Kedves Veci, vagy aki tájékoztatást tud adni!
Kérdésem a következő: május 31-el megszűnik a jogviszonyom, 55 éves vagyok. A leszázalékolásom tavaly márciós óta még nem zárult le (I. fok, II. fok, Ig. Orv. 1x, Ig. Orv. 2x)
Mivel a tp-em lejárt, megszűnik a munkahelyem, így kénytelen vagyok igénybe venni a rendszeres szoc. járadékot. A gondom csak az, hogy szeretném elkerülni az állandó orvosi herce-hurcát, és inkább venném igénybe a 40 év alapján a nyugdíjat, de ehhez sajnos hiányzik még kb. 14 hónap. Hogy a kérdésemre térjek: ha a járadék mellett esetleg tudnék 4 órát vállalni, ami alapján az éveimet is gyűjthetném, van-e különbség abban, hogy ezt a 4 órát a min. bérért, vagy a feléért vállalnám, tehát az éveim a napi 4 órával naponta nőnének 1 nappal mindkét esetben, vagy csak másnaponta lenne 1 napom?
Előrehozott öregségi nyugdíj
Kérdés: létezik még a nyugdíjas korúak védettsége?
krife
Én most március 31-től jöttem el előrehozott öregségi nyugdíjba 59 évesen. Ha vissza kellene mennem, hová mennék, hiszen azt rebesgetik a munkahelyemen, hogy kb 2-3 pedagógusnak már most sem lesz helye szeptembertől!! A kisebbik lányomnak sincs állása, pedig keres!! Legtöbb helyen azt mondják, hogy túlképzett, mert van 3 féle képesítése!! Azt gondoltuk, könnyebb lesz munkát találni!! A férjem szeptemberben lesz 60 éves, ő most újra munkanélkülin van március óta, s csak júniusig kap munkanélküli segélyt! Hová menjen vissza még addig a 3 hónapig is, amíg eljöhet csökkentett előnyugdíjba?? Ki alkalmaz egy 60 éves férfit?? ... Ezek a törvénymódosítók egyáltalán nem gondolják végig, hogy mit írnak le!! Csak, hogy legyen mit benyújtani, s kész!! ... azt miért nem feszegetik, hogy azok menjenek dolgozni, akik talán sosem voltak munkahelyen, mert a "gyerekgyártásért" annyi pénzt kaptak, hogy többet visz a postás nekik, mint a nyugdíjas rendőrnek vagy katonatisztnek vagy bárkinek!!??? ... no comment :((
Tudjátok sok mindent megértek, de az oktalan okoskodást nem igazán. Miért van az, hogy a rokkant nyugdíjasok felülvizsgálatára most egyszeriben oly érzékeny lett a társadalom. Hisz eddig is volt, évről évre jelentkezni kellett a legtöbbjüknek és évről évere remegő lábakkal végig állni a napot az orvosi bizottság várójában, hogy vajon rá teszik e a bélyegzőt. Sokaknak igen, egyre többeknek már nem! Évek óta nem. A történet rákfenéje, hogy 59 éves vagyok én is, 2005-ben kértem a rokkantosításomat orvosilag indokolt és leletekkel alátámasztott kérvénnyel.A nyugdíjfolyósító 42 év szolgálati időt igazolt. Csigolya sorvadás, 3 gerincsérv,4 sérvműtét,végtagi érszűkület, mozgáskoordinációs zavarok... stb. Annyit elértem, hogy 50%-ot kaptam és elvették a hivatásos jogosítványomat.
A szomszédom aki tíz évvel fiatalabb nálam 16 év munkaviszonnyal szivacsra itta ágyként a máját és az agyát, több mint tíz éve rokkant nyugdíjas. Nem mondom, hogy napi rendszerességgel, de dolgozik feketén rendszeresen amikor kedve van! Én folyamatos 12 órás munkarendben dolgozom azóta is, és bizony előfordult, hogy a "barát" kéjesen vigyorogva kiabált utánam az utcán, hogy "menj dolgozni, szomszéd, hogy legyen nyugdíjam!" Ugyanis előfordult, hogy a munkáltatón hónapokig nem tudott bért fizetni, de az ő nyugdíját az állam garantálta. Igaz én nem vittem soha orvosnak 160 eFt-ot (mert nem volt) és nem vágtam disznót a körzeti önkormányzati képvislő úrnak (mert az sem volt).
Szerintem aki tényleg munkaképtelen annak nincs mitől tartania. A hulladéka pedig tartsa el magát vagy tartsák el a gyerekei!!!
Kedves Fórumozók!
Örülnék, ha a szolgálati és rokkantsági nyugdíjak ügye megnyugtató, józan, emberhez méltó és főleg igazságos kompromisszumokkal zárulna. Most ez a két terület nyugdíjügyben teljesen kitölti a híreket és a közgondolkodást.
DE! A háttérben ott van a mi ügyünk is, átlagos dolgozóké ( takarítónő, pedagógus, bolti eladó, stb.), akikre ama bizonyos születési évenkénti táblázat vonatkozik, mindegyiknél van előrehozott lehetőség is a jelenlegi törvény szerint. Ezzel a táblázattal mi lesz? Ezt senki nem kérdezi, és nem is említi. Ezt majd szép csendben átírják, úgy, hogy mi szót sem emelhetünk, mert mi nem tartozunk egy szakmába, nincs aki szóljon az érdekünkben. Lehet, hogy ezt fogják kihasználni és így mi leszünk beáldozva az új nyd.törv-nek? Nem rokkantak, nem veszélyes üzemiek, nem szolgálatiak, csak átlagosan öregek és betegek, épp kirúgás előtt állók, vagy már munkanélküliek, 39-43 évvel a hátuk mögött. Például a 2012-beni nyd-ba menetelekkel mi lesz? (A táblázatra gondolva) Mehetünk, nem mehetünk? Erről pl. Kálmán Olga mért nem kérdez?
Üdv: Korall
Üdv: Korall (53-as nö)
Kedves Korall54!
Ne Kálmán Olgát kérdezd hanem azokat a szakembereket intézményeket akik e tekintetben napra készek. ONYF, TB..
Az információk pillanatnyilag az 57 évnél fiatalabban nyugdíjba menteket érintik.
Jaj Kedves Korall54!
De nagyon egyet értek Veled,és azt hiszem sokan mások is!!!!!!!!!
Üdv: Esopus
- Kedves Korall54!!! Már megint a vizionálás az ötletadás a kormánynak! Nem kel ez,várni és figyelni kel az eseményeket és nem nekünk kel tippeket adni,hogy mi "mire gondolunk,mitől félünk" !!!Aki előrehozott öregségi nyugdijba megy el az nem negyven éves,közel van a hatvanhoz,akár csak a az,aki korkedvezményes nyugdijba megy el és még ráadásul ki van kötve,hogy mennyi munkaviszonyának kel lennie és ez sem huszonöt év,hanem negyven körüli,vagy az én esetemben 42-év! Az előnyugdij az más tészta,ott a vállalat,a cég egyezik meg a dolgozóval és fizeti ki előre a pénzt! Tehát,a korkedvezményes és az előrehozott öregségi nyugdij,az egyelőre tuti,hogy meg fog maradni,/ kor és munkaviszony függvénye/ez érinti a legtöbb /Ratkós/ fórumozót itt!-------- / Én biztos voltam abban.hogy meg fognak egyezni,most annyi a hir,hogy aki ilyen fiatalon,korán,kevés munkaviszonyal megy nyugdijba,akkor a nyugdijukat megadóztatják,de gondolom,hogy sokuknak igy is megéri majd elmenni,de engem-minket ez nem is érdekel!Nem hiszem azt,hogy " ő miattuk " másokat áldoznának fel!!! /Egyelőre /
Kedves sitimaci!
Bocsi, de egy kicsit belegabalyodtál:
Korkedvezményes nyugdíj = szakmák szerinti kedvezmény
pl: rendőr tűoltó, katona, bányász, vegyész stb.)
Korendedményes nyugdíj = a munkáltató előre kifizeti a munkavállaló nyugdíjáíg hátralevő időre a rá vonatkozó nyugdíjat (2011.12.31-ig van rá lehetőség)
Előrehozott nyugdíj = A vonatkozó nyugdíjkorhatárnál hamarábbi nyugdíjbamenési lehetőség, korhatári(nőnél 59 év, férfi 60)és szolgálati idő feltételei vannak.
Aztán, hogy mit piszkál meg a kormány és mit nem azt jelenleg senki sem tudja, mindenesetre ha elfogadják a beterjesztett alkotmánymódosító javaslatot, az bármire, akár visszamenőleg is megadja a lehetőséget.
Az hogy most a rendvédelmiseket és a rokkantnyugdíjasokat akarják legyűrni az csak egy dolog, mert utána bármi jöhet: jó is rossz is.
Bocs a kiigazításért: Zsuzsa
Kedves Fórumozók!
2011.07.07-én megvan a 60 életév,2011.08.05-én a 46-ik ledolgozott évem. A mostani helyzetben csökkentett összegű előrehozott öregségi nyugdíjra vajon van -e reményem -reményünk,hogy nem nyúlnak hozzá.
Sokan vagyunk akik a "küszöbön állunk" és nem szeretnénk vissza esni.
Nagyon bízom benne,hogy sikerül.....
Ha tudtok infót,akkor azt megköszönném.
Üdv: old puli
Szia Zsuzsa!!! Én is igy gondoltam,de a rendőr az Szolgálati nyugdijba megy el,akár az egészségi állapota miatt is!
http://blog.joljarok.hu/…alom-nelkul/
Hát ez nagyon jó!!! Itt már minden megszünik és csak hazudnak meg elvesznek, megszorítanak. Ezek szerint már a 40 éves sem biztos? Vagy elmegyünk a 40 évessel és egyszer csak azt vesszük észre, hogy visszadobnak bennünket a "munkaerő piacra". Hova a csudába kell egy 58-60 éves "friss" munkaerő?????
Szia ancsika11 : elolvastam én is a cikket amit
korall54 tett fel és az én értelmeim szerint,
nem a 40 év jogosultsági idő nyd-ha a kedvezményes
nyd-amivel az évbe az 52-es születésűek-jövőre az
53-as születésűek mehetnek ,,40év szolgálati idővel "
a most még hatályos tv rendelet szerint..
ancsika ne félj a jogosultsági idő nyd-hoz nem nyúlnak..
szia szép napot neked..
Szia nagyi! Akkor én biztos nagyon félreolvastam valamit. Újra nekirugaszkodok, mert csak futólag olvastam el, de most van egy kis időm ideülni a géphez és kibontakozok végre.
Neked is minden jót kívánok és persze minden kedves nyugdíjas és leendő nyugdíjas topic társamnak.
És mire számathatnak vajon az 1951-ben született, már előrehozott öregségi nyugdíjban lévő nők, akikre nyugdíjbamenetelükkor 38 év jogosultsági idő és betöltött 57 év jelentette a jogosultságot, és most nincs meg a 40 évük? Én ilyen vagyok,39 év 73 napom van.
Igen ,mire számíthatnak vajon az 1951-52-ben születettek akiknek,ebben az évben van utoljára lehetőségük csökkentett összegű előrehozott öregségi nyugdíjra .
Ha netán tán sikerül is beadni a nyugdíj kérelmüket retteghetnek,hogy a továbbiakban vajon mi lesz velük.
Maradnak nyugdíjasok vagy állandó félelem lesz bennük,hogy mikor közlik a visszaminősítést ....
Egy kicsit stresszes az egész hangulat.
Mit akarnak a 59-60- éves emberektől,akik már több mint 40-46 -éves munkában eltöltött évük van.
Szia oldpuli :
az 57év feletti nyugdíjasokat nem fogják bolygatni,
az is biztos.De abba nem lennék annyira biztos,h a nyugdíj összege annyi marad amennyi,a be nem töltött
korhatárig.
- Kedves fórumozok!Én már többet nem irok ide,nem akarok vizionálni,ijeszgetni,már nem tudom,hogy ki-kivel van! Itt már látható,hogy a 2/3 birtokában,minden megtörténhet,senki nincs biztonságban nyugdijügyben/még a Nők 40-évese sem/,a kormány azt hiszi,hogy mindent megtehet,mmert mint mondja,a Nép,változást akart! De mi nem ezt akartuk,hanem azt,hogy az ellopott sok.sok milliókat,milliárdokat visszaszerezzék! Ám mivel ez sok embert,pártot érint,nem merték nem tudták megbolygatni,igy hát marad a nyugdij,nyugdijasok fenyegetése,ilyen-olyan megvonás-csökkentések-a munka világába való visszazavarás észbontó,érthetetlen,embertelen intézkedések sorozeta! Orbán Viktor 2010-ben kijelentette:A Bajnai kormány a nyugdijkorhatárt már fokozatosan felemelte,a nyugdijkassza 20 évig/!!!!!/biztositja a nyugdijakat!Ezt elmentettem,de sajna hittem és kitöröltem!!!
- Ezek után már,semmit nem hiszek el és itt a bizonyosság,hogy nem "egészséges"dolog az,ha az ország kormánya teljhatalmat kap,egy egészséges ellenzéki kontroll az mindig kel hogy legyen!!! Elnézést a helyesirási hibákért,de az indulatok "dübörögnek" bennem,nem igaz az hogy ebben Ku...a országban,a Kádár korszak utáni vezetésekben mindig csalódni kelett,az ember nem tud nyugodtan élni tervezni és nincs biztositva a nyugodt öregségünk!Nem csoda hogy sokan már a gyógyszerekbe menekülnek,piálnak és agyon dohányozzák magukat,idegileg gajra vannak!Hiába dolgozzuk magunkat agyon,nem jutunk semmire sem,mert most is a szegény és középosztály szivatása van,miközben a gazdagok,tovább gazdagodnak!Követeljük,hogy állitsák vissza a NŐk ötven éves nyugdijba meneteli korhatárát/ha el akar menni/ és ha valaki elérte a negyvenéves munkaviszonyát.az ha akar/!!!/ elmehessen nyugdijba!!!!!!------Igazzzzzzzzzzzzzz???????????????
Szia nagyi54.
Evvel azt akarod mondani,hogy a 60-évesen nyugdíjba vonulókat nem fogják bolygatni!
Az infód nagyon biztató,de nem is tudom ,hogy mi a "frankó".
Szinte állandóan lesem az új híreket,hogy hátha egyszer hátradőlve azt mondjam,hogy " igen "sikerült nyugdíjba menni.
Kedves fórumozók!
Szives elnézést a hozzászólásomért, hisz magam eddig csak olvasgattam és a hasznot (úgymint a TUDÁST)szedtem az oldalról, mert ez egyszerűbb dolog, de ma regisztráltam, mert egy picit elszállt az agyam az eddig normálisnak tűnő "kollégák" agyalásától.
Mielőtt megköpködnétek, jelentem, pont ide tartozom és egyedüli családfenntartóként (immár úgy 15 éve) nekem sem mindegy, hogy jól jövedelmező, ámbár az infarktus határán végezhető köztisztviselői állásomat ( betöltvén már a 60. életévet és rendelkezvén a mindjárt 42 év elismert szolgálati idővel )felmonjam-e vagy sem, tekintettel arra a közismert lehetőségre, hogy ha kérem, akkor esetleg visszatapsolnak mint "új munkaerőt"s majd senkinek sem kellek, és ezért inkább vállaljam a további mókuskereket és a fönök napi "tiszteletét".....
Bocs, kicsit hoszzú lett a mondat, de a tartalmat gondolom mindenki érti.
Munkám fele jogszabályismeret, a másik fele elvont szakma (kémia), a kettő együtt a leirt dolgok pontos értelmezését követeli, általában tévedni csak egyszer lehet (először és utoljára).
Olvastam és megnéztem mindent, ami ránk vonatkozhat, illuzióim nincsenek, a kétségem viszont nekem is egyre több ... sajnos. Nincs kétségem affelöl, hogy ezt a módosítást az alkotmányon holnap, vagy holnapután, vagy azután valamikor átverik ... nincs akadálya, láttam a "vita" videofelvételét, ez szégyenletes volt.
Most itt a fórumon azt látom, hogy az eddig értékes hozzászólások kezdenek valami siránkozássá vagy rosszabb esetben átkozódássá válni.
Kérek mindenkit, ne tegyük ezt, gondoljunk arra, hogy leginkább figyelnünk kell, és készen kell állnunk arra, hogy naprakészenek legyünk és átgondoltan, a magunk számára legkedvezőbb döntést hozzuk meg a kockázatok és előnyök minél pontosabb ismeretében.
- ez segíthet egyedül a jelen helyzetben.
Elnézést a hosszú beköszöntő miatt.
Egyben köszönet a nagyoknak, mint Veci, Korall54 és a többieknek, akik előrevitték eddig is ezt a dolgot!
üdv: világos
A legtöbben azért látogatunk erre az oldalra, mert tájékozódni szeretnénk az ELŐREHOZOTT ÖREGSÉGI NYUGDÍJ ügyben.
Az természetes, hogy vannak közöttünk kevésbé és nagyon tájékozatlanok is.
Az is természetes, hogy a tájékozatlanok keverik a nyugellátási rendszer, különböző fogalmait.
Azt viszont nagyon furcsállom, hogy nem kellő tájékozottsággal bíró emberek, rémhír szerűen, riogatják a nyugdíjba menetel előtt állókat.
Sőt egyesek még bennfentes forrásra is hivatkozva mondanak, irreális dolgokat.
Süketelésükkel, tovább gerjesztik a bizonytalanság állapotát, ötletet adva a sok esetben szintén, nem megfelelően tájékozott döntéshozóknak, akik olyan irányba próbálják befolyásolni a szakértőket, amely az eredeti nyugdíjreformmal összefüggő változásokban föl sem merültek.
Minél többet és minél többen mondják, annál inkább elhiszik az emberek! Ezt már ismerjük!
Ezt a kaotikus állapotot, a többség tájékozatlanságából fakadó pontatlan fogalmi ismeretek és azok egymásba keverése okozta és okozza még most is.
Az információimat hivatalos kiadványokból, szakértői véleményezésekből, tervezetekből veszem, és ezek alapján próbálok eligazodni a sokszor, pontatlan, felületes tájékoztatók között.
Ha valaki figyelte és figyeli a nyugdíjreformra vonatkoztatott eredeti elképzeléseket és tervezetet, amelyeket a Szél Kálmán tervbe megfogalmaztak és a Szél Kálmán terven alapuló Konvergencia programban meg kívánnak valósítani, akkor abból kitűnik, hogy szó nincs arról, hogy a 2010. január 1-től hatályos nyugdíjkorhatárokat, beleértve a korhatárhoz kötött előrehozott öregségi nyugdíjakat is megváltoztatnák.
Itt vannak a konvergenciaprogram részletei
Így alakítják át a nyugdíjrendszert
A nyugdíjrendszert illetően a kormány újból bevezeti a tisztán infláció alapú indexálás rendszerét - ezzel a tervek szerint jövőre 3, 2013-ban 6 milliárd forint takarítható meg. A korkedvezményes nyugdíjrendszer átalakításával és a fegyveres testületeknél szolgálók korai nyugdíjazásának megszöntetésével a tervek szerint 2012-ben 1,5, 2013-ban 5,5 milliárd forint lesz megtakarítható. A nyugdíjrendszer legnagyobb átalakítása kétségtelenül a rokkantnyugdíjak rendszeréhez kapcsolódik: már idén 12 milliárd forint megkatarítást remél itt a kormány, ami jövőre 88, 2013-ra pedig 117 milliárd forintra hízik.
Szigorítás nyugdíj- és táppénzfronton
2011 végéig elkészülnek a nyugdíjrendszer strukturális reformjához szükséges törvények. A cél, hogy konzisztens és átlátható szabályok
rendelkezzenek a nyugdíjszámítás módjáról, továbbá különválasszák a biztosítási, szolidaritási és szociális elemeket. Az új nyugdíjrendszer 2012 januárjától indul. A korkedvezményes nyugdíjra jogosító munkakörökben dolgozók számára a kormány olyan modellt akar kidolgozni, amely figyelembe veszi és elismeri az egyes munkahelyek speciális körülményeit. 2011 júliusáig felülvizsgálják mind a korai nyugdíjazás, mind a rokkantnyugdíjazás szabályait.
Hozzányúlnak a táppénzek rendszeréhez is azt követően, hogy márciusban már csökkentették az ellátás maximális összegét, a minimálbér
négyszereséről kétszeres értékre. A jövőben e téren erősítenék a biztosítási elvet, a táppénzen lévőket egészségi állapotuktól függően korai rehabilitációra küldenék. Megszüntetnék az ún. passzív táppénzt is - ez jelenleg annak jár, aki a biztosítási jogviszony megszűnését követő 3 napon belül keresőképtelenné válik.
A Strukturális Reformprogram intézkedéseinek egyenlegjavító hatása
(milliárd forint) 2011 2012 2013
1. Foglalkoztatás 3 195 213
Munkanélküli segélyezés rendszere 0 111,1 111,1
Aktív munkaerő-piaci eszközök 0 40,5 40,5
Táppénz szigorítások 3 10 10
Egyes szociális juttatások szigorítása 0 15 15
Családtámogatások nominális befagyasztása 0 18 36
2. Nyudíjrendszer reform 12 93 129
Infláció alapú indexálás 0 3 6
Korengedményes és -kedvezményes nyugdíjazás szigorítása 0 1,5 5,5
Rokkantnyugdíjazás átalakítása 12 88 117
3. Közösségi közlekedés 0 45 60
Közlekedési holding megtakarításai 0 5 15
MÁV átstrukturálása 0 30 35
Ártámogatás átalakítása 0 10 10
4. Felsőoktatás 0 12 38
Hallgatók számának csökkentése 0 5,4 15,5
Kapacitások csökkentése 0 6,6 22,5
5. Gyógyszerkassza 0 83 120
Gyógyszervállalatok befizetéseinek növelése 0 16 15
Generikus program támogatása 0 20 21
6. Önkormányzatok 0 32 122
Kötelező önkormányzati feladatok átvétele és a hitelfelvételek kontrollja 0 15 100
Adózási fegyelem javítása 0 5 10
Racionalizálás, kiszervezések tiltása 0 12 12
Államadósság-csökkentő alap befizetései 0 90 220
Elektronikus útdíj 0 0 100
Bankadó 0 90 0
Társasági adó csökkentésének elhalasztása 0 0 120
Forrás: NGM
A nem is olyan régen megszigorított nyugdíjkorhatárok, alig egy év és öt hónapja hatályosak és szigorúbbak jó néhány Európai és nem Európai nyugdíj korhatárnál.
Az Európai Unióban csak 2035-re tervezik a 65évre egységesen kitolni az öregségi nyugdíj korhatárát
Magyarországon az 1957. január 1-jén vagy azt követően születettek esetében viszont már egyértelműen 65. életév a nyugdíjkorhatár, amely legkorábban 2022. január 1-jén fog bekövetkezni.
Az előrehozott öregségi nyugdíjkorhatár, az két évvel a tényleges öregségi nyugdíj betöltése előtt lehetséges és csak csökkentett összegű nyugdíjat kaphat az esetlegesen így nyugdíjba vonuló.
Ha megnézzük ezeket a lehetőségeket, Európában és Európán túl, közel és távolabb, akkor ismét azt látjuk, hogy ez is jóval kedvezőbb feltételekkel valósul meg, máshol, mint itt Magyarországon.
Rendkívül sokrétű lehetőség van más országokban különböző módon, különböző életkorokban, meghatározott feltételekkel a tényleges nyugdíj korhatár előtt nyugdíjba menni!
Magyarországon a jelenleg előrehozott öregségi nyugdíjat igénybevevő férfiak (60 év) nagy része már 45 éves munkajogviszonnyal rendelkezik. (Az előrehozott öregségi nyugdíjra jogosultságnak együttes feltétele a születési évtől függően meghatározott életkor betöltése, valamint az előirt szolgálati idő megléte és a biztosítással járó jogviszony megszüntetése.)
Az ennyi évet munkában töltött emberek, többsége már megfáradt, különböző betegségekkel terhelt, nehezen tudja teljesíteni az egyre csak gyorsuló világunk munkafeltételeit.
Különösen azok akiknek, rossz feltételekkel, stresszel teli munkakörülmények között kell teljesíteni!
Nem is lehet ezt másként tenni, csak az idősebb, sok munkában megfáradt emberek megbecsülése alapján!
Az ország gazdasági helyzetére való hivatkozással sem szabad vérlázító módon ellehetetleníteni, a sok munkában töltött ledolgozott évek alapján, már ténylegesen megfáradt, betegségekkel küszködő embereket a megérdemelt nyugdíjba menetelüktől.
Ezt a lehetőséget nekik továbbra is meg kell kapni!
Azok az emberek, akiket megkímélt az élet, egészségesek, jó feltételekkel végezhetik a munkájukat és/vagy jó kereseti lehetőségekkel rendelkeznek, úgy sem akarnak nyugdíjba menni!
Véleményem szerint, ha például egy villanyszerelő, vagy kőműves, vagy ács és még sorolhatnám, betöltötte a 60. életévét és már nem igazán tudja teljesíteni a munkafeltételeket a sok munkában eltöltött év után választhassa a nyugdíjba vonulást, még ha ez a nyugdíj csökkentett összegű is, de ne legyen kiszolgáltatott, ne keljen a kötelet választania!
Az egészségügyi ellátások rendszere, színvonala, az aktív korú népesség egészségi állapota tudjuk, jól milyen szinten van ma Magyarországon.
Magyarországon a jelenlegi várható élettartam a skandináv államokhoz mérten férfire vonatkoztatva 11 évvel kevesebb. Az Európai Unió tagországi átlagtól 7 évvel kevesebb.
Az előző napokban olvastam a jogi fórum, előrehozott öregségi nyugdíj oldalán a következőt:
„2011.07.07-én megvan a 60 életév, 2011. 08. 05-én a 46-ik ledolgozott évem. A mostani helyzetben csökkentett összegű előrehozott öregségi nyugdíjra vajon van-e reményem, reményünk, hogy nem nyúlnak hozzá.
Sokan vagyunk, akik a "küszöbön állunk" és nem szeretnénk vissza esni.
Nagyon bízom benne, hogy sikerül.....
Ha tudtok infót, akkor azt megköszönném.”
Hát ezt nem hiszem el, hogy ide jutottunk!!!
Tényleg nem hiszem el!
Megfogadtam meg sem nézek ilyen oldalakat, mert már olyan szinten szédítik egymást az emberek, hogy az már szinte lehetetlen!
Higgyétek el, hogy úgy, ahogyan a félre értelmezett fogalmak alapján elindítottak egy téves értelmezést az előrehozott öregségi nyugdíjjal kapcsolatosan, NEM LEHETSÉGES!
Nem lenne emberséges, nem lenne Európai, mert ilyen nincs sehol!
Azt továbbra is remélni merem, hogy az új nyugdíj törvény tényleges összeállításánál, nem csak a gazdasági oldalt figyelembe vevő politikusok, hanem a nyugdíjügyben körültekintően képzett és emberséggel is megáldott szakértők fogják elvégezni a munkát.
Azt is remélem, lesznek közöttük 60 év körüliek is, mert ők, már tapasztalatból tudják, mit jelent az öregedés.
Üdvözlet mindenkinek: 7János77
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02