Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


gattaga # 2010.11.28. 08:50

gyöke

Amennyiben látássérült vagy ne vedd figyelembe a következőket:
Nagybetűvel folyamatosan írt szöveg kiabálásnak,ordításnak,követelőzésnek felel meg!

Írhatnám: olvass vissza legalább 1-2 oldalt,mert jó helyen jársz a kérdéshegyeiddel.
Megteszem helyetted,és bemásolom ide a témába vágó pár nappal ezelőtt feszegetett témát:

A rehab járadék és annak számítási módozatai:

http://www.onyf.hu/index.php

Ebben található a következő:

Milyen összegű a rehabilitációs járadék?

A rehabilitációs járadék összegét a III. csoport szerint járó rokkantsági nyugdíjjal megegyező módon kell megállapítani. Az ellátás összege, a magánnyugdíj-pénztári tagságtól függetlenül, megegyezik a III. csoport szerint járó rokkantsági nyugdíj összegének 120 százalékával.

„A rokkantsági nyugdíj felülvizsgálatát követően megállapított rehabilitációs járadék összege nem lehet kevesebb a jogosultság utolsó hónapjára járó rokkantsági nyugdíj összegénél.”
Ez a bruttóra vonatkozik,ebből nyugdíjjárulékot vonnak!

A határidőket nagyon bekell tartani!!!!
A határozat kézhezvétele után rohanva jelentkezni az ÁFSZ-nél!!!Ott már közölheted az előadóval,aki a további sorsodat intézi,hogy mi az egyéni problémád a férjed kapcsán.A saját véleményem:Valószínúleg kérnek majd egy javaslatot,vagy zárójelentést a férjed állapotáról és valamilyen módon segítenek.Mondom ill.írom mégegyszer,ez csak a saját véleményem!!!!
Apropó,Ápolási díjban részesülsz ??
Amennyiben kérdésed van tett fel nyugodtan,higattan,mert ugy megválaszolásra könnyeben sort keríthetünk itt.


By
gattaga

vbartamonika@citromail.hu # 2010.11.28. 10:29

Sziasztok!

Hát igen ha az ember eljut első fokra túléli, kissé idegbeteg lesz, na elmegy felebez mert jobb dolga nincs miért is lenne, jő a másodfok ott tiszta idegbeteg mert kikészíti a doki vagy minek nevezzem .Jelen esetemben mindig hajtogatta nem vág át mondja ideggyógyász vagyok ,vizsgálat közben azt is elfelejtetem a másik lábom miért nem úgy működik mint kellene, mert folyton zaklat a kérdésekkel és az utálatos kritikákkal, maga úgyis meg fog halni és ne szimuláljon mert ideggyógyász vagyok akkora elfelejti az ember ,hogy nem is beteg már hanem idegbeteg én jelen esetben már sírógörcsöt kaptam és nem szólhattam vissza neki, hisz ő az atyaúristen már el is döntötte ,hogy úgyis meghalok akkor miért is adna eredményt ,kiküld a harcmezőre harcoljak a jog nevében és kimondta az áment .

És jön egy későbbi magyarázat egy orvostól, ha alkoholista lenne akkor már jó úton járna májcirózissal már régen rokkant lenne .Én erre kérdem oké és ha nincs lóvé miből igyak és mit na de itt jő a nagy helyzet nem bíróm az alkohol szagát se, akkor ,hogy igyam meg ilyenkor mi van valaki ír egy új receptet?)))

gattaga # 2010.11.28. 11:24

Mindenkinek akit érint,vagy egyáltalán érdekli a dolog:

Az egri orvosok előállításával kapcsolatos témához.
Van aki felismerte a doktornőt,mert ugye az látszott hogy egyikük hölgy.Nos a "szerencsétlennek" hétfőn halt meg a fia,otthonukban talált rá.Szerdán elkapták,rablánc.Azért láttam én is olyan megviseltnek még hátulról nézve is.Ez nem dezinformáció!A kapcsolat,és ismeretségi körömből,"elsőkézből" kapott,és nem légbőlkapottan írtam ide!( ha valaki tudja mi az,vagy utánna néz: proszektura.)
Isten nem ver bottal,mondhatják a "kárőrvendők",de gondolom ez még abban sem merül fel akit nem tartott méltónak a rokkantnyugdíjasok soraiba emelni.
Tulzottan nem vagyok vallásos ember,de innen is őszinte részvétemet küldöm a rácsok mögé,hiszen ő is csak egy ember a sok közűl,mégha megtévelyedett is.


By
gattaga

juhlaci # 2010.11.28. 12:15

Gattaga! Nem nagyon értelek, eddig a hozzászólásaidban mást olvastam. Azok is ezt fogják mondani akiket betegen kiszórt mert nem tudtak fizetni? Szerintem az ilyen eltévelyedett orvosokat nem kell sajnálni,főleg nem ezen a fórumon! És még finoman fogalmaztam!

kobeka # 2010.11.28. 12:42

Kedves Gattaga,

Nyilván egri lévén több részletet tudsz orvosok előállításával kapcsolatosan, mint én az ország semmivel sem szerencsésebb másik sarkából.

A személyes tragédiája miatt én is részvétet érzek az orvos részére. Viszont, ha "megtévedt" a felelősség és a büntetés jár neki. A kettőt nem keverem össze.

A vádra és a bírósági ítéletre kíváncsi leszek. Nyilván akik "érintettek" nem fognak vele "dicsekedni". Állítólag titkos szolgálati eszközöket vetettek be. Ezekből csak a telefon-lehallgatásról hallottam már, és biztos vagyok benne, hogy a mai telefonok alkalmatlanok a pénz átadására. (de ha valaki nem tudná, a telefon-lehallgatása visszamenőleg is lehetséges akár 5 évre is, a cella-info alapján a tulajdonos mozgása is követhető pontosan) Tehát érdekes lesz a bizonyítás. Vagy van már bizonyíték, hiszen a tv-is kivonult. Az "ártatlanság vélelme" nem merült fel.

Lehet, hogy az általuk leszázalékoltakra kivétel nélkül mindegyikére, soron-kívüli (meghurcoltatás) felülvizsgálat vár?
Lehet, hogy minden ORSZI orvos szakértőt lehallgatnak, és ők azért nem mernek korrekten leszázalékolni normálisan már?
Lehet, hogy a felülvizsgálat során minden betegben provokátort látnak ezentúl?
Lehet, hogy nem véletlen a média jelenléte? (A rokkant betegek ellen folyamatos a politikusok által gerjesztett hecc-kampány)

Vagy "kijött" belőlem az összeesküvés-elmélet gyártó bolond.

gattaga # 2010.11.28. 13:10

juhlaci

Amikor engem %-olt le a doktornő,gondolod,hogy a homlokára volt írva: korrupt vagyok?Én a saját esetemet osztottam itt meg a sorstársakkal.A fórumon természetesen szólásszabadság van.Ezt nem vitatja senki.

kobeka

Összesküvés-elmélet "hívő" vagyok én is.Főleg kezd bizonyítottá válni amit hangoztatok,a rokkantakra (tényleges,nem megvett),rehabosokra ráépűlt és rátelepedett maffiózó csoportok kezdenek ismertté válni.Ez csak a jéghegy csúcsa,mármint a leszázalékoló orvosok.A felszín alatt vannak a főkolomposok.Nehogy azt mondja nekem valaki,hogy egy üres papírfecni alapján százalékolták le az álrokkantakat,mert rögtön magamhoz nyúlok :-)).Ha viszont áll az üres fecni dolog,akkor így jártak és kész.


By
gattaga

juhlaci # 2010.11.28. 14:44

Gattaga én a 12:24 perces hozzászólásod miatt bíráltalak ! Addig amíg egy orvos lesz a bizottságban lenni is fognak ilyen esetek. Most szerintem ki van adva nekik, hogy mi az elvárás, hogy a prémiumot megkapják. Majd, ha soron kívül behívják ezeket a leszázalékoltakat és ott leszel, nem kellene aláírást gyüjten a kiszabadításukra.

gattaga # 2010.11.28. 15:15

Tudom,legalább 3 orvos kellene egy bizottságba(szavazategyenlőség kizárva),de úgy mint anno a sorozáson,akik valóban ott ültek mikor elhangzott:hajoljon le,farpofákat húzza szét!
Engem is irritál a megvett rokkantnyugdíj,és főleg az irritál,hogy olyanokat vágtak ki a rendszerből akik ténylegesen betegek ill.valamilyen állapotban vannak.
A nejem is áldozatául esett ennek a "kvótának",tudom mit írok.
A részvétnyilvánítás emberi dologként jött.
Részemről ad acta az egész.


By
gattaga

jácintka # 2010.11.28. 15:58

gattaga.
Amit leirtál a végén az ORSZI-ről én most is azt tudom írni anit már többszőr le írtam.
Nincs szükség az ORSZI-re.
Képzetlen "orvosok "gyülekezetére!
Ezeket vizsgálatokat amikről a betegek visznek azt egy szaakorvos írja le!
Ugy gondolom ezekez a dokumentumokat hitelesnek lehet nevezni.
Ezt vonja kétségbe az ORSZI.
Szerintem minden megyei kórház rendelkezik olyan szakorvosokkal akik 3 fős orvosi szakértőt ki tud állítani.
Akik nap mint nap közelségbe vannak a betegekkel.
A másik.
A rehabilitáció az ORSZI nevében nem tudom hova tenni .
Talán egy súlyós gerinc betegnek még egy gerincet kreálnak
Nem hiszem!

Ők nem rehabilitálnaak hanem kidobálnak.
Ők nem ismerik a rehabilitáció szó valós értelmét!
Gattaga most is le írom minden szerveződés mellé állok ,de nem közösködve más érdekvédelmi szervezetekkel.

gattaga # 2010.11.28. 16:23

jácintka

A nejemet másodfokon az a tetű baszta ki,aki segédorvosként a nejem veseeltávolításánál ott volt a mútőben !!!!
A rehab-bizniszről sokat már nem filózok,megvan az álláspontom.
Mint írtam "felölelő szervezet" nem létezik,mindegyik a saját érdekét nézi csak.
Ezen a fórumbeli topikon igen kevesen és kevesek vagyunk,de ismerősök ismerőseivel már lehet "ütőképes"
petíciót megfogalmazni.Magánerőből részemről lehetetlennek tünik a dolog.Médianyilvánosságot legfeljebb helyi szinten lehet elérni,márha nem valami oknyomozó riporter veszi kezébe a dolgokat,akinek a figyelmét erősen erre a topikra irányítja valaki.


By
gattaga

jácintka # 2010.11.28. 17:27

valami gáz van itt nekem az első oldal 2007 évet írja ki.

wiwienn # 2010.11.28. 17:28

Szép estét!

Jácintka igazad van!
A MUNKAÜGYI BIRÓSÁG REMÉLEM MOSTMÁR ELHISZI MI FOLYIK AZ ORSZINÁL!! Hiába mondtam Egerben mikor voltam, a doktornő előre diktálta a diagnósisomat!és jó páran ültünk a rendelőben!!És jó volna ha máshol is Starjánba is de mindenhol az országban rájönnének,hogy pénzért mindent lehet! EZÉRT VAN AZ,HOGY A VALÓDI BETEGEKET visszaminősitik, hogy a pénzért vett betegeknek jó legyen! Valamilyen szinten azért van betegségük, de pénzük is,igy jobban jártak.
Nincs olyan ORSZI-felülvizsgáló TB.-nél akiről nem beszélnek a betegek, ismerősök ki-mennyi pénzt add./sőt mennyi a tarifa/több százezer. Van azért olyan is akinek igy sem sikerült!!!
Mi meg szegény betegek, a fájdalmunk miatt, és a sok orvoshoz való járkálástól kivagyunk,sokat gomdolunk a halálra! Kiabálnánk a világba SEGITSÉG! de sajnos amig nem létezik olyan Ügyvéd, Politikus stb.aki felfigyelne ránk, csak panaszkodhatunk, irhatunk ujság, O.V.Tv stb......talán egyszer.......

jácintka # 2010.11.28. 17:36

Akkor egy az álláspontunk közösködni más szervezettel nem érdemes.
Idönként vagy valamelyik rádión vagy mint leggutobb az RTL -n volt valami.
Lényegében csak meg piszkálják a felszint.
A Kossuth rádó pedig nem meri vállalni , hogy az ORSZI és a járadékosok és mások szembe leüljenek.
Talán az ORSZI tul gyáva . hogy szembesüljön a saját alkalmatlanságával !

gattaga # 2010.11.28. 17:49

OK. Megpróbálkozom az Egerszínnél,helyi televíziónál,elősször csak puhatolódzó módban,hogy felmerik-e vállalni a médiaindítót az ügyünkkel kapcsolatban.Holnapra nem tudom igérni,sem holnaputánra,de a héten biztos eredményt tudok közölni.
Nem, nem vagyok mindenható,de ugye azok a "fránya" kapcsolatok... most legalább egy jó ügyert lőhetem el a tartalék puskaport.


By
gattaga

Túlélő # 2010.11.28. 18:06

Jó estét!
Régóta olvasom a fórumot.Az Egri eset nem egyedi,én is tapaztaltam már.10éve vagyok/voltam/67%rokkant,Tavaly júniusban 56% kaptam,,rehabilitációval.Fellebbeztem,mert nem tudok dolgozni,ezt közöltem is.Vártam a IIfokot.Ott a szokásos-na panaszkodjon!,majd lábcsavargatás,hajolgatás stb...34%visszavettek.Ekkor már szeptember vége volt.Kirendeltek igazságügyi orvosszakértőt,az megállapította az56%.Láss csodát!a saját szakértőjük véleményét nem fogadták el.Közöltem,hogy IIfokon a doktornő nem vett figyelembe több konkrét,régóta fennálló betegséget,így szézalékot sem írt mellé./pl astma 30-49% az én esetemben/Túl vagyok két bírósági tárgyaláson,ahol nem jelent meg rajtam kívül senki.Már a gyógyszereimet sem tudom kiváltani,az idegrendszeremről nem is beszélve.Nem veszik figyelembe a valódi Szakorvosi Véleményt!!!
Egy jó kis könyv címe jut eszembe..Mik vagytok ti?Istenek? Sajnos annak képzelik magukat,mi meg dögöljünk meg.Idén már nem számítok emmire,talán majd januárban,addig meg vegetálok.Kitartás mindenkinek,ne hagyjuk magunkat!
Egy Túlélő

kobeka # 2010.11.28. 21:28

december 2. a fogyatékkal-élők világnapja (lesz). (Ilyen is van, most már tudom)

Szempont c. műsor szerint a következő vasárnapi műsor témája:

  • rehabilitáció, (akadálymentesítés elegendő-e a fogyatékosok munkába állításához?)

Mi itt tudjuk a választ. Szeretne valaki szerepelni a TV-ben ? ...jelentkezhetne...elmondhatná...

gades # 2010.11.29. 04:38

A Szicíliai maffia csak kis miska a magyar politikai elithez képest. Annyi megszorítás volt a 20év alatt,hogy már 10x ennyit kéne keresni az embereknek.De a rokonság meg a csókosok pénztárcája dagad sajnos.

gyöke # 2010.11.29. 08:25

gattaga:nem kapok ápolási díjat,és köszönöm a válaszodat.nekem azt mondták ott a bizottságon,hogy az önkormányzatnál tudnék dolgozni valamit 4órában.de sajnos a férjemet nem tudom itthon hagyni,és nem is szeretném!!!!!ha dolgoznék,akkor mennyi lenne még plusz a fizetésem?vagy hülyeségeket kérdezek?A férjem 2009-ben volt felülvizsgálaton 54éves és véglegesítették 100%-kal.attól nem félek hogy abba belekötnének,hiszen látják hogy milyen állapotban van.köszi

gattaga # 2010.11.29. 09:32

gyöke

Határozatot amint megkapod,(nem írtad,hogy megkaptad-e már)jelentkezel az ÁFSZ-nél határidőn belűl!Amikor a leszázalékoláson voltál beszélgetned kellet,egy szociális allkalmazottal.Esetleg Ő nem adott neked egy tályékoztatót,telefonszámmal,hogy kit kell felhívnod az ÁFSZ-nél?(ÁFSZ= Állami Foglalkoztatási Szolgálat ).
Amennyiben egyeztetni tudsz az ügyintézővel,majd ott és akkor vidd magaddal a férjed határozatát is.Őszintén megbeszélve az ügyintézővel,valószínű,hogy segíteni fog.
Nem kell szégyelni az igazságot,főleg,hogy a férjedről van szó.Esetleg akkor írjál ide megint,ha a határozat a kezedben lessz.Kapol vele egy-két határozatot is.A rokkantnyugdíjad megszüntetéséről,a rehabilitációs járadék megállapításáról,esetleg a nyilatkozatot,hogy nem állsz és álltál munkaviszonyba a rokkantnyugdíjas éveid alatt (esetleg igen ) a NYUFIG (Nyugdífolyósító Intézet )-nek leadtad már?Vagy ténylegesen még a legelején vagy a procedurának?
A rehabilitációs járadék bruttó összege nem lehet kevesebb,mint amilyen összeget kaptál legutolsó rokkantnyugdíjként.A keresetkorlátról,majd ráérünk beszélni,amint a lényeges dolgokon átestél.


By
gattaga

gattaga # 2010.11.29. 09:36

Bocs hülyeséget írtam.
Helyesen:
NYUFIG (Nyugdífolyósító Igazgatóság )


By
gattaga

Fényharcos # 2010.11.29. 21:23

Tisztelt jogászok, kedves fórumozók!

Másfél éve vagyok rehabilitációs járadékon.
Ezalatt semmiféle rehabilitációban nem részesültem.

A mentorom megszegte a titoktartási kötelezettségét, amivel rendkívűl kínos helyzetbe hozott.
Őszerinte csak "segíteni" akart.

Ráadásul fél éve ígérgeti, hogy beszél a "munkahelyemmel", annak érdekében, hogy létrehozzanak egy védett, támogatott munkahelyet számomra.
Addig ígérgetett, halogatott, amíg "kiraktak az utcára". Eddig vállalkozóként, mint bérlő voltam jelen az Intézetben, de munkát nem biztosítottak számomra.
A sors fintora, hogy az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet volt az , akitől sem orvosi sem foglalkozási rehabilitációt nem kaptam.
Mit tehetek? Kihez forduljak panasszal?

gades # 2010.11.30. 02:44

Az Egri üggyel kapcsolatban az a véleményem,hogy csak azért van mert lehet hogy olvassák ezt a fórumot is és be kell fogni a betegek száját valamivel.Egy orvos sem olyan hülye,hogy nyíltan vegye át a pénzt.Oszd meg és urald ez a szisztéma,a betegek ellen hangolt társadalom majd elítéli ha valaki nyíltan támadná az Orszi véleményét.

gattaga # 2010.11.30. 03:42

Fényharcos

Az ÁFSZ-al kötött rehab megállapodás,az ahhoz kapcsolódó rehab terv teljesen "kóser"?Értem itt alatta:
A rehab konkrét iránya megvan határozva benne?
A résztvevő szügségletei?
Orvosi rehab szolgáltatások igénybevételéhez segítségnyújtás és azok figyelemmel kisérése?
Lennie kell egy tervnek,hogy mit akarnak veled.
TÁMOP 1.1.1. szerepel benne valamilyen formában?

A sors fintora, hogy az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet volt az , akitől sem orvosi sem foglalkozási rehabilitációt nem kaptam.

Már bocsáss meg,de ezt hogy érted?
Az ORSZI megállapítja a öek-et,ad egy rehabilitálhatósági minősítést, illetve javaslatot tesz a rehabilitációra.Annak irányát már viszont az ÁFSZ-al kötött szerződésben kell rögzíteni.
Vállakozóként kerültél az ÁFSZ-al kapcsolatba,vagy ők vettek rá a "maszek" világra,rehab terv alapján?A mentori szolgálatot ki (nem személy!)látja el? Kivel kötött,ill. ki nyerte el a pályázatot ami alapján az ÁFSZ szerződött vele?

Csupán azért kérdezek ennyit,mert egy letisztult képpel jobban bírkózok meg,persze amennyiben publikusnak itéled.


By
gattaga

jácintka # 2010.11.30. 07:11

Tegnap TV 1 kékfény müsorába megdöbbenve hallgattam , hogy egy bünnöző és gyilkos pert nyert .
Na nem a magyar emberjogi biróságon , kemény 3 milliót .
Miért is? Nem biztosítottak számára olyan fürdési és egyébb lehetőségeket ahova kerekes székkel is eljut.
Nem szándékozom bövebben le írni mert biztos mások is nézznek Tv-t.
De ha egy rabb megnyer egy pert a magyar állam ellen akkor mi !

Veronika13 # 2010.11.30. 09:05

Valaki meg tudja mondani nekem,ha a BNO kódok felsorolásából kihagyják az alapbetegséget,az miért van?
A daganatos betegséget nem sorolja ott fel,amit másodfokon 40%-ról 20-ra csökkentett.Ezek után nem tudom miért is járok én még negyedévente az onkológushoz,miért szedek gyógyszert,miért reszketem át az ismétlődő vizsgálatokat.Jah....nem szeretném,ha újra oda kerülnék,ahol egyszer már megjártam a poklot.De ezek szerint ez elhanyagolható körülmény,az összes járulékos panaszokkal,mellékhatásokkal együtt.