Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


Veronika13 # 2010.11.23. 16:30

Szeretném veletek megosztani a II.fokú határozat tartalmát,hiszen többen biztattatok,fellebbezzem meg az I.fokot.
Júniusban egy szakvélemény kérésre rosszindulatú daganatos betegségem kapcsán 55%.
Augusztusba ORSZI felülvizsgálat.Gyors gyógyulás,daganatos betegségre 40%,közben jelentkező mozgásszervire 5%,igy lett 43% amit megfellebbeztem.
Ma kézhez kapott II.fokú határozat.Még gyorsabb gyógyulás.
Daganatos betegség:20%!!!
Közben súlyosbodó mozgásszervire 15%.
Mivel időközben az idegeim sem bírják,arra 15%.
igy összesen:42%
Magyarul,ha jelentkeznek újabb problémák,sebaj,leveszünk az alap betegségből,mert ha nem még meglesz az az 50,ami a valóságban átélve jóval több.Kívánom nekik,próbáljanak így éni!!!
Véleményetek?Próbálkozzak a Munkaügyi Bírósággal?

kobeka # 2010.11.23. 17:39

veronika13

Szerintem itt durva orvosi-szakmai ellentmondás van az ORSZI két véleménye között.

Az ellentmondás feloldandó a Munkaügyi Bíróságon. A bírótól kell kérned az iü. orvos szakértő kirendelését. Azt neked kellene átnézned, hogy milyen leleteket (nem) vett figyelembe a "vélemény" először és másodszor. Én úgy tudom, hogy a rák 5évig nem tekinthető gyógyultnak és "jár" a rokkant nyugdíj erre az időszakra.

Vagy lehetséges, hogy munkaviszonyod volt (van) az utóbbi időszakban, és ezért nyilvánítottak munkaképesnek? Mert akkor Te magad bizonyítod a munkaképes állapotodat.

A másodfokú határozatban leírtak jogerős, halasztó hatálya nincs, azonnal végrehajtandó társadalom biztosítási határozat, fellebbezés a Munkaügyi Bíróságon!

Én fellebbeznék, DE a döntés a tied.

Veronika13 # 2010.11.23. 18:17

kobeka

Köszönöm,hogy ezeket leírtad.Daganatos betegségemnek kezdete 5 éve volt.Negyedévente járok kontrollra,jelenleg is gyógyszert szedek és természetesen a folyamatosan ismétlődő vizsgálatok.Az onkológus szerint leghamarabb innentől számított 5 év múlva leszek gyógyultnak tekinthető,addig csak túlélő.Megkérdeztem.Ezzel kapcsolatos leleteim az I és II.fok közt is voltak.Ez az egyik.Nekem a párom daganatos betegség következtében elhunyt,betegségem kezdete előtt 1 évvel.Itt maradtam akkor egy óvodás mostanra már kamasz gyerekkel.Nagyon nehéz volt,így volt főnököm,nagyon toleráns volt,szinte végig volt részmunkaidős munkaviszonyom.Így tudtunk valamennyire normális módon élni.Az,hogy mennyit tudtam munkával tölteni és hogyan,már más kérdés.Miután az I fok határozata megjött,mese nem volt bevállaltam,hogy majd én 8 órában dolgozom.Addig is sokat voltam beteg,minden vackot összeszedtem,de azóta valami szörnyű,sokszor vannak megmagyarázhatatlan lázas napjaim,állítólag a kimerültségtől.A 2 hónap teljesen kikészített,egyszerűen be kell látnom,képtelen vagyok teljes emberként dolgozni.De mondja meg valaki,mit csináljak?Szoc járadékból enni nem tudok adni a gyerekemnek,nemhogy rezsit fizessek.Tudomásom szerint rokkantnyugdíj mellett lehet dolgozni.Rehab mellett is.Egy biztos,állapotom rohamosan romlik.A táppénz nagyon kevés,hiszen a részmunkaidőm után számítják és én most még az özvagyi nyugdíjat is elvesztettem.
Egyébként tudok olyan 100%-os rokkantat,aki napi 12 órát húz le mosolyogva.Csak ő más kategória.zavart vagyok egy kicsit elnézést.

vbartamonika@citromail.hu # 2010.11.23. 18:44

Sziasztok!

Én ma jöttem meg a kórházból öt napos infúziós kezelésen voltam ízület meg minden nyalánságra)

Megkaptam az irat pótlást az előző szakértőtől és ő is kijelenti magyarra le fordítva ,hogy emberileg nem lehet normálissal alkalmazni ezt a jó kiszámolósdit))

Harcolni kell igen is a munkaügyi bíróságon mivel első és másodfokon nem megy az ember semmire ezt más orvosoktól is halottam így marad nekünk a harc és az idő de néha jó lenne az időt úgy átugrani .

De tényleg minden határidőre figyeljetek oda aki akar valahova is felebezni mert .ha menet közben megáll előröl kezdeni nem mindig lehet mindent sajnos .

És a hivatalt nem engedi senkinek ,hogy hivatkozzon valamire is sajnos az idegi dolgokat nekünk kell valahogyan elrendezni ezt én is érzem a saját bőrömön.

kobeka # 2010.11.23. 20:07

veronika13

amit a helyzetedről leírtál, csak egy szó jutott eszembe: a JAJ !

A tömegek csak a vigyorgó 100%-os rokkantat látják, aki a terepjáróján könyököl. Persze a nyomorgó betegeket nem. Neki bizonyára a "véglegesített joga" van a rokkant nyugdíjra. De neki is visszaveszik a nyugdíját, ha legálisan dolgozik.

Én is megpróbáltam dolgozni. Lehetőségem lenne akár feketén is, de nem bírom. 8 óra, aztán jó pár napig nem tudok felállni. Az orvosaimnak elmondom, hogy az ORSZI nem veszi figyelembe amit leírnak, szinte robbannak a dühtől. Várom az ombudsman vizsgálatát az ügyemben. Várom a Munkaügyi Bíróság kitűzzön egy tárgyalási napot. Persze ellátást senki nem folyósít addig se.

Sok lehetőséged neked sincs. A fellebbezés a munkaügyi bíróságnál ingyen van. Ha figyeled az itteni beszélgetéseket tisztában lehetsz néhány jogi lépéssel. (érdemes dr. Petrássy és Gattaga írásait átolvasnod).

Esetleg a munkaadód is átnézhetné hogyan foglalkoztathatna megváltozott munkaképességűként. Rugalmasan. Ő adókedvezményt és támogatást kaphat utánad. Jogszabálysértésre nem akarok senkit se biztatni.

Zsuzsukácska # 2010.11.24. 06:44

Sziasztok!

Én rehabon vagyok.Megszeretném kérdezni érdemes-e beadnom az álapot rosszabbodást?Mert a mentorok szeretnék,és tanácsolják.Van-e értelme újabb felül vizsgálatnak?Most inzulinos cukorbeteg lettem,vesém is megtámadta,szívritmuszavarom is lett,és vérhígítózóm magam.Amúgy SLE beteg vagyok,meg a szokásos ami ezzel jár.Mit tegyek?

Köszönöm!
Szép napot!
Zsuzsa

Veronika13 # 2010.11.24. 07:42

kobeka

Azért a munkáltatóm toleranciájában az is benne van,hogy megváltozott munkaképességűként foglalkoztat.Igy dolgoztam eddig is

Mivel akikkel még beszéltem,mindenki azt mondja ez a daganatos betegség következtében meglévő állapot 40%-ról 20%-ra módosítása elég kemény,(még akkor is ha nincs áttét-hiszen oda írta-,de pont azért vannak a folyamatos vizsgálatok,-amiknek azért vannak igazán kellemetlen oldalai,a feszültségről ne is beszéljek-hogy ne is legyen,vagy ha baj van észrevegyék amilyen hamar csak lehet)be fogom adni Munkaügyi Bíróságra.Igaz van olyan akinek szklerózisára ott is csak 43%-ot adtak,mert szerintük gyógyítható.Kár hogy ezt a professzor még nem tudja.Elmondhatnák neki.
De valóban nincs más választásom,mert én még felelős vagyok a gyerekemért is.És nagyon szeretném felnevelni,ezért meg is küzdök minden nap.

gattaga # 2010.11.24. 08:17

Zsuzsukácska

Eddigi %-ék mennyi,amit legutóljára állapítottak meg?
Mióta vagy rehabon? TÁMOP-ot sikerült valamilyen formában igénybe venni ?

Most inzulinos cukorbeteg lettem,vesém is megtámadta,szí­vritmuszavarom is lett,és vérhígítózóm magam.

A szakorvosi leleteket,esetleges korházi zárójelentéseket, eldugni a trezorba a családi ezüst mellé !! :-D

Amennyiben válaszolsz a kérdéseimre,"rátöröm" az ÁFSZ munkatársára az ajtót ( persze ez telefonon lessz kivitelezve ). Már bocsánat a szóért,de a mentorok bármennyire is lojálisak az "ügyféllel" szemben,nem önzetlenek,hiszen a nagy rehab bizniszből kapják ők is a fizetésük tetemes részét.Ők az utolsó láncszemek a gépezetben.(java részük átképzett szociális munkás és bár úgy tünik,de nem vagyok ellenük)Az áment mindenkor az ÁFSZ ajánlása adja a nyugdíjfolyósító felé!!!! (az meg természetesen "súg" az ORSZI-nak)

Állapotrosszabodás mentes időket kívánok!


By
gattaga

Zsuzsukácska # 2010.11.24. 10:18

Kedves Gatta!

Köszönöm ezt a felvilágosítást!!Most már vágom a témát!!
54% kaptam 2009-ben azóta vagyok rehabos,tavaly nyáron óta lettem rahabos,régen 67% voltam.Én annyit csalódtam,és azaz igazság már rettegek is ezektől a felülvizsgálatoktól,ha rágondolok sírhatnékom van!!De gondolom mindenki így van ezzel aki tudja mivel jár ez.
2009-ben nem voltam vesebeteg,sem cukorbeteg,se trombózis veszélynek kitéve,se ritmuszavarom nem volt.
SLE beteg vagyok,sicca szindromás,és immunvasculitises,magasvérnyomás,gyomorfekély,kőszvény,szivbillentyű megvastagodás,nyítotthátgerinc,polip a májamon,vesémen,ezekre kaptam 54%,és most társultak mellé amiket feljebb írtam neked. Azt hiszem befogom adni megint,na már most fojtogat a sírás.Majd leírom nektek mi volt!!Akkor ha jól értem a mentorok teszik fel az i-re a pontot??
Köszönöm neked,hogy válaszoltál!!

Szép napot!
Üdvözlettel:Zsuzsa

gattaga # 2010.11.24. 10:44

Zsuzsukácska

Nem a mentorok,hanem az az ügyintéző aki az Állami Foglalkoztatási Szolgálat-nál kiállította neked a rehabos kiskönyvet,akivel megállapodást kötöttél a TÁMOP igénybevételére,akinél félévente jelentkezned kellet,és(ez a lényeg!!! )aki vezette a dossziédat ( széljegyzetek,saját belső vizsgálatok,egyébb "felsőbb szintű" vizsgálatok,ajánlások vannak benne !!) Nem orvosi témák!Az külön van regisztrálva: Orvosi rehabilitációja folyamatos!


By
gattaga

Zsuzsukácska # 2010.11.24. 10:51

Köszi Gatta!!
Látod én még ezt sem tudtam!!Nagyon hálás vagyok érte,hogy ezt így leírtad!!
Köszönöm még egyszer neked!!

Szép napot!!
Üdv:Zsuzsa

vbartamonika@citromail.hu # 2010.11.24. 12:17

Sziasztok!
Egy újabb fejlemény aki nem kap semmit nem is hívják sehova)))

Vannak forma nyomtatványok na ma kiderült forma határozatok is )))

Aki ismeri a történetem tudja nem kaphatok az új jogszabály miatt semmit sem míg le nem zárul a tárgyalás.

Ma felhívtam a nyugdíjintézetet és érdeklődtem mivel lenne az a bizonyos soron kivülí felülvizsgálat amit másodfokon írtak.Hihi ez nem lesz ez csak formailag van leírva.

Mivel ,hogy aki nem jogosult szociális segélyre sem így tárgytalan lesz az az idő amit ők írtak .

Így beballaghattam az adóhivatalhoz és elintéztem a tb .

Ott kérdezte a hölgy ,hogy a munkanélküli hivatalban nem e érdeklődtem meg az együttműködési dolgot mert akkor ha kapom nem kéne fizetnem a tb valaki ilyenről tud e?

Szóval azért ha valakinek van ilyen helyzete figyeljen nem minden ami le van írva igaz is lassan jobban kell tudnunk a jogot mint az ügyintézőnek mert még én magyaráztam el ,hogy miért is nem kapok pénzt.

Terike # 2010.11.24. 16:19

Nekem is SLE, sicca syndrómás, magas vérnyomás, paizsmirigy alulműködéses, mélyvénás tromozis, szívkamra nagyobbodás, sokizületi gyulladás volt amikor 67%ra rokkantosítottak.
Tavaly elvették tőlem és csak 4o%-ot kaptam.
Miután elvették, kórházba kerültem , és egyszerre 4 féle betegségem lett még.
Sistémas sklerozis, Reutatisz arthitis, raynaud syndróma, kétoldali idegi nagyotthallás, izom-ideg axon károsodás /izom merevség/ szemfenék érelzáródás, és polyneuropathia /ideg károsodás mind két lábamba/
Ezek után mikor hazamentem a kórházból, gondoltam adok be egy állapot rosszabbodást az ORSZI-hoz.
De az orvosszakértő felvilágosított arról, hogy ezek az utóbbi betegségek az alapbetegségeim, vagyis az autoimmun további tünetei, tehát ezek akkor gyakorlatilag már megvoltak amikor elvették tőlem a rokkantságit, csak papíron nem voltak leírva, így az ORSZI csak azt értékelte ami papír előttük volt.Fellebbeztem a bíróságra, és januárban lesz egy éve hogy pereskedem az ORSZI-val, már 3 tárgyaláson túl vagyok, két orvosszakértőnél voltam akiket a bíróság kirendelt, az egyik 52%-ot adott, a másiktól még nem jött meg a határozat, tehát a jó isten tudja mikor lesz vége ennek az ügynek mert az ORSZI független a tényektől, nem ismeri el, hogy tévedett, és nem engedi a szakvélemények feloldását.
Most a második szakértő után egy hétre a pszihiátrián kötöttem ki, ahol megállapították, hogy középsúlyos depressióm , és sokideg károsodásom van. Én ezt a papírt is eljuttattam ehhez az utóbbi orvosszakértőhöz, de azóta se semmi választ nem kaptam.
Majd karácsonyi ajándéknak megkapom az elutasítást.
Tehát hiába lett ennyiféle betegségem még, mint állapot rosszabbodást nem fogadják el, mondván ez az alapbetegségem újabb tünetei.
Most ezekkel az újabb tünetekkel elfogadják-e azt, hogy súlyosbodott vagyis romlott az állapotom nem tudom, de míg tart a per, nincs is értelme állapotrosszabbodást beadni az ORSZI felé, mert vissza is dobják.

vbartamonika@citromail.hu # 2010.11.25. 08:32

Szia ferife

Hát igen én is utánanéztem ennek a rendelkezésre álló támogatásnak innen is ki vagyok zárva így marad a bizalom ,hogy csak sikerül a bíróság sajnos nálunk is azzal indokolnak mindent ,hogy a párom dolgozik így egy főre eső jövedelem többre jön ki .Végigzongoráztam én is mindent amit lehet így a semmi marad egyenlőre ,ha csak csoda nem lesz jövőre egyszer csak vége lesz ennek a pernek is.

sziszy.kraf # 2010.11.25. 11:48

Sziasztok!
Ismételten a tanácsotokat szeretném kérni.
2010 decemberben voltam felülvizsgálaton, ahol valós vizsgálat nem történt, ennek eredményeként 24%-ra csökkentették a korábbi 67%-ot. Felebbezést követően II.fokon 43% lett a rokkantságom, de rehabilitációt nem tartottak szükségesnek.Ekkor kértem itt tanácsot, mivel a másodfokon a szakvéleményemben betegségeim egy része vagy nem, vagy kisebb mértékben szerepelt.
A kapott tanácsra beadtam ügyemet a Munkaügyi Bíróságra, ahol ez év szeptember I.-én megtörtént az első tárgyalás.
Én minden rendelkezésemre álló iratot átadtam, viszont az I.fokú szakvéleményt alperes nem tudta bemutatni. A tárgyalás azzal zárult, hogy alperest felszólították hogy 3 napon belül pótolja a szakvéleményt.Jegyzőkönyvbe lett véve tudtommal az is, hogy én az I.fokú határozatban nem kaptam szakvéleményt .
2010 október 18.-án ismételten felszólította a bíróság a Nyugdijbiztosítási Igazgatóságot a hiány pótlására.
A mai napon /2010.11.25/ kaptam egy Végzés-t, melyben ez olvasható:
"ismételten felhívja felperest, hogy az I.fokú szakvéleményt haladéktalanul küldje meg perszámra hivatkozással.
Tájékoztatja a bíróság a felperest, hogy alperes nyilatkozata szerint rendelkezésre nem áll, a beszerzése eredményre még nem vezetett.
Mivel a perben az igazságügyi orvosszakértő részére ezt meg kell küldeni, ezért amíg a bíróság rendelkezésére nem áll az I.fokú szakvélemény, addig az igazságügyi orvosszakértő kirendelésére nem kerülhet sor."
Fogalmam sincs mi most a teendőm, hiszen én a nálam lévő összes iratot átadtam, részemre a felülvizsgálatot végző szerv az I. fokú határozatban szakvéleményt nem csatolt, vizsgálat sem történt-ez a beadványban is szerepel.
A kérdésem az, hogy az I.fokú szakvélemény hiányában kérhetem-e a bíróságot az eredeti állapot /67%/ visszaállítására, kérhetem-e az elmaradt járandóságaim megfizetését?
Vissza kérhetem-e a beadott zárójelentéseket stb ügyem tisztázódásáig, hiszen további vizsgálatok, kezelések is szükségesek, melyekhez be kell mutatnom korábbi leleteimet.(Csak megjegyzem: a múlt hónapban elmaradt pld a katéterezést megelőző szív CT vizsgálatom ezek hiányában)
Várom mielőbbi válaszotokat, tanácsaitokat,
üdvözlettel,
K.né Ildikó

Zsuzsukácska # 2010.11.25. 13:19

Sziasztok!
Olvassátok ezt el!No komment!!

Az államtitkár szólt arról is: szerdán a Heves megyei rendőr-főkapitányság munkatársai letartóztattak az Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértői Intézethez (ORSZI) tartozó munkatársakat, akik ellen az a gyanú, hogy a rokkantosításért pénzt kértek. Közölte: Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter és ő maga az ORSZI főigazgatóját arra utasította, indítson vizsgálatot az egész országra kiterjedően, és külön az egri esetet is vizsgálja meg. Úgy fogalmazott: a társadalomban eddig is rejtetten benne volt az a gondolat, hogy egyesek adott esetben jogtalanul veszik igénybe a támogatásokat.

Veronika13 # 2010.11.25. 13:24

Hm....
Én Egerben voltam I.fokon.Azt hiszem akkor le is írtam,hogy milyen kérdések hangzottak el.De nem volt egyértelmű!Távol áll tőlem,hogy bárkit,bármivel jogtalanul!
Mindenesetre az előző 55% helyett 43%-ot kaptam.

Zsuzsukácska # 2010.11.25. 13:48

Akinek van pénze annak lesz rokkantnyugdíj,akinek meg egészsége és pénze nincsen annak meg mindegy,már bocs!
Egyszerűen ez embertelenség!!
Nem fogunk tudni gyógyszert venni,és ebbe fogunk bele halni.De nem számít!!

jácintka # 2010.11.25. 15:23

Zsuzsukáckaa és többiek.
Talán most lenn itt t idő , hogy mindenki szépen meg írná mag asetét aaz ORSZI-vel kpcsoltosan.
Ha tömwegével kapnák ezeket a leveleket talán lesz valami.
Mindent meg kell tenni azért , hogy boruljon a bili!
Én minden esetre az én kis történetemet el is küldöm a miniszter úrnak .Nem a ORSZI vezetőjének mert az egy szálkát nyelt valaki !

juhlaci # 2010.11.25. 15:54

sziszy.kraf! Ne reménykedj tulságosan, a Bíróságban! Nem fogják megítélni a 67% -ot mert az már nincs, örülj ha az 50 meglessz. Pl. aki Szegedhez tartozik azt Szegedre küldi a Kecskeméti Munkaügyi Bíróság Ig.szakértőhöz. Az Orszi előtt áltunk meg autóval és elsétáltunk az egy utca és tér távolságra lévő Szakértői intézetbe. Gondolom , még ismerhetik is ezek egymást mert ugyan azt a 42% ot kapta. Minden papír előtte volt már csak bohóckodás az egész. Hiába vitt még orvosi papírt ,hogy azóta röntgen kimutatta, ki van kopva mindkét csípője a holtert következő héten felteszik a 3 és fél éven keresztül szedett csontritkulás gyógyszer nem használt és infúziót kap évente 27000 ft- ért.Egyébként 1993- ban operálták két porckorong sérvel és azóta is nyomja az ideggyököt a hegesedés. De annyi esze volt a vezető Ig Orvosszakértő asszonynak, hogy az 1 óra 5 perc helyett 2 órát írt had fizesse a Bíróság a 24000 x 2 Szakértői díjat neki.

tyukanyó55 # 2010.11.25. 16:25

Tisztelt Fórumozók!
Itt megtalálható a teljes cikk az egri rendőrségi akcióról:
http://index.hu/…a_rendorseg/

A javaslatot, hogy mindenki írja le a vele történt sérelmeket nagyon jónak tartom, én is csatlakozhatom a megalázott , meghurcolt rokkantakhoz.

  • Nekem ugyan szerencsém volt - a bírósági tárgyalást megnyertem, de az én "vizsgálati dolgaim" is megérnek egy misét , ahogy velem bántak a felülvizsgálatokon.

Ha rajtunk már nem is segít semmit, de azért másoknak még hátha megadatik, hogy normális elbírálást kapnak.

gattaga # 2010.11.25. 17:20

Nocsak ennyien vagyunk nagy hirtelen egri érdekeltségűek ????
Reggel,(hajnalban) majd bővebben.


By
gattaga

sziszy.kraf # 2010.11.25. 18:36

Jácintka ás a többiek!
Jó ötletnek tartom kiborítani a bilit, de szerintem szervezetten tudnánk elérni valamit. Aki úgy gondolja iratkozzon fel nálam egy levelező listára, amely már működik- a kilakoltatásokkal kapcsolatban -is- használjuk.
Az össze gyűlt leveleiteket egyben tudom továbbítani a Minisztériumba a megfelelő helyre, valamint több, érdekvédelemmel foglalkozó szervezet felé.
Az e-mail cím:magyar.hazaert@gmail.com.
Várom visszajelzéseiteket!

kobeka # 2010.11.25. 22:02

Sziasztok,

a magam részéről remélem, hogy kiszedik az ál-rokkantakat közülünk. Hulljon a férgese az ORSZI orvosokból is. Azt gondolom, hogy ha van is korrekt orvos szakértő (Baranyában biztos nincs) akkor őt frusztrálhatja az egri-ügy. Talán ezért nem kaptunk ilyen sokan rokkant nyugdíj ellátást? Ezért mutatunk fel ilyen sokan hiába, halmozottan súlyos gyógyíthatatlan beteg állapotot? Elfelejtettünk pénzt adni?

Megnéztem a statisztikát az ONYF honlapján és negyedévenként kb. 12ezer rokkant ellátást vonnak el a "tévedhetetlen" szolgalelkű ORSZI orvosok. Én senkinek sem kívántam, hogy belekerüljön ilyen életminőségbe mint MI itt. De nekik igen !

Magam részéről minisztériumba küldjem a történetemet nem látom értelmét. Ott csak politikusok (a társadalom piócái) vannak. Kétlem, hogy valaki is elolvasná. Talán egy történész pár száz év múlva. De, ha sokan (100ezer) összejöttök megteszem.

Itt tömegesen kellene tüntetni, követeléseket (petíciókat) megfogalmazni és aláírni. Jogi pereket kellene tömegesen zúdítani a bíróságok nyakába, kártérítésieket is, nem csak munkaügyieket. Ombudsmani, alkotmánybírósági, európai szinten is. Jogászoknak kellene alapvető emberi jogi szempontokból szétszedni ezt a rehab-agybaj törvényt.
A társadalom egészséges tagjaival tudatni kellene, hogy nem munkakerülők vagyunk, hanem betegek. Természetesen úgy, hogy a média inger-küszöbét folyamatosan elérje. Strasbourgi Európai Emberi Jogi Bírósághoz kellene tömegesen fordulni.
Azt a politikust be kellene perelni, aki a rokkantat a betegállapota ellenére munkára akarja kényszeríteni.

Aki figyeli a magán-nyugdíj pénztárak lépéseit -alkotmánybírósági, európai szinten-, hogy azok az emberi jogok amelyekre hivatkoznak arra MI betegek, rokkantak is hivatkozhatunk. Az erre a fórumra találó embereket mind hasonló jogsérelem érte az állam részéről. Érdekes, hogy azok akik uralkodnak rajtunk - ellenzéki korukban egy emberként szavaztak a rehab-agybaj törvény ellen- most meg se mukkannak az ellen, ahogy elbánnak velünk.

Ha valaki nem ért egyet a gondolataimmal szívesen meghallgatom és elgondolkozom az ő verzióján is.

gattaga # 2010.11.26. 05:39

Tisztelt hozzászólók,érdekeltek,és "csak" érdeklődést mutatók !

A Rokkant nyugdíjasokra és Rehabilitációs járadékosokra épűlő,országos lefedettséggel rendelkező Maffia hálózat, melyet én "csak a "Rehab-biznisz"-nek titulálok.A mozaik szót az "etno-biznisz" alapján kreáltam.Alapjaitól büdös az egész rendszer:
  • Kell egy beteg,valamilyen állapotban szenvedő ember,aki a társadalom "kegyelemkenyerére" van szorulva.
  • Ennek az egyénnek olyan állapotban kell lennie,ami "kizárja" Őt az álltalánosan ismert és allkalmazott "munka" világából.(Táppénzen nem lehet lenni éveken keresztűl.)
  • Vannak akiket ideiglenesen érint csak a dolog,az orvostudomány és a gyógyszermaffia csodatétele végett.
Őket,ha a "belüket húzzák" is kiteszi a rendszer a partvonalon kívűlre.Rengeteg szentéavatást lehetne a Vatikánnál kezdenényezni,hiszen kézrátétellel,de java részt egyszerű szemmelfelmérve is csodálatos gyógyításokat végeznek az ORSZI állítólagosan megkérdőjelezhetettlen,mindenek fölött álló,felülvizsgáló hiénái (tisztelet a kivételnek,nem álltalánosítok,de most nem a kivételek kerülnek a porondra).
  • Az elhibázott rendszer nem most alakult ki,hanem amikor elkellet dugni szem elől a "nyomorékokat"!!!!A "hőn áhított", és azóta bebizonyosodott,nálluk csak Szocializmusnak nevezett förmedvény ideje alatt.
  • Indult ez a trojka a második világháborúban megsérűlt emberekkel,hadirokkant címmel,amit anno mindenki elismert.
A rommálőtt,kifosztott,megbecstelenítet országnak ujjáépítésében a "félkezűek" is kivették a részüket!!!A műlábbal(sokszor mind a két alsó végtag)"rendelkezők sem otthol verték a brét,hanem mint csomagoló,portás,udvaros, és még sorolhatnám mennyiféle beosztásban és munkakörben vették ki a részüket FIZETÉSÉRT.Természetes volt,hogy a hadirokkant járadékot is megkapták!"Megszolgáltak" érte,higyjük el!
  • A vasmarokkal ránkkényszeritett Kemény Kommunizmust megunva a jónép ( természetesen első soraiban az akkori fiatal értelmiség ) fellázadt a padlássöprögetö,csak elvtársazni tudó,az azonos nemű egymást szájoncsókolgató csőcselék ellen.Valamennyire nállunk szerencsére felpuhult a kemény rendszer.A legvidámabb barakk jelzővel illetek bennünket.
  • A szocializmus erényei közé nem illet bele a beteg,"nyomorék" emberek kirakatban történő mutogatása.Hol láttunk akkoriban annyi kerekesszéket használó embertársunkat mint mostanában ???Mert a társadalom csupán őket tartja rokkantnak.
  • A nagy "RENDSZERVÁLTÁS" legtöbb embernek a nyomorúságot,kiszolgáltatottságot és éhbérért (legtöbbször azt is feketén )történő gürcölést hozta.A szociálisan érzékeny rétegnek nem volt hova mennie!!Megoldották,falvak,kistelepúlések lettek lélekszámilag szinte teljesen "rokkantosítva".Akkor még Ingyen !!!!!!Természetesen az adót és járulékot tisztességesen fizetők rovására.
  • Mikor "ráébredt" a tisztelt házban lévők némelyike a tarthatatlan rendszerre,kikiáltották az "ÚJ" palotaforradalmat: "REHABILITÁCIÓ" !!!Az uniótól,lecsorgó pár milliárd forintra alapozva.De nincs az a pénz ami egyszer elne fogyna,főleg ha arra szakosodott hivatásos "bűvészek" is a piacra lépnek.
  • A szerencsétlen,ténylegesen rokkant,betegségben,állapotban szenvedő sorstársainkat odadobbták koncnak az ORSZI,és az ÁFSZ-el karöltve mutyizó Megváltozott Munkaképességűeket Foglalkoztató kamucégeknek.Persze az államilag fentartott,mostmár a nagy sietségben meghozott,megváltozott munkaképességűeket kötelező alkalmazni x %-ban címő bóvlival egyetemben.
  • Nem akarják,és nem is fogják megérteni,hogy aki valóban beteg az NEM TUD A TÁRSADALMILAG ELFOGADOTT NORMÁK SZERINT DOLGOZNI még kényszer hatása alatt sem.Hiába nem tudja a gyógyszereit,rezsijét fedezni,ha beledöglik akkor se!!!
  • A REHAB-bizniszt kihasználó piócák megjelentek,orvosi és álbeteg részről is, mégpedig szép számmal!Hiszen a kereslet-kínálati piac kialakult.
  • Az vesse rám az első követ,aki még nem adott orvosi hálapénzt (paraszolvencia),vagy a "nevében"(gyermekkorában a szülei,godviselői) nem tettek ijesmit!Állok elébe!!!Nem arra vagyok kíváncsi,hogy mennyiért írta ki az orvosa táppénzre,mert éppen építkezett anno!Mert az már ugye a megvesztegetés kategóriája.
  • A "sima" nyugdíjasokkal nemlehet karöltve felszólalni,hiszen tőllünk teljesen függetlenek,más besorolásúak.De ugyan abból a nagy kalapból vagyunk kielégítve.(Már a "szerencsésekhez" tartozók.)
  • Ősszefogás hiányában az egyszerű "proletárt" eltüntetik a "hadszintérről".Kivel és hogyan kell(ene) összefogni??Talán a mozgássérültek szervezetével?Vagy a vakok és csökkentlátók szervezetével? Vagy a diabéteszesek egyesűletével? Vagy a .... és még sorolhatnám a szervezeteket,egyesűleteket,alapítványokat napestig,mert van bőven belőlük,de csak KÜLÖN-KÜLÖN egymástól függetlenűl próbálnak meg tagjaik részére könyöradományokat koldúlni!

A megoldást magában hordozza a kérdés,miszerint a lecsukott orvoshiéna "praxisát" (az összes általa rokkantnak nyilvánított beteg,vagy nem beteg csak paíron)előveszik felűlvizsgálatra.Na itt van a nagy lehetőség beszállni azon sorstársainknak,akik a bíróság (is)elutasította a fellebezését,az "érinthetetlen"-nek kikiáltott ORSZI hiéna miatt,mert Ő nem vásárolta be magát,hiszen betegen,valamilyen állapotban állt a plénum elé,és a pénzen rokkantá nyilvánított állbeteg turta ki a "kvótából".
Jelen esetben,mivel az "utolsó" orvosmaffiózó lebukás egri érdekeltségű,itt lehetne a rendőrségen feljelentést tenni név szerint,ismeretlen elkövetővel szemben,súlyos hátrányt okoző megvesztegetés miatt,hiszen valószínűsíthető,hogy téged NEM a betegséged alapján vizsgált,hanem a pénztárcádnak nyitóhangjára volt csak kíváncsi!
Egyesőletet bejegyeztetni: AZ ORSZI álltal megkárosítottak érdekvédelmi szövetsége,de valamilyen civil szervezetbe tömörítve,hiszen ha kialakul,akkor pénz is kell!Tagdíjat kitől szednél be? Akit kitet a rendszer?

Építő jellegű kritikát várok a hozzászóláshoz.


By
gattaga