Előrehozott öregségi nyugdíj

Ricuska # 2011.05.14. 17:54

Nagyon figyeljetek, mert az előrehozott öregségi nyugdijasokat is érinteni fogja az alkotmány módositással létrehozott törvény.
62 évet be nem töltötteket visszadobják a munkába!!!
Elveszik az előrehozott nyugdijat, járadékot, járulékot stb stb!!!!
Az özvegyi és árvaellátásról még!!! nincs szó!!
Bár a törvény ugy fogja irni ha elfogadják hogya szociális juttatás adható!!!!!

Korall54 # 2011.05.14. 19:54

Ricuska
A benyújtott Alkotmánymódosítási javaslatból mindez sejthető. Te honnan tudod ilyen pontosan és biztosan?
Üdv: Korall

Üdv: Korall (53-as nö)

Gombike81 # 2011.05.14. 20:17

Sziasztok!

Én azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek mennyi idő mire ebből gyakorlat lesz? (úgy értem mire tényleg elkezdik felülvizsgálni a nyugdíjasok jogosultságát/munkaképességét).

Édesanyám idén tölti be a 60. életévét, és előrehozott nyugdíjba szeretne elmenni (egy hónap múlva adná be a kérelmét kb). Vajon előfordulhat az, hogy mondjuk 61 évesen visszaküldik még egy évre dolgozni? (persze tudom, bármi előfordulhat).

Köszönöm előre is a válaszokat,
Gömbike81

monalisa1 # 2011.05.14. 20:49

Anyukád adja csak be a kérelmet, melyet a jelenleg hatályos rendelkezések szerint bírálnak még el. Azt hogy 2012.01.01-től mi lesz azt még senki nem tudja...

hars52 # 2011.05.15. 03:16

Gömbike81!
Ebben a mostani helyzetben, nem lehet nyugodt lelkiismerettel tanácsot adni, hiszen Veci is már ezért nem ír ebben a topicban.Ha én lennék édesanyád helyében, azt hiszem kivárnák egy kicsit, hogy lássuk, hogy hogy alakulnak a dolgok. A beterjesztett alkotmánymódosító javaslat a már megadott korkedvezményes, előrehozott nyugdíjak visszavonására átalakítására is lehetőséget ad.Nem lehet tudni hogy mi lesz a vége. Remélhetőleg még az év vége előtt kiderül, és akkor annak megfelelően és gyorsan lépjetek.

hars52 # 2011.05.15. 03:33

Kedves Veci!
Ha még olvasod a topicot! MInt már írtam, teljes mértékig megértelek, hogy nem tudsz úgy tanácsot adni, hogy az esetleg visszafelé sül el. De ennek ellenére úgy gondolom, hogy ha valamelyest tisztábban látunk nagy szükség lesz és van, Rád. Ebben a helyzetben szerintem muszáj várni, és akinek van munkahelye, annak pedig fontos, hogy ne most akarjon mindenáron előrehozott nyugdíjba menni, de ha megvan a 40 éves jogosultsága, akkor tegye meg gyorsan. És ha ezt Te írod meg, szerintem az a sok multbeli segítség miatt hiteles.
Gondold ézt végig kérlek!

Ricuska # 2011.05.15. 06:01

Kedves Fórumózok!!
Korall 54!!
Csak azt tudom neked válaszolni hogy sajnos belső infó!
Nekem már márciusban szóltak hogy a véglegesitett rokkantnyugdijak is felülvizsgálják. Ennek várható ideje akkor május volt. Csúszott ez a beadvány ezek szerint, de mihelyt módositják az alkotmány elkezdődik. lehet hogy éppen hetek kérdése, mert hogy módositani fogják az biztos.
Amugy 20 éven keresztül a nyugdijjal kapcsolatban volt joggyakorlatom, ezen területen dolgoztam, ismerem a jogszabályokat, és a mondatokban megbúvó apró dolgokat.
Mivel a beadványban az szerepel, hogy 62 év előtt nem lehet elmenni nyugdijba, ez magával hozza az összes ellátás megszüntetését. Illetve adható-lesz az ellátás. Egyet hiányolok, hogy visszemenőleges hatályt nem irták le!! Ez az ami el van bujtatva!! Amugy csak a törvénymódositást követeően megállapitott ellátásokra vonatkozhatna.
Ha viszont nőknél meg van a 40 év, akkor elmehet nyugdijba!!
De várjartok, mert itt még sok apró momentum van, ami nem tisztázott!!
A járadékok, özvegyi, árvaellátás. Sajnos ez sok mindent fog magával vonzani!!
Bár ne ugy legyen, mert most kb. egy milliónál is több embert érint.

Korall54 # 2011.05.15. 07:23

Ricuska
Köszönöm, hogy válaszoltál. Igen, sok mindenre lehet következtetni a beadvány egyes megfogalmazásaiból. Nekem már sokatmondó a 40 éves női nyugdíj feltételrendszere is...
Külön érdekes számomra, hogy mért éppen a 62 éves kor az irányadó, hiszen a jelenlegi tv-ben születési évjáratok szerint más-más a korhatár. A 62 év csak 49-50-es és az előbb született férfiakra, illetve az 51-es és előbb született nőkre vonatkozik. Az utánuk jövőknek már fokozatosan emelkedik. Most akkor nekem mint 53-as nőnek nem 63 év, hanem 62 lenne? Ez csak egy költői kérdés.
Elképesztő az a kommunikáció, hogy mindig csak fenyegetnek, mindenki reszkessen, féljen, nem tervezheti az életét, családi dolgait, és csak riadtan várja, hogyan törik kettébe az életét, egzisztenciáját.
Volt egy kolléganőm, 50-es, 57 évesen előrehozottba ment el. Sajnos, féléve elhúnyt. Most akkor reszkessen a gyereke, hogy vissza kell fizetni az anyuka nyugdíját? Reszkessen az unokája, ha a szülője meghalna, akkor örökségként meg neki kellene visszafizetni a nagyi nyugdíját? Ez is költői kérdés.
Nincs mit tenni, rettegve várunk tovább.
"Repül a nehéz kő, ki tudja, hol áll meg, kit hogyan talál meg."
Üdv: Korall

gabusch # 2011.05.15. 12:08

magunkat sajnálom. nem a 43 éves katonatiszteket:-)
gabusch53

KATINKA54 # 2011.05.15. 15:35

Kedves Veci!

Nagyon köszönöm a válaszodat.

eznemvicc (törölt felhasználó) # 2011.05.15. 18:38

60 évesen, 2 éve nyugdijasként (elöre hozott öregségi), 39 év 73 nap szolgálati idővel ennek a levélnek birtokában nem tudom mit mondhatnék.

http://www.fidesz.hu/index.php?…

"Schmitt Pál levele: 2010.jan.21.

Tisztelt Nyugdíjas!

...
A Fidesz szerint a nyugdíjasoknak garanciára van szükségük. Biztosítanunk kell, hogy mindenki, aki ma nyugdíjat kap, a jövőben is hiánytalanul megkapja a nyugdíját. Meg kell akadályoznunk a nyugdíjpénztárak privatizációját, és minden körülmények között meg kell őriznünk a nyugdíjak értékét. Szeretném Önt is tájékoztatni, hogy a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség, kormányra kerülése esetén, mindezeket garantálja a nyugdíjasok számára. Az erről szóló Fidesz nyilatkozatot alul olvashatja. Kérem, vágja le, és őrizze meg garancia-nyilatkozatunkat!"

Garancialevél

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség minden magyar nyugdíjas biztonsága érdekében garantálja a következőket:

1: Garanciát vállalunk arra, hogy kormányzásunk alatt megvédjük a nyugdíjakat.

2: Garanciát vállalunk arra, hogy törvényben fogjuk megtiltani a nyugdíjpénztárak privatizációját.

3: Garanciát vállalunk arra, hogy kormányzásunk alatt a nyugdíjak reálértékét megőrizzük.
(fidesz.hu)

marcsaharcsa # 2011.05.16. 07:23

Kedves Fórumozók!

Kérlek Benneteket ne rémisztgessük egymást valakitől hallott dolgokkal, mert ez nem jó senkinek sem.
Egymást segíteni és bátorítani vagyunk itt!!!
Veci tanácsára kétszer elolvastam az ajánlott oldalakat, és megnéztem az atv videón Harrach Péter ezzel kapcsolatos mondandóját.

• A törvények betűje nekem kicsit körmönfont.
  • A nők 40 év utáni nyugdíját nem bántják én ezt hallottam, ha valaki mást azt nem értem.
  • Engem is irritál ha valaki 42 évesen/rendőr/ nyugdíjas és életerős ő hány évet dolgozott?
  • A többiről még vita lesz a törvény benyújtása után.
  • Nem hiszem, hogy 1 millió ember aki munka nélküli ne vezetne forradalomhoz, ezt talán ott fennt is tudják
  • Aki alkohol általi beteg lett és nem dolgozott, hanem ivott, szerintem én azokért nem szeretnék dolgozni, és nem is látom be, hogy neki miért kellene rokkant nyugdíjat fizetni.
  • Az előrehozott öregségi nyugdíjakat egész biztosan nagy körültekintéssel fogják megnézni, de az én véleményem az, hogy ezeket változatlanul hagyják, és csak a rokkant nyugdíjakat fogják felül vizsgálni.

Marcsharcsa

Valentina77 # 2011.05.16. 10:45

Kedves Fórumozok!
Találtam egy oldalt ahol bármilyen szolgáltatásra is van, szükségünk megtaláljuk, sőt még kedvezményt is kaphatunk. Rengeteg ügyvéd között válogathatunk, én is innen találtam az ügyvédemet. Sok sikert kívánok hozzá mindenkinek, remélem ezzel tudtam egy kicsit segíteni.

http://www.szolgaltatooldal.hu/…gyvedek.html

http://www.szolgaltatooldal.hu/

estike10 # 2011.05.16. 11:34

Kedves Fórumozók!
Apu 1953. márciusban született. A kérdesem az lenne, hogy a jelenlegi törvény szerint, /mivel sok minden változni fog/ van-e lehetőség, hogy a munkáltató kifizesse, megváltsa a nyugdíját az államnak.43 év szolgálati ideje van már. Ilyenkor a 60. életévig (előrehozott nyugdíjig), vagy 63. életévig kell kifizetni előre a nyugdíjat?
Köszönöm előre is a válaszokat.

brrrrr # 2011.05.16. 12:18

Talán egy biztató hír:
Imént hallgattam Lázár "Úr" napirend előtti hozzászólását. Számomra egyértelműen azon fiatal nyugdíjasokról beszélt akik a rendfenntartásban érintettek. Ezen belül sem vonatkozna azokra akik már betöltötték az 57. életévüket.
Ennek alapján úgy gondolom sok előrehozott öregségi nyugdíjban lévő vagy előtte álló fellégezhet :-)

Veci # 2011.05.16. 13:25

EZEKET olvastam:
Nyugdíjügy - négyszázezer embert érinthet a javaslat
http://hirszerzo.hu/…galati_lazar#rss

Nyugdíjasok: "jogi barkácsolás" a Lázár-Balsai javaslat
http://hvg.hu/…lazar_balsai#…

Lázár: Életerős rendőrökre vonatkozik a nyugdíjmódosító javaslat
http://www.echotv.hu/…avaslat.html

Kivonult az MSZP és a KDNP az alkotmányügyi bizottság üléséről
http://www.hirado.hu/…anyugyi.aspx

Üdvözlettel Veci

ancsika11 # 2011.05.16. 14:14

Szerintem is ez azokra vonatkozik akik fiatalon, 40-45 évesen mennének el nyugdíjba. Visszamenőleg szerintem nem nyúlnak hozzá, pl a 98%-os különadót is csak 2010 után kell fizetni. Amit visszamenőleg akartak a 2005-2009-ig terjedő időszakra azt elvetették. Ezt sem fogják utólagosan megszüntetni. Rendőrség, katonaság, stb. A rokkantnyugdíjakat megkotorják és megszigorítják. Veci drága! Én úgy gondolom, hogy megnyugodhatsz és visszajöhetsz ide közénk, mert nagy szükségünk van Rád a továbbiakban is. Ötleteid és jó tanácsaid nagyon hiányoznának ha nem lennél.

eznemvicc (törölt felhasználó) # 2011.05.16. 15:29
eznemvicc (törölt felhasználó) # 2011.05.16. 16:03
juhlaci # 2011.05.16. 17:09

Kedves brrrr! Akkor lélegezhet itt fel bárki, amikor már megkapta az első előrehozott nyugdíját! http://www.vg.hu/…t-kap-348882

eznemvicc (törölt felhasználó) # 2011.05.16. 18:17
Veci # 2011.05.17. 05:20

Akinek módjában áll, az nézze ma a parlamenti közvetítést, a nyugdíjtéma (alkotmánymódosítási javaslat) általános vitája lesz.
ITT követhető az adás, kattintsatok az élőadás szóra:
http://www.parlament.hu/…_ujnapok_ckl

Üdvözlettel Veci

dtida # 2011.05.17. 06:45

Egy rövid illúzióoszlató:
a benyújtott alkotmánymódosítás a később elfogadni szándékozott nyugdíjtörvények (szolgálati és civil) miatt szükséges abból a célból, hogy az alkotmánybíróság ne semmisíthesse meg. Nem más tehát, mint a jogállamiság újabb megkerülése.

Vecivel egyetértek abban, hogy a benyújtott szöveg ellentétben áll Lázár úr nyilatkozataival... aki nem lát át a szitán, nyugodtan hihet amit akar, az elvakult kormánypárti hívőknek nyilván az is nemzeti érdek lesz, ha a bőrüket nyúzzák majd le.
Tény azonban, hogy a benyújtott javaslat minden korhatár alatti személy nyugdíját veszélyezteti.

Veci viszont abban téved, hogy 5-600 ezer előrehozott nyugdíjas lenne: ez a szám mindössze 240e fő.

Veci # 2011.05.17. 08:46

Kedves dtida és fórumozó társaim!
Köszönöm a "pontosítást" te tájékozottságod okán pontosabb adatot tudhatsz az érintett kör létszámát illetően. Valójában az 5-600 ezer főt a kommunikációból vettem, bár gondoltam, hogy ez nem lehet valós, mint az sem volt valós, amikor a nők nyugdíjbavonulási lehetőségét a kormányzat 2011-re százezres nagyságrendben kalkulálta (épp ezzel az indokkal emelte 0,5 %-al a járulékbefizetést), hiszen a ma vagy inkább a múlt héten még hatályos törvény szerint az 1952-es születésű nők is az idén mehettek/mehetnek el vagy nem? előrehozott nyugdíjba (amit most céloznak megtorpedózni az alkotmánymódosítással).
A 240.000 előrehozott nyugdíjas létbizonytalansága a visszamenőlegesség előrevetítésével kétségbeejtő, sírni való lélektani terror, lesúlytó élethelyzetet vetít előre. Hidd el és fórumozó társaimmal egy hajóban utazva fájdalommal vagyok tele én is, ugyanúgy mint az 240.000 ember. Mindez azért, mert irritáló az életerős negyvenes éveiben nyugdíjba vonulók miatt, akik szintén törvény adta lehetőség alapján mentek el nyugdíjba,

• akik hosszabb ideig lesznek nyugdíjasok, mint amennyi járulékot befizettek,
  • akinek a jelentős részét a mi korosztályunk járulékaiból (fiatal politikusainkkal egyetemben) ingyen tanulhattak, és most a felmenőiket köpik szembe.

Bízom benne, hogy a saját felmenőik bizonyára ellenérzést váltanak ki a gyerekeik iránt, ha meghozzák azt a törvényt, hogy az anyjukat, apjukat vagy nagyszüleiket visszaküldik a nemlétező munka világába (hosszú szolgálati idő után a segélyezettek táborába), mondván, hogy mennyire szükség van rájuk (ez cinizmus!).

Üdvözlettel Veci

Korall54 # 2011.05.17. 09:03

CSATLAKOZOM VECIHEZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!