Kedves Korall54 !
Férfi vagyok, 52.04.09-én születtem. A megállapodás 2010.12.10-én érkezett be. Láttam a papíromat.A többit a Vecinek írt válaszomban leírtam. Köszönöm,hogy foglalkozol az ügyemmel.
üdv: fusi
Kedves Korall54 !
Férfi vagyok, 52.04.09-én születtem. A megállapodás 2010.12.10-én érkezett be. Láttam a papíromat.A többit a Vecinek írt válaszomban leírtam. Köszönöm,hogy foglalkozol az ügyemmel.
Kedves Veci !
Tegnap benn voltam a hivatalnál.Két ablaknál is voltam. Az elsőnél azt monták, hogy már két éve jogos a levonás. Mérgemben elfelejtettem megkérdezni, hogy beérkezett-e 2010-ben a munkáltatóval történt megállapodás.(egy csomó pénzt levontak a végkielégítésemből) Újra sorba álltam. Másodszorra másik ablaknál azt mondták, hogy nincs levonás, Lekérték a komplett dossziémat, saját szememmel láttam , hogy tavaly időben megérkezett minden papír.Ott helyben megírták a fellebezést nekem csak alá kellett írni.Hozzáteszem 2010-ben másik két kolegámmal azonos időben adtuk be az igényünket,ők idén áprilisban mentek "korengedményes" nyugdíjba, 40 év szolgálati idővel,és nekik sem volt levonás.Most várom a fellebezés eredményét.Én úgy tudom, hogy az előrehozott öregségi nyugdíj és a korengedményes nyugdíj nem azonos, más feltételek vonatkoznak rájuk.
Fabatka, na akkor meg azért, nem hisznek a szemüknek !
Üdv fabatka!
Nem mindig megy át egyből! Már én is jártam így!
Azóta másolatot csinálok! Másodszorra már átment mindig.
Üdv józsi
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget!Szép napot mindenkinek!
NEM LÁTOM AMIT ÍRTAM !!PEDIG DICSÉRTEM A KORMÁNYT MEG A HELYZETET RENDESEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Nem is írok többet.Üdv.
Hello
Olyan kérdéssel fordulnék ÖnhözÖnökhöz, hogy ha valaki (férfi 1953-ban született) a törvény által előírtaknak megfelel előrehozott öregségi nyugdíj esetében, a munkavállaló vállalja a különbözeti költségeket (mivel hivatalosan csak a 37 év van meg), akkor a nyugdíjfolyósító által megadott összeget meddig kell befizetni? Tegyük fel, hogy decemberre a munkaügy illetve a különböző szervek felé a bejelentés megtörténik. Lehet például fizetési haladékot kérni? Vagy van esetleg egy határidő mondjuk az összeg megállapításától számított 90 nap a befizetésre?
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel
Ha jól sejtem és értelmezem,akkor ez a 57-62-éves előrehozott civilekre is kel hogy vonatkozzon!
Tibi52!
Még csak annyit, hogy mivel szeptember vége van szorít az idő, gyorsan hozzá kell fognod az ügyintézéshez. Először beszélj a munkáltatóddal, ha beleegyezik, akkor ezt neki le kell jelenteni a Munkaügyi Hivatalnak, és 1 hónapig munkanélkülinek kell lenned,majd intézni a nyufignál, kifizetni az általuk megállapított nyugdíjat és posta költséget, és csak utána indulhat a korengedményes nyugdíj.Jövő január 1-től pedig akkor csökkentett összegű előrehozott nyugdíjas, illetve amire majd átkeresztelik, lehetsz.Sok sikert!!!
marcsaharcsa!
ugyanezt javaslom az ismerősödnek is!
üdv: Zsuzsa
Nemil, végül is , Anyukád bármikor nyd-ba mehetne , ha megvan a 40 év jogosultsága / 32 év munka + 8 év gyerekekkel / v 34 év munka + 6 év gyerekekkel / v 36 év munka ,+ 4 év a gyerekekkel / a lényeg a 40 év, akkor meg , el lehet menni közös megegyezéssel, eltekinthetnek a felmondási idő letöltésétől , de ahogy Korall54 írta, gyorsan kiszámoltatni a nyd jogosultságot és ha megkapta, lehet a főnökséggel megállapodni . Veci biztos iderakja a letöltendő nyomtatvány számát, én még mindig nem tudom , hogyan kell .
riperes!
A tervezetet, ha elfogadja az ogy, az 53-as férfiak már csak a rájuk vonatkozó öregségi nyugdijkorhatár elérésekor tudnak nyugdíjba menni, és az sajna 63 év, tehát 2016. Bocs a rossz hírért.
somarka!
Kérjél a nyufigtól ujból a nők 40 éveséhez jogosultsági idő számítást. A munkaviszony alatti táppénz (a passzív nem) beleszámít a jogosultsági időbe. Szerintem még az idén el tudsz menni a nők 40 évesével.A munkaviszonyodat meg lehet szüntetni közös megegyezéssel, vagy a cég mond fel, vagy Te. Sok sikert
nemil!
Anyukádnak ha megvan a 40 év jogosultsági ideje (munkaviszony + GyES, GYED) talán célszerübb a nők 40 éves kedvezményesével elmenni, mivel azt nem akarják átalakítani. Nem probléma, ha a átcsúszik a jövő évre.
marcsharcsa!
Az ismerősödnek a jelenleg kiszivárogtatott tervezet szerint egyedüli megoldás az lehet, ha még az idén korengedményes nyugdíjba megy, ami az előrehozott nyugdíjjogosultságáig tartana.Beszéljen a munkáltatójával erről.
Nemil!
Az előrehozottat januártól jövedelempótló juttatássá minősítik a kiszivárgott tervezet szerint, így nem jár majd évenként a nyugdíjemelés amíg el nem éri az öregségi nyugdíjkorhatárt, esetében a 62,5 évet. Nem kap nyugdíjas igazolványt, utazási kedvezményt.De utána megkapja az elmaradt emelésekkel növelt nyugdíjat. A 40 évessel teljes öregségi nyugdíj jogot szerez.
A 40 éves munkaviszonyba a munkával töltött idő számít és max. 8 év GYES gyermekek számától függően. Nem számít bele sem az iskola sem a munkanélküli idő.
Nagyon fontos a szolgálati idő összeszámoltatás, mert külön veszik a munkaviszonyt és a szolgálati időt.
Üdv:
aztaaaa...
A 60 körüli + - 1-2.. nőket és pasikat hagyjátok már gyerekek békén !!!!!!!!!!!!!!!!!
Kib'tt sok járulékot kifizettünk 1970-1 óta
=40 éve
=közel 15 ezerszer fordult meg a föld a tengelye körül ezidő alatt.
Hagyjatok már békén bennünket ! lécci:-)
A legújabb tervezet szerint a civilek járnak rosszabbul, nekünk nincs közös érdekképviseletünk. Érthetetlen, hogy 37-40 év munkaviszony után az utolsó pillanatban átminősítenek bennünk, befizetéseink leértékelődnek. Megint a becsületesen dolgozó embereket sújtják. Nekem azt ígérték, hogy megőrzik a nyugdíjak reálértékét, megbecsülik az idős embereket. Már bíztam, hogy nem hoznak meggondolatlan, összeférhetetlen törvényeket. 59-60 éves embereket már békén kéne hagyni, valami normális átmenettel, felkészülési idővel megvalósítani a nyugdíjreformot. Bezzeg a rokkantakat, itt értve, aki jogosulatlanul vette igénybe békén hagyják 57 év felett. stb. Nem bántás, csak egy ellentmondás!
Üdv tibi52!
Szorítok, hogy összejöjjön a megérdemelt pihenés!
Látom, Zsuzsa már ellátott jótanáccsal amit érdemes megpróbálni.
A közalkalmazott férfiakat ne bántsd, az a gyanúm összekeverd őket a köztisztviselőkkel! Nem ugyanaz.
Sokuk ugyanazt csinálja amit Te, fizikai melósok.
Egy példa. Nevessünk, vagy sírva nézzük, ha a 65 éves mentősök elejtik a hordággyal a 100 kilós beteget a 3.-4. emelet között. A mentőápolóknak nincs korkedvezmény, és Ők is közalkalmazottak!
Ezt egyébként ajánlanám a Rendvédelmis Szakszervezetis hölgy figyelmébe is! Óvatosan az agarakkal! Gondolom a stresszt/felelősséget nem kell ecsetelni! És senkire nem mutogatnak!
Elnézést egy kicsit elkalandoztam!
Üdvözlettel Józsi!
nemil
Szélsebesen menni, szolgálati és jogosultsági idő kiszámítását kérni! (Lehet, hogy anyukád már hónapok óta teljes összegű öregségi nyd-as lehetne!)
A többit majd szafika elmagyarázza, most első lépésként a kiszámítás a legfontosabb.
Üdv: Korall
Üdv: Korall (53-as nö)
Kedves Tibi52:én is,és gondolom sokan felháborítónak és
igazságtalannak tartom(tartjuk).Kívánom a legjobbakat,h sikerüljön elmennie még ha akár minek is nevezik majd az ellátmányt hisz megérdemli.Sok sikert kívánok,és
szorítok önnek.
Kedves szafika!
Még nem, kérte le.A 40 évessel miért járna jobban?Azért kérdezem,mert nagyon nem vagyunk tájékozottak?
Zsuzsa!
Kösz az infót.Talán még egy hónapot sem kell fizetni
mivel január 1-én betöltöm a 60-at,42,5 év munkaviszonnyal rendelkezem.Azt azonban felháborítónak tartom hogy az 1952-es közalkalmazott
férfi aki lehet hogy csak koptatta az iróasztalt,elmehet előrehozottba,egy fizikai melós pedig nem.Tehergépkocsi vezetőként dolgozom csaknem 20 éve,1 millió km balesetmentes vezetés után jó lenne már megpihenni,és az ifjúságnak átadni a munkahelyemet.Üdvözlettel Tibor
Kedves Fórumozók!
Olvasva a hozzászólásokat úgy látom egyre többen vannak az előrehozott csökkentett összegű nyugdíjdíjazásban érdekeltek.Az 53- s születésű férfiaknak sajnos még 2013-ig várni kell-42 év szolg.idővel-. Csak a remény
marad,nem ugyanabban a kategóriában kezelnek mind a rendvételmiseket,így talán nem esünk pofára.Év végére
talán kiderül.....
Kedves Veci!
Megint a segítségedet szeretném kérni:
Egy ismerősöm férfi 1952 április 3-án született. 1970 szeptember 1 óta dolgozik, 1 évig volt munkanélküli, a többi idő munka. Szakközépiskolába járt, tehát utána csak a termelési gyakorlat számítható be 3 hónap az iskola nem. A munkahely partner lenne, ha csak 1-2 hónapot kellene befizetni utána. Mikor mehetne el legelőbb nyugdíjba?
Köszönettel Marcsaharcsa
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |