Előrehozott öregségi nyugdíj

fagyongy55 # 2011.05.19. 16:00

Egy friss nyilatkozat a fidesz részéről olvassátok http://hvg.hu/…arta_nyugdij

sitimaci # 2011.05.19. 18:54

Köszi a hirt,elolvastam!!! Megnyugtató a nyilatkozat,aki annak akarja látni,nehezebb kibogozni a mindenki saját magára vonatkozó részt,mint az összetekeredett gombolyagot!Továbbra is figyelni és figyelni!

Korall54 # 2011.05.19. 19:56

Sitimaci

Figyelek, figyelek.
Mindenkinek köszi, hogy idehozzátok, amit találtok.

Üdv: Korall (53-as nö)

eznemvicc (törölt felhasználó) # 2011.05.20. 08:12
brrrrr # 2011.05.20. 09:11

Nagyon nagyon szépen kérlek Titeket segítsetek nekem együtt gondolkozni. Tévedek e valamiben. Cáfoljatok vagy erősítsetek meg. Sajnos nekem nincs kivel ezt megbeszélnem.
Megkaptam a határozatot mely vizsgált időszaka 1967.09.01 - 2010.12.31
A nyugdíjjogosultság megállapításához figyelembe vehető szolgálati idő: 43 év és 56 nap
A nők kedvezményes öregségi teljes nyugdíjhoz figyelembe vehető: 40 év és 220 nap
A nyugellátás összegének mértékének megállapításához figyelembe vehető idők ugyan azok.

Én úgy gondolom, hogy ez utóbbi alapján szinte ebben a pillanatban eltudnék menni a nők 40 éves munkaviszonya alapján, 41 évvel.
Feltételezve hogy megmarad az előrehozott öregségi nyugdíj lehetőség, akkor ennek alapján elérem a 44 évet amennyiben november 15-ig dolgoznék tovább. Így 10 nappal túl is biztosítanám magam.

Megköszönöm a rám fordított időtöket és válaszotokat.

Veci # 2011.05.20. 09:44

brrrrr
Maradj november 15-ig, és a jogosultsági idő alapján el tudsz menni nyugdíjba, a nyugdíja számítása pedig a ma hatályos tv. szerint a szolgálati idő alapján történik (43 év).

Üdvözlettel Veci

brrrrr # 2011.05.20. 10:02

Elnézést ha kissé nehéz a felfogásom, de ha dolgozok nov. 15-ig, akkor nem 44 év lesz?
Tudod, hajtanék azért a 2 %-ért. :-(

A másik lehetőség szerint, ugye már most elmehetnék?

Korall54 # 2011.05.20. 12:37

brrrrr
Veci minden bizonnyal véletlenül elírta, majd biztosan reagál. Szerintem is úgy van, ahogyan gondolod:nov.15-én 44 éved lesz szolgálati időként, a jogosultsági időd már most megvan.
Üdv: Korall

Veci # 2011.05.20. 13:45

brrrrr
IGEN 44 év szolgálati időd lesz (+10 nap). A nyugdíjad a nyugdíjalapból számított átlagkereset 88 %-a.
Bocs az elírásért!

Üdvözlettel Veci

brrrrr # 2011.05.20. 17:11

Köszönöm szépen a válaszokat :-)

oldpuli # 2011.05.20. 18:41

Veci.
Ez volt a javaslatod Márciusban.
Javaslatom: szerezd meg a 46 évet és menj el nyugdíjba ( a nyugdíjad a nyugdíjalapból kiszámolt átlagkereset 92 %-a lenne ekkor).
51-es férfi vagyok , ez esetben max. 8,4 %-al csökkentett lenne a nyugdíj. Nem hiszem, hogy én sokat vacillálnék, nőként nyugdíjba vonultam a törvény adta lehetőséggel.
Csökkentés nélkül 62 évesen lehet nyugdíjba vonulni a ma még hatályos törvény szerint (férfiként).
Ha a nyugdíj mellett döntenél, azt javasolom, hogy az utolsó munkaviszonyban töltött napod dec. 30. legyen és a nyugdíj megállapítását dec. 31-el kérjed. Ekkor, ha lesz januárban nyugdíjemelés, az már téged is érintene.
A mostani helyzetben akkor most mi a teendő ?

Veci # 2011.05.20. 18:52

oldpuli
A jelen helyzetben senki sem mert semmi tanácsot adni. Épp ezért írtam az alkotmánymódosítás beterjesztése napján, hogy kilépek ebből a topicból. Vagyis "hiteles" tanácsot nem tudok adni, most senki sem látja mi vár ránk.

Üdvözlettel Veci

oldpuli # 2011.05.21. 04:30

Veci.
Szerinted ,ha 2011.08,08 körül beadom a csökkentett nyugdíjigényemet,akkor visszamenőleg stornózhatják-e az egészet.( vajon milyen hatállyal léphet életbe ez az egész mizéria ,addig talán lehet gyorsan lépni ....
Úgy gondolom sokan vagyunk ebben a helyzetben.
Kérek mindenkit,ha valamilyen infót tud ezen témában tegye föl a fórumra.
Nagyon köszönöm!
Üdv: oldpuli

sitimaci # 2011.05.21. 07:47
T. Fórumozók!-----
  • Aki "aránylag"/!!!/ még egészséges,a fizetésével meg van elégedve/jobb mint a várható nyugdija!!!/,jó a kollektiva,"szereti a munkáját és szeret ott dolgozni/ és nem akarják elküldeni,az maradjon a munkahelyén és dolgozzon amig akar,amig tud!!!------- KONKRÉT,HITELES TANÁCSOT MOST SENKI NEM TUD ADNI,MÉG A KORMÁNY SEM TUDJA,HOGY MIT HOGYAN CSINÁLJON EZ ÜGYBEN! EZ EGY NAGYON KÉNYES TÉMA,MINDENKI FIGYELJE A HIREKET,A VÁLTOZÁSOKAT ÉS DÖNTSÖN BELÁTÁSA SZERINT!!! Itt senki nem akar olyan tanácsot adni,ami a másikat esetleg rossz helyzetbe hozza és a végén, a tanácsadó fog lenni a hibás!!!
sitimaci # 2011.05.21. 07:55
--
  • Persze tippelgetni,variálni,beszélgetni,álmodozni lehet,csak a végleges döntéssel kel óvatosnak lenni és az is jó dolog ha valaki tud valami hirt,és azt megosztja itt velünk!----
oldpuli # 2011.05.21. 08:11

sitimaci.
Hát igen ebben a helyzetben a kivárni a legjobb ....
Talán valaki a későbbiekben,hátha részletes és nekünk kedvező infót nyújt.
Üdv: olpuli

Veci # 2011.05.21. 08:23

oldpuli
Ha én ezt tudnám, akkor nem itt lennék kétségek között magam is sok kortársammal (nem rendvédelmisek) együtt.
Egyenlőre az a tényállás, amit a beadott alkotmánymódosítás tartalmaz (2.§, olvassátok el a részletes indoklást is).
NE KÉRJE SENKI TŐLEM, TŐLÜNK, hogy a beadott indítványt megmagyarázzuk. A jelen állás szerint mindenki tudja értelmezni, hogy mi van leírva.
NEM TUDOK SEMMI BIZTATÓT VÁLASZOLNI SENKINEK, csak erősíteni tudom sitimaci tanácsát.
Higyjétek el, mit korábban írtam érintett vagyok, mert 60 éves leszek és nem tudom mi lesz velem.

http://www.parlament.hu/…99/03199.pdf

ITT a 16-i Lázár János hozzászólásának jegyzőkönyvben, illetve meghallgatható:

ITT nézd meg az általános vitát (kb. fele időtávon nézz bele) Balsai úr beszédétől kezdődően:
http://sgis1.parlament.hu/…kogy/playseq?…
Még ide nem olvasható a jegyzőkönyv, de mindenki figyelje.

Hétfőn lesz a részletes vita.

Üdvözlettel Veci

brrrrr # 2011.05.21. 10:57

Valóban igaza van sitimacinak. Ha valakinek az megadatott hogy minden tökéletes a munkahelyén akkor valóban az a legbiztosabb ha eszébe nem jut eljönni.
De valljuk be. Még ebben az esetben is így 60 előtt nem sokkal, sokan már bele fáradtunk a munkába. Fizikálisan és sokan idegrendszerbelileg is. Sitimaci felsorolása alapján én akár dolgozhatnék tovább. Mert azt csak én tudom 24 órai munka után reggelente hogy vonaglok haza. Csak én tudom, hogy mennyire tudnak idegesíteni a gyerekek munkakezdés után már az első órában. Csak én tudom hányszor korholom magam, hogy ingerlékeny vagyok velük. Ez miatt nagyon sokszor haragszom magamra.
Nem volt az indokolatlan amikor a nők nyugdíjkorhatára 55 év volt.
Nagyon jó hogy megnyitódott ez a topic. Akik olvassák/beírnak valamilyen fokon érintettek. S azt gondolom nagyon sok információra teszünk itt szert.
De most egy ami biztos. Hogy semmi nem biztos. Találgatunk, variálunk, ötletelünk.
Itt emelném ki a saját döntésünk felelősségét. Mert ezt nem lehet és nem is szabad másra hárítani. A legjobb tanácsot is értelmezni kell, ha nem értjük rákérdezni. Még akkor is ha ez miatt kissé értelmi fogyatékosnak tűnnénk :-)) Minden új információt körbe kell járni és utána dönteni.
De a döntést mindenki a saját felelősségére kell hogy meghozza!

Korall54 # 2011.05.21. 20:30

Lázár és Balsai feljelentve
www.tmrsz.hu
TMRSZ - Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete

sitimaci # 2011.05.22. 06:26
Kedves Korall54!!!---
  • Feljelenti??? A legfőbb ügyészt is a Fidesz választotta meg,mint köztudott,akkor??? A Köztársasági Elnök is megteheti azt,hogy nem ir alá olyant, ami kifogásolható,de ilyent megtehet az Alkotmánybiróság is,igaz??? És persze nem muszáj megszavazni sem a rengeteg képviselőnek!És mégis,minden sinen van,minden megy mint a " karikacsapás " !!! Ja,hogy nem úgy ahogy mi szeretnénk,az már más tészta!Akkor most mire is számithatunk a feljelentgetésektől?! Na ??? Itt csak az újra átgondolt,a tévedést belátó,magatartástól várhatunk valamit,ami az embereknek is kedvező,mert találkoznak az álláspontok!!!------
Ricuska # 2011.05.22. 06:45

sitimaci!!
Pártfegyelem divat volt az MSZp.-nél. Ezt árveszia Fidesz és kötelező lessz minden képviselőnek azt megszavazni.
Itt nincs az hogy egy -két fidis a nemet nyomja, mert az szankciókat fog maga után vonni, csak nem fogják nagydobra verni.
Feljelenteni fel lehet, nemzetközi szinten!!!!

eznemvicc (törölt felhasználó) # 2011.05.22. 07:14

26. napirendi pont lesz az Alkotmánymódosítás, 4 módosító javaslattal.

http://www.mkogy.hu/…napirend.htm

Veci # 2011.05.22. 07:51

ITT nézhetitek vissza, mi volt az általános vitában. Még nincs meg a jegyzőkönyv és a felszólalókra bontott videó, de kb. a fele időtartamnál Balsai István hozzászólásától következik.

http://sgis1.parlament.hu/…kogy/playseq?…

Üdvözlettel Veci

sitimaci # 2011.05.22. 08:46

Szia Ricuska! Persze,nemzetközi szinten is fellehet jelenteni,/mindenkit/naná,de mivel az unió is elvárja a megszoritásokat kőkeményen és nekik tetszik a Széll Kálmán terv /megszoritócsomag/ nemigen fog beleszólni,mert a kimutatások meggyőzik őket,hogy ezzel jó irányba halad a dolog / Lásd:-médiatörvény-magánnyugdijpénztár és a Német Kancellár tervei nyugdij,szabadság és korhatárügyben,vagy pedig az ország saját belügyének tekintik és nem szólnak bele!Úgyan már,nem kel sokat várni ezektől a feljelentgetésektől,lehet ejnye-bejnye és akkor mi van? Semmi!!! / Igazán komolyan csak a kissebbségi ügyekbe szólnak bele és nyilvánitják ki a nemtetszésüket,a mindenkori kormányal szemben!!!

sitimaci # 2011.05.22. 10:16
Megjegyzés!-
  • Azért azt még figyelembe kel venni / tisztelet a rendvédelmiseknek és minden más olyan embernek akik érvényesiteni szeretnék a szerződésük alapját képező nyugdijbameneteli kedvezményüket! / hogy : 1= Mi akik itt irunk, már nem 40-50 év közöttiek vagyunk,sokunk közel van a hatvan éves korhoz...2= Sokunknak meg van már a 40,vagy mág több idejük,és a megérdemelt korkedvezményes,előrehozott öregségi nyugdijbamenetelünket is birizgálni akarják...3= Mi,egészségi állapotunkra hivatkozva,a büdös életben,soha nem mehetünk el,szolgálati nyugdijba,marad piti pénzért a betegállomány,mert le nem nagyon százalékolnak legalább hatvanhét százalékra,vagy a munkahelyünk kirug a betegségünk miatt,vagy mi nem tudjuk ellátni a munkánkat...4= És hab a tortán,hogy piszkosul elfáradtunk a sok-sok ledolgozott év alat,sok minden nyavaját összeszedtünk,sokunk betegen dolgozik tovább,várva azt,hogy nyugdijba tudjon menni!!! Ezeket a kedvezményeket a mi részünkre,továbbra is biztositani kel a mindenkori kormánynak!!! IGAZ??????????????-----