Előrehozott öregségi nyugdíj

Korall54 # 2011.06.12. 09:50

http://kataklizma.info/…az-tortenete

Üdv: Korall (53-as nö)

sitimaci # 2011.06.12. 09:57
----
  • Ilyen alapon az UFÓK is létezhetnek,vannak is és irányithatnak!!!Kitudja???----
Korall54 # 2011.06.12. 10:10

Sitimaci
Túl gyorsan válaszoltál, ennyi idő alatt nem olvastad végig.
Egyébként ne az oldal címe alapján legyen véleményed, hanem a teljes cikk elolvasása után. Lehet, h a mi kormányunk sem magától ilyen, amilyen.

brrrrr # 2011.06.12. 11:41

Az én olvasatomban összefoglalva. Aljas módon, mocskosul hazudtak a választópolgároknak. Ezt sajnos sok párt megteszi. De ezt amit ez a kalóz-kalapos királyka csinál, arra szépséges és bőséges magyar szótárunkban nincs szó.
Egy magát tévedhetetlennek tartó, hazug, felelőtlen ember, aki 8 évnyi vágyakozás után megkapta a játékszerét. Most játszadozik.
Amíg valakik el nem veszik tőle.

gabusch # 2011.06.12. 13:01
dtida # 2011.06.12. 14:35

Kedves Fórumozók!

Kormányzati szándék, hogy 2012-től egyéni számlás nyugdíjrendszer működjön hazánkban: ez leegyszerűsítve annyit jelent majd, hogy jövő évtől fokozatosan jóváírják minden biztosított számára egy külön erre a célra létrejövő egyéni nyugdíjszámlán az évek alatt befizetett nyugdíjjárulékainak összegeit. (ez őrült nagy munka, ezért a fokozatosság 2012-től visszafelé)
Az is kitűnik már most a jelenlegi tervekből, hogy a befizetett járulékokat a nyugdíjkorhatárhoz közeledve egyre növekvő súllyal vennék figyelembe; ez a gyakorlatban egy szorzószámmal való "felszorzást" jelentene.

Az egyéni számlás rendszerből egyenesen következik, hogy svéd nyugdíjrendszerre hajazva (lásd: http://hu.wikipedia.org/…%ADjrendszer) a nyugdíjalapból csak (öregségi) nyugdíjcélú kiadásokat lehet majd fedezni.

A korhatár alatti ellátások közül a rokkantsági, korkedvezményes nyugdíjak átemelése egy másik alapba vagy a központi költségvetésbe egyenes következménye a leírtaknak; az ellátások átnevezése csak technikai kérdés. Az előrehozott nyugdíjak státusza még bizonytalan, de valószínűleg ezek is az előbbiekkel kerülnek majd egy kategóriába.

A nyugdíjas státusz elvesztése természetesen egyéb következményekkel is jár: utazási kedvezmény megszűnése, nyugdíjemelés elvesztése.

Mindezzel együtt egyetértek azokkal, akik jogainak sérülését látja a kormány tevékenységében. Sajnos kevés vigasz, de ez előre látható volt, legfeljebb csak sokan nem vették észre. Úgy is mondhatnám: a fideszre szavazók most azt kapják jutalmul, amit a többiek büntetésül.

varga edit # 2011.06.12. 15:39

Tehát.Mindenki szavából az tűnik ki,hogy aki bármely módon is tud elmenni nyugdíjba,az azonnal tegye?mert mindig csak rosszabb lesz?

sitimaci # 2011.06.13. 08:05
---
  • korall54! Elolvastam végig,valóban túl gyorsan szoktam olvasni,de azért értem is amit olvasok. Erről már valahol hallottam régebben,hogy hiteles e nem tudom,de vannak még ilyen elméletek és irások,lehet hogy megtörténnek ezek a dolgok,sőt az is lehet,hogy már kezdik a világ egyes országait " felosztani-elosztani "!Üljenek össze,tárgyaljanak,ez ellen úgy sem tudunk mit csinálni! Na mindegy,engem az Izraelről irt,mondott szóbeszéd,elmélet sem érdekelt nagyon,amit még régebben hireszteltek! Az UFÓ.elmélet sem,pedig sokat irnak és mesélnek róluk!Az érdekes az,hogy még igaz is lehet Ettól fügetlenül,jó a cikk,érdekes,köszi hogy feltetted!!!-----Kedves varga edit!!! Senki szavából nem tünik úgy ,hogy aki tud az menjen el minél hamarabb,még ebben az évben nyugdijba! Ezt mindenkinek saját magának kel felelősségteljesen eldönteni,hogy mit mer vállalni,megéri e neki,annak a fügvényében,hogy valójában semit nem tudunk,semi nem biztos! Még az sem biztos hogy ennél csak rosszabb fog lenni,mert nem tudjuk hogy mi fog lenni! A lényeg hogy akinek meg van a jogosultsága ahozz hogy ebben az évben elmenjen akármilyen jogcimen nyugdijba,az még elmehet és ha akar,az mejen el,saját önszántából és ne azért,mert itt a fórumon sokan ezt tanácsolják,vagy sugalják! A felelőség ne a fórumozóké legyen,hanem mindig azé,aki a döntést hozza!!! A kormány azt mondta,hogy a nyugdijról is az őszi üléseken fognak tárgyalni,persze addig is dolgozhatnak rajta,ez pedig azt valószinüsiti,amit már régebben is mondtak és leirtak,hogy 2012.január.01-től vezetik be az új nyugdijjal kapcsolatos törvényeket!!!----- /.... Csak megjegyzésként,nem biztatásként: Ha tudok én biztos hogy elmegyek, még ebben az évben,több okból is!..../
varga edit # 2011.06.13. 13:12

kedves Sitimaci.
Nekem kell egy kis biztatás,mert egyedül kell döntenem a pérom sorsa felől mert azt mondja,hogy ő nem ért hozzá.A cége kifizetné sz előrehozott nyugdíjához az összeget,59.évében van.Csak az a kérrdés,hogy megéri-e elmenni nyugdíjba.Bár a kormányunk mindig rinyál,hogy nincs pénz a nyugdíjakra,így azt gomdolja az ember,hogy csak rosszabb lehet.

gabusch # 2011.06.13. 13:26

Érdemes rászánni egy órát.
Hogyan szakít szét a hülye politika családtagokat,házasságokat,barátságokat(mind megéltem 21 év alatt)

Korall54 # 2011.06.13. 13:48

varga edit
Jelenleg senki nem tudhatja, hogy az előrehozott nyd küszöbén állók mit tegyenek.Még nem látjuk az új törvényt, mit szab majd meg a korhatár alatti nyugdíjakkal kapcsolatban aktuálisan és akár visszamenőlegesen is. Legjobb a döntéssel várni és munkában maradni, amíg nincs Közlönyben leírt törvény.
A korengedményes nyd jogszabálya még most érvényben van az év végéig, de nem tudni, h 2012-ben utólag mi lesz azokkal, akik ezzel éltek.Várni kell kb nov. közepéig, mert legkésőbb akkor kellene elkezdeni az intézését ahhoz, h 2011. dec. 31-én korengedményes lehessen valaki. Addigra hátha lesz információ, ami alapján lehet látni, h megéri-e vagy nem.
Üdv: Korall

ibi60 # 2011.06.13. 19:43

Megnéztem a filmet, ajánlani fogom másoknak is.

mozilla # 2011.06.14. 19:16

Szinte naponta bújom a fórumot, szeretnénk okosabbak lenni: férjem menjen vagy ne menjen.....ez itt a kérdés.
Augusztus 6-án tölti be a 61. évét és 41 év "x" hó szolgálati ideje van. ( egyetemmel együtt ).Szeretne nyugdíjba jönni..............

Másik kérdésem: ha valaki 62 év előtt megy nyugdíjba, akkor meg van kötve, mennyit kereshet vagy az idő, hogy mennyit dolgozhat?
A teljes öregségi nyugdíj alatt bármennyit dolgozhat és bármennyit kereshet valaki?

gabusch # 2011.06.14. 19:42

Kedves mozilla.
Ma a Kun Béla se tudna válaszolni Neked:-)
Maradjunk vidámak:-)

gabusch # 2011.06.17. 10:58

sitimaci # 2011.06.18. 10:42
--
  • MI EZ AZ ÜRES KOCA,??? NEM JELENIK ME SEMMI !!!! MIÉRT,LTILTJÁK ????
sitimaci # 2011.06.18. 10:45

Kedves gabusch!!!Állandóan ez van,nem nézhető meg a feltett,videó!Azért irtam a múltkor,hogy a Facebookra kéne feltenni,jelezve.hogy ott van!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Korall54 # 2011.06.18. 11:03

sitimaci

Nekem a videólejátszó programom nem volt jó, de most már igen, meg tudom nézni.

Öt perccel ezelőtt meg nem találtam az itteni nyd-jas topikokat, és azt gondoltam, h törölték. Most pedig megvannak már.

Igaz, h nincs miről beszélni, amíg nincs törvény, de azért mégis jó, ha tartjuk itt a kapcsolatot.

Üdv: Korall

gabusch # 2011.06.18. 13:11

Korall és sitimaci:-)
Nincs más csak az esetleges tanulnivalóink az információs technologiában..
Húzzunk bele !
A valahol/valamikor olvastam statisztika szerint az 50-60 közöttiek 15%a van a neten, a 60-70 közöttiek 5%a ...nanemááá:-)
Remélem sikerült megnyitni Hofit!

szafika # 2011.06.18. 15:15

Mi gondotok volt Hofi videojával, simán meg lehetett nézni, de néha 1-1 napot nem engedi megnyitni ezt a topikot, lehet, h ilyenkor van a nagy-nagy ellenőrzés ? A youtube-n is fent vannak ilyen és ehhez hasonló videók .
Korall54 , én is 54-es vagyok ,2,5 évvel ezelőtt még bekapcsolni se tudtam a szgépet, de egy kolleganőmtől megtanultam ezt-azt / ő meg a gyerkőcétől / és ma már hiányozna , ha nem lenne, mert rengeteg okos dolog van rajta, ehhez szemüveg se kell, gyönyörűen ki lehet nagyítani a betűket. A lányomnak több , m 100 e ft -ba került a szg tanfolyam, hát cefetül nagyképű volt a kedves oktató, röpködtek a mega-és gigabájtok, miközbe még azt se tudták , melyik gombbal kapcsolják be a gépet !

hurka79 # 2011.06.19. 07:35

Ideje hogy befejezze mindenki a lázongást.Főleg akik 14-15év után nyugdíjba mennek/több ilyen ismerősöm van/.Azért álljon már meg amenet! Ő miből kapja a nyugdíját?Nem lázongani kell meg tüntetni, visszahúzni 60éves korig dolgozni.Egy börtön őr nehogy már nyuddíjba menjen 34 évesen! Vicc.Még ha fizikai melót végezne akkor sem.De mit csinálnak? Embereket kisérgetnek aztán felváltva alszanak amikor lehet.Higgyétek el így van.Mindenhol "kummantanak".Így van senki sem mehet nyugdíjba mert ő rendőr , tűzoltó vagy orvos vagy börtönőr! Mire fel?Ha ezek mind úgy működnének ahogy kellene akkor sem.Amíg ezt tapasztalom amit az elején írtam, meg azt hogy amikor a falu szélén a határban megállok kocsival egy barátommal, és a had ne mondjam milyen rendőrök/fiatal suhancok/ engem ellenőrizgetnek ahelyett hogy a faluban a tényleges szabálytalankodókat figyelnék addig ne háborogjanak.Majd ha e szervek közül mind úgy működik ahogy elvárjuk majd akkor lehet esetleg megvitatni a dolgot.Addig meg csenben legyenek mert minden más ember pénzét költik, holott nekik kellene a legtovább dolgozniuk.Fizikai meló! Hol vanank ők a fizikai melótól!

hurka79 # 2011.06.19. 07:41

A kikapcsoláshoz nem kell gomb! Akinek nem számítógéppel dolgozik állandóan, annak felesleges tanfolyamra mennie.A mostani operációs rendszerek már egyszerűek.Leülsz és mindent el tudsz olvasni hogyan kell használni és hogy működik.Ennyi

ZSIZSI # 2011.06.19. 19:28

A kormány benyújtotta őszi jogalkotási programját- abban olvastam, hogy a nyugdíjakat érintő témák közül csak a szolgálati nyugdíjakkal kívánnak foglalkozni. Remélem jól értelmeztem, így talán van remény a 40 év jogosultsági idővel elmenni szándékozóknak.
Nézzétek meg Ti is! Talán nem tévedtem.
Üdv:Zsizsi

Korall54 # 2011.06.19. 19:58

ZSIZSI

Idetennéd a linket, ahol megtalálható?

Köszi: Korall

ibi60 # 2011.06.19. 20:17

Itt a link:http://www.jogiforum.hu/hirek/25597#…
ebben:
"Novemberben fogadhatja el a Ház a 2012. január elsején hatályba lépő alaptörvénnyel összefüggő átmeneti rendelkezések megalkotásáról szóló, illetve az alaptörvénnyel összefüggő egyes jogszabályok módosításáról szóló törvényjavaslatot, amelyek célja a záró rendelkezések vonatkozó pontjainak végrehajtása."

Alkotmánymódosítás indoklás rész:http://www.parlament.hu/…99/03199.pdf

"Ezen átmeneti rendelkezések elfogadásáig is szükséges ugyanakkor egyes, az Alaptörvén y
végrehajtására szolgáló – e Javaslat szerinti – átmeneti rendelkezések megalkotása annak érdekében ,"

Ez összefügg, vagy sem?