2008 ban elértem a 50% ot miért nem százalékoltakle megle t volna 1095 napom állapotom tovább romlott 2012 ben állapot roszabodás miat énkértem a felülvizsgálatot ami 72% ra romlott
Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék
már felhívtam egyszer a nyugdíj bintézetet-nem én mulasztottam-e
Válasz éves csúszásban vannak-kükönben ennyit ÚGYSEM KAPOK!
No jó kilátások-nem?
(Ezután várj nyugodtan..)
Nekem 2012.09. hó helyett,2013.04. hóban volt a sorosom.
nusi72
tudom a várakozás a legrosszabb,de nekem januárban lett volna a soros,de még semmi
lehet,hogy kellene nyitni egy topicot,hogy melyik megyében mennyit csúsznak a soros felülvizsgálatok
WWalance Fagyongy55
Köszönöm az álláspontotokat
rehab
http://szeged.hir24.hu/…jas/~~fokusz
Soltész nyilatkozata
Máma a Facebookba megjelent megint a hazudós soltész az épitész végzetségű nagyságos ...... Olvassátok ott ,hogy miket nyilatkozik a NRSZH megyei kirendeltségeiről. Minden kirendeltségre több száz milliót adnak nekik akadály mentesítésre és stb. Azt nem értem, hogy ez az alak miért nem huz már el 2014 tavasza előtt a jóbüdős francba. Az álságos keresztény demokrata bagázsával együtt. Van egy végzetsége azokat hülyítse ne a meglévő és kidobott rokkantakat. Mi tudjuk , hogy fele se igaz amit előad. De a több millió ember annyira buta ,hogy még el is hiszi a dumáját.
Még csak 40-éves
Ha időpontja van akkor behívják , de a várakozás a legrosszabb .
Hány éves vagy, mert lehet hogy "emiatt" már be sem hívnak...
2009-ben leszázalékoltak akkor 80% második kat rokki lettem.30011 felülvizsgálat szintén ezt hozta.
2013 májusában lett volna esedékes a vizsgálat csúszik Álapotom sztenderd-FÉLEK-MIRE SZÁMÍTHATOK.mILYEN TAPASZTALATAITOK VANNAK?sEGÍTSETEK
A korhatár előtti ellátás a 2011. évi CLXVII. törvény által - a korhatár alatti öregségi nyugdíjak megszüntetése céljából - bevezetett ellátási kategória.
WWallace
Mondjuk egy rokkantsági ellátásban részesülő, nem dolgozó kitölt egy ívet, amibe foglalkozást is kell beírni. Mit írjon bele? Megváltozott munkaképességű? Rokkantsági ellátott? Szerintem: korhatár előtti ellátott. Véleményem szerint ebbe a körbe tartozik a rehabilitációs ellátás, rokkantsági ellátás, vagyis amibe táppénz szerű juttatás tartozik.
Huta,
ne keverjük a fogalmakat! Rehabilitációs járulékot egyáltalán nem említettem, ilyen nevű ellátás nincs. Papi57 2009-ben lett ellátásra jogosult, az akkor adható jogszabályok alapján az ellátás rehabilitációs JÁRADÉK volt. A komplex minősítés elvégzésétől kap rehabilitációs ELLÁTÁSt. Ez utóbbi már valóban nem nyugdíj, de én nem is erre írtam, hanem a járadékra. A korhatár előtti ellátás meg megint egy más téma, és semmi köze a megváltozott munkaképességű személyek ellátásaihoz...
Nem rehabilitációs járulékot, hanem rehabilitációs ellátást takar a C2, ami nem nyugdíjnak minősül, hanem korhatár előtti ellátásnak.
Szép jó estét mindenkinek itt a fórumon!
Régen nem jártam már itt, de azért sokan biztosan emlékeznek még rám, ill. az ügyemre.
Újabb fejlemény született: - a mai nappal végre megkaptam a 2012. októberi II. fokú orvosi vizsgálatom HATÁROZATÁT - amelyet már január óta hajkurásztam, telefonon, levelezés útján.
Az eredményem: 50-50 %, és kapom tovább az özvegyi nyugdíjat.
Felülvizsgálat javasolva : 2016. november hó /megjegyzem akkor már majdnem 62 éves leszek!
Hát ennyi, végre ideért a papírom.
Ha csak a rehabilitációs járadék volt bevétele (ami nyugdíjnak minősül), akkor bevallást sem kellett benyújtania.
A bevallás és az adófizetés két különböző dolog. Bevallást be kellett volna nyújtani, de a rehabilitációs járadék adómentes juttatás.
Papi57 év elején mindenki aki a nyufigtól kapja a pénzét kapott egy zöld elszámolást, amin rajta volt, hogy adóköteles, vagy nem, keresd meg és azt vidd be nekik
WWallace
Nem értem én se ezt .Úgy tudtam én is hogy nem adó köteles a REHAB járadék, bár ettől a kormánytól a vissza menőleges törvény nem idegen sőt kimondottan kedvelik.
Jövő héten megyek a NAV hoz majd el váli ki a hülye.
rehab
A rehabilitációs járadék nem adóköteles ellátás, biztos, hogy nem kell utána szja-t fizetni.
Tisztelt fórumozó
2009 BEN LETTEM 3 ÉVRE REHABILITÁCIÓS. Ami 2012július 31.én járt le. Azon év Augusztusában voltam fv-n.Rokkant C2-s lettem.Ma kaptam NAV-tól felszólítást hogy 2012-re nem adtam be vallást.Felhívtam őket azt a tájékoztatást adtak menjek a hozzám legközelebbi hivatalukba ott el mondják milyen okmányokra van szükségük.Ugyanis kell a REHAB-os időszakra a ma életben levő törvény szerint fizetni kel ADÓT.EZ ABSZURD ÉS MOCSKOS ALJAS SZÁNDÉK.
Járt már így valaki?
rehab
Üdv a klubban!
Bocs, lemaradt a Hírhatár link.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02