Jucus7!
Az igazi jó hír az lenne sokunknak,ha egyenlőre maradna az előrehozott nyugdíj!
Előrehozott öregségi nyugdíj
Csak már láthatnánk az új törvényt, hogy tudjunk mihez tanácsot kérni. Tartok tőle, hogy olyan egyértelmű lesz, amihez nem is lehet majd okos tanácsot adni.
Üdv: Korall (53-as nö)
szepkor-nyugdij.hu
na látod Hars25:-)
ja.. nem is 25 hanem 52:-)
A kisfiúkat arra tanították a kommunikációs tréningjeiken,hogy először rúgjanak egy nagyot..aztán örűljön a jónép ha lazul a hurok..
Csak ismerném ezt a kommunikációs csapatot !
Kik ezek az aberráltak ?? Az biztos,hogy a korosztályunkból valók.
Hiszem, ha látom a Közlönyben leírva. з:ф
Üdv: Korall (53-as nö)
Sziasztok!
Végre egy jó hír! Nem szünik meg a védett kor 55 év felett. Előbb hallottam a tv-ben, Szíjjártó nyilatkozott.
Üdv. jucus7
Gabusch!
Már rég nevettem (mondhatnám hangosan röhögtem)akkorát, mint most ahogy olvastam az "optimista víziódról"! Hát hol van a sok csórikám előrehozott, korkedvezményes, korengedményes nyugdíjasnak olyan erős érdekképviselete, mint a rendvédelmiseknek? No meg az öreg Pintér lemond arról a "szegényes nyugdíjáról", hogy országunk élén továbbra is eredményesen dolgozhasson? És a többi picinykét elaggott nyugdíjas képviselő, államtitkár stb.? Ezt úgy fogják megoldani, hogy kecske is, meg káposzta is. Szerintem a rendvédelmis meg a rokkant ügy csak beetetés és elterelő hadművelet volt. És mi az hogy a legmagasabb adókulcs? Az a kemény 16% ? Mert a szuperbruttóról a nyugdíjuk tekintetében eddig nem szólt a fáma! De még ha lesz is bruttósítás, jövőre, ha igaz a mostaninak csak a fele lesz.
Bár lehet, hogy csak én vagyok ilyen hitetlen gyaur, legyen neked igazad!
További szép délutánt: Zsuzsa
http://www.rve.hu/…venytervezet
1. Nem kívánnak visszatérni a hivatásos állományba, hanem máshol szeretnének dolgozni. A korábban napvilágot látott elképzelések szerint megvonták volna a szolgálati nyugdíjat attól, aki dolgozik. A törvénytervezet szerint viszont a versenyszférában dolgozók továbbra is kaphatnák a szolgálati járandósággá alakuló ellátást, de adót kellene utána fizetniük. További kikötés, hogy a munkavégzésből származó éves bruttó jövedelmük nem haladhatná meg a mindenkori minimálbér 18-szorosát. Ha meghaladja, akkor a tárgyév hátralévő időszakára meg kell szüntetni a szolgálati járandóság folyósítását.
Nekem ez alapján az az optimista vízióm támadt,hogy meg fog maradni a mi jövedelempótlónk mellett is a munkavégzés lehetősége.
Üdv:a naiv gabusch
- Köszi,Veci! Ez egy igazi,relytéjes.kamu megfogalmazás,mézesmadzag,de lehetőséget ad a kormánynak arra,hogy egy rendelettel változtasson azon,hogy mik a nyugdijbamaneteli szabályok!Ebben valóban nincs benne a Nők negyvenévese, de ez alapján megengedhetik,de ha "nem mondanak semmit ",akkor önmagában ez a megfogalmazás semmit nem ér! Nesze semmi,fogd meg jól és még csak,ki sem kel venni ezt az alkotmányból,mert különösebb kötelezettséget nem támaszt a kormánnyal szemben! Rafinált dolog,jól kitalálták!!!!!!!!!!!!!!!-----
Magyarország Alaptörvénye
http://www.kozlonyok.hu/…/MK11043.pdf
8. oldal:
„XV. cikk
(3) A nõk és a férfiak egyenjogúak.” hááát!
XIX. cikk
„(1) Magyarország arra törekszik, hogy minden állampolgárának szociális biztonságot nyújtson. Anyaság, betegség,
rokkantság, özvegység, árvaság és önhibáján kívül bekövetkezett munkanélküliség esetén minden magyar
állampolgár törvényben meghatározott támogatásra jogosult.” Épp ezt célozza a Munka Törvénykönyve módosítása ugye?
„(4) Magyarország az idõskori megélhetés biztosítását a társadalmi szolidaritáson alapuló egységes állami
nyugdíjrendszer fenntartásával és önkéntesen létrehozott társadalmi intézmények mûködésének lehetõvé tételével
segíti elõ. Törvény az állami nyugdíjra való jogosultság feltételeit a nõk fokozott védelmének követelményére
tekintettel is megállapíthatja.” Ez bármit jelenthet!
Üdvözlettel Veci
Mara19521031
Az idén elmehetsz csökkentés nélkül előrehozott nyugdíjba, aminek a neve várhatóan jövőre jövedelempótló ellátás lesz.
darika
Most még nem tudni hogyan változik a nyugdíjrendszer, de az őszi ülésszakon kiderül.
sitimaci és ancsika11
Az alkotmányt is lehet módosítani! Erre volt már bőven példa. ITT a Közlöny letölthető:
Magyarország Alaptörvénye
(2011. április 25.)
http://www.kozlonyok.hu/…/MK11043.pdf
Ha valaki megtalálja a nőkkel kapcsolatos részt, kérem írja meg (nekem nincs türelmem elolvasni)
Üdvözlettel Veci
Szép napot minden fórumozónak.
sitimaci-ancsika11 igen benne van a nők 40évese az
alkotmányba vagyis az alaptörvénybe,de az,h ki lehet-e
venni!ahhh ha-jaj!semmi nem biztos a mostani kormánynál,példa van rá már sok is.
- Nincs semmi baj,de tényleg nem tudjuk,nincs türelmem,letölteni és megnézni!----
Bocsi, nem kekeckedés de a kérdés eléggé félreérthető volt. Kívánom hogy a feleségednek sikerüljön elmenni a 40 évessel és még sokunknak. Hát ezt én se tudom hogy benne van-e az Alkotmányban de ha valaki bővebbet tudna ezzel kapcsolatban ossza meg velünk. És az, hogy ki lehet-e venni?? Hát itt kérem szépen mindent lehet egy tollvonással :(:(
- Látod,a félreértések,tudják gerjeszteni,a feszültséget,de nagyon!!!!!!!-----
- Kedves ancsika11!!!! Én nem azt kértem hogy vegyék ki,hanem azt kérdeztem,hogy a Nők 40-évese,benne van e az Alkotmányban,mert ez esetleg garantálná azt,hogy eltudjanak menni minnél többen !! ! Ez a feleségemet érdekli.mert neki öt és fél év múlva lenne meg és reménykedik mint sokan mások,hogy ha benne van,akkor benne is fog maradni,senki nem nyúlhat bele!!! Nagy különbség! Tehát,benne van,vagy nincs benne ???-----
Kedves sitimaci!
Az vajon miért lenne jó ha a 40 évest kivennék az Alkotmányból????
Csak szolgálati időről van szó. Attól tartok, hogy az idén még elmehetnék csökkentett előrehozott nyugdíjba, jövőre meg még teljes összegűbe sem ( 2012. februárban lesz 40 év szolgálati időm).
Kedves Veci.
Ez év októberében leszek 59.éves./nő lehetséges-e hogy idén nyugdilba menjek? van 42 év mviszonyom.
Köszönöm válaszod.
sitimaci
Szerintem a korengedményes szűnik meg 2011.12.31-el.
jucus7
Szerintem munkajogban és vállalkozási ismeretekben járatos szakember ad neked biztos választ. Szerintem nem dolgozhatsz, de majd hozzáértő megmondja.
darika
A helyedben én az idén legkésőbb dec. 31-el kérném a nyugdíj megállapítását, az idén jó volt a valorizációs szorzó (de nem zárható ki, hogy jövőre jobb legyen(kétlem, így a csökkentés 2 havi lenne. Ha a 40 év nem jogosultsági idő, hanem szolgálati idő, akkor én ezt a "biztosabb" utat választanám, de a te ügyedben neked kell meghozni a döntést. Ha az idén mennél el, akkor az utolsó munkaviszonyban töltött nap december 30 legyen. 2012-től egyébként is várhatóan jövedelempótló juttatás lesz a neve az ellátásnak.
Üdvözlettel Veci
- Kedves szafika ! Ez igy igaz,ha bukta van,akkor nagy! De másképpen a munkaadók is @arba fognak lenni,igy lehet,hogy ez az est jöhet szóba,de ügyesen!!! Na nem énnálam,mert én nem akarok nyugdij mellett melózni! .....A Nők 40-évese,az benne van az Alkotmányban? Kitudja? És ha benne,akkor azt már nem,lehet kivenni?.....
sitimaci, de akit ott elkapnak annak is ugrott a jövedelempótló juttatás, és vissza se adják, míg el nem éri a nyd korhatárt, addig meg éhen lehet halni !
Kedves Veci,
Két kérdésem lenne. Szolgálati idő megállapítását kértem a Nyugdíjfolyósítótól, és a kapott tájékoztatón szerepelnek olyan időszakok amik "kieső időként" és "számított kieső időként" szerepelnek. Van olyan idő, ami csak az egyiknél, van, ami csak a másiknál, van, ami mindkettőnél fel van tüntetve. Nem tudom, mi a különbség közöttük, és mi a jelentősége.
A másik: 1952. októberében születtem, tehát ez év októberben leszek 59 éves, így jogosult vagyok előrehozott csökkentett összegű öregségi nyugdíjra. 2012. februárjában viszont meglesz a 40 éves szolgálati időm, ha csak akkor mennék el nyugdíj, akkor már nem csökkentett lenne. Ugyanakkor tartok tőle, hogy akkor már nem vehetem igénybe, mert addigra megváltoznak a jogszabályi feltételek. Attól is tartok, hogy januártól megváltozik a nyugdíjszámítás módja, és kevesebb nyugdíjat ítélnek meg, mintha az idén elmennék csökkentett összegű nyugdíjba. Mindkét esetben jövedelempótló támogatást fogok a jövő évben kapni?
Válaszát előre is köszönöm.
- Minden kétséges és veszélyes,mert hamar ugorhat a nyugdij,vagy minek nevezik majd,ha valaki mégis bejelentett munkahelyen fog melózni !!! Lehet hogy megnő a feketemunka ???----
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02