Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


vbartamonika@citromail.hu # 2011.10.10. 04:21

Szia Túlélő!

Nem tudom nekem mikor küldik a rehab vizsgálatra az idő pontot ,de attól tartok az idén visszamenőleg megint nem kapom meg még a pénzem .

Túlélő # 2011.10.10. 06:02

vbartamonika
Már írtam valamelyik nap,hogy én most megyek csütörtökön.Kíváncsi leszek,mit csinálnak,olvasva a HVG cikkét,nincs értelme a vizsgálatnak.Remélem ők is olvasták,vagy elküldték nekik hivatalból.Pénteken majd megírom,mert késő este érek haza.
Icike42
Megfogadtam tanácsod,odatelefonáltam az előbb az időpontmódosításért.A válasz-sajnáljuk,csak akkor tudunk más időpontot adni,ha kórházban fekszik.
Szóval ott töltöm a napom.Megkérdeztem van-e lehetősségem arra,hogy lefeküdjek.Én reggel 5kor indulok,és 4 45kor indul visza a busz.Muszály lefeküdnöm,az utcán nem lehet,már hideg van,azt mondta a hölgy,erre nem tud válaszolni.Cssak hogy jól induljon a hetem.

Túlélő # 2011.10.10. 06:25

mari55
Ugyan az a gond nálam is,mint Mónikánál.Nekem is le van írva hogy 2009 9 hótol jogos az 56%,és folyamatos.
Mégsem kapok semmit.Majd ha meglesz a most csütörtöki rehabvizsgálat Határozata. Azzal tudok menni intézkedni.Nekem ezt mondták a nyufignál.

Túlélő # 2011.10.10. 07:56

mari55
Igen nekik nem sürgős.Pl pénteken voltam az APEH,hogy visszaigényeljem az eü hozzájárulást,mert azt is én fizettem magam után 2 évig.Na ezt így nem lehet.Hiába van ítélet rajta dátum.Meg kell várni a mostani határozatot,lefénymásolni,adatmodosítót kitölteni,beadni,majd ők továbbítják.Majd soksoksok nap múlva kapok egy levelet,amiben leírják,igen ennyit befizettem ez visszajár,na -akkor kell egy kérvényt írnom,hogy kérem szépen vissza az összeget.Szóval idén azt sem látom már.Ennyire egyzerú,de ha mi nem fizetünk időben kamatos kamat stb...Csoda ha idegileg is kikészülünk?

Ani2085 (törölt felhasználó) # 2011.10.10. 11:42

Kedves ókút!
Értem én, hogy mit írsz, csak nem tudom elhinni. Olvastam máshol is ugyanezeket a infókat, foglalkozott ezzel tv, rádió.
Eddig ment a fojtogatás, most nagylelkűségi rohamot kapott a kormány? Van be vannak sz@rva? Annyira szép, hogy ezért kétkedem. Ezért írtam, bár úgy lenne.
A rokkantakkal meg azért nem foglalkoznak (szerintem), mert még mindig nincs halovány gőzük sem arról, hová kerülünk 2012.01.01.-től. Sakkoznak velünk a politikusok, pedig ők azok, akik a sakktábla első két sorát alkotják. (jujj, de gonosz vagyok, tisztelet a kivételnek) Igazából is ott kellene állniuk, védeni a mögöttük állókat, akik abba a pozícióba juttatták őket. Élni, és nem visszaélni a választók bizalmával. De ez már politika.
Míg nem tudják, mit kezdjenek a most rokkant nyugdíjból tengődő emberkékkel, hogy tudnának abban dönteni, adnak-e emelést? Lógunk a levegőben, az idő meg telik. Még a végén ki találják mutatni, hogy miattunk adósodott el az állam, mert nem végzünk termelő munkát, mi nem hozunk hasznot az országnak. Az nem számít, ki mennyit tett be a közösbe, míg aktív dolgozó volt. A régi mese: addig érsz valamit, míg dolgozni tudsz, ha lebetegszel, nem számítasz. Ez sok vállalatnál is így van, most az államunk vezetői ugyanígy gondolkodnak. Elszomorító, de sajnos igaz.

kiszolgáltatott # 2011.10.10. 12:04

Igen,hiszen méga HVG cikk is ezt sugallaja:a rokkantpénzek miatt borul a Széll Kálmán terv is.Enézést,hogy erről is a cikk jutott eszembe,de"megfeküdte a gyomromat"

keke1 # 2011.10.10. 12:04

Kedves emme!

Igen lehet dolgozni 50% mellett,de én a jelen szituban nem ajánlanám.Felülvizsgálaton az első kérdés dolgozol e?
Kérdés mennyire vagy ráutalva a külön jövedelemre,mivel sok munkaadó az állami kedvezmény miatt alkalmaz,és ha elvész a rokkantság elvész a munka is...

ókút # 2011.10.10. 12:17

Kedves Ani2085!
én is elszomorítanak tartom ami történik,de úgy tűnik ez nem érdekli azokat akiknek valóban az lenne dolguk,hogy az öregeket,betegeket támogassák.de ennek már tavaly is voltak jelei,amikor bejelentették az idei nyugdíjemelést,ami azt hiszem úgy hangzott el,a rokkantaknak nem!de akkor még volt egy kis együttérzés a társadalomban,és ezt szóvá tették,erre lépett vissza a kormány.mostanára annyit mosták a társadalom agyát,hogy mi csalók és még ki tudja mik vagyunk,így teljes társadalmi közöny fogadta,hogy nyugdíj helyett járadékot fogunk kapni.

keke1 # 2011.10.10. 12:19

Kedves Ani2085!

A hvg cikk azt sugalja hogy megint rosszul számoltak.
A hozzászólások jó esetben kognitiv disszonanciára utalnak,de én inkább közönséges bértolnokok művének tekintem ezeket.
Ilyenek szinte minden fontosabb fórumon vannak,fogalmazásuk,és tájékozottságuk újságirói képzésre utal.

Azt irják amit a gazdi mond,jó vastag bőr kell hozzá,de kárpótolja őket a búsás fizetség!

keke1 # 2011.10.10. 12:27

Ókut!

Áhhh..emberek szóvá tették,fityfenét,
Egyszerűen nem volt rá törvény.
2012-től van,tehát aki nem korbetöltött annak nincs emelés.

keke1 # 2011.10.10. 12:40

Most nézem az állampapir hozamokat a 10 éves papir majdnem 10%.
Nagy szarba vitték az országot Orbánék,mivel az adósságfinanszirozás rendkivüli módon megdrágult.Többet vesztenek ezen mint az összes tervezett megszoritáson,a rokkant pénz pedig ehhez képest 0.

Sokkal jobb lett volna ha nem csinálnak semmit,én nem sajnálom tőlük a duplázódó jövedelmüket,de legalább ne ba@anak ki másokkal,szinte mindenkivel....istenem mennyivel jobb lett volna ha végigalusszák ezt a másfél évet!!!

Ponthu (törölt felhasználó) # 2011.10.10. 12:59

Az egykulcsos adó bevezetésére vezethető vissza az összes kényszerintézkedés,ezért a sok különadó és emiatt rettegnek a rokkantak is.Feltételezem, hogy a hibás döntésre a saját köreiből is felhívták o.v. figyelmet,mert az utóbbi hetekben több jobboldali közgazdász is megerősítette,hogy ez a jelenlegi viszonyok között hibás döntés volt.
A következményekkel folyamatosan szembesülniük kell.
Véleményem szerint még mindig tisztességesebb eljárás lenne beismerni, hogy hibáztak.

Ponthu (törölt felhasználó) # 2011.10.10. 13:02

Mert az egykulcsos adóval minden évben több mint 500 milliárdot adnak a gazdagoknak.
És sajnos ezt minden évben be is kell hajtani a szegényeken, akiknek már éppen csak a mindennapi betevőre elég a jövedelmük(vagy már arra se).

skorpió13 # 2011.10.10. 13:05

nézzétek a parlamenti közvetitést!Most!!!

Ricuska # 2011.10.10. 13:17
Kedves Skorpió!! Láttam. Magyarul semmi válasz. Nyugdijat elért honfitársaink nyugodtak lehetnek, ők továbbra is kapják a nyugdijat.Nyugdijasok lesznek. . Igen folyósitják a rokkantnyugdijat továbbra is, semmi nem változik törzsszáma ugyanugy kettessel kezdődik! 5 évvel a korhatár alattiaknak nem kell aggódni, kivéve azoknak akiknek az egészsége helyre állt!!
  • Nos azt honnan fogják tudni hogy a korhatár elött 5 évvel álló rokkantnyugdijas egészsége helyre állt, ha nem vizsgálják felűl???? Akkor felülvizsgálják vagy nem???
I-II csop nyugodtak maradhatnak, ők nem tudnak munkát végezni, mert ugye 100%.-ban munkaképeesége csökkent, saját maga ellátását ellátja, ill. I. csop. nem látja el!! Szerintem itt is vannak olyanok akik klasszul ellátják magukat, I. csop.-ként infarktus után otthon fodrász Pl.hogy ott a munkahelyek megszüntek és sokan menekültrek rokk. nyugdijba!!

Válasz nincs, jah és Gyurcsányt kell kérdezni mert 2008.-ben Ő inditotte el a rokk.nyugdijasok elleni hadjáratot!!!!
Hát ennyi volt a válsz hogy mi lesz velünk!!!!!

ugribugri # 2011.10.10. 13:19

ezt nézhetjük annyi gerinc van bennük mint egy kukacban,egyszerű kérdés jövőre lessz nyugdíjemelés ...
erre anyi a válassz az elmúlt négy év meg ...aGyurcsány....utána meg volt bajnai meg a fiuk ...igen nem ,erre sem tudjak a választ akkor buták ha igen akkor aljasok...

Ricuska # 2011.10.10. 13:19

Kimaradt egy mondat!! Pl. után keleten sok a rokk nyugdijas, mert ott munkahelyek megszüntek.

Ricuska # 2011.10.10. 13:20

Ezt a semmit mondó választ 203.-an elfogadták!!!!
Mondjanak le, mert alkalmatlanok azok képviseletére akik megbizták őket!!!!

keke1 # 2011.10.10. 13:37

Kutyából nem lesz szalonna,avagy mennek tovább a megkezdett úton,amit ugye sokat lehetett hallani az utóbbi 40-50 évben,csak az átkosban még volt valami világnézeti alapja ennek a szlogennek.A mostani garnitúrának viszont halvény fingja sincs semmiről,ellenben azt megtanulták hogy nem szabad beismerni ezt.

Azt meg hogy hazudtunk,még álomszinten se szabad elismerni.
Lásd fletó esetét!

kiszolgáltatott # 2011.10.10. 13:43

Sajnos nem láttam a közvetítést,de ahogy olvasom semmi megnyugtató nincs,És az igaz,hogy gyurcsányék indították a hadjáratot,de ők gőzerővel folytatták,és folytatják.

keke1 # 2011.10.10. 14:04

Kedves Marika ne becstelenits!
Orbán szerint csúnya dolog másokon élősködni,félrevezetni a dolgos többséget,nagyon csúnya dolog ez...

rokapapa22 # 2011.10.10. 14:08

Szép napot ,szebbet kedves fórumtársaim! belinkelem az origo-t itt olvashatják röviditve a r. nygdijasokról az interpellácót.http://www.origo.hu/itthon/percrolpercre/20111010-nyugdijazott-birak-es-kozszolgalati-egyetem-parlament-percrol-percre.html

keke1 # 2011.10.10. 14:08

Nem egészen világos hogy mi az a végleges.
Le van irva a határozatban a végleges kifejezés?

buboka # 2011.10.10. 14:17

Én is néztem az interpellációt, de a bicska kinyílt a zsebembe, ezzel a semmitmondó válasszal, illetve a szokásos elődökre utalással. Pont azokban a megyékben, amit kiemelt van a legtöbb I-II fokú rokkant, biztosan van ott is olyan, aki olyan beteg, de aki pénzért százalékoltatta le magát, az egyből ebbe a csoportba került, mert az orvos sem akart azzal rizikóztatni, hogy újra behívják és kiderül, hogy nem volt jogos a leszázalékolása. Ezt a szerintem alapvető dolgot nem értik, de szerintem nem is akarják megérteni és akik nem tudtak, tudnak, akarnak kenőpénzt adni, azokat besorolták a III. fokba és járhatnak újra meg újra "bizonyítani", hogy sajnos változatlanul betegek vagyunk, sőt rosszabbodott is időközben az állapotunk és minden alkalommal amennyire csak lehet kellőképpen meg is alázzák a beteg embert.

buboka # 2011.10.10. 14:19

keke1!

Én úgy tudom, az a végleges, ahol az orvosi bizottsági határozatban szerepel - függetlenül, hogy melyik fokban van az illető -, hogy állapota alapján nem rehabilitálható és újabb felülvizsgálatra csak állapotrosszabbodás esetén kerül sor, saját kérésre.