Előrehozott öregségi nyugdíj

oldpuli # 2011.05.28. 16:43

Tisztelt 7jános77.
Nagyon tetszik részletes tájékoztatod és a véleményed.
Végig olvasva a leírást személyesen is érintve vagyok!
( 2011.07.07-én megvan a 60 életév, 2011. 08. 05-én a 46-ik ledolgozott évem. A mostani helyzetben csökkentett összegű előrehozott öregségi nyugdíjra vajon van-e reményem, reményünk, hogy nem nyúlnak hozzá.
Sokan vagyunk, akik a "küszöbön állunk" és nem szeretnénk vissza esni.
Nagyon bízom benne, hogy sikerül.....
Ha tudtok infót, akkor azt megköszönném ).

" Hát ezt nem hiszem el, hogy ide jutottunk!!!
Tényleg nem hiszem el " megjegyzésedre lennék kíváncsi,hogy adataimmal botránkoztattalak meg,vagy a fórumozó véleményeket olvasva mindig más a vélemény.
Szeretnék már tisztán látni ezen dolgokat.
Üdv: old puli

suzuki54 # 2011.05.29. 07:00

Kedves 7jános77!
Csatlakozom a véleményedhez, köszi, hogy leirtad ezt igy, ilyen összeszedetten.
Aki nem ért valamihez, az kérdezzen vagy olvasson
vissza akár heteket, hónapokat, de ne irogasson
zöldségeket amit a másik fórumozó tovább szőőőő,
mintha népmesét irnának.
Komolytalan.
Üdvözlettel: Suzuki54

7jános77 # 2011.05.29. 07:42

Kedves Oldpuli!

Azt kérdezted, mi az, amit nem hiszek el?

„Hát ezt nem hiszem el, hogy ide jutottunk!!!
Tényleg nem hiszem el!”

Egyrészt nem hiszem el ezt az elferdített, félreértelmezéseken alapuló sokkhatást, ami az előrehozott öregségi nyugdíjjal kapcsolatosan és különösen ezen a helyen kialakult.

Másrészt nem hiszem el azt negatív hozzáállást, ami „a vak vezeti a világtalant” módon kialakult. (Egymást túllicitálva.)

Azt sem hiszem el, hogy egy 60 éves férfi, aki 46 éves munkajogviszonnyal rendelkezik és előrehozott öregségi nyugdíjba kíván menni, attól keljen tartania, hogy jövőre megvonják tőle a nyugdíját!

Ez véleményem szerint, alaptalan és nem tartom lehetségesnek. (Az előzőekben leírtak alapján!)

Persze sok minden megértek.

„Módosítaná a Fidesz a hatályos alkotmányt, hogy megvonható legyen a rokkantnyugdíj és a korkedvezményes nyugdíj a kedvezményezettektől.
A Fidesz frakcióvezetője, Lázár János által és Balsai István képviselő által jegyzett törvényjavaslat szerint csak annak járna a nyugdíj, aki betöltötte az általános nyugdíjkorhatárt. A javaslat szerint a korhatár előtti nyugdíjasok járandósága csökkenthető és szociális ellátássá alakítható. Azok a korhatár előtti nyugdíjasok, akik még munkaképesek, teljesen elveszíthetik a nyugdíjukat.
A javaslat indoklása a jövő generációk érdekeire és várható terheire hivatkozik, illetve kimondja, hogy a változásnak a mostani ellátásokat is érintetnie kell. Az indoklás szerint azoknak, akik emiatt veszítik el a nyugdíjukat, a szociális- vagy a társadalombiztosítási juttatások keretében valamilyen segítséget kell biztosítani, vagy segíteni kell őket abban, hogy vissza tudjanak kapaszkodni a munkaerőpiacra.
A törvényjavaslat ugyanakkor védené a nők kedvezményes, korhatár előtti nyugdíjazásának a lehetőségét. A szolgálati nyugdíjjal visszavonult rendőrök viszont aggódhatnak, a rokkantnyugdíjasok mellett az ő (egyébként meglehetősen nagyvonalú) kiváltságainknak is véget vetne a kormány alkotmánymódosítása.”

Ezzel az idézettel is azt próbálom igazolni, hogy ez nem az előrehozott öregségi nyugdíjba vonultakra, vagy vonulókra vonatkozik!

Ezeket a dolgokat sokkal cizelláltabban kell értelmezni és még inkább, alkalmazni!

Nem hiszem el, hogy gazdasági helyzetre való hivatkozással, le lehet fejezni az időskorú férfiak nagy többségének a 4-5 évnyi nyugdíj lehetőségét! Sokan még eddig sem érnek el!
Különösen, most amikor „ma hazánkban 5 férfi közül csak 3 éli túl a 65. életévét.
1930-ban, ezelőtt 78 évvel voltak hasonlóan rosszak a magyarországi életkilátások. A háttérben alapvetően a krónikus stressz áll.”

Ezt még csak fokozza az egyre kilátástalanabb és kiszámíthatatlanabb élethelyzetek sokasága.

Lenne még itt néhány a témával kapcsolatos gondolatom és véleményem, de talán nem lenne helyén való azokat itt közölni.
Nem azért, mert durva, hanem azért, mert az abban esetleg érdekeltek sérelmesnek érezhetik!

Zárom azzal, hogy sok mindent nem tudok elfogadni az itt és így kialakult helyzettel kapcsolatosan!

Ugyanakkor bízom és alapból mindig is hittem, hogy ha sok okos ember összefog, tudnak olyan ésszerű megoldásokat találni, ami nem csak a pénzről szól!
Itt emberek sorsáról kell dönteni a fokozatosság elvét is figyelembe véve!

Üdvözlettel: 7János77

Korall54 # 2011.05.29. 08:52

7jános77

Legyen neked igazad! Én is abban bízom, amit te gondolsz az előrehozott és öregségi korhatárokkal kapcsolatban, bár be kell vallanom, nem vagyok nyugodt.
A zavaros értelmezés és a stresszes hangulat itt a fórumon nem a fórumozók bűne, hanem az ijesztgető kormányzati kommunikációé, valamint az újságíróké/szerkesztőké/médiáé, mert ott fogalmaznak elnagyoltan, pontatlanul, és nem lehet tudni, hogy a leírtak/hallottak hogyan értendők.
A Széll K. terv valamelyik pontjában az áll, hogy 2011. dec. 31-ig kidolgozásra kerül az új nyugdíjrendszer, és érvénybe lép 2012. jan. 1-én.
Kíváncsi leszek, hogy a Magyar Közlönyben majd mikor lesz olvasható, és mi lesz benne meghagyva a mostani törvényből és mi lesz benne az új, kire mi fog vonatkozni.
Egyenlőre marad a hit, ahogyan te is írod:
"Lenne még itt néhány a témával kapcsolatos gondolatom és véleményem, de talán nem lenne helyén való azokat itt közölni.
Nem azért, mert durva, hanem azért, mert az abban esetleg érdekeltek sérelmesnek érezhetik!Ugyanakkor bízom és alapból mindig is hittem, hogy ha sok okos ember összefog, tudnak olyan ésszerű megoldásokat találni, ami nem csak a pénzről szól!
Itt emberek sorsáról kell dönteni a fokozatosság elvét is figyelembe véve!"

Korall

Üdv: Korall (53-as nö)

gabusch # 2011.05.29. 10:08

7jános77

Nyílván azért néztél be hozzánk- az előrehozott öregségi nyugdíj fórumára,mert:

a)érdekelt vagy a témában és velünk azonos korú
(58-59-60-61 éves,40+ éves szolgálati idővel és a tv.szerinti,demográfiailag meghatározott életkorral )

b)érdekel a téma valami oknál fogva (én pl.nem látogatok el a: Versenytilalmi kikötés munkaszerződésben nevű fórumra, mert nem érdekel)

"Lenne még itt néhány a témával kapcsolatos gondolatom és véleményem, de talán nem lenne helyén való azokat itt közölni.
Nem azért, mert durva, hanem azért, mert az abban esetleg érdekeltek sérelmesnek érezhetik!"

Kérlek,oszd meg velem a gondolataidat bátran !
Én- az érdekelt,aki a tv.szerint szeretnék előrehozottba menni,és a törvényt betűről-betűre betartva..egy nappal sem korábban,- semmi miatt nem sértődök meg .

Korall54

Minden szavaddal egyetértek:-)

gabusch53

Veci # 2011.05.30. 16:08
eznemvicc (törölt felhasználó) # 2011.05.30. 18:02

Kedves Veci!

Élőben, online közvetítésen már halottam, elovasva csak megerősödött bennem Korall54 véleménye:

"A zavaros értelmezés és a stresszes hangulat itt a fórumon nem a fórumozók bűne, hanem az ijesztgető kormányzati kommunikációé......"

7jános77 # 2011.06.01. 09:58

Kedves fórumozók kérdeztetek néhányan egy-két kérdést, természetesen válaszolok rájuk.

(Gabuschnak és Korall54-nek)

Igen, azért látogattam erre a fórumra, mert én is érdekelt vagyok az előrehozott öregségi nyugdíjban.(1952. február, addigra már több mint 45 év munkajogviszonnyal)

A munkám és a családom mellett (legfőképpen az unokák) nem is jutna időm, csak kedvtelésből fórumozgatni.
Csak ezen a fórumon és itt is talán 4 alkalommal jelentem meg.

Próbáltam utána járni, az általam érintett témákban, mit mond a törvény (ONYF különböző tájékoztatóiból, Közalkalmazotti törvényben leírt felmentés szabályairól, Magyar Közlönyben a témával kapcsolatosan közölt szabályokról, valamint szinte mindenhol, a napi sajtóból, különböző szaklapokból, stb., stb.

Az alap és érvényben levő szabályokat megismerve és megértve, már-már egyszerűnek tűntek a dolgok, de minél több volt az ismeret, annál bonyolultabbnak és összetettebbnek találtam a nyugdíjrendszert. Nem is érdekelt az egésze, csak a rám eső része.

Amikor láttam, hogy mit mond a törvény, tudomásul véve, hogy milyen szabályokkal mehetek, majd előrehozott öregségi nyugdíjba, még nem dőltem hátra, mert ott volt és van a hírekben a nyugdíjreform!

Első közelítésből a sajtókban megjelenő információkat olvasva, azt tapasztaltam, hogy sok a nem egyértelmű, félre is magyarázható megfogalmazás, a fogalmak félre értelmezése.
Elindult a szenzációszerű pánik keltés és egyebek.
Valamint elindult az a vadabbnál vadabb rémbeszéd, ami most van!

Ezek után próbáltam tájékozódni a lehető legpontosabb forrásokból (Szaklapok, Parlamenti tudósítások, Széll Kálmán Terv, Konvergencia Program)

Az ezekben fellelhető tervezetekben semmi, konkrét utalást nem láttam és nem látok most sem, hogy eltörölnék az előrehozott öregségi nyugdíjat, vagy tovább tolnák a már amúgy is magas nyugdíjkorhatárokat!

Persze a fülbetett bogár, ha van alapja, ha nem ott motoszkál!

Jóhiszeműen, akkor sem és most sem feltételezem, hogy ez a viszonylag fiatalokból álló kormány ellehetetleníti, (korábban úgy fogalmaztam lefejezi) az elsősorban 60 éves férfiak többségének néhány évi nyugdíj lehetőségét!

A bogár: Vagy esetleg mégis?!

Meg tehetők-e ezek számomra embertelen dolgok?
Mi a Magyar valóság?

Ma divatos keresztényi gondolatiságról beszélni, sőt még a parlamentben is bizonygatni, hogy ki a keresztényibb!
Mégis azt látom, hogy sokan vannak azok, akik bort isznak és vizet prédikálnak!
Nem én mondtam, hanem a legnagyobb és nagyon igaz: gyümölcséről ismerszik meg a fa!

Ahogyan gondolkodnak és cselekszenek az emberek, az mutatja meg ki a keresztényi!

Szóval a bogár miatt megpróbáltam kitekinteni, más országokban, hogy is van ez?

Az ebben a témában megjelent és fellelhető információk, tanulmányok, alapján írtam le az előzőekben is, hogy:

„A nem is olyan régen megszigorított nyugdíjkorhatárok, alig egy év és öt hónapja hatályosak és szigorúbbak jó néhány Európai és nem Európai nyugdíj korhatárnál.
Az Európai Unióban csak 2035-re tervezik a 65évre egységesen kitolni az öregségi nyugdíj korhatárát

Magyarországon az 1957. január 1-jén vagy azt követően születettek esetében viszont már egyértelműen 65. életév a nyugdíjkorhatár, amely legkorábban 2022. január 1-jén fog bekövetkezni.

Az előrehozott öregségi nyugdíjkorhatár, az két évvel a tényleges öregségi nyugdíj betöltése előtt lehetséges és csak csökkentett összegű nyugdíjat kaphat az esetlegesen így nyugdíjba vonuló.

Ha megnézzük ezeket a lehetőségeket, Európában és Európán túl, közel és távolabb, akkor ismét azt látjuk, hogy ez is jóval kedvezőbb feltételekkel valósul meg, máshol, mint itt Magyarországon.

Rendkívül sokrétű lehetőség van más országokban különböző módon, különböző életkorokban, meghatározott feltételekkel a tényleges nyugdíj korhatár előtt nyugdíjba menni!” …stb.

Szóval ezek a dolgok, (melyeket a 2011. 05. 28.-i. hozzászólásomban is közzé tettem a jogi fórum ezen oldalán) mondatják velem azt, hogy nagy és rémisztő a félrebeszélés.

Az összefüggések és realitások egy emberközpontú társadalomban, jogállamban, különösen egy olyan országban, ahol az alkotmányba is beillesztették, hogy ez az ország keresztényi értékeken alapuló társadalom ismét azt mondom, NEM LEHETSÉGES!

Ami a másik kérdést illeti, amibe nem szívesen megyek bele, mert érdekeket sért, illetve sérthet!

Soha senkit nem volt szándékom, és ezután sem lesz szándékom megsérteni!

A baj csak az, ha elmondod a véleményed, sokan ellenségnek néznek, pedig két akár teljesen ellentétes érdek mellet is meglehet találni a megoldást, amit mind a két fél eltud, fogadni!
De ehhez tolerancia, kompromisszum készség, összefogás kell! Ez meg sajnos, mára már, nem magyar sajátosság!

A véleményt, ha a helyzetek úgy kívánják, el kell mondani! Ha úgy érezzük a véleményünk, szilárd, megalapozott, mellette ki kell tartani! Mindezt persze úgy kell tennünk, hogy a másik fél érdekeit is figyelembe vesszük. Ha meggyőztek minket, elfogadjuk, stb., stb.
Nem akarok én itt iskolapéldákat mondani.
Valamint nem akarok ellenségesdit és süketek párbeszédét sem. Az utóbbiért külön is elnézést kérve az érintettektől!
Sajnos ez is magyar valóság!

Lényegében arról akartam beszélni, amiről a napokban elég bőszen vitatkoztak a parlamenti pártok..

A Veci tegnap előtt föltette az oldalra
http://www.parlament.hu/…_fadat_aktus?…

Legyen itt belőle néhány részlet:

„A tiszthelyettesek nyugdíjszerző idejébe a szakközépiskolás évek is beszámítanak, így előfordulhat az, hogy 38 évesen nyugdíjba mennek, mert 25 év szolgálati idővel ezt megtehetik. Ez tarthatatlan az ország jelenlegi állapotában is, nem bántva, nem sértve senkinek a jogait. Akkor, amikor a nők esetében a 40 éves szolgálati viszonyba nem tudtuk beszámítani a szakmunkáséveket, a szakközépiskolai, egyetemi éveket, akkor náluk ezt, hogy tesszük meg, hiszen erre pénzünk nem volt, hogy a nőknél ezt megtegyük.”

és az a helyzet, hogy ez a szerzett jog, amit önök hangoztatnak, most is a jogegyenlőséggel áll szemben. Mert ugyan vajon miért ne állna szemben, miért ne lenne szembeállítható az, hogy valaki 45 évesen nyugdíjba vonul azzal szemben, aki 65 évesen kell, hogy nyugdíjba vonuljon? A jogegyenlőséget is tiszteletben kellene tartani, és a jogegyenlőséget is szem előtt kellene tartani

ezek a korengedményes vagy szolgálati nyugdíjasok 100 vagy 120 százalékos nyugdíjat kapnak

ELNÖK: Kétperces reagálásra következik Ivanics Ferenc, a Fidesz képviselője.
IVANICS FERENC (Fidesz): Köszönöm szépen. Utoljára szólok, tisztelt Ház, tisztelt elnök úr. Három mondatról vitatkozunk. Az első: az ellátáshoz való jog a nyugellátás tekintetében az általános öregségi nyugdíjkorhatárt betöltött, a nyugellátás törvényi feltételeinek megfelelő személyre terjed ki. Ez az, ami le volt írva a tervezetben, a Széll Kálmán-tervben.
A második mondat: törvény az e korhatárt be nem töltött személynek is nyugellátást állapíthat meg. Tehát Sneider képviselőtársam, itt a válasz az ön kérdésére.
A harmadik: az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltését megelőzően folyósított nyugellátás törvényben meghatározottak szerint csökkenthető és szociális ellátássá alakítható, itt az, amiről a Fidesz beszél, hogy szétválasztja, a munkavégzésre való képesség esetén megszüntethető, ez pedig a felülvizsgálat, hogy aki nem igaz módon vette fel és csalt, az visszakerüljön a dolgozók közé, a munkavégzők közé; úgyhogy ennek a módosító indítványnak a lényege, ezért nem kell semmi mást belemagyarázni, és ezért bizonyítja a mai tárgyalás, a kormányálláspont is azt, amiről beszél a Fidesz.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiból.)

A rokonságomban is van egy fiatalember, aki 2008-ban 38 évesen határőrként szép nyugdíjjal nyugdíjba vonult.
Sőt, több hasonló esetről is tudok, amire én is azt mondom, hogy ez, így tovább nem tartható fenn! (Az persze kérdés, hogyan lehet ezt jól megoldani?)

Azokkal is egyetértek,(némi ésszerűségi kivétellel, amelyek már megjelentek a korkedvezményes megállapodásokban is) akik azt mondják, hogy legyen az bárki, bármilyen, hivatást vagy munkát végző ember a nyugdíjkorhatárok egyformán vonatkozzanak mindenkire.
Az ez ellen érvelők, érdekeiket védők azt mondták, mit tegyen egy tűzoltó, aki már nem tudja teljesíteni 40-50 évesen a feladatokat, vagy mit tegyen egy 40-50 éves rendőr, ha már nem tudja ellátni a szolgálatot, pedig egész eddigi életében ezzel foglalkozott, ezt tanulta.

Ugyanakkor a többségi munkavállalói oldal egyéb tevékenységi körökben munkát végzők is visszakérdeztek. Mit tegyen az a villanyszerelő aki, 50 éves és már nem tudja létrán állva elvégezni a szereléseket, vagy ugyanilyen korú kőműves vagy ács, vagy több műszakban dolgozó betegápoló, vagy pedagógus, és így tovább…
Mit tehet? Átképezi magát és munkát vált.
Ugyanez kell, hogy vonatkozzon mindenkire!

Ugyanakkor valamelyest én is egyetértek azokkal a véleményekkel, akik azt mondják, hogy bizonyos munkakörök esetében, aki abban legalább 25-30 évet teljesít, kaphasson 5 év korkedvezményt a nyugdíjkorhatárból!

De akkor, már itt megjelenik a kedvezményezettek köre. Ki, miért, mennyit?
Nagyon bonyolult a nyugdíjrendszer, nem az én tisztem, benne rendet tenni!

Nyugdíj ügyben a nyugdíj reformmal sok érdek sérül, aki benne érintett nem akarja elfogadni a változást.

Biztosan így lennék, vagyok vele én is!

Mondhatnám jóhiszeműen, hogy bizonyára megtalálják a hozzáértők azokat a kompromisszumos megoldásokat, amelyekkel a rendszer fenntartható lesz, helyre tesznek nem éppen a helyén való dolgokat!

Csak az nem történhet meg, hogy a fürdővízzel kiöntsék a gyereket is!

A napokba kaptam meg a Szociális Konzultációs kérdőívet tartalmazó levelet, melynek a válaszborítékján Orbán Viktor Magyarország Miniszterelnöke címzettként szerepel.

Foglalkozom a gondolattal, hogy kiegészítem egy levéllel, de nem tudom érdemes-e fölvetnem, néhány javaslatot, hogy milyen dolgokra is odafigyelve, alakítsák ki az új nyugdíjtörvényt!

Üdvözlet mindenkinek: 7János77

lne52tj # 2011.06.01. 12:34

Szeretnék arra választ kapni, hogy a 8 hónap felmentési időt köteles vagyok-e teljes egészében igénybe venni?
Ugyanis szeretnék lemondani két hónapról, mégpedig abból a részből, amit nem kell ledolgozni. Pedagógus vagyok, szeretnék óraadóként iskolámban tovább dolgozni, de ez a 8 hónapos felmentési idő mellett nem ad olyan megoldást, ami az intézmény, a diákok és az én számomra is megfelelő.
Szeretnék erről a rövidített felmentési időről az igazgatómmal írásban megállapodni, így ugyanis befejezhetném tanítványaimmal a tanévet!
A választ előre is köszönöm.

foglalt becenév # 2011.06.01. 13:04

Kedves Fórumozók!
Nagyon kérlek Benneteket, válaszoljatok ( türelmesen ) a látszólag buta kérdéseimre!
1953. márciusában született nő vagyok, szeptemberben 40 év munkasviszonnyal. Az előrehozott öregségi nyugdíjra leszek jogosult, ugye? Emellett az előrehozott öregségi nyugdíj mellett csak a minimálbér 18-szorosát keresmhetem? Köszönöm a válaszotokat előre is.

nyugi # 2011.06.02. 08:18

Kedves f.b.
Két lehetőséged van,összemostad a kettőt szerintem.
Előrehozott öregségibe akkor mehetsz,ha betöltötted az 59 évedet,vagyis 2012-ben.Csökkentés nélkűl,mivel megvan a 40 éves szolgálati időd.
A másik lehetőség idén,ha a 40 év szolgálati időd azonos a 40 év jogosultsági idővel.
Remélem tudtam segíteni.
További szép napot.

zenit # 2011.06.02. 09:37
Kedves Veci! Fórumozók ! Mi van a "megállapodásos"-korengedményes nyugdijjal? arról nem beszélnek, pedig az akotmánymódosítás jóváhagyása esetén az erre vonatkozó 181/2010 korm rendeletet törölni kéne-
  • mert ugyebár "korhatár előtt senki se mehet nyugdijba" ?
Vagy totális itt a káosz?? Mi a véleményetek? Egyáltalán, mostanában fogadnak be ilyen kérelmet, ment koreng-el valaki nyugdijba? üdv: zenit
foglalt becenév # 2011.06.02. 10:55

Kedves Nyugi,
nagyon köszönöm, valóban összemostam a kettőt. Zenittel egyetértek abban, hogy totális a káosz, az én munkaügyisem ugyanis azt állítja, hogy ha 59 évesen elmegyek előrehozott nyugdíjba, azt 8,4 %-os csökkentéssel kapom meg. Igaz ez? ( És hogy ez a csökkentés mindaddig fennáll, amíg el nem érem a 63. születésnapomat ).
Sajnos, a nyugdíj mellett kereshető maximális összegről közben megtudtam, hogy az nem lépheti túl a kb. 1,4 millió Ft bruttót, sem 59 sem 63 évesen, sem soha.
Köszönöm, hogy ilyen rendesek vagytok!

Veci # 2011.06.02. 11:55

Kedves Fórumozó társak!
Május 13-tól kiszálltam ebből a topicból, mert nem tudok senkinek hiteles tanácsot adni. Magam is előrehozott nyugdíjas vagyok, ezért nem tudom mi lesz az alkotmánymódosítás után.

Üdvözlettel Veci

sitimaci # 2011.06.02. 12:33
--
  • Kedves Veci!!! Nagyon korrekt,tiszteletreméltó döntés volt,köszönjük az eddigi segitséget,itt nem is lehet korrekt," normális " tanácsot adni,mint tudjátok és is kiszálltam! Nem is érdekel az egész,majd megtudom amikor megmondják,vagy leirják a végleges frankót,törvénybe rögzitik,megjelenik a közlönyben,/Alkotmányban ???/stb.,addig is munka,munka és figyelés!!!----
nyugi # 2011.06.02. 13:40

Kedves f.b.
Egy szavát se hidd el a munkaügyisednek.

nyugi # 2011.06.02. 13:41

Jaj,remélem nő vagy.Ezt nem tisztáztuk.

Veci # 2011.06.02. 17:20

foglalt becenév

Itt olvasd el a nyugdíj melletti munkavégzésre (ma még vonatkozó) tájékoztatót :
http://www.onyf.hu/?…

A munkaügyisnek igaza van részben, csak a korhatárt még be nem töltötteknek van csak keresetkorlát, az öregségi nyugdíjkorhatárt betöltöttnek nincs keresetkorlát, a mai állás szerint.
Ha korábban már olvastál a beírások között, akkor biztos tudod, hogy mi a véleményem a nyugdíj melletti munkavégzésről.
Ha elmehettek előrehozott nyugdíjba, akkor örüljetek (főleg ha maradhatunk is nyugdíjasok), mert sokan nem részesülhetnek benne. Hagyjuk meg a munkalehetőséget azoknak, akiknek még dolgozniuk kell, pótolhatatlan ember nincs, még a bírók sem, ha 62 évesen elküldhetők nyugdíjba..
Csak nem birtam ki, hogy ne írjak. Most csak lájtosan fogalmaztam.

Üdvözlettel Veci

igi52 # 2011.06.02. 17:35

Szia Veci,

Kérlek ne szállj ki, hisz annyi jótanáccsal segitettél bennünket. Te öntötted a lelket belénk, vártuk a válaszod, reagálásod. Mégegyszer kérlek maradj velünk!!!!!!

Üdv: igi52

oldpuli # 2011.06.03. 05:03

Szia Veci.

Én is kérlek ne szállj ki. Valóban te öntötted a lelket belénk, mindig korrekt és megnyugtató volt a válaszod, reagálásod. Kérlek maradj velünk!!!!!!
NAGYON BÍZOM ABBAN,HOGY ÚGY ALAKUL A HELYZET HOGY NEKÜNK KEDVEZŐ LEGYEN ÉS TE ,MINT MINDIG SEGÍTESZ MINDENKINEK ÖNZETLENÜL.
Üdv: old puli

foglalt becenév # 2011.06.03. 06:44

Kedves Veci,
nagyon köszönöm - és feltétlenül maradj velünk!!!
Azt azért elmondom, hogy egy ismerős cégnél a 20 főből 7 (!) kb. 8-9 évvel ezelőtt ment nyugdíjba, és a nem kevés nyugdíj mellett korlátlanul ( és nagyon jól ) megfizetik őket. Mérhetetlenül igazságtalannak tartom.

Veci # 2011.06.03. 08:43

Kedves Fórumozó társak!
Minden nap olvasom a beírásokat, de magam is kétségek között vagyok, ezért nem tudnék hitelesen válaszolni (most még). Ha van valami infóm, akkor beírom, de egyenlőre nem tudok megnyugtató és biztató tanácsot adni.

Üdvözlettel Veci

szafika # 2011.06.03. 09:53

foglaltbecenév
Igazságtalan is ,főleg , mivel annyi fiatalnak nem jut munka. Lehetne itt mindenkinek munkája, ha az egyiknek nem jutna 4-5 állás, míg a másiknak egy se !

hars52 # 2011.06.03. 11:04

Veci!
Teljes mértékig megértem, hogy május 13-án kiléptél ebből a topicból.Az is igaz, hogy talán ember sincs aki jelen helyzetben nyugodt lelkiismerettel tanácsot tud adni, és olyan nyugdíjas sincs akiben nincsen aggodalom, hogy mi lesz a sorsa. De úgy vélem, mivel mindnyájan egy cipőben járunk (a 40 év sem kivétel, csak porhintés)próbáljuk együtt értelmezni amik eddig történtek, és amik (félek) még ezután fognak.És ebben segíthetünk egymásnak.Nem kell feltétlen tanácsot adni, hiszen most jó tanács nincs.De aki csak egy kicsit odafigyel a napi hírekre, ezt úgyis tudnia kell, és struccpolitika bárkinek is azt hinni, hogy ez vele nem történhet meg, hiszen ha nem vagyunk vakok, látni kell, hogy ez a "csak a rendvédelmiseket" duma nagyon átlátszó szöveg.Ha az ő torkukon sikerül letuszakolni a korkedvezméyes nyugdíjuk esetleges elvételét, elnézést "átnevezését",akkor szabad az út bármelyikünk felé. Oda már a "bohócügyi államtitkár" sem kell. Azt tudom, ha 20 évvel fiatalabb lennék, csak az út porozna utánam.
Azt nem értem, hogy ezeknek nincsenek szüleik? Senkinek az anyja nem kérdezi, hogy fiam nem szégyenlítek ti magatokat?
Szóval kedves Veci, próbáljuk meg együtt bogozni a szálakat,maradj a topicon. Zsuzsa

acgirl # 2011.06.03. 13:14

2011.06.02.
Árok: Orbán kimondta, a rendőrök után mindenki nyugdíját visszanyesik.

http://atv.hu/…_arok_kornel