Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


nico56 # 2012.12.03. 08:45

Az ország rossz gazdasági helyzetére hivatkoznak a publikum felé,miközben 60 mrd-ot fordítanak focistadionokra,ami közel 200 ezer rokkant személy járadékának a régi szintre történő kiegészítését biztosítaná!

sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2012.12.03. 08:44

vaer#e-mail 2012.12.02. 20:19

Aztán meg kedves Spicivas!
Bár mi még nem szóltunk egymáshoz, de az az érzésem, hogy sűrgősen át kéne képeztetnie magát valami mássá, merthogy segítőnek nem alkalmas az is biztos!

VAER!

Minden szavaddal egyetértek!

SPICIVAS, sunyimódon olvassa a fórumot és a sajátján kommenttel, nem ott ahol "lapít"!

Ez segítőnek nevezi magát, felháborító!!!!!!!!!!!!!!

sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2012.12.03. 08:21


Matyóföld Szíve Mezőkövesd-Harcolnak a rokkantak az életükért

MEOSZ

Másfél esztendővel ezelőtt a korkedvezményes nyugdíjasok és a hajléktalanok kerültek a jobboldal célkeresztjébe, idén tavasszal a rokkantakat is elérte a megszorító intézkedések sora. Miről is van szó pontosan?
Magyarországon majd háromszázeren vannak azok, akiket leszázalékoltak súlyos egészségromlás miatt. A legjelentősebb csoportot alkotják, akik 1954 és 1961 között születtek. Majd százötvenezer emberről van szó. Őket érinti rendkívül hátrányosan a rokkantak ellen indított hadjárat.

Milyen hadjáratról van szó?

A rokkantnyugdíjat egyszerűen megszüntették, helyette bármikor megvonható rokkantsági és rehabilitációs ellátás van, ami nem számít bele a nyugdíj időszakba sem. Ezzel ismét visszamenőlegesen törvénykeztek. Sokan voltak a nyugdíjazás határán, ám így nem lesznek jogosultak rendes nyugdíjra, csak az azt helyettesítő minimális ellátásra. Fontos hangsúlyozni, hogy megkezdődtek a felülvizsgálatok, amelyek szinte a náci haláltáborokat idéző körülmények között zajlanak. Ezért is mondjuk erre az egész folyamatra sokan, hogy „rokkant holokauszttal” állunk szemben. Az eljáró orvosoknak nyilvánvalóan ki van adva az az utasítás, hogy mindenkit vissza kell minősíteni, vissza kell irányítani a munka világába. Ígérnek rehabilitációs munkahelyeket, de azok nincsenek, sőt megszüntetik a korábban működők támogatását is. Beállhatunk a munkaügyi hivataloknál kígyózó százméteres sorokba, de csak azért, hogy aztán egy napos várakozás után másik ablakhoz irányítsanak minket.

A felülvizsgálatot végző orvosok emberségből hányasra vizsgáznak?

Megbuktak. Valamennyi. A sorstársak többsége csak Mengele tanítványoknak hívja azokat, akik vizsgálnak minket, két percet szánnak egy-egy betegre. Előre kiállított papírok vannak, lekezelő és megalázó hangnemet kapunk. Abban is biztos vagyok, hogy akik idáig meg tudták maguknak vásárolni a rokkantsági minősítést, azok ezek után is meg fogják oldani. Nem véletlenül kéri számon sok rokkant ezeken az orvosokon az hipokráteszi esküt.

A kormány kommunikációja szerint a rokkantak többsége nem rokkant. Mi a valóság?

A rokkantak többsége sokkal súlyosabban beteg, mint azt leszázalékoltsági foka mutatja. Azok az emberek, akikről most is szó van rendkívül lerobbantak munkahelyeiken. Évtizedeken keresztül azt sem tudtuk, hogy mi az a munkahelyi biztonság, egészségvédelem. Kizsákmányolták a testünket, dolgoztunk, mert nem akartunk éhen halni, ám egyszer csak a többségnél jött a baj, ami kizárja, hogy normális munkát végezzünk vagy dolgozzunk egyáltalán. Nem számíthatunk magunkra, a társadalom segítségére vagyunk szorulva. Ezt a segítséget vonták meg tőlünk. Azoktól az emberektől, akik két kezükkel építették fel ezt az országot. Most azt mondják, hogy dögöljünk éhen, vagy ugorjunk ki a tizedik emeletről.

Történnek tragédiák?

Rengeteg. Egy veszprémi sorstársunkat visszaminősítették. Amikor közölték vele, hogy nem történt esetében tévedés, ő ott az ügyintéző asztalánál szíven szúrta magát, néhány nap múlva meg is halt. Róla érdekes módon nem készített filmet senki „Szíven szúrt ország 2.” címmel. A sajtó foglalkozott ugyan az üggyel, de semmi komolyabb nem történt.

Egy másik esetben egy ötvenhárom éves sorstársam a visszaminősítő határozatot kézhez kapta, felment a hetedik emeltre és kiugrott az ablakon. A sajtóban még csak meg sem lett említve az esete. Olyanról is hallottam, hogy rákos beteget rehabilitálhatónak találtak, állapota azonnal súlyosbodni kezdett és két hónap múlva meg is halt. Volt aki szívinfarktust kapott a kézhezvétel után, ő még szerencsére él.

Ráadásul ez a folyamat nem áll meg, sőt egyre több jelzést kapunk készülő tragédiákról. Akik nem tudnak rezsit, hiteltörlesztést fizetni, a hajléktalan lét szélére kerülnek, azok a halálba fognak menekülni. Mi ez, ha nem gyilkosság? Szándékos, előre eltervelt, nyilvánvaló kimenetelű tömeggyilkosság, ami Orbán Viktorhoz köthető.

Megvonták az utazási kedvezményeket is. Ennek milyen hatása van?

Sajnos nem csak ezt, hanem a közgyógyigazolványokat is el akarják venni. Korábban nyugdíjas bérletet vehettünk Budapesten, vidéken tizenhat alkalommal igénybe vehető távolsági utazási kedvezményt kaphattak sorstársaink. Ez arra volt jó, hogy a havi egy, maximum két alkalommal elmehettünk szakorvosi vizsgálatokra. A fővárosban kicsit jobban jártunk, vidéken ez a kedvezmény tényleg csak arra volt elég, hogy orvoshoz járjanak a rokkantak. Most teljes áron kell utaznunk, általában sokkal kevesebb pénzből. Ezrek fognak egészségügyi ellátás nélkül maradni, mert nem lesz pénzük az utazásra. Ezek az emberek ebbe bele fognak halni. Ez megint csak gyilkosság. Mindezért valakinek egyszer majd felelnie kell!

Lesz így több bevétel a BKV-nál?

Dehogy lesz! A teljesárú bérlet, nekünk olyan mint a pick szalámi. Valaki látott már, a többség csak hallott róla, de megfizetni senki sem tudja. Számoljunk csak egy picit. Itt jóval harmincezer forint alá akarják szorítani a legtöbbünk ellátását. Ebből lehetetlen megvenni egy tízezer forintos bérletet. Budapesten legalább lehet bliccelni, bár ugrálni nem könnyen tudunk, de vidéken még erre sincs lehetőség. Ott negyven és ötven kilométereket kell utazni. Több ezer forint is lehet egy-egy utazás.

Sokan azt mondják, hogy ezt is meg lehetett csinálni minden következmény nélkül. Igazuk van?

Sajnos nagy az apátia, a rokkantak többsége dühöng, de nem cselekszik és elfogadja a nyilvánvaló halálos ítéletet. Szerencsére megindult valami. Mozgolódunk, szervezkedünk, keressük a cselekvési lehetőséget. Sajnos kevesen állnak mellettünk, idáig a Simó Endre vezette Szociális Fórum állt mellénk egyedül, mások részéről csak közhelyeket és sajnálkozást kapunk.

Mégis akkor mire készülnek?

Nem adjuk magunkat, küzdeni fogunk. Nem kussolhatunk, amikor ekkora disznóságot művelnek velünk. Demonstrációra készülünk, ennek időpontja és helyszíne egyeztetés alatt van. Nem hiszem, hogy sokan leszünk, de legalább megmutatjuk magunkat. Láttatni kell velük, hogy milyen szégyenteljes dolgot művelnek. Ez az igazi országimázs, ebből lehet látni, hogy mit művel Orbán Viktor és végrehajtó bandája a hazánkkal.

Írta: Kalmár Szilárd. Lapszám: on-line tartalom

2012 december 3.

www.muon.hu/…az-eletukert

regina.h (törölt felhasználó) # 2012.12.03. 08:17

Ja csak még annyi, hogy pl a szalagmunka odakötöz a székhez, az íróasztal meg nem.

És a Mekibe ( és hasonló helyekre) csak olyan csökkent munkaképességű jelentkezzen akinek nem fáj semmije.

:/

regina.h (törölt felhasználó) # 2012.12.03. 08:00

Wihar, szia.
És köszönöm.

regina.h (törölt felhasználó) # 2012.12.03. 08:00

Szafika, kicsit én is bántóan fogalmaztam. Nem "olyan " mint te, hanem inkább úgy vélekedik.

Na akkor elmondom még egyszer, utoljára mi a probléma a rehabilitációval.
Írta Klarissa, hogy a csökkentmunkaképességű nem vesztette el a teljes munkaképeségét. Így igaz.
Csak hogy a rehabilitációs kategória azt jelenti, bizonyos idő múlva ( 20 hónap, 36...) az illető visszaállítandó a teljes munkaképességűek közé.
Ennek két lehetséges útja van.

  • Vagy meggyógyul
  • Vagy miután egészségügyileg elérte a maximálisan elérhető állapotot, ebben a konkrét állapotban tud maximális teljesítményt nyújtani.

Mert pl olyan munkahelye van, ahol figyelembe veszik pl azt, hogy nem tud állni. Tehát ülőmunkát kap. Vagy éppenséggel nem tud ülni, akkor jövős-menős feladatot kap.

A baj ezzel az, hogy ez utóbbi egyáltalán nem működik.
Elég sok helyen dolgoztam és állíthatom, a munkaadót nem érdekli csak a termelés, a darabszám.
Vagy nézzük azt a híres szállodai céget. Ott ugyan nem dolgoztam, de nem hiszem, hogy a szobalány pl egy műszakban sokszor megpihenhetne, havonta orvoshoz, laborba járhatna.
Más eset ha mondjuk abban a szállodában recepciós.
Igenám, de ahhoz kell tudni nyelvet, kell érteni a számítógépes programokhoz.
Mit lehet tenni, ha a munkavállalónak nincs nyelvtudása?
Mondjuk a rehab keretén belül lehetőséget adnak neki.
Így a 36 hónap letelte után teljes értékű recepciós lehet. Nyílt piacon, már nem csökkentmunkaképességűként.
De mi a helyzet, ha nincs ilyen? Ha nincs átképzés, és a beteg csakis szobalányként helyezkedhet el?
Próbálja csinálni, és mondjuk 4 órában még sikerül is neki? De mi lesz vele a rehab letelte után?
Fog tudni 8 órában dolgozni úgy, hogy a betegsége változatlanul fennáll?

Szóval, nem jól van ez így...de már nem érdekel.
Vannak ott a Hivatalban elegen, törjék ők az agyukat.

Pl nekem most a legutolsó felülvizsgálaton azt a rehab javaslatot adták, hogy csak átképzés után, olyan munkakörben vagyok foglalkoztatható ahol nem kell tartósan ülni, egyáltalán nem kell állni. Menni meg nem tudok.
Ergó, akkor...mit dolgozzak?
És 50% feletti károsodással ami genetika és el nem múlik.

Javasoltam pl a munkaügyesnek, hogy beiskolázhatnának mondjuk weblap dizájnosnak.Vagy akár informatikusnak.
Remek, testhezálló munkakör lenne.
Jót nevettünk az ötleten.
Azt mondta, még szerencse, hogy nem munkaügyes akarok lenni.

:)

szafika # 2012.12.03. 07:39

Klarissa , persze , h mindenki fújja a magáét , de gondolj bele a simomonovits nevú emberke se túlzottan következetes , ő is csak a baromságait löki, már tavaly olvastam tőle egy cikket , neki is csípi a szemét a 40 éves akciós , elvenné , megszüntetné , törölné , de közbe visszahozná a 25 év utáni nyd-ba menetel lehetőségét , na nem fűnek-fának . / pedig aki ledogozott 40 évet , fizetett annyit , mint aki 25-öt . / Az esze után a fideszbe tartozna . Azt vizionálta , ha mindenkit elelngednének 40 év után összeomlana az ország gazdasága , ugyan mitől , h a fiatalok végre munkához juthatnának ?! Mert az ilyen-olyan tapasztalat az évek folyamán jócskán elavult , nem ártana fiatalokra cserélni , ahogy teszik is rengeteg területen . És az hogy tetszett nektek tőle , h hozna be ázsiaiakat ide dolgozni , h majd azok fellendítenek !!!! Aztán mit ?! hiszen a mieinknek sincsen munka , v úgy van vele , mint a fidesz , inkább fizetne másnak semmiért , mint azoknak akik valaha is ide dolgoztak ?!

szafika # 2012.12.03. 07:22

Csak arra próbáltam reagálni , h az emberek hogyan látják a rokihelyzetet , ahogy Regina is tapasztalta , a volt munkahelyén .

szafika # 2012.12.03. 07:20

Klarissza , mit fogalmaztam érthetetlenül először írtam az egyiket , aki ledolgozott 45 évet , utána + a testvérét , aki 20-at , miközbe kapálni járt , meg még néhány éve takarítani , és ma 80 közelébe van , 40 éve roki nyd-as .

klarissa # 2012.12.03. 07:16

szafika! Vagy a felfogőképességemmel van baj, vagy Te fogalmazol kicsit érthetetlenül, mert nem értem: kinek a testvére, és ki kapál, és ki a csípőműtött, sbt.
Hogy 40 év alatt mindenkinek van problémája az egészségével, az természetes. De hogy mekkora és mennyire csökkent a munkaképessége, azt bízzuk az orvosokra. Bár elhiszem, hogy mindig is történt visszaélés, és valószínűleg most is marad egy-két érdemtelen a rendszerben, de kizárt dolognak tartom,hogy valamennyi orvos pénzért rokkantosíotta le az összes embert, aki mind álbeteg.
A diagnózisokat külöböző szakorvosok állították fel, korszerű képalkotó vizsgálatok bizonyítják a betegségeket. Undorító, rosszindulatú és igazságtalan tehát az általánosítás, hogy a rokkantak csalók!
Szita Bence nevelőanyja gyilkos volt - de nem hiszem, hogy épeszű embernek eszébe jutna, valamennyi nevelőanyáról ki kéne jelenteni, hogy gyilkos ösztön lakozik benne.
Sok a szarka a nagyáruházakban - milyen alapon gyanusíthatnálak, hogy Te is köztük vagy? És miért kéne Neked bűnhődni a tolvaj miatt, ha Te nem vagy az?
Csökkent munkaképességűek munkájáról:fel kéne fognod végre, hogy ha valakinek pl. 40%-ot csökkent, az valemennyit még tud dolgozni, de nem 8 órát és nem azok között a körülmények között, mint a viszonylag egészségesek. Tehát reggel hattól nyolcig tud kapálni, de 8-tól 16 vagy 18 órágig egyhuzamban nem!
Alkalmi munkát el tud végezni, rendszereset valószínűleg nem. De hidd el, nagyon sokan vannak, akik valóban betegek annyira, hogy egyáltalán nem tudnak dolgozni.
Azt Te sem vitathatod, hogy egy fűtött, kényelmes irodában adminisztrátorként dolgozónak kevesebb esélye van a munkában megrokkanni, mint annak, aki pl. a szabadban nehéz fizikai munkát végez.

szuicid # 2012.12.03. 06:55

http://www.kisalfold.hu/…ban/2309475/


a Beteg ember nem selejtes árú

wihar # 2012.12.03. 06:42

Szia Regina Teljes mértékben igazad van .Kívánok Neked nagyon sok erőt és kitartást !!

regina.h (törölt felhasználó) # 2012.12.03. 06:23

Szafika, elkezdtem írni egy hosszút, aztán töröltem.
Ugyanis már rég tudom, hogy kell bizonyos érettség ahhoz, hogy az ember felmérje és rájöjjön, nem tudja a másik ember bőrébe átélni saját magát. Még akkor sem ha van empátiás képessége. ( hátha még nincs is....)
Éppen ezért azt mondom, fogalmam nincs ki mennyire van kutyául, ki mennyire beteg.
Így ebben a kérdésben vitatkozni nem is akarok.
Csupán azt mondtam, az emberek jó része..pont olyan mint te vagy.

Régebben ( 2008 előtt) csak diagnózis kellett a felülvizsgálatokon.
2008-tól nem a dg. számít hanem a funkció károsodás.
Magyarul: pl nem elég ha valakinek agyi stroke a dg. Azt nézik, mi az ami károsodott, nem működik.
Úgyhogy aki már ebben a rendszerben lettek vizsgálva és meg lett állapítva, hogy csökkent munkaképességű ( szándékosan írom így, mert szerintem a "megváltozott" egy nagy marhaság) azt az embert nem igen lehet sem csalónak, sem pedig "hisztinek" titulálni.

Szép napot!

kitakat # 2012.12.03. 06:14

Szép napot!!Alaptörvény:Szabadság-felelöség
III.cikk, XV.cikk(2)(5), XIX.cikk

Erre tudunk hivatkozni!!4

szafika # 2012.12.03. 03:09

Regina, azt azért ismerd el , h az emberek java része 60 felé mindenféle / és egyre több / nyavalyával küszködik . Biztos, h rengeteget számít az is , h az embernek milyen a hozzáállása a dolgokhoz , a betegséghez , a beteg emberekhez . Van aki úgy látja az ő gondja a legtöbb , az ő baja a legnagyobb , mindenki másé meg se közelíti az ő problémáit . Nekem egyetlen olyan egészséges kolleganőm volt csak , akinek még a feje se fájt soha , / mázlija volt , irigyeltem is érte , nem tőle ! amióta az eszemet tudom , mindenféle problémával nyüglődtem / aztán 60 évesen egy nagyon sürgős csípőprotézis műtétet kellett nála végezni . Megint csak mázlija volt , ledolgozott 45 évet , a testvére + kb 40 éve leszázalékolt beteg kb 20 év meló után , hát nálunk v nagyon jó az orvosi ellátás , v .....? de még 1-2 évvel ezelőtt is takarítani járt naccságákhoz / 80 közelébe van mára / meg 30 évvel ezelőtt is úgy járt kapálni , mint egy egészséges se !! Mire az egészséges ment dolgozni , addigra a beteg már jött haza a kapálásból !

Elég szomorú, h nálunk így állnak hozzá a szolgáltatók , h eszük ágába sincsen ott segíteni , ahol még kicsi a hátralék , és még meg lehetne előzni a nagyobb bajt , már évekkel ezelőtt is lehetett hallani kártyás villanyórákról , amíg nem gyűlik össze egy több százezres tartozás , addig meg se próbálnak lépni , pedig rengeteg embernek megoldást jelenthetne , mert akadt olyan is , akit rezsitartozás miatt költöztettek ki . Röhej , h a XXI -ik században biciklitekeréssel kell egy kis áramot csiholnia az embernek ahhoz , h legyen néhány óráig világítása ./ Mint a Havas műsorába egy vidéki polgármester falujában /

regina.h (törölt felhasználó) # 2012.12.02. 20:25

George2..., még mondok egyet, aztán tűnök..:)
És még van egy "kedvenc" ami sokszor hallatszott el ( nem csak a munkahelyen):
"Én is beteg vagyok, nekem is fáj a derekam( lábam, csípőm, kinek mi..) és mégsem százalékoltattam le magam!"
Na szóval ezt is szeretik hangoztatni az emberek.

Jó éjt!

george2 # 2012.12.02. 20:10

"Klarissa, a közvéleményt azok a rokkantnyugdíjasok győzték meg akik a nyugdíj mellett dolgoztak, így a két jövedelem több volt mint az úgymond egészséges dolgozóké.
Sajnos ez a nagy büdös igazság."

Maximálisan igy van Reginah.Én is ugyanezt irtam múltkor itt,meg is kaptam érte a magamét :-)
A valóság az ami irtál attól még.

regina.h (törölt felhasználó) # 2012.12.02. 20:05

Teljeses mértékben értelek Klarissa.
A baj az, hogy az emberek másképp gondolják.
Alig egy hete kezdtünk el anno dolgozni egy üzemben és már az öltözőben ment a számolgatás. Előbb csak a hátunk mögött, később már nyíltan.
És hiába mondták pl cukros kolléganőim, hogy de hát a diéta, és a gyógyszerek.....
És tudod elég régi blogos vagyok, onnan is ismerem az emberek gondolkodásmódját.
Nem mondom, hgy mindenki ilyen, de elég sokan vannak.
Úgyhogy..kcsit félreérthető voltam, mert úgy írtam mintha az én véleményem lenne...

klarissa # 2012.12.02. 19:59

regina.h! Ne haragudj, nem Téged akartalak oktatni! Csak próbálom összefoglalni, milyen érvekkel lehetne a közvéleményt az oldalunkra állítani.

klarissa # 2012.12.02. 19:56

regina.! Igazad is van, meg nem is. A megváltozott munkaképesség nem azt jelenti, hogy bénán fekszik valaki az ágyban, persz azt sem, hogy a korábban adminisztratív munkát végző annyira megrokkant, hogy a nyugdíj felvétele mellett bányászként tud tovább dolgozni. Normális szabályok és lehetőségek esetén szerintem egy kevésbé rokkant bizonyos munkákat el tud látni. Pl. van olyan ismerősöm, aki rákműtét után úgy tűnt, helyrejött, majd mégis lerobbant valami másik betegséggel. Nagyon szigorú diétát kell folytatnia, probléma van az anyagcseréjével, stb. Normál munkahelyen nem tudna dolgozni, mert nagyon oda kell figyelnie magára, hogy ne legyen nagyon rosszul. Milyen munkahelyen tűrik el, hogy órákig pepecsejle az ételét és félóránként járjon WC-re? Panellakásban egyedül élve viszont a nyugdíjból nem tudna megélni. Óriási szerencséjére talált egy olyan számítógépes munkát, amit 2-3 órában otthon el tud végezni akkor, amikor éppen nem a konyhában vagy a WC.-n tartózkodik.
Más: nem ugyanaz, ha egy bölcsészprofesszor veszíti el a karját, vagy egy sebészprofesszor. Az egyik ugyanis közel ugyanúgy tud dolgozni, mint addig, a másiknak viszont majdnem az élete dől romba ugyanattól a betegségtől.
Nem lehet általánosítani, hogy mindenki csal, aki dolgozik. A csalókat természetesen ki kell szűrni!!
A kevésbé megváltozott munkaképességűeknek pedig meg kell teremteni ahhoz a lehetőségeket, hogy dolgozhassanak. De addig, ameddig pl. az akadálymentesítés nem történik meg, és a sánta nem bír elmenni a felajánlott munkahelyig, vagy egyáltalán nincs munkahely, a rehabilitációról nem is beszélve, nos, addig egyértelmű, hogy nem tud normálisan működni az egész rendszer.
Az pedig minden tekintetben nonszensz, hogy az ember 30-35 év alatt fizetett biztosítás után szociális segélyt kapjon!
Visszamenőleges hatályú törvénykezésnek pedig nem szabadna léteznie - máshol nincs is!

regina.h (törölt felhasználó) # 2012.12.02. 19:51

Csicseró, kösz.
Nem bántott Csabesz, csak sajna ismerem a " közvéleményt" saját tapasztalatból.
Én is dolgoztam egészségesek között részmunkaidőben..
Innen (is) tudom, hogy vélekedtek.
Sajnos.

csicseró # 2012.12.02. 19:44

csabesz666
Ne bántsd Reginát.Betegen is dolgozna,ha lenne hol.Igy kénytelen a hideg lakásba élni.Neki is meg van a saját betegsége,de se rendes ellátása se munkája.Senki ne gondolja azt,hogy nem juthat az Ő helyzetébe.

csabesz666 # 2012.12.02. 19:37

Regina.h. Aki irigyelte, tőlem a nyugdílyamat, és a melletelévő plussz jövedelmemet, mindegyiknek azt mondtam, hogy szívesen átadom neki a nyugellátásomat, DE A BETEGSÉGEMMEL EGYÜTT!!!....és mindjárt hallgatásba burkolóztak....

vaer # 2012.12.02. 19:19

Régen voltam ilyen dühös! Végig olvastam a Székely Ildikó riportot! Hát FELHÁBORÍTÓ! Nem kívánok mást neki csak azt, hogy csináljon végig pl. egy jó kis kemót munka mellett (mert még azt sem tudja, hogy kemó és kemó között is komoly különbség van) vagy fél lábbal bicegjen nap mint nap tömegközlekedésen a munkahelyére!
Ő küzdön csak igy!! Persze nem a legmodernebb segédeszközt kapja, csak azt amit a többiek mindnyájan. Azzal nem fog hegyet mászni, az is biztos!

Aztán meg kedves Spicivas!
Bár mi még nem szóltunk egymáshoz, de az az érzésem, hogy sűrgősen át kéne képeztetnie magát valami mássá, merthogy segítőnek nem alkalmas az is biztos!

regina.h (törölt felhasználó) # 2012.12.02. 19:11

Klarissa, a közvéleményt azok a rokkantnyugdíjasok győzték meg akik a nyugdíj mellett dolgoztak, így a két jövedelem több volt mint az úgymond egészséges dolgozóké.
Sajnos ez a nagy büdös igazság.