesz a parlamenti képviselők nyugdíjas része lemondhat a mandátumáról.Vagy nyugdíj vagy munka 62 év előtt
Hát, ha a parlamenti képviselőkből az idősebbeknek menni kell, meg v polármester, v képviselő lesz valaki, akkor mindjárt a felére csökken a parlament létszáma.Lesz itt munka annyi, h nincs is annyi munkanélküli .
Balsai alkotmánybírósági jelöléséről
mari55
20-án 18.51 órakor írtál 8./ pontot. Azt szeretném megkérdezni, hogy ezt olvastad valahol, vagy "kihámoztad" az itt-ott megjelent hírekből. Ha olvastad valahol, akkor lécccci a linket berakni.
köszi
mari55
Bocsi, leragadtam 20-án, és azonnal írtam. Továbbolvasva viszont már másoknak megadtad a választ!
Kedves fórumozók!
A kormány őszi törvényalkotási programjában (amit Semjén úr jegyez) valóban nem szerepelnek általában a nyugdíjak, csak egy félmondat erejéig a szolgálati nyugdíjak módosításának terve.
Ez azonban nem jelenti azt, hogy egyéni képviselői indítvánnyal nem lehessen bármilyen témában további törvényjavaslatot benyújtani!
Semjén úr aláírása a törvényalkotási menetrenden, illetve az a tény, hogy a sarkalatosnak nevezett törvényeknek a döntő többségét nem a kormány, hanem kormánypárti képviselők indítványai alapján fogják megszavazni, azt jelenti, hogy az egyeztetések megkerülésével, akár az utolsó pillanatban (meglepetésszerűség) törvényeket benyújtva a kormány nem vállalja a politikai felelősségét az ősszel elfogadott törvényeknek, köztük a nyugdíjakról szólónak.
Marad tehát a bizonytalanságban-tartás és a "parasztvakítás".
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |