Kedves Zsóka54!
A korábbi válaszomban összekevertem a gyermeked születési dátumát (1990) és a férjed halálának dátumát (1998) ezér írtam ebben a topicban a téves válaszom, de gyertya is válaszolt.
A gyertyának van szerintem az érvelésben és indoklásban igaza. 1998-ban a nők öregségi nyugdíjkorhatára már 62 év volt, te árvaellátás okán kapod az özvegyi nyugdíjat az egyetemista gyermek max. 25 éves koráig. Ha hamarabb befejezi az egyetemet, akkor a tanulmányi idő végéig.
Te akkor még nem leszel 62 éves, ezért szerintem az özvegyi nyugdíjat valószínűleg nem folyósítják.
Ha mégis feléledne az örvegyi nyugdíj, akkor az a te 62. szülinapodon következne be.
Nem értem annyira az özvegyi nyugdíj feléledésével kapcsolatos szabályokat, ezért még azt javasolom, hogy keresd meg azt az ügyintézőt, akinek a neve szerepel a határozaton, az biztos segíteni fog, vagy kérhetsz írásbeli tájékoztatást is.
Várjuk a visszajelzést, hogy miről tájékoztattak hivatalosan. Mégegyszer elnézést kérek a dátumok felcserélése miatt.
Kedves dtida!
Tudom, hogy te vagy közöttünk a legtájékozottabb, legfelkészültebb a jogi vonatkozásban, de az értelmezésem szerint valamit nem látok jól át, és nem ellenedben szándékoztam a válaszom megírni. Csak kétségeim vannak, ezért "mertem" egy kicsit vitatkozni veled. Kérlek, hogy kicsit bővebben lennél szíves megmagyarázni, hogy miért is kaphatja mostmár folyamatosan élete végéig az özvegyi nyugdíjat Zsóka54? A gyertya érvelése nekem evidens. Magam is szeretném pontosabban értelmezni a Zsóka esetében az özvegyi nyugdíj folyósításra vonatkozó jogosultságot.
Üdvözlettel Veci