Megkaptam levelem a Nyufigtól és még mindig nem értem.
Kértem, számolják ki mennyit kereshetek úgy, hogy a 67%-os rokkantsági nyugdíjam ne vesszen el.
- Leírták a már sokszor általam is olvasottakat, majd a végén: „A 2008.január 1-je előtt megállapított nyugdíjaknál a 2009. január 1-jétől kifizetett keresetekkel kezdődik a vizsgálat.
Amennyiben a nyugdíj alapjául szolgáló átlagkereset felemelt összege nem éri el a mindenkor érvényes minimálbér - 2009. évben: 71.500.- Ft - összegét, akkor a minimálbért kell összehasonlítani a keresőtevékenységből származó nettó átlagkereset összegével.
Ha a rokkantsági nyugdíj alapját képező havi átlagkereset 90%-a, ill. annak az emelésekkel növelt összege magasabb, mint a minimálbér, akkor az képezi a nettó átlagkereset maximumát, a nyugdíj változatlan folyósítása mellett. Az Ön esetében ez az összeg: 54.950.- Ft”
Na most az én nyugdíjam 2009 januárjától: 51.915.- , ami ugye közel sem éri el a mindenkori minimálbért.
Nem tudom miként számolták ki a levélbeni összeget, de az a benyomásom, hogy csak azt az 54.950.- Ft-ot kereshetem pluszban, hisz direkt erre kértem választ. Nem értem! A fizetésem pedig jelenleg 64.000.-. De jó!