Korall54!
"A korhatár előtti nyugdíjra jogot szerzett személyek e jogukat később is érvényesíthetik, a következő módon
• előrehozott öregségi nyugdíj helyett jövedelempótló juttatásra lesznek jogosultak az 1953-ban született nők is, ha 2012-ben megszerzik a szükséges szolgálati időt, mivel őket egyébként két korhatáremelés együttes hatása sújtaná"
Ezek szerint úgy tűnik, hogy később is igénybe lehet venni, csak 2012-ben a jogosultságot kell megszerezni.
Erre én sem gondoltam, amikor keditnek válaszoltam, de úgy tünt, hogy minél hamarabb nyugdíjba szeretne menni.Egyébként a magánvéleményem szerint, már csak azért sem érdemes nagyon halogatni, mert valószinű, hogy 2013-ba a nyugdíjszámítás módján is változtatnak, és nem gondolnám, hogy kedvezőbb irányba.
Eszterann!
Semmi sem biztos mert ezt a tervezetet csak ősszel tárgyalja az ogy. Bármi változhat ami a tervezetben szerepel, de jelenleg benne van, hogy akik jöv.pótló juttatást kapnak azok bukják az évenkénti nyugdíjemelést és a nyugdíjas kedvezményeket, és azért is gyanus a dolog, mert az 50 felettiek kedvezményét már megvonták.
üdv: Zsuzsa