Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


gattaga # 2010.11.26. 07:14

A rokantnyugdíj csupán a nevében van megkülönböztetve.
A rokkantnyugdíj,sőt a rehabilitációs járadék alapját képező rokkantnyugdíj is az automatikusan emelendők sorába tartozik.


By
gattaga

jácintka # 2010.11.26. 07:28

Gattaga Többször kell át olvasnom mit írtál mert nem egy könnyen emészthető írás !
Sziszy.kraf és kobeka én m reggel elküldtem , szerintem veszteni való nincs.
Minnél többet kapnak annál jobb szerintem .

vbartamonika@citromail.hu # 2010.11.26. 08:36

Sziasztok !

Ma hallgattam ,és egyben néztem is a tv műsort reggel tv2 Bokros Lajos beszélt a mostani nyugdíj dolgokról és ő is elmondta amíg itt nincs tömeges nyugdíjper ,kevés eséllyel indulhatunk a nemzetközin.És ebben igaza is van hisz a rendes nyugdíj is veszélyben van akkor nekünk beteg nyugdíj de inkább nyögdíj ez .

Zsuzsukácska # 2010.11.26. 08:59

Sziasztok!

Én azt nem tudom meg emészteni,hogy 12 évvel ezelőtt immunvasculitisel kaptam 67%-ot.Most 54%,és annyi betegségem van mind a csillag az égen.Ezt sosem értettem.
Az lenne a kérdésem ha a mentor ráírta az összefoglaló papíromra,hogy az állapotom rosszabbodott,jelent-e ez valamit?
Egyébként ha jövőre nem kapom meg a rokkant nyugdíjat írok az ombucmanak.

Szép napot!
Üdv:Zsuzsa

vbartamonika@citromail.hu # 2010.11.26. 10:08

Szia zsuzsukácska!

Nem mindent vesznek figyelembe ezt nekem is így tették mert annyi százalékot nem adhatnak sajnos.Nálad biztos azt is nézték ,hogy menet közben szültél.

gattaga # 2010.11.26. 10:17

Zsuzsukácska

A mentor havonta adott le jelentést az ÁFSZ-nek.Az "összefoglalót" az ÁFSZ-es ügyintéző összegzi.Az állapotrosszabodás mint kisérő tény természetesen sokat vet a latba,mármint a nyugdíjfolyósító intézetnél,ennek alapján 100%-osan lehet az állapotrosszabodás címén indítani a folyamatot.Mivel rehabon voltál,újra számolják az egész rokkantnyugdíjat.(Növekedett a szolgálati idő,a régebbi keresetek indexálódtak, stb. )
Régen a rokkant nyugdíj feltétele a 67% volt,nem firtatták,hogy 67.1% vagy 68.7%, ezért kompletten aki akkor nem a 100%-os (élőhalott kategória ) rokkantak közé tartozott ezt írták rá.Az új számtási rendszerben lett a rokkantnyugdíj minimális alapja az 50%,tehát a munkaképességednek a fele.Innen már természetesen nehéz a plusz %-ot főlfelé tornázni a 70%-os kategóriába,mivel az most az élőhalott tulajdonképpen.
Amennyiben rohanva adod be a nyufighoz a kérelmet,és minden klappol szerintem van egy gyenge esélyed az idei rokkantnyugdíj megállapítására(de ezt ne vedd kézpénznek!)és a januári emelésből nem esnél ki.Igaz akkor már csak a 3,8%-ra lennél jogosúlt,nem a 4,4%-ra.Mérlegelendő a lépés,hiszen ha csak jan 01 után adod be,akkor a mostani rehab alapját képező rokkantsági nyugdíjadat emelik 4,4%-al,(feltéve ha tavaly állapították meg a rehabot).Az 54%.ot remélhetőleg meghaladod,és csont nélül mész át a vizsgán!


By
gattaga

igazság? # 2010.11.26. 12:58

Tisztelt Fórumozók!

Sajnos nem kell magyarázat (((
http://www.hir24.hu/…mberrol.html

vamacs # 2010.11.26. 15:37

Sziasztok!

Januártól a rehab.járadékot sem emelik? Tudtok valamit erről?

Dr.Attika # 2010.11.26. 15:59

Tegnapi hír, hogy két iü. orvosszakértőt őrizetbe vettek, mert több százezer forint kenő pénz fejében rokkantosítottak embereket. A hír szerint felülvizsgálják az "általuk " szakértett eseteket. Itt nyilván megállapítják a vesztegetést, a jogtalan rokkantsági nyugdíj igénybevételét. Ennek büntetőjogi és közigazgatási ( több százer forintos visszafizetési és büntetőjogi marasztalási ) következményével.
Kérdésem sajnáljuk ezen embereket vagy vessük meg?

végrehajtó1 # 2010.11.26. 16:31

Sajnálni? nane...

Én egy orvost sem sajnálok.

regina35 # 2010.11.26. 16:44

Vamacs!

Itt azt írják a rehab. járadékra is vonatkozik:

http://fidesz.hu/index.php?…

gattaga # 2010.11.27. 09:15

Esetleg akit érdekel,a lebukott orvosok:
Hátha valaki felismeri őket a video anyagon,esetleg megszívatta valamelyik,itt Egerben a vizsgálat alkalmával.

http://www.egriszin.hu/?…


By
gattaga

bibo61 # 2010.11.27. 09:18

"A pofátlanság teteje, hogy éppen egy „tolvaj kormány” merészel csalónak minősíteni nyolcszázezer rokkantnyugdíjast – fogalmazott Török Zsolt, az MSZP szóvivője. Ezt azzal indokolta, hogy a rokkantnyugdíjasok a kormányzati nyilatkozatok szerint részben azért nem kapnak nyugdíjemelést, mert előbb ellenőrizni kell, hogy valóban jogosultak-e erre az ellátásra. A szocialista politikus felháborítónak nevezte, hogy a kormány „szinte halálra ítél” több százezer embert."

Most akkor, mi van?!

gattaga # 2010.11.27. 09:38

bibo61

Most akkor, mi van?!

2010.11.27.-e Szombat 10óra 30perc körűl :-))))(bocs nem tudtam kihagyni)
Viccet félretéve:
Kavarni kell és egymásnak ugrasztani az embereket,oszd meg és uralkodj elv alapján.Másik topikban már nekem jött egy-két idióta,leszarom őket magasról,Veci mellet is kikellet állnom már legalább 2X , önszántamból,mert nagy az isten állatkertje.


By
gattaga

gyorgye # 2010.11.27. 11:09

Akik száz ezrekkel letudják fizetni a bizotságot azok nem mi közüllünk kerülnek ki,hanem azok az pár felsőbb réteg akik eddig milliokat kerestek,és most a tényleges betegekkel szúrtak ki.Próbálná meg az én 44 ezer frt-os nyugdíjjamból 100 ezreket letenni,amikor még fűtésre se elég,és itt didergek a hideg lakásba,és azt mondja hogy nem emelünk nekik mert csalók és gazemberek.Na akkor adja isten hogy nekik is annyi betegségük legyen mint nekünk van!

bibo61 # 2010.11.27. 11:10

Gattaga

Akkor ez is kavarás része és nem kell attól tartani, hogy a "fiük" nekiállnak "rendbetenni"
a rendszert?

Gattaga

Akkor ez is kavarás része és nem kell attól tartani, hogy a "fiük" nekiállnak "rendbetenni"
a rendszert?

http://nol.hu/…_rokkantakat (hogy bánatba kell ide linket tenni?)

Én aggódom, mert ez téma nagyon hálás lenne a manyup államosítása miatt háborgó embererek
lecsillapítására. Az egri ügy tálalása és időzítése politikai szándékokot sejtet: több hónapnyi nyomozás, a kommandósok!!? bevetése, az azonnali reagálás a minisztérium részéről.
Egy (nem reprezentatív) felmérés szerint mindössze az emberek 7%-a ért egyet a mostani
rendszerrel. Ne legyenek illúziőink, nem a fizetős álrokkanttak fogják megszenvedni a
"rendbetételt".
Ezért nagyon egyetértek Veled: Kell egy érdekvédelmi szervezet!!!

üdv: bibo61
Én aggódom, mert ez téma nagyon hálás lenne a manyup államosítása miatt háborgó embererek
lecsillapítására. Az egri ügy tálalása és időzítése politikai szándékokot sejtet: több hónapnyi nyomozás, a kommandósok!!? bevetése, az azonnali reagálás a minisztérium részéről.
Egy (nem reprezentatív) felmérés szerint mindössze az emberek 7%-a ért egyet a mostani
rendszerrel. Ne legyenek illúziőink, nem a fizetős álrokkanttak fogják megszenvedni a
"rendbetételt".
Ezért nagyon egyetértek Veled: Kell egy érdekvédelmi szervezet!!!

üdv: bibo61

bibo61 # 2010.11.27. 11:13

Hát ez kicsit összekeveredet:)

http://nol.hu/…_rokkantakat

kobeka # 2010.11.27. 11:16

bibo61

„Most akkor, mi van?!”

Nekünk a reménytelen állapotunk van.(beteg is, jogi is)

Egy kalap alá vettek a politikusok minden rokkantat,

  • ha vette a jogosultságát ha nem,

Állítólag, 450ezer ember nem kapja meg az emelést. Ha az átlag rokkant nyugdíj/ rehab. járadék/szociális segély/stb. kifizetéseket nézem nevetségesen kevés a közüzemi díjakhoz (és az azok emelkedéséhez) képest. (Pláne nekem, akinek a "gondoskodó állami szervek" ráültek az irataimra és addig se fizetnek semmit)

Hiába fizettük be a járulékainkat aktív időszakunkba. Lényeg, hogy pusztuljunk el.

A "fiuk" nem rendet tesznek, hanem beleszarnak a ventilátorba.

Ez van, így épül a "szép új világ", ahol az általam megfogalmazott "dakota közmondást" így fogják mondani, sőt már mondják is:
"a halott rokkant, a jó rokkant"

Veci # 2010.11.27. 13:35

Látom olvastátok, hogy mégis kapnak nyugdíjemelést a rokkantnyugdíjasok
http://hvg.hu/…tnyugdijasok#…


Üdvözlettel Veci

bimbulaa # 2010.11.27. 15:14

Jelenleg 57 éves daganatos beteg vagyok. 2006-ban operált meg egy varázsló, majdnem 7 órás műtéttel IV. stad. gyomortumorral.Gratisként tüdő, máj, gyirok, vese, hasi áttét. Műtét után még tüdőgyulladást, tüdővizenyőt, sepsist, tüdőembóliát kaptam. Ezután jött a kemo. Brutális volt. Még a szempillám is kihullott, induló súlyom 78,6 kg. volt, a mélypont 44 kg. lett.Jelenleg "anorexiás alkatú" vagyok. A kemo kétélű fegyver, a nem kívánt mellékhatásai a mai napig kínoznak: fázékonyság, nem érzek ízeket, hallásromlás, térérzékelési- és mozgáskoordinációs zavar, lábak és kezek zsibbadása, spontán idegrángások az egész testben, főként a végtagokban, és még sorolhatnám. A jogsimat bevonták örök időre, dolgozni nem tudok, fáradékony vagyok, álmatlanság kínoz. Emésztési problémáim vannak, a műtét és kemo után tej- és lisztérzékeny lettem. Ha eszem vagy hányás, vagy azonnal WC, (közlekedőedény elv, mivel nincs gyomor, és 1/3 bél). Súlyos csontritkulásom is van. Ilyen állapot mellett a berendelt rokkantfelülvizsgálat legutóbb 20%-al azonnal leminősített. Az egyszemélyes bizottság láthatólag nem kívánt foglalkozni velem, 3 órát várattak étlen-szomjan, közölte a doki, hogy nem lehetnek neuropathiás tüneteim, a végén az volt a kérdése, mi ez az óriási vágás a hasamon? Kitetkóztattam! Kiváncsi lennék, mit olvasott el a 3 óra alatt. Márciusban újra mennem kell, félek, mert most az a módi, hogy megvonják a rokkantnyugdíjat, mivel még nem haltam meg - sajnos nem egy daganatos ismerősöm így járt, aki túlélte az 5 évet!
Szerintem nem lehet egy kalap alá venni minden rokkantat, egyszerű lenne a kiszűrés, létezik a BNO kód! A műtöttek, amputáltak, daganatosok nem álltak sorba a bajaikért, nem feltétlen önpusztító életvitel miatt jutottak ide. Miért kell őket megalázni és anyagilag büntetni?

Veci # 2010.11.27. 17:40

A rokkantnyugdíjasok járandósága is emelkedik jövőre
http://www.fidesz.hu/index.php?…

A rokkantnyugdíjakra is vonatkozik a bejelentett januári emelés - közölte Soltész Miklós. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium államtitkára szerint félreértésen alapulhatott az a hír, hogy ez a járandóság nem emelkedik.

A politikus elmondta: 2 millió 650 ezer ember kap 3,8 százalékos emelést januártól, azok pedig, akik nem az idén mentek nyugdíjba, további 0,6 százalékos növekedéssel számolhatnak. Soltész Miklós szerint körülbelül 450 ezren vannak azok, akik nem kapnak nyugdíjemelést. Ugyan az ő járadékukat, a nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátást is a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság utalja, ám az mégsem számít a klasszikus értelemben vett nyugdíjnak.


Üdvözlettel Veci

Veronika13 # 2010.11.27. 18:26

Ezek szerint az alkoholizmus 50%,a daganatos betegség 20%.Azt gondoltam eddig,az enyém kirívó eset.Ezek szerint tévedtem.

gattaga # 2010.11.28. 03:52

A teljes megnyugvás (egyenlőre,mert lehet még ezt is félremagyarázza valami értetlenkedő) :

A RÉMHÍR:

Magyarországon mintegy hárommillió nyugdíjas van, közülük minden negyedik rokkant. Korábban többen szorgalmazták, hogy csökkenteni kellene a rokkantnyugdíjasok számát, el is kezdődött a felülvizsgálat, és az elmúlt két évben több ezer rokkantnyugdíjastól vették el a jogosultságot. A Fogyatékosügyi Tanács társelnöke azonban nem érti, hogy a betegeket miért veszik egy kalap alá a csalókkal, amikor egységesen nem emelik a rokkantnyugdíjukat.

A MEGNYUGTATÓ VÁLASZ:

Január 1-jétől 3,8 százalékkal emelkednek a nyugdíjak, miközben a tervezett infláció 3,4 százalékos lesz. Ez a növekedés egyaránt vonatkozik a normál öregségi és az özvegyi nyugdíjakra, az árvaellátásra és a baleseti járadékra. Mindez körülbelül 2.650.000 nyugdíjast érint. Azok, akik nem idén mentek nyugdíjba, további 0,6 százalékos növekedésre, tehát összesen 4,4 százalékos emelésre számíthatnak.

A nyugdíjak közé a sajátjogú és a hozzátartozói nyugellátások tartoznak.

* Sajátjogú nyugellátások: öregségi (előrehozott, bányász-, korengedményes, korkedvezményes, szolgálati, művész-) nyugdíj, rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugdíj, rehabilitációs járadék stb.
* A hozzátartozói nyugellátások: özvegyi nyugdíj, árvaellátás, szülői nyugdíj, baleseti hozzátartozói ellátások.

A felsorolt ellátások mindegyike, valamint a baleseti járadék is részesül az emelésben!

A vastagon kiemelt rész kavart bele!!!!!!
A marha állatok már nem tudják hogyan nyilatkozzanak,közöljenek dezinformácíót,az amugy is rettegésben élő NEM ÁLROKKANTAKKAL,legyenek azok már az öregségi korhatárt betöltöttek is!!!!!( mert aki rokkantsági nyugdíj ideje alatt tölti be a rá irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt,nem avanzsál át korbetöltött nyugdíjassá,sőt erre egyáltalán lehetősége sincs ! marad rokkantnyugdíjas "megbélyegzett" státuszban.)

A teljes,valódiságot ismertetö itt:

http://www.nefmi.gov.hu/…intezkedesek


By
gattaga

gattaga # 2010.11.28. 05:23

ferife és természetesen mindenkinek okulására:

Tehát akkor téged ő "szivatott" meg,és sok más sorstársunkat is,hidd el.

Csak azért írom le,hogy egyfajta másik "kép" is van rólla,legalább is nekem.( neveket szándékosan nem írok soha)

Saját esetem:

"Reszketve" mentem a korábbi (előtte egy éve, egy évre!!!! kapott,egy BNO kódos feltüntetéssel!) leszázalékolási határozatomat "megvédeni",jogos "pattent" szakorvosi ill. intézményi zárójelentésekkel.Nevem hallatán: Repülök,csókolom válasszal abádztam föl a várakozó,ideges némelyiküknek a semmibe meredő tekintetű sorstársak közül.( Néhányan nem tartoztak a "beteg" kategóriába,ez látszott,az öltözködésükön,viselkedésükön,szinte félrehúzódva várakoztak,nehogy itt kapjanak örökös nyavaját valamelyik prosztótól.)Repül,mert menni nem tud ...."tessékelt" be a vizsgálóhelység irányába.(honnan a fenéből tudta,hogy a járásba majdnem elájúlok ??netán mégis csak beleolvasott az álltalam olyan godosan,kronologiai sorrendbe rakot aktakupacba, amit terjedelme miatt nem kellet molnárkocsival betolnom.)
A "szokásos" kérdez-felelek után, (ami akkoriban, levetkőzött állapotban vizsgálóágyon "hintáztatott" lábbal történt,az utolsó felülvizsgálat viszont felöltözött,számítógép előtti,aszisztens álltal rögtön rögzitett kérdésekkel kezdődött,persze más "szakértő" volt akihez a sors rendelt)csupán annyit kérdezett még,mikor a rendszerint jéghideg fonendoszkóppal matatott:Melyik a rosszabb?A fájdalom amit érzek,vagy az asztma?A fájdalom egy dolog,de levegő nélkül nem igen lennék itt,egy párszor már sikerült padlót fognom miatta,ezért kerültem intézményi ellátásra,volt a válaszom.
Annyit sem válaszolt,hogy: bakkfitty.Vizsgálat annak rendje és módja szerint lezajlott,a "lábtekergetést" sem úsztam meg!A vizsgálat után öltözködés,majd vissza a közös váróba,10-15 perc múlva kapom vissza tőlle a papírjaimat,tessék nézze át nem maradt-e benn valami közűlük "utrabocsátó köszönés"-sel.Hínnye,így magamba,az előző felülvizsgálaton legalább egy támpontott vetet oda az akkori felülvizsgáló orvos:További jobbulást címmel.Idegtépő várakozás hetekig.Megérkezett!Reszkető kézzel vágom,de inkább szaggatom fel a borítékot.A "hablatty" olvasását későbbre hagyva egyből a lényeget keresem.Megvan! Maradtam a 67%-on!5 évig!!!(3 BNO kód feltüntetésével!)Egy nappal később azt a részt ahol álltam akkor, újra kellet járólapozni képletesen,mert az a bizonyos "KŐ" nem kicsit esett le.
Szóval akkor vannak szerencsések,és elutasítottak is köztünk akik nem tejeltek(miből?mireföl?)neki.Az én példám pozitív,mert egy normális "szakértővel" hozott össsze a sors?Vagy a zsebe akkor már degesz volt és egy jó pillanatát kaptam el?Soha nem fogom megtudni.
(A mostani rehab "disszertációmat" már 11 BNO kóddal ékesített határozattal kaptam meg,korán sem a teljes spektrumot vették figyelembe.)


By
gattaga

gyöke # 2010.11.28. 08:23

SZIASZTOK.ÉN MOST VOLTAM ROKKANTSÁGI FELÜLVIZSGÁLATON,ÉS ELKÜLDTEK REHABILITÁCIS JÁRADÉKRA.TUDJA VALAKI HOGY MOST EZ MIVEL JÁR?KEVESEBB LESZ A PÉNZEM,VAGY NEM?ÉN DOLGOZNI NEM TUDOK ELMENNI,MIVEL A FÉRJEMET ÁPOLOM IDEHEZA,MERT Ő AGYVÉRZÉSES,ÉS LE VAN BÉNULVA.VÁLASZOTOKAT ELŐRE IS KÖSZI.