Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


mazsi-drazsika # 2012.12.22. 19:09

Békés boldog karácsonyt mindenkinek


volt rokkant nyugdijas

Debra01 # 2012.12.22. 17:54

Elvben rövidesen tárgyalják. Valami félfüllel hallottam.

exrokki? # 2012.12.22. 17:43

A MEOSZ AB,Strasbourgi és az MSZP EU beadványáról tud valaki valamit,hol tart??????????????????????????????
Ezt szeretem volna írni az előbb.


Sziasztok!

exrokki? # 2012.12.22. 17:19

exrokki
szerintem felejtős. ezek már mind Mallorcán vizisíznek. és egymás vállát veregetik, milyen sikeresek voltak az idén


Sziasztok!

lestefan # 2012.12.22. 15:59

Csatlakozom.- Én is, Kellemes Ünnepeket Kívánok mindenkinek.

iren55 # 2012.12.22. 14:54

Áldott, békés karácsonyt kívánok minden kedves sorstársamnak!!!!!

szuicid # 2012.12.22. 14:20

Kedves Sorstársak csatlakozzunk mi is a A Humán Platform-hoz!!

A Humán Platform
A kultúra, az oktatás, a szociális és egészségügyi ellátás területén dolgozók oroszlánrészt vállalnak a társadalom működtetésében, az életminőség javításában, a társadalmi felemelkedés előmozdításában - állítja az egy hónappal ezelőtt alakult, de az utóbbi hetekben már több demonstrációt is szervező Humán Platform.
A szféra egyes érdekvédelmi szervezeteit összefogó szervezet nemcsak a hétfői, elsősorban felsőoktatási témájú diáktüntetés rendezését vállalta magára, de egy ötször öt pontos jegyzéket is megfogalmazott a jelenlegi kormánnyal szemben a szociális ágazatokra, az egészségügyre, a közoktatás, a felsőoktatásra és a kultúra területére kiterjedő aggályairól, kifogásairól és követeléseiről. A Platform alapító szervezetei: A Város Mindenkié, az AICA Műkritikusok Nemzetközi Szövetsége Magyar Tagozata, az Alapítványi- és Magániskolák Egyesülete, a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület, a Független Előadóművészeti Szövetség, a Hallgatói Hálózat, a Hálózat a Tanszabadságért, a József Attila Kör, a Kortárs Galériák Egyesülete, a Magyar Addiktológiai Társaság, a Magyar Bábművészek Szövetsége, a Magyar Drogprevenciós és Ártalomcsökkentő Szervezetek Szövetsége, a Magyar Műfordítók Egyesülete, a Magyar Orvosok Szövetsége, a Magyar Szakképzési Társaság, a Magyar Szegénységellenes Hálózat, a Magyar Színházi Társaság, a Nonprofit Társadalomkutató Egyesület, az Oktatói Hálózat, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a SZETA Egri Alapítványa, a Szociális Szakmai Szövetség, a Szociális Területen Dolgozók Szakszervezete, a Szépírók Társasága, az UNIMA Nemzetközi Bábművész Szövetség Magyar Központja, a tranzit.hu, valamint az Ártalomcsökkentők Közhasznú Szakmai Egyesülete.


a Beteg ember nem selejtes árú

klarissa # 2012.12.22. 13:44

Csicsero, köszönöm, hogy számíhatok Rád!

klarissa # 2012.12.22. 13:44

Csicsero, köszönöm, hogy számíhatok Rád!

csicseró # 2012.12.22. 13:03
klarissa # 2012.12.22. 10:12

Népszava: "Orbán is tudja, ez a garniúra bukni fog"

megrokkant # 2012.12.22. 07:08

Én bánya bányász városba laktam valamikor ,hosszú ideig. Én tudom, hogy a föld alatti munka az lakásal járt. Alá kellett írni nekik 20évet. Elöször a 50-es évek végén és a 60évek derekán ingyen kaptak lakást. Később fizetni kellett érte. De akkor is a bánya adta. Nekem semmi bajom a bányászokkal. De az, hogy én is meg a többi is beteg, nincs különbség. Ha bányász ha nem. Erre írtam ,hogy a paragrafusoknál nem szabadott volna különbséget tenni. Mennyivel különb aki fél lába vagy rákos, vagy egyébb nyavalyái vannak egézségileg. Mert nem a bányába szerezte? Egyébbként egy nagy városba nem csak bánya volt. Ha nem sok más munkahely is. Nyilván való aki a földalatti munkát választotta, meg volt ,hogy miért. De ő akkor is úgyan úgy tudta, hogy az egézsége rámehet. Ebből kellene kiindulni. Hogy nem szart be senki a komlói tüntetéstől. Romániába volt országos bányász felkelés. Ha ez itthon idáig fajult volna, a hatalomba levő banda igen csak felköthette volna a gatyáját. A rendőrségével együtt. Elég volt nekik kezdésnek Komlón a tüntetés. Beszartak tőlük!!!! Hát ha 200000 rokkant tüntetne akkor ilyen soltész félék , hamar vissza vonulót fujnának a törvényeivel. Csak hát több ezres rokkantat se sikerült tüntetésre össze gyüjteni. Erről van itt szó. A betegségbe meg nincs különbség, hogy bányász volt vagy nem. Az előbb leírt dolgok miatt.

exrokki? # 2012.12.22. 06:38

A MEOSZ AB,Strasbourgi és az MSZP EU beadványáról tud valaki valamit,hol tart??????????????????????????????


Sziasztok!

mozilla # 2012.12.22. 06:19

Segítség !
60 éves és 9 hónapos vagyok. 62 év 180 nap az öregségim korhatára.
Rokkantság megállapítását kértem és január elején meg kell/ene jelennem a bizottság előtt. ( Sokizületi )
27 év munkaviszonyom van, idén nem dolgoztam.14 éve voltam 1,5 évig rokkantnyugdíjas ( rák ).

Kérdésem: érdemes-e elmennem? Ha rokkant járadékos lennék, az kevesebb maradna az öregségi elérésekor, mintha kivárnám az öregségi korhatárt?

A rehabilitációs járadékot választhatnám-e, ha jogosult lennék a rokkant járadékra?

Menjek, ne menjek? Ez itt a kérdés........

Debra01 # 2012.12.21. 20:16

Kedves fórumozók. Most olvastam a hírt, hogy a bányászokat jól átverték. Aperten, ha itt vagy akkor kommenteld, mert ebben te vagy illetékes.

Más: A záram díja lehet, hogy csökken, de a méterenként vezeték adó megnöveli a rendszer használati díjat. Így azt gondolom, hogy nincs minek örülni. Mindenki várja majd a kevesebb számlát, oszt jön a magasabb.

Kéretik mindenkitől, hogy fogja fel (!) Orbán soha nem ad senkinek semmit. Csak elvesz, és még meg is győz arról, hogy jól jártak a zemberek.

Ideje lenne végre valamit csinálni is a sírdogálás helyett.

Megjegyezném még azt is, hogy Orbánon nem fog az átok, tehát felesleges átkozódni. Attól jobb nem lesz a helyzetünk, csak jól felb..asszuk az agyunkat.

Lehet ötletelgetni!

Katalin59 (törölt felhasználó) # 2012.12.21. 19:49

Sziasztok.
Sokan azt nem fogják fel,hogy az áramdíj 10%csökken
De a rendszerhasználatidíj és az áfa nem csökken.

exrokki? # 2012.12.21. 19:34

A MEOSZ AB,Strasbourgi és az MSZP EU beadványáról tud valaki valamit,hol tart??????????????????????????????


Sziasztok!

ugribugri # 2012.12.21. 18:20

egyet nem értek nagyon, sokan csak verik a nyálukat és a bányászokon lovagolnak...
vegye már a tökfejét a kezébe mindenki és próbálja eldönteni hogy mi a baja...

1,lehet hogy a bányászok kapnak visszakapnak7valamit...talán

2, vagy az a baj hogy én/mi a rokkantak nem kapnak csak alamizsnát esetleg ,vagy azt sem....

ha az egyes akkor bocsássátok meg hogy ugattam...

ha a 2-es akkor meg azon lovagoljatok és a törvényhozókat kritizáljátok,akik okozták ezt az egészet

szafika # 2012.12.21. 18:08

Megrokkant , többnyire azért mentek bányába dolgozni az emberek , mert akkor , ott , az volt munkalehetőség , v valaki a családból ott dolgozott . Itt nálunk 46-ba azért maradhattak a félig sváb családok mert a bányászokat nem telepítették ki Németországba , kellett a bányász !

juhlaci # 2012.12.21. 17:57

A Viktátor azt mondja,hogy 10% al lesz kevesebb a rezsi januártól.Őneki biztos ingyen van a szemétszállítás a víz és csatorna díj, mert a rezsibe ezek is benne vannak.

megrokkant # 2012.12.21. 15:48

Reménykedjünk benne ,hogy 2014-be ezeket a figurákat leváltják és más kormány alakul. És abba is reménykedjünk ,hogy soltész, és beosztotjai felelőségre lesznek vonva jogilag, amit a nyomorultakkal müveltek. Ez vonatkozik a havi pénzért aszisztáló NRSZH "megtévedt" orvosokra és vezetőire is.

sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2012.12.21. 15:25

"A bányász halála és az újságíró vészjelzése csakúgy mint a hajléktalan- és segélyezett-ellenes közpolitizálás, a tatabányai Jobbikos náci, már márciusban közgyűlésre hányt zsidó- és romaellenes kijelentése indikátorai a rezsim politikájának. Egy olyan politikának mely antiszociális és kirekesztő, mely gyűlöletet szít a hátrányos helyzetű társadalmi csoportokkal szemben."

sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2012.12.21. 15:24

Rokkant-halál másodszorra?
http://www.meosz.hu/index.php
Nagy Zoltán súlyos fogyatékkal élő, vak véleményművelő kortörténeti átadónaplója.
A parlament előtt akarja felgyújtani magát egy sorstársam, aki évekig a közszolgálati televízió parlamenti adásainak főszerkesztője volt. Szívinfarktusa után leszázalékolták, de nem rég úgy találta a rehabilitációs hatóság, hogy állapota rohamosan javul. Kéri J. Tibor ezt az ellátását jelentősen megkurtító határozatból tudta meg. Ha a határozat jogerőre emelkedik és nem tudja majd megvásárolni gyógyszereit, nem várja meg a következő infarktust. Azt tervezi, felgyújtja magát egykori munkahelye előtt. Egy hasonló sorsú rokkant bányász a nyugdíjbiztosító épületében, ügyintézője szeme láttára ölte meg magát egy évvel ezelőtt. Ahogy a többfenekű magyar bemondás szól: szíven szúrta magát. A közszolgálati tévé akkor azt adta hírül, hogy a szemtanú ügyintézőket nagyon megviselték a történtek. Arról nem szólt híradás, hogy az országos főhatóság pár nappal később nem éppen a beteg bányász halotti torát ülte a Gödöllői kastélyban, úgy 60 millió forintból.

Ezen is felháborodva a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatalt (NRSZH) feljelentettem az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál mert nem volt akadálymentesítve weboldala és mert vezetője permanensen emberi méltóságunkban sértegetett minket rokkant/fogyatékkal élőket. Utóbbi részét panaszomnak nem vonta vizsgálat alá az Egyenlő Bánásmód Hatóság melynek tanácsadó testületét megszüntette kormányra jutásakor a Fidesz-KDNP valamint élére új elnököt neveztek ki.

Az eljárásban az NRSZH azzal a cinikus érvvel védekezett, hogy ők közvetlenül nem vesznek részt a felülvizsgálatokban, miért is kellene akadálymentesen információt szolgáltatniuk?!

Ennél is mélyebben, létezési jogosultságunkat kikezdve sértegette az akkor még rokkant-nyugdíjasok, később ellátottak világát a keresztény-demokrata államtitkár. Soltész Miklós szerint túl sok a "rokkant" Magyarországon és ez sok közpénzbe kerül. A "rokkantak", tehát valamennyi, tartósan egészség-károsodással élő magyarországi beteg lélekszámát célzó, az érintettek emberi méltóságát sebző megállapítások a szakértők szerint statisztikailag sem igazolhatóak. A statisztikákból ellenben kiolvasható, hogy a legtöbb leszázalékolást az első Orbán-kormány ideje alatt foglalták határozatba.

Az említett érvelést mégsem csak érzelmi szempontból kell több mint agitációs párhuzamba állítanunk a múlt század 30-as éveitől a második világháború végéig zajló náci eutanáziaprogram társadalomlélektani mechanizmusával. A kísértetiesen hasonló közgazdasági alapon kriminalizáló bűnbakképzés nyomán civil orvosok és ápolók százai vettek részt fogyatékkal élő, elsősorban gyermekek "lejelentésében", begyűjtésében és kivégzésében. A felnőtt fogyatékkal élőkre a kényszer-sterilizáció várt és rajtuk kísérletezték ki a gázkamrás tömeggyilkolást. Az amerikai csapatok már javában folytatták a haláltáborok felszabadítását és a túlélők mentését amikor egy zárt intézetben még kivégezték orvosai a háború utolsó áldozatát: egy fogyatékos kisgyereket.

Tekintve, hogy nincs két hete annak, midőn a magát keresztényi szellemiségűként azonosító kormányt, a végstádiumos rákos betegek kapcsán költségvetési passzív eutanázia gyanúja miatt hívta tetemre Európa, talán nem túlzó náci "Aktion T4" felemlítése.

A bányász halála és az újságíró vészjelzése csakúgy mint a hajléktalan- és segélyezett-ellenes közpolitizálás, a tatabányai Jobbikos náci, már márciusban közgyűlésre hányt zsidó- és romaellenes kijelentése indikátorai a rezsim politikájának. Egy olyan politikának mely antiszociális és kirekesztő, mely gyűlöletet szít a hátrányos helyzetű társadalmi csoportokkal szemben.

megrokkant # 2012.12.21. 14:42

papi57. Nem volt volna szabad különbséget tenni rokkant bányász és fizikai rokkant nyugdíjas között törvényileg. Aki a bányába ment dolgozni azért, ment hogy jobban keressen. Mint egy napszinten levő munkás. Ráadásul abba a régi "egyesek szerint átkos" rendszerbe a lakás kapás is ok volt, hogy földalatti munkát vállaltak. A megrokkanásuk szomorú. de ugyan olyan szomorú egy felszínen dolgozó munkásnak. Soltész és társai beszartak a komlói tüntetés álltal. Ne ,hogy országos bányász tüntetésel kelljen szembe nézni. Ezért engedtek a bányászoknak semmi másért. A többi rokkant nyugdíjasnak nincs engedmény. Ők megdögölhetnek szeríntük. Itt ez a nagy próbléma.

ugribugri # 2012.12.21. 14:32

papi57
akkor meséld mihez viszonyítasz ? hány napot dolgoztál egy rosszul szellőztetett magas paratartalmu kőszén bányában ,vagy uránbányában, mert ha lehúztál egypár évet akkor tudod viszonyítani...igaz annyiért nem jár semmi....