Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


vbartamonika@citromail.hu # 2011.05.29. 07:42

Szia sziszykraf !

Kicsit próbálj megnyugodni hisz itt segíteni akarunk neked el olvastad amit írtam neked legutóbb?

Valamilyen ellátást kaphatsz amire lehetőséged van a kérdést úgy is felteszik ha bemész a hívatalba van e férje gyereke milyen jővedelmet kap ....

És mindenek felet javaslom kérj egy konzultációs szakvéleményt egy másik orvostól ehez jogod van beszélj a háziorvosóddal mire kell menned a bíróságra vagy ha lehetőséged van küld el nekik ha már jártál a bírónál esetleg előbb.

Ahogy írod a villannyal is gond van menj be a lakóhelyedhez tartózó szolgáltatóhoz ott el lehet intézni a védet fogyasztói jogodat.

De mindenek felet a legelső út a helyi szociális szolgálat a helyi önkormányzatnál is tudsz igényelni lakásfenntartásit, időnként átmeneti segélyt ,közgyógyot, és adóságrendezésre is van lehetőség.

Tovább: http://www.jogiforum.hu/…16/11498.1.0#…

vbartamonika@citromail.hu # 2011.05.29. 07:46

Szia sziszykraf !

Kicsit próbálj megnyugodni.Itt próbálunk segiteni neked .Minnél hamarabb menj be a hivatalokba. amit már legutóbb is javasoltam neked de bemásolom mégegyszer .Ha nem kapsz semmi elátást akkor is van lehetőség a hívatalba kérnek jővedelem igazolást férjkereset, gyermek van e akit nevel még.És javaslom avval a betegségedel ami gond van kérj egy másik orvosi véleményezést ehez jogod van mást nem beszélj a háziorvosoddal .Ha kell nekem is írhatsz itt imélt segitek bármiben ha tudok.

Ahogy írod a villannyal is gond van menj be a lakóhelyedhez tartózó szolgáltatóhoz ott el lehet intézni a védet fogyasztói jogodat.

De mindenek felet a legelső út a helyi szociális szolgálat a helyi önkormányzatnál is tudsz igényelni lakásfenntartásit, időnként átmeneti segélyt ,közgyógyot, és adóságrendezésre is van lehetőség.

vbartamonika@citromail.hu # 2011.05.29. 07:50

Szia sziszykraf !
Próbálj megnyugodni kicsit .Itt segiteni akarunk nem tudom olvastad amit írtam neked legutobb itt?
Menj be a hívatalokba amit itt irtam le neked ha nincs jővedelmed akkor is van lehetőséged .

És mindenek felet kérj másik orvosi konzultációt egy orvostól beszélj a házi orvossal .És ha jártál a bírónál már csatolod neki a papirokat ha nem akkor viszed a tárgyalásra magaddal.

Az biztos ,hogy ma tovább tart egy ügyintézés nálam a második szakértő amit a bíró rendelt ki annak 60 napot adott válaszadási időnek.

Ahogy írod a villannyal is gond van menj be a lakóhelyedhez tartózó szolgáltatóhoz ott el lehet intézni a védet fogyasztói jogodat.

De mindenek felet a legelső út a helyi szociális szolgálat a helyi önkormányzatnál is tudsz igényelni lakásfenntartásit, időnként átmeneti segélyt ,közgyógyot, és adóságrendezésre is van lehetőség.

Tovább: http://www.jogiforum.hu/…16/11498.1.0#…

vbartamonika@citromail.hu # 2011.05.29. 07:51

Bocsánat hogy ennyiszer bemásolta az oldal de nem lehetet látni a megjelenést

sziszy.kraf # 2011.05.29. 08:23

Kedves Spicivas!
Köszönöm a tanácsát, mindenképp megfogadom! Én is örültem volna akár a segélyezésnek is, de nem volt választásom. Vagy a per, vagy a segélyezés, de akkor megszűnik az addigi rokkantsági nyugdíjra a jogfolytonosságom.

mari55
Köszönöm a linket, felveszem a kapcsolatot az orvos-ügyvéddel.

vbartamonika!
Megfogadom Spicivas tanácsát és felkeresem a szakértőt, hátha ad egy pontosított szakvéleményt.Ha sikerül, akkor azt adom be a bíróságra.
Ha minden igaz, akkor Dr Papp Lajos professzor úr 16.-án tud fogadni, de a beadvánnyal nem várhatok addig...
Más:védett fogyasztó vagyok már, és hogy még van áramom, azt a jóindulatuknak köszönhetem.De így sem lehet már húzni sokáig....

Még egyszer megköszönöm mindenkinek a segítséget!

skorpió13 # 2011.05.29. 08:43
vbartamonika@citromail.hu # 2011.05.29. 09:50

Szia sziszy.kraf !

Én úgy tudom ha be van adva egy beadvány a bíróságra akkor bármikor csatolhatsz hozzá papírokat én is így tetem mivel folyamatban lévő ügyről lesz szó.

vbartamonika@citromail.hu # 2011.05.29. 13:23

Szia sziszy.kraf !

Én még annyit kérdeznék tőled a tb hozájárulásoddal kapcsolatban mit mondtak miért érvénytelen ?

Az én esetemben jogviszonyt kellet rendezni a tb nél .

Nézd meg a legutolsó orszi határozatodon meddig kaptad meg a százalékot időben.mikor lenne esedékes az újabb felülvizsgálatod ?

Mert addig az időig védve vagy csak be kell menned a lakóhelyedhez tartózó tb hez és ott egyéni bejelentő lapon tudod a jogviszony rendezni .

Ha letelik az idő ami a határozatódon van be kell menned az apekhez ,de előtte ahogy írtam neked már menj be a polgármesteri hivatalba és kérdezed meg ott alanyi jogon lehet jár neked ,nagyon vigyáz ez el legyen intézve mert akkor számlázhatnak neked sajnos az nem indok ,hogy nem bírom fizetni saját példámból tudom.

csutak59 # 2011.05.29. 15:43

Sziasztok!
Nekem 23-án mondta ki a bíróság az 55%-ot a harmadik tárgyaláson.Az NRSZH-nálam is beavatkozott a független szakértői véleményre,de kértem a bíróságot hogy az ellentmondást oldassa fel a szakértővel. Ne kelljen Budapestre utazni még egy vizsgálatra.Ezt levélben küldtem el a bíróságnak.A szakértő kiegészítő szakvéleményét a bíróság elfogadta, és elutasította az NRSZH-beavatkozását. Az ítélet ellen fellebbezésnek helye nincs.

sziszy.kraf # 2011.05.29. 21:05

Kedves csutak59!
Amikor kérted az ellentmondás feloldását, meg kellett indokolnod valamivel?
Nekem csak egyetlen egy tárgyalásom volt tavaly szeptember 1-én. Három tárgyalásnak kell lennie, vagy ez változó?

aperten # 2011.05.29. 23:41

sziszy.kraf!

Van egy olyan jogi lehetőség, hogy a bíróságtól lehet kérni a jogerős közigazgatási határozat végrehajtásának felfüggesztését, a per jogerős befejezéséig. Akár a perkereset benyújtásakor lehet kérni, hogy már a tárgyalás kitűzése előtt függessze fel a bíróság a tb. határozat végrehajtását. Ezt a per folyamán bármikor lehet kérni. Ez konkréten azt jelenti, hogy - amennyiben a bíróság elfogadja a kérelmet - tovább kell a nyugdíjat folyósítani. Éppen azért van ez a rendelkezés, hogy a hosszú pereskedés ne lehetetlenítse el az életfeltételét az embereknek. Indokolni kell, legalább annyit, mennyi a havi bevétel, és mennyi a minimális kiadás a megélhetéssel kapcsolatosan. A kérelemről a bíróság 8 napon belül határoz. A Pp.332.§. (3). bekezdésére, és az MK145 állásfoglalására kell csak hivatkozni a jogalap tekintetében.

Többször beírogattam már ezt, de látom, hogy újra, és újra felmerül a probléma.

Lásd az alábbi mintaperkeresetet:

http://ddrnyi.hu/…rkereset.doc


# aperten

csutak59 # 2011.05.30. 06:14

Kedves sziszy.kraf!
Igen meg kell indokolni,hogy miért nem fogadod el az Orszi véleményét és miért helytállóbb a független igazságügyi szakértő véleménye.
1.tárgyalás:független igazságügyi szakértő kirendelése.
2.tárgyalás:orszi nem fogadja el a szakértő véleményét /túlértékelésre hivatkozva/ és nem kapta meg az én beadványomat, a szakértő kiegészítő véleménye /amit a bíróságtól kértem az ellentmondás feloldására/nem készült el.Tárgyalás elhalasztva.
3.tárgyalás:ítélet kihirdetés.

vbartamonika@citromail.hu # 2011.05.30. 08:52

Szia ripacs !

Ezt én is javasoltam már sokszor aki új és akarja tudni a dolgokat igen is muszáj elejétől olvasgatni én is megtettem és jóval könnyebb mint utána jómagam is volt ,hogy 10 írtam le a haladást az ügyben .

kázmér58 # 2011.05.30. 15:27

csutak59
Mennyi időt vet igénybe az egész procedúra?Az 1 fogtól a bírósági ítéletig.És mi az hogy végleges. Nem kell többet vissza menned?

csutak59 # 2011.05.30. 16:12

Szia kázmér58!
Az egész procedúra 2010.ápr.09-től/ez az I.fok/2011.máj.23-ig tartott.Véglegest nem irtam,azt írtam hogy fellebbezésnek helye nincs.Legközelebbi felülvizsgálat 2012.dec.Most kb.még két hónap hogy eldöntse az orszi a rehabilitálhatóságot.

kázmér58 # 2011.05.30. 16:29

csutak59
Kösz a választ. Egy kicsit megnyugtató, hogy még vannak emberek akik harcolnak. És ez nekünk követendő példa. Nem kell feladnunk.

kázmér58 # 2011.05.30. 16:31

Bocs még annyit hogy közben kaptad a nyugdíjat?

kázmér58 # 2011.05.30. 16:31

Bocs még annyit hogy közben kaptad a nyugdíjat?

kobeka # 2011.05.30. 16:58

Sziasztok,

Azt írjátok, hogy az NRSZH (ex ORSZI) nem fogadja el az iü. szakértő véleményét...a Bíróság előtt.

De miért nem?

Az én perem most kezdődött. Az alperes a Nyugdíjnyilvántartó (ex Nyugdíjbiztosító) tehát nem az NRSZH. A bírótól kértem, az iü. szakértő kirendelését, az egészségi állapotom a % pontos felméréséhez. A Nyugdíjnyilvántartó nyilatkozott, hogy ez ellen kifogása nincs és a bizonyítási eljárás lefolytatásával egyet ért. Az iü. szakértőnek írásban kell megmagyaráznia, amennyiben lényeges eltérést talál az NRSZH véleményéhez képest. Ezek alapján a bíró ítél.

Szerintem ezek után az NRSZH-nak el kell fogadnia a bírósági ítéletet (persze nekem is.)

Legyetek szívesek okosítsatok már ki.

vbartamonika@citromail.hu # 2011.05.30. 17:09

Szia kobeka !

Nálam azt mondta a bíró mikor kirendelte a második szakértőt a százalékszámítások miatt, ezt értem az első szakértői véleményezésre ,amit nem fogadott el az orszi.

És annyit mondott a bíró ,hogy ő a következő tárgyaláson le is zárhassa az ügyet tehát mégis van amibe hatalmasabb a bíró nem?

kobeka # 2011.05.30. 17:29

Szia vbartamonika@citromail.hu

A bírónak szüksége van az iü szakértő % számítására, és a szöveges értékelésére amennyiben eltér az ORSZI-tól. Ez egyértelmű.

Remélem az ORSZI nem fog bekavarni.

vbartamonika@citromail.hu # 2011.05.30. 17:50

Szia kobeka !

Én mikor beszéltem a tüdőgondozó főorvosával minap az ügyről .

Szerinte egy vizsgálat még lehet szóval ha kielemezzük, kettő biztos egy perben amiben dönthet a bíró véglegesen ,de egy lebeghet repetába ha úgy ítélik és ha jól sejtem és tudom akkor több nem igen lehet.

Spicivas (törölt felhasználó) # 2011.05.30. 19:27

Jó estét !
A bíró mérlegeli a szakvéleményeket, pro és kontra. Ezért fontos, hogy már a tárgyalás előtt beadjuk ha kiegészítést vagy új szakvéleményt szerzünk be. Persze lehet a tárgyaláson is de akkor nagy valószínűséggel húzódik még egy fordulót a tárgyalás. A bíró nincs kötve szigorúan a szakvéleményhez, de persze nem hagyhatja figyelmen kívül. Nem is szokták. Ha sok fellebbezés lesz az NRSZI is tovább fogja vinni másodfokra. Ezért fontos a szakértői vélemények pontossága, mert másodfokon gyorsabban döntenek, és a már benyújtott papírok alapján. (Kivétel ha először hibásan lett vezetve a tárgyalás és emiatt újra kell kezdeni az egészet).

csutak59 # 2011.05.30. 19:39

Kázmér58!
Ezt nem tudom megmondani mert én ezalatt táppénzen és szabadságon voltam,sőt most holnaptól újra táppénz,míg el nem dől hogy mit kapok.Csak akkor mondok fel ha már a kezemben van a nyugd.foly.határozata.

skorpió13 # 2011.05.30. 20:15

Kázmér58.A nyugdijat régen csak +1hónapig adta.Határozatban irta is,hogy melyik hónap melyik napjával megszünteti.Ma nem tudom mi a helyzet,de ahogy olvasgatom máshol ez nem változott.