Tudom, hogy a fórum nem reklámfelület, de egy jóbarátom kérdezte, hogy kit tudnék legjobb munkajogász ügyvédként ajánlani. Nem volt ötletem, ezért tanult kollégáimhoz fordulok.
Sunshine after the rain.
Tudom, hogy a fórum nem reklámfelület, de egy jóbarátom kérdezte, hogy kit tudnék legjobb munkajogász ügyvédként ajánlani. Nem volt ötletem, ezért tanult kollégáimhoz fordulok.
Sunshine after the rain.
Én tudok egyet ajánlani, hova írjam meg az elérhetőségeit?
Szívesen segítek, gyere át privát emailre.
Dr. Pál Lajos
Köszönöm a választ, tanult Kollégámnak.
Sunshine after the rain.
Érdemes megtekinteni Szaknévsorunkban a munkaügyi szakjogászok és munkajoggal foglalkozók listáját.
Szerintem ez a lista meg nem mond semmit, mert
Fentiekből kifolyólag nem igazán bíznék ebben a listában. Erre bárki feliratkozhat, aki úgy érzi munkajogozik hébe hóba.
..... ami persze nem jelenti azt, hogy a listán nincsenek olyanok, akik tényleg értenek hozzá. Csak érzékeltetni szerettem volna, hogy nem szabad ezt a listát túlértékelni. ;-)
A munkajogi szakjogászok felsorolásában az oklevéllel rendelkező jogászok szerepelnek.
Maplenek szerintem igaza van, vagyis Magyarországon az első munkajogi szakjogász-évfolyam még nem kapott diplomát. A listán szereplő jogászoknak talán tényleg van diplomájuk/oklevelük, de az is biztos, hogy nem munkajogi szakjogász diploma. Szegeden létezik évek óta egy "munkaügyi kapcsolatok" szak. Ez a szak a munkajogi szakjogásszal ellentétben nem fogja át az egész munkajogot és főképpen a kollektív szerződésekre összpontosít. Tehát valóben nem kellene ezt a listát túlértékelni.
..... amúgy nagyon jó munkajogász véleményem szerint:
Tisztelt Olvasók!
Ma Magyarországon elismert jogásznak az a véleménye, hogy a munkavállalónak ha igaza van, és mindent törvényt figyelembevéve, hiteltérdemlően iratokkal bizonyítja igazságát, csak 20% -ban van esélye hogy pert nyerjen. Még akkor is ha az ügyvéd a leg-leg dörzsöltebb, rafináltabb. Nem csak munkajogász nincs az országban, hanem ágazatonkénti, ágazaton belüli munkafajtákra sincs tanult, gyakorlott ügyvéd. Erre az állításra hiteles esetet tudok leírni. Jobban jár a munkavállaló, ha a törvények alapján előadja keresetét (jogásszal átnézeti). A bíró legalább tájékoztatni köteles ebben az esetben a hibákért, mert nem szakértő ügyvéddel látatja el érdemi kérelmét.
Kedves Illúzió!
Nagyon érdekelne, hogy honnan vetted ezt a 20%-ot??? Amúgy elmondom Neked, hogy Magyarországon a bíróságok nagyon is munkavállaló-barátok és sokszor nagyon nehéz munkáltatóként labdába rugni, még akkor is, hogy ha olyan világos az eset mint a napfény.
Kedves Illúzió!
Én is kíváncsi vagyok, honnan eme statisztika. Ugyanis tapasztalatom szerint is egy 10 lépéses futópályán a munkáltatók eleve kb. 7 lépésel hátrébb indulnak. A munkaügyi bíróságok eléggé munkavállaló barátiak. Akár van ügyvéd, akár saját magát képviseli az illető munkavállaló!
És ha már itt tartunk, minek nézesse át a jogásszal a keresetlevelet, ha nem értenek hozzá az ügyvédek?
Azért akiket Law1 felsorolt, nem piskóták, nagyon szívesen bármikor leülnék tőlük tanulni, mert ők értenek hozzá! Mondjuk én kiegészíteném egy-két emberrel a listát, de ez most nem lényeg.
Egeszitsd ki. Masokat is erdekelhet. (Meg ha ez a Te privat velemenyed is.)
Egyetértek Banyamancs véleményével, ami a bíróságok munkavállaló barátságát illeti. Nagyon észnél kell lenni, ha ilyen ügy közelébe kerül az ember, különben könnyen elbukhatja a pert.
Egyébként, ha szívesen tanulnál a felsorolt munkajogászoktól, akkor tudom ajánlani a munkajogi szakjogász képzést Pécsett.
Saját tapasztalat alapján tudod ajánlani vagy csak ismersz valakit, aki oda jár?
Kála! Law1 kérdésére a válasz engem is érdekel.
Mindenképpen meg akarom nézni közelebbről is a munkajogi szakjogász képzést, de én egyelőre Szegedet néztem ki, mert ott (is) tanít az egyik tanárom, akit nagyon szeretek és aki szintén ért hozzá.
Saját tapasztalat. Jók az oktatók, sok gyakorlat szükséges mértékű elmélettel (nekem ez a párosítás nagyon bejön). Nálunk ráadásul egész jó társaság alakult ki, így a saját felmerülő problémáinkat is meg tudjuk vitatni egymással és az oktatókkal is.
Kedves Kála!
Megkérdezhetem, hogy milyen cégnél, ügyvédi irodánál dolgozol, csak hogy lássam, hogy hol sikerül a szakjogász-képzésen szerzett tapasztalataitad kapacitáltatnod. Amúgy fiú vagy, vagy lány? :-))))
Üdv
Kedves law1!
Szerintem a megszerzett tapasztalatokat minden olyan területen lehet hasznosítani, ahol viszonylag gyakran fordulnak elő munkajoggal kapcsolatos ügyek. Én egy vállalatnál dolgozom, úgyhogy nem szenvedünk hiányt ilyen esetekben. De az évfolyamtársaim között vannak ügyvédek, jelöltek, bírák, közigazgatásban dolgozók, vállalati jogászok egyaránt és az eddigi tapasztalatok szerint legtöbbünknek (kinek kinek saját szempontjai szerint) hasznos a suli. Amúgy én azon fórumozók közé tartozom, akiknek a nick neve utal a nemére - de hogy ennek mi köze a tapasztalatok hasznosításához...:-))
Csak nem nagy telefontársaságnál? ;-)
Kála!
Mit jelent, hogy gyakorlati az oktatás? Pontosan miket csináltok?
Banyamancs, nálam a gyakorlati oktatás azt jelenti, hogy sok jogesettel, gyakorlatban felmerülő problémákkal foglalkozunk az egyes jogszabályrészek kapcsán.
Law1
Csak nem :-))
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |