Előrehozott öregségi nyugdíj

Veci # 2011.06.19. 20:49

Ki kell várni a végét!

Üdvözlettel Veci

ZSIZSI # 2011.06.19. 20:52

Korall
Igen, ibi60 jól írta. Az utolsó félmondatot olvasd!
A Magyar Köztársaság 2012. évi költségvetéséről szóló előterjesztés benyújtását szeptemberre ígéri a jogalkotási program, elfogadásáról decemberben határoz a törvényhozás. Novemberben kerülhet a Ház elé a Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományú katonáinak jogállásáról szóló szabályozás, amelynek célja többek között az újrafogalmazott honvédelmi kötelezettségi rendszer elemeinek - az alaptörvénynek és az új honvédelmi törvénynek megfelelő - kodifikálása, továbbá a szolgálati nyugdíjrendszer új normáinak meghatározása.

Tovább: http://www.jogiforum.hu/hirek/25597.

Veci # 2011.06.19. 21:12

Az én értelmezésem szerint ez két külön dolog.
Olvasátok el a dtida beírását (2011.06.12. 16:35), az Ő értelmezése a TUTI!

Üdvözlettel Veci

ibi60 # 2011.06.20. 05:37

Csak kérdeztem, hogy összefügg-e, nem tudtam eldönteni. Arra gondoltam, hogy a honvédségen kívül a rendvédelmimiseknek más csoportjai is vannak (tűzoltók,rendőrök,stb) őket nem láttam megnevesítve, a rokkantnyugdíjakat sem.

Megnevesítve nem láttam a a társadalombiztosítási nyugellátást sem.

Várni kell.

gyula0528 # 2011.06.20. 06:46
gabusch # 2011.06.20. 08:19

Fogadjunk egy üveg saját befőzésű 100%os szamócadzsemben, hogy a dtidanak lesz igaza:-)
Zuttyanunk lányok a fűrdővízzel(korkedvezményesek/szolgálatiak) együtt.
(600ezer gombra kell a költségvetésnek a kabátot varrnia és nem 30 ezerre)
Hacsak.....meglátjuk mit hoznak a szeptemberi demonstrációk/sztrájkok ??

geop # 2011.06.20. 08:22

1952. 06 . születésű férfi vagyok. A jelenlegi jogszabály szerint 60.év elérésekor előrehozott nyugdíjra vagyok jogosult ( Szolgálati időm 44 év).Azt szeretném megkérdezni, hogy a munkáltatóm kifizetheti előre a nyugdíjamat ez év decemberétől. Tartok tőle, hogy az előrehozott nyugdíj lehetősége is megszűnik, ezért próbálok megoldást keresni.
Válaszukat köszönve: Geop

gabusch # 2011.06.20. 09:41
bukfenc2 # 2011.06.20. 11:17

Gabusch!
Köszi a linket! Hogy jobban "értelmezzem" ki is nyomtattam!
"Csak az 57 év alatti rendvédelmiseket érintené a szigor" ! -ezt mondta Lázár János

Remélem ez így lesz igaz!

Veci # 2011.06.20. 11:31

Ne éljétek bele magatokat, hogy csak az 57 év alatti rendészeket érinti (az idézett nyilatkozat májusi keltezésű).
Az alkotmánymódosítás nem tesz különbséget rendész és nem rendész között. Várjátok meg a törvényeket. Higyjétek el amit dtida ír, Ő tudja valamennyiőnk közül a tutit. Ha több lesz a pontos információja, biztos ismét válaszol. Amit anno a nők nyugdíjával kapcsolatban leírt (dec. elején), az hajszál pontra úgy volt.

Üdvözlettel Veci

ancsika11 # 2011.06.20. 15:53

Ibi60 betett egy linket amiben a következő szerepel:
"A javaslat lehetővé teszi ugyanakkor, hogy a törvény a nyugdíjjogosultságot ( átmeneti vagy tartós jelleggel ) kiterjessze pl. a nők fokozottabb védelme érdekében."
Ez vajon mit takarhat és hogy kell értelmezni? Mindig elolvasom etida hozzászólásait, mert valóban képben van, és nagyon jól átlátja a dolgokat.

ancsika11 # 2011.06.20. 15:54

Nem etida, hanem dtida. Bocsánat :(

Veci # 2011.06.20. 16:14

Feltételezem azt jelenti, hogy aki a 40 év jogosultsággal ment nyugdíjba, azok másmilyen NŐK, még akkor is, ha törvény által biztosított lehetőséggel (nekem 42 év szolgálati idővel) ment előrehozott nyugdíjba, így 2008/2009-ben még halvány "szellő" kilátás sem volt arra, hogy Ő egyszer nem olyan NŐ lesz (jelenleg 60 évesen), mint aki a jelenlegi kormány által nyújtott lehetőséggel akár 54 évesen lett nyugdíjas.
Hááát! Változnak az idők! De hátha a sarkalatos törvények nem lesznek annyira borzasztóak (hinni kell a mesékben)!
dtida a való életben információ közeli helyzetben van, NEKI fogadja el mindenki a válaszát, ő valóban szakember.

Üdvözlettel Veci

mamutka # 2011.06.20. 19:22

Tisztelt Fórum!
Segítség!Még egyszer szeretném megkérdezni, 2011 augustus 02-án 40 éves teljes öregségivel elmehetek, de már magam sem tudom jól tenném-e.Tényleg nem dolgozhatok, vagy ha igen akkor a nyaugdíjról lekell mondani, 2012-től rosszabbul számítják a nyugdíjat ha kivárom az 59 évet? Most akkor mi is van?Kérlek segíts!Mamutka

gabusch # 2011.06.20. 20:53
ibi60 # 2011.06.20. 21:28

Ha nyugtatásul szántad ezt a cikket mari55-nek, csatlakozom. Az a sorszámozott lista egy hozzászóló véleménye,egy nem is nyugdíjról szóló cikkhez. Hírek és hírekből levont köveztetések. "Na ezek után szidjátok a tüntető rendvédelmiseket annak tudatában, hogy ezek rátok is vonatkozni fognak!!" Szidni nincs értelme senkit. Van aki demonstrál, van aki kivárja a végét. Novemberre vége lesz.

gabusch # 2011.06.20. 22:08

Ha nem is azonnal, de a képzettebb nőknek is kedvez majd az új szabályozás. Akikre már a 65 éves nyugdíjkorhatár vonatkozik, azok akkor is nyernek majd egy-két évet, ha 24-25 éves koruk előtt kezdtek dolgozni - azaz, tíz éven belül a diplomások is élni tudnak majd vele.

Basszus..csak bölcsész nappali diplomás vagyok és 23 voltam amikor beálltam a munka világába.A H.Rózsa(szuper csajszi és tényleg példakép.. 63 éves és 55 éves kora óta nyugger...)

Komolyan nem tudok mit kezdeni a + 63mal..gyerekek..nem erről volt szó!

gabusch # 2011.06.20. 22:10

ja..elmultam 58..

ibi60 # 2011.06.20. 22:41

Én már előrehozottban vagyok 60 évesen, lehet hogy csak 64 évesen leszek újból nyugdíjjogosult.Csak azt nem tudom melyik utolsó 10 évemet fogják nyomatékosan figyelembe venni.Csak úgy elmondtam...........

marcsaharcsa # 2011.06.21. 05:07

Kedves mari55
Érdeklődni szeretnék honnan vannak ezek a részletes értesüléseid?
Ha így lesz a parlamenti képviselők nyugdíjas része lemondhat a mandátumáról.Vagy nyugdíj vagy munka 62 év előtt

szafika # 2011.06.21. 06:01

Hát, ha a parlamenti képviselőkből az idősebbeknek menni kell, meg v polármester, v képviselő lesz valaki, akkor mindjárt a felére csökken a parlament létszáma.Lesz itt munka annyi, h nincs is annyi munkanélküli .

ibi60 # 2011.06.21. 06:40

Balsai alkotmánybírósági jelöléséről

http://nol.hu/…remalomallas

bukfenc2 # 2011.06.21. 07:02

mari55
20-án 18.51 órakor írtál 8./ pontot. Azt szeretném megkérdezni, hogy ezt olvastad valahol, vagy "kihámoztad" az itt-ott megjelent hírekből. Ha olvastad valahol, akkor lécccci a linket berakni.
köszi

bukfenc2 # 2011.06.21. 07:09

mari55
Bocsi, leragadtam 20-án, és azonnal írtam. Továbbolvasva viszont már másoknak megadtad a választ!

dtida # 2011.06.21. 08:47

Kedves fórumozók!

A kormány őszi törvényalkotási programjában (amit Semjén úr jegyez) valóban nem szerepelnek általában a nyugdíjak, csak egy félmondat erejéig a szolgálati nyugdíjak módosításának terve.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy egyéni képviselői indítvánnyal nem lehessen bármilyen témában további törvényjavaslatot benyújtani!

Semjén úr aláírása a törvényalkotási menetrenden, illetve az a tény, hogy a sarkalatosnak nevezett törvényeknek a döntő többségét nem a kormány, hanem kormánypárti képviselők indítványai alapján fogják megszavazni, azt jelenti, hogy az egyeztetések megkerülésével, akár az utolsó pillanatban (meglepetésszerűség) törvényeket benyújtva a kormány nem vállalja a politikai felelősségét az ősszel elfogadott törvényeknek, köztük a nyugdíjakról szólónak.

Marad tehát a bizonytalanságban-tartás és a "parasztvakítás".