Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


BJúlia # 2015.08.15. 14:02

tass56

kérem, olvassa el tájékoztatásom, nem ismétlem önmagam: szakmai honlapomon itt 4) pont végén - általánosan - a jognyilatkozatom tiszteletben tartása mellett, hogy kire vonatkozik, a jogszabály pontosan meghatározza, amit értelmeztem, közérthetően leírtam:
http://www.versenykepesseg.eu/index.php?…

Azt írja, hogy most volt júl29-én felülvizsgálaton, és a következő felülvizsgálat Önre vonatkozik-e, azt a tények ismeretében (határozat szakvélemény) tudom megmondani, emailom megtalálja szakmai honlapomon, CSAK OTT email válaszolok személyes kérdésére (titoktartás és személyiségi jogok tiszteletben tartása mellett, ez természetes és elkötelezettségemből adódik).

Előre köszönöm bizalmát. Eddig senki sem csalódott, számíthattak rám.

Azonban megjegyzem, a mai gyors jogszabály változások közeppette, ki tudja, mi lesz a következő felülvizsgálatáig a jogszabály, Önnek most volt, szerintem térjünk vissza erre majd a felülvizsgálata évében, hogy akkor milyen jogszabályok lesznek, ki tudja most, jós nem vagyok.

De természetesen Öné a döntés.
Abban segítem, amiben kéri.
Most egy kis szünetet kérek, vendégeim jönnek) Hőség miatt egyébként is egészségi állapotom miatt PC elé nem ülnék és a vendégeim miatt sem, akármilyen elkötelezett vagyok küldetés tudattal.

Ám valójában vonatkozik-e az illetőre, és ha igen miképpen, az több feltétel együttállása során dől el, honalapomon, ahogy fenn írtam, általános tájékoztató korrekt, hiteles, úgy ahogy írtam (nem mindegy egy vessző sem, hol van), megállja helyét a szakmai honlapomon.

Nem véletlen, mert a hozzáértést (személyes segítséget esetére vonatkozólag) ismerik el ügyfelek, és ezzel a Szervezet is sokat nyerne. A szaktudást nem lehet plagizálni, csak a honlapomon lévő szöveget, amely bűncselekmény(1999.évi LXXVI.tv.), amellett persze, hogy etikátlan, erkölcstelen, tisztességtelen.

Azért nyilvános szakmai honlapom és nincs rajta reklám sem, nem regisztrációhoz kötött, mert jóindulatú szándékom a korrekt tájékoztatás. Minden fenn van szakmai honlapomon, persze nem egy oldalon (tárhelyet kell fizetnem 2011.febr.óta, és mindeig napra készen frissítem), tudni kell összeolvasni, együtt értelmezni a jogszabályokat, megtalálni a megfelelőteket), azon belül a vonatkozót, és az esetre vonatkozót, és értelmezni, nem egyszerű, tudom, mert sokáig tanultam iskolában és azon kívül. És folyamatosan ezt teszem, mert én is csak ember vagyok, LLL, a Life Long Learning "élethossziglan tanulás" nálam életforma. Remélem, fiaimnál is, akiket 12 éve egyedül nevelek fogyatékos nőként.

Az Emberek BIZTATÓ szavaik, mondataik sokat jelentenek,
egy részüket feltettem szakmai honlapomra is, ide, persze név nélkül, ezzel megköszönve azt a MIT írnak tevékenységemről? REFERENCIÁK linkemen "megörökítve":
http://www.versenykepesseg.eu/index.php?…

Most megyek, de heti egyszer tuti jövök ide, és email mobilról diktálom a válaszokat, ha megtisztelnek és van időm, egészségem engedi a szabadidőmben.

tass56 # 2015.08.15. 11:08

Kedves Fórumozók!
Július29-én voltam felülvizsgálaton,és Aug. 14.-én meg is jött a határozat. Minden maradt, rokk.ellátás C2 kategória. Még a régi világba se jött meg ilyen hamar. 2évre adták meg. Legközelebb ha megyek, akkor már elmúlok 60 éves, remélem, hogy akkor már nem fognak változtatni az ellátásomon. Ha valaki tudja ,írja meg , hogy kire vonatkozik az , hogy 5éven belül kerülsz a nyugdíjhoz, akkor már nem vátozhat az ellátásom. 1956 10. 17. születtem.

munkásnő (törölt felhasználó) # 2015.08.15. 09:28

Kedves BJúlia !..... Nagyon aktív és színvonalas ez a Fórum hála és Köszönet Önnek azért,hogy mindenre kiterjedően-érthetően / !!!/ tájékoztatja az itt kérdezőket,valóban "értelmesen"-érthetően ez nagyon fontos ,hiszen akik itt kérdeznek,azok valószínűleg nem tudják megfizetni a "hivatásos" szakterületen dolgozó embereket,de mégis szükségük van a segítségre ! KÖSZÖNÖM ! És köszönet azon beíróknak akik szintén értik-tudják a jogilag ide vonatkozó szabályokat és segítenek ! Bár minden Fórum ilyen színvonalas és érdekes lenne......!!! Szép hétvégét Kívánok,Üdv.

BJúlia # 2015.08.15. 08:53

Jácintka, és Mindenki

júl.14-én beírtam a fórumba, hogy 08.01-től Mmtv-ben módosítás történt, és szakmai honlapomon itt olvasható 4) pontban, kikre vonatkozik a felülvizsgálati mentesség, ez megjelent a "saláta" törvényben, amiről írtam, amely több törvény módosítását tartalmazza és 2015.évi CXXXIII.tv. módosította Mmtv-t, tehát itt olvashatják a 4) pontban a jognyilatkozatom tiszteletben tartása mellett:
http://www.versenykepesseg.eu/index.php?…

tiszavirág és mások is email hozzám fordultak, hogy személyre szabottan, rájuk hogyan vonatkozik vagy vonatkozik-e, és válaszotam rehab gazd szakértőként (hiszen szakterületem a felülvizsgálat, ellátások, foglalk.rehabilitáció)

Tehát szakmai weblapomon kapcsolatoknál ott email címem, ahová írhatnak, készséggel válaszolok Mindenkinek, mint eddig is, szakmailag hitelesen, korrektül, ügyfél orientáltan,,, emailt diktálom mobilomon is válaszolhatok (ha mellékletet nem küldtek, nem kell ebben a hőségben géphez ülnöm,
egészségi állapotom és családom engedi, azonnal válaszolok szabadidőmben.

Segítek a jogszabályokban eligazodni szakterületemen, mert látom, igény van rá (ha még nem fizetőképes kereslet van szaktudásomra, én ugyan olyan fogyatékos személy vagyok, mint a kérdezők, és nap minden percében átélem a nehézségeket, de majd egyszer csak, értékes lesz szaktudásom anyagilag is,...).

Elismerő szavaikért hálás vagyok. Megtisztelnek.

Abban a pillanatban, hogy már nem küzdünk egymásért, eltűnik belőlünk minden emberség.
~ 2012. c. film

jácintka # 2015.08.14. 13:44

év56 ! köszönöm szépen a választ.

Attila111111 (törölt felhasználó) # 2015.08.14. 10:20

próba???

év57 # 2015.08.14. 06:34

jácintka
Neked sem kell megjelenni felülvizsgálaton.Mindenkire vonatkozik mindegy,hogy soros vagy végleges volt,kivéve azokat akik 2012 után voltak felülvizsgálaton és úgy kerültek rehabilitációs ellátásra.

jácintka # 2015.08.13. 18:46

Kedves fórumozók!
Nagyon régen jártam erre ,de azért néha be nézegettem.
Most megint fogom a fejem és fogalmam sincs , hogy mi is vonatkozik ha vonatkozik egyáltalán az új törvényből valami.Most fogom betölteni párnap múlva a 60 élet évemet.
2009-be véglegesítettek rendszeres szociális segélyt kaptam a rokkanságit előtte elvették.Rám is érvényes e amit lentebb írtak ?Most rehabilitációs ellátást kapok és bizony jelentkezni kellett önként dalolva a újbóli vizsgálatra.Mi érvényes rám ?Azért kérdezem mert sok volt rokkant akitől 2009 előtt vették el a rokkantságit és a rendszeres szociális segélyt kapta többen nem tudják mi is vonatkozik rájuk. Köszönöm előre is a választ.

segal001 # 2015.08.13. 18:09

Még egyszer köszönöm a biztatást, és a jó tanácsokat, beszámolok róla hogy mi volt a vizsgálaton.Ha nem írtam volna szeptember 3- án lesz.

Lacaca # 2015.08.13. 15:56

"segal001"
A házi orvosodat kérdezd meg, hogy mit javasol a reumatológiai panaszokkal, és a felülvizsgálathoz szükséges leletek beszerzésével kapcsolatban. Nem tudom, hogy Ő adhat-e beutalót röntgenre, ha CT-re, vagy MR-re nem is. Valahol azért kérjél előjegyzést reumára, mert legalább a másod fokig jó, ha frisset csinálnak, ha oda kerülne az eljárás. Legjobb lenne, ha az előző ambuláns rendelésen fogadnának. Azt a szakértők is megérthetnék, hogy az ízületi elfajulások, soha nem gyógyulnak meg. Fölösleges a reumán ücsörögni állandóan a betegnek, ahol amúgy is leterheltek a szakorvosok. 60 év előtt a gerincem már úgy kiegyenesedett, és elmeszesedett, hogy a tapasztalt nyugdíjas reumatológus Főorvosnő nem is küldött röntgenre, ráírta az ambuláns lapra, hogy a gerinc, és a nagy, valamint kis ízületek nem javultak, folyamatos, tartós panaszt, mozgáskorlátozottságot okoznak.
Ennyit a házi orvos is ráírhatna szerintem a beutalódra. Két hónappal ezelőtt a fülész orvos utalt be nyaki RTG-re, mert régóta cseng a fülem. A lelet, ugyan az lett, mint a 6 évvel ezelőtti, 3 nyaki gerincsérv. Tapasztalt orvos az ilyet szemmel megállapítja. A röntgenen egyébként más beteg nem volt, csak két asszisztens, akik megcsinálták a felvételt, az orvos kétnaponta értékel.
Remélem, zökkenőmentesen rendeződik az ügyed, jobbulást kívánok.

tiszavirág69 # 2015.08.13. 15:05

segal001!
majd okvetlen írd meg az eredményt is és a vizsgálaton tapasztaltakat is.
Szorítunk és nyugi !!

segal001 # 2015.08.13. 14:15

Hát a papíron Augusztus 7 van, a borítékon meg hogy 10 én adták fel.És akkor 22 nap az ügyintézés?. Akorra meg kell kapnom a határozatot? Tuti hogy fellebezek ha elveszik. vagy csökkentik a pénzemet.Hiszen azthiszem hogy nagyon sokan úgyvagyunk hogy az állapotunk romlik, nem javul, hát azóta nekem is jócskán romlott.

segal001 # 2015.08.13. 14:03

Köszönöm a tanácsokat, megpróbálom megfogadni, mert biztos tudom hogy más volt a vizsgálat 2006 ban, mint most .Egyenlőre az a bajom hogy nem találok reomatológust, vagy ortopédiai szakoorvost, aki időre megcsinálná a szakorvosi véleményt.

tiszavirág69 # 2015.08.13. 09:55

Lacaca!

Sajnos nem tudom a választ.
Nem vagyok szakértője a témának, de mint látható változnak is a dolgok, de érzésem szerint a rendes nyugdíjnál az lenne a fer, ha számítana a munkában töltött "előélet" mindenkinél, de nem tudom tényleg ilyenkor mi lesz majd.

Lacaca # 2015.08.13. 09:33

"tiszavirág69"
Azt szeretném megkérdezni, hogy jól értelmezem azt, hogy csak azoknak fogják újraszámolni a nyugdíját rokkantság utáni nyugdíjnál, akik 2011.12.31.-ig betöltötték az 57. életévüket? A többiek pedig változtatás nélkül fogják tovább kapni, amit rokkantként kaptak?
Köszönöm előre is a választ.

tiszavirág69 # 2015.08.13. 09:21
Ármi! a törvényben nem a véglegesekről van szó, hanem mindenkiről aki a nyugdíjbavonulás időpontjához 5 évnél "bentebb" van, azaz kevesebb mint 5 éve lenne hátra és 2012-ben rehab. ellátottá nevezték át a rokk.nyugdíját--
  • őket most átnevezik rokkant ellátottá és nem hívják vizsgálatra.
aug.1-el lépett hatályba. 102-es magyar-közlönyben megtalálod (CXXXIII sz.saláta törvényben 34§-tól) a véglegeseknél nincsen életkori kitétel, ez egy rendelet lesz, ha a kormány elfogadja MAJD, tiszteletben tartják a már meghozott végleges határozatokat és nem hívják őket sem vizsgálatra, MAJD !!!!!!!!!, hogy mikor azt nem tudni, mindenesetre több fórumon olvasni, hogy a véglegeseket hívják mostanság :( így szándékoznak csökkenteni az elmaradást a vizsgálatok terén
ármi # 2015.08.13. 08:48

"a véglegeseket érintő "mentesség"-et pedig még nem fogadták el."

Kiknek és mikor kell elfogadni?

ármi # 2015.08.13. 08:46

tiszavirág69!

Régen jártam már a fórumon. Ha jó értelmezem akkor nekem, mint végleges "rokkant" nem kell menni újabb vizsgálatra a legújabb törvény szerint? Annak idején beadtam a kérelmem a komplex felülvizsgálatra, akkor 4 hónap miatt kerültem ebbe a helyzetbe. Áprilisi születésű vagyok.

Ismét nyugdíjasok leszünk, vagy minek fognak nevezni?

Mikortól lesz hatályos?

1955-ös születésű vagyok.

Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszod!

Ha ez igaz ez akkor nagyon sok embernek jó hír!

Lacaca # 2015.08.12. 21:10

"tiszavirág69"
Köszönöm szépen a korrigálást, így már helyes.

tiszavirág69 # 2015.08.12. 20:53

Lacaca!
Sajnos félreértetted, Segálra még sajnos NEM érvényes a törvény,
van fél éve, hogy 5 éven belülre kerüljön,
a véglegeseket érintő "mentesség"-et pedig még nem fogadták el.

Lacaca # 2015.08.12. 17:56

segal001
Új leleteket vigyél feltétlenül minden szakorvostól, és a házi orvosi beutalót is nézd át, nem hiányos-e.
Nálunk Miskolcon nagy divat a hiányos beutaló, és ambuláns lap, a nagy nyugdíjbotrány óta.
Ha az eredménnyel nem értesz egyet, rögtön fellebbezni kell, a határidőn belül, és ne hagyd az utolsó napra. Lehetőleg személyesen add be a hivatalnál, és kérjél elismervényt minden esetben, olvasható dátum bélyegzővel. Nekem pl. el akarta sumákolni a hivatal a beadványomat. Két hónappal a személyes beadás után, kellett utána járnom, és nem egyedi az esetem. Még jó, hogy személyesen adtam be, és az átvételi elismervény meg volt. Van aki áprilistól vár a nyugdíjára, annak ellenére, hogy 22 munkanapot mondtak neki ügyintézési határidőt.
A Te ügyed is furcsa, ha ma kaptad a behívót. Azt veszik augusztus elsején folyamatban levő ügynek, ha a hivatal már júliusban töprengett a behívódon, de még nem volt idejük lepapírozni? Ennyit késne a posta? Lehet, hogy július 31, vagy előtti a dátum a behívódon? A postai dátum mikori? Ezeket érdemes megnézni, mert ebből következtethetsz a jóindulatukra. Ha megírják a behívót, akkor még pár nap kell neki, amíg postára adják. Egyébként úgy játszanak mindenkivel sajnos, ahogy ők akarnak.
Sok sikert, és jobbulást kívánok.

Lacaca # 2015.08.12. 17:23

segal001
Gondolom, hogy év57 Neked is fog segíteni.
Nekem 08.09.-én 07.01. perckor válaszolt, szerintem az vonatkozik rád is. Megtalálod lentebb.
Benne van a végén a tv.-ben, hogy akinek az ügye augusztus elsején folyamatban van, arra még nem vonatkozik az 5 év.
Ez a korosztály mindenben hátrányt szenved sajnos.
Vigasztaljon, ha sikeresen túl leszel rajta, már valószínűleg nem zaklatnak. Nem tudom, hogy milyen betegségeid vannak, de senkinek nem árt, ha a szemészeten csináltat egy 2 perces szemfenék vizsgálatot, ha van ideje, a felülvizsgálat előtt.
Sok lappangó betegséget kimutatnak ezzel a módszerrel, amire nem is gondolunk.
Meg kell kérdezni a szemészt, hogy talált-e valami kórosra utalót a vizsgálatnál. Nem kényelmetlen, réslámpával megvilágítja a szemfeneket.

segal001 # 2015.08.12. 16:22

Most írom másodszor, mivel az előzö válaszom nem jelent meg.Heves megye, és Egerbe kell mennem. Augusztusi vagyok. És ha jól tudom nekem az öregségi nyugdíj, 64 és fél év.

carlos44 # 2015.08.12. 14:54

Köszönöm!

év57 # 2015.08.12. 13:13

carlos44
A két ellátás nem függ össze.Baleseti járadékot kaphatsz úgy is,hogy dolgozol tovább vagy úgy,hogy a rokkant vagy rehab. ellátással együtt folyósítják.Az elintézés menetét beszéld meg az üzemorvossal.Ő tud útbaigazítani.

https://www.onyf.hu/…%C3%B3l.html