Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


papi57 # 2012.12.21. 12:42

Prűszögi és TÖBBIEK
A homok bányában ha süt a nyári nap 70 fok a homok. Ha fúj a szél szemed fogad csikorog a homoktól a tüdő örvendezik .Ki kell próbálni csak nappal, pótlékok nélkül.Nem sírok viszonyítok.


rehab

megrokkant # 2012.12.21. 10:46

Külső szakértő. Vissza hozzák ide is a vállalkozói orvosi szerződéseket? Jaj nekünk akkor!

megrokkant # 2012.12.21. 09:26

Zsiványozásról meg annyit. Olyan riporter jelentette ki , aki parancs szóra úgy vezette le a shmidt interjut annak idején a TV-be. Hogy benyalt neki. Kivánom a riporter úrnak egyszer rokkanjon le. És kérje a rokkant ellátást. Majd akkor kiváncsi lennék mekkora lenne a pofája? M1 TV- a lopos banda szócsöve. Én ha nézek egyáltalán híreket csak az ATV-ét.

megrokkant # 2012.12.21. 09:13

Profeszoraikról annyit, hogy nem kelletek már egy klinikán sem. Mert nyugdíjasok. Egyébként amikor munka válalokat keresett a NRSZH akkor semmi féle professzori múltról nincs szó a felvételi jelentkezésbe. Csak annyi van ,hogy nagy klinikai gyakorlattal keresnek orvosokat. De azért az a nagyszemétség ,hogy más orvosi szakmára szakosodott orvosok birálnak felül, olyan állapotot amihez csak elméletileg értenek. Valamikor kellett tanulniuk az egyetemen. Ha el nem felejtették valamikor. Gyakorlatilag a hülye pont rendszerükből hoznak határozatot. Ami egyáltalán nem tükrözi a beteg állapotát. Korozs Lajosról annyit ,hogy államtitkár volt. De az ideje alatt nem hoztak olyan törvényt, hogy akinek nem kellett menni időpontra a határozata miatt. Annak most mégis menni kell. Hát igen. Soltész építész mérnők úr majd megint válaszd ad a parlamentbe. Hányinger kerülget ha hallom a demagóg "hamis" dumáját nyilatkozni. Jobban tenné ha a saját szakmájából adna szakértő véleményt. Ha ért ahhoz is egyáltalán?

tiszavirág69 # 2012.12.21. 08:56

Sorstárs55!
Nehogy azt hidd, hogy észreveszik, hogy öngólt lőttek ezzel a közleménnyel, hogy pont azt cáfolják vele,
amire építették az egész törvényüket.
Hátha a Korozs kihasználja a parlamentbe ezt, de a soltész tudja a választ úgy is ;)

tiszavirág69 # 2012.12.21. 08:42

A kormány csak él vele, kihasználja az emberi önzést,
a mi bűnünk, hogy megteheti.

A diákok most mindenkinek példát mutatnak összetartásból, kitartásból.
Már nem hisznek az üres szavaknak és már értünk is harcolnak.
Köszönet érte.

sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2012.12.21. 08:23

Korózs alatt tetőzött a rokkantsági kérelmek elutasítási aránya

A számok azt bizonyítják, Korózs Lajos rágalmaz", támadásai az orvosszakértők ellen pedig azért is teljesen érthetetlenek, mert a megváltozott munkaképességű személyek komplex minősítését 2008-ban államtitkársága idején vezették be - írták."

De, nem visszamenőleges hatállyal!

Az NRSZH részéről elhangzott mondat ismét azt támassza alá, hogy nem kerülhettek be a rendszerbe "csalók/zsiványok"!

sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2012.12.21. 08:13

tiszavirág69,

szerintem, a bányászokat senki nem irigyli,
csak elmondják a véleményüket arról, hogy a kormány milyen OCSMÁNY módon uszítja össze a rokkantakat, a sorozatos törvénymódosításával!

Egységes törvény kell minden rokkantra, hiszen beteg emberekről van szó!

Ha ez meglenne, nem hivatkozva senki a másikra, vagyis a kormány a hibás és nem az aki felvállalja a véleményét (szerintem)!

Békés boldog karácsonyi ünnepeket mindenkinek!

sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2012.12.21. 08:00

Korózs államtitkársága alatt tetőzött a rokkantsági kérelmek elutasítási aránya
"Az NRSZH az MTI-hez eljuttatott közleményében Korózs Lajos kijelentéseire reagálva hangsúlyozta: a politikus arról mélyen hallgat, hogy államtitkársága idején az új rokkantsági kérelmek több mint felét utasították el, jelenleg ez az arány csupán 23 százalék a korábbi 55 százalékkal szemben."

Akkor minek a komplex felülvizsgálat, ha már akkor nem kerülhettek a rendszerbe "csalók/zsiványok?!

Az NRZSH saját magát cáfolta meg ezzel a kijelentésével!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://rd.hirkereso.hu/rd/15053274?…

Korózs államtitkársága alatt tetőzött a rokkantsági kérelmek elutasítási aránya
Forrás: MTI | 2012. december 20. csütörtök 19:50 | | A+ A- | Megosztás:

A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal ezt arra reagálva közölte, hogy a szocialista politikus két nappal korábban pokoljáráshoz hasonlította a rokkantak felülvizsgálatát.

Az NRSZH közlése szerint Korózs Lajos államtitkársága alatt tetőzött a rokkantsági kérelmek elutasítási aránya.

Az MSZP elnökségi tagja keddi budapesti sajtótájékoztatóján felidézte, hogy a parlament egy évvel ezelőtt döntött a rokkantsági nyugdíj megszüntetéséről, és arról, hogy a megváltozott munkaképességűek ettől az évtől rehabilitációs vagy rokkantsági ellátást kaphatnak.

Csaknem kétszázezer embert pedig felülvizsgálatra köteleztek, ezzel "megpecsételődött sorsuk", elvesztették nyugdíjjogosultságukat és megkezdődött a "pokoljárásuk".

Korózs Lajos szerint a kormány döntése miatt olyan emberek lehetetlenülnek el, akik 35-40 évig dolgoztak, évtizedekig járulékot, adót fizettek az államnak. Közölte azt is, hogy az ügyben törvényességi felülvizsgálatot kér Balog Zoltán emberierőforrás-minisztertől.

Az NRSZH az MTI-hez eljuttatott közleményében Korózs Lajos kijelentéseire reagálva hangsúlyozta: a politikus arról mélyen hallgat, hogy államtitkársága idején az új rokkantsági kérelmek több mint felét utasították el, jelenleg ez az arány csupán 23 százalék a korábbi 55 százalékkal szemben.

Mint írták: a korábban is ellátásban részesülők körében végzett felülvizsgálatok adatai szintén az elutasítások csökkenéséről tanúskodnak, ez az arány 2009-ben 13,1 százalék volt, idén mindössze 11 százalék.

"A számok azt bizonyítják, Korózs Lajos rágalmaz", támadásai az orvosszakértők ellen pedig azért is teljesen érthetetlenek, mert a megváltozott munkaképességű személyek komplex minősítését 2008-ban államtitkársága idején vezették be - írták.

A közlés szerint az egészségi állapot minősítésének területén 2012-ben csupán annyi változás történt, hogy a minősítés orvosi, szociális és foglalkoztatási szempontjait jogszabályba foglalták.

A minősítés egy orvosprofesszorokból, szakértőkből álló bizottság munkája, amit betegségcsoportonként elkészített táblázatok alapján végeznek, és ezek a táblázatok is megtalálhatóak a komplex minősítési eljárás szabályait tartalmazó miniszteri rendeletben - tette hozzá a hivatal.

tiszavirág69 # 2012.12.21. 07:41

A megosztáshoz MI is kellünk.
A mi butaságunk, önzésünk,irigységünk az, ami miatt itt tartunk, nem csak mi, hanem az egész társadalom,
vagy talán az egész világ.
Megérdemelné az emberiség a világ végét, de még van tanulni, okulni valója, így tovább kell kínlódnia.
A bányászok a legbátrabb emberek az én szememben,
nem ezt a bánásmódot érdemlik, amikor már nem jók a bányához.
Szerintem Ők össze tudnák fogni még a mi tohonya népségünket is.

megrokkant # 2012.12.21. 06:55

Én megértem, hogy külön kezelték. Apám is részben bányász volt. De abba nem lenne jogug különbséget tenni ,bányász rokkant és fizikai munkás rokkant között, kit nem lehet átképezni más munkára. A bányász is ember, mint a másik külszini fizikai munkás. Elhelyezkedni nem tud a volt bányász. Hát más se tudd. Főleg ha rokkant. Erről van szó. Oszd meg a társadalmat és uralkodj.

ugribugri # 2012.12.21. 06:53

taffyka

próbáld értelmezni amit írtam,kormot sokat szilikózist semmit...

szafika # 2012.12.21. 04:36

Kolleganőm apja bányász volt , ebből 25 évet a föld alatt , az orvos azt mondta neki , csoda h megérte a 70 évet , legtöbben akikkel együtt dolgozott már 10-20 éve nincsenek az élők sorában , a tüdeje neki is tönkrement , nem véletlen a kedvezmény , amit kaptak !

ugribugri # 2012.12.20. 20:29

taffyka

taffyka drága ha beleköltözöl a kéménybe ott sohasem kapsz szilikózist....amúgy szabad volt a bányába menni ,vajon miért kellet ilyen kedvezményeket adni ??? miért a rabokat küldtek oda ??

megrokkant # 2012.12.20. 16:36

taffyka. Én meg értem, hogy a bányászokat nem tudják átképezni. Habár az is bányásznak számit aki föld alatti lakatos, vagy földalatti hegesztő vagy földalatti villanyszerelő stb. Nem csak a csillés és a vájár, vagy a robbantó mester. De ilyen alapon miért akarnak rokkant lakatos, hegesztő, villanyszerelőt rehabilitált átképzésbe képezni? A leendő rehab munka helyekre. Ők is nehéz fizikai munkát csináltak, csak nem a föld alatt. Ez azt jelenti a parlamenti úraknál oszd meg és uralkodj. És még ráadásul még meg is magyarázzák. Röhej ez az egész.

megrokkant # 2012.12.20. 15:39

Lesz itt még bányász tüntetés. Ha rájönnek, hogy megint átb@szták őket. Mégegyszer nem fogják megetetni velük a hazugságaikat.

kázmér58 # 2012.12.20. 15:24

papi57
Eddig sok vita volt a bányászokkal kapcsolatosan.A mai nappal ennek is vége. Ugyan is kihoztak egy nyilatkozatot, hogy a bányászokat nem bántsák meg hasonló.Ennek a törvénynek legkésőbb a mai nappal kellet volna a Magyar közlönyben megjelennie Ami sajnos nem történt meg. Minden egyes vezető bujkál, nem lehet senkit megtalálni..Most derült ki hogy minden egyes bányásznak vissza kell mennie felülvizsgálatra. Abban a pillanatban saját magának azonnal kérnie kell hogy kéri a bányászok egészségügyi ellátását. Ami a mostani nyugdíj 30% a.Ha beteg ha haldoklik, vagy még soha orvosnál nem járt egy kalap alá kerülünk.Akik már járadékosok azok véglegessek. Én viszont lehet hogy a 67% véglegesítésemre csak 29% kapok, és kiesek az ellátó rendszerből.Már megint kaptunk egy nagy rakás......Nem ellátást

papi57 # 2012.12.20. 15:01

ugribugri

Először is köszönöm hogy szóba állsz velem. másodszor az Isten verjen meg ha az írásomban a bányászokat irigylem. A szegregáció a lényeg .OSZD MEG ÉS URALKODJ!!!


rehab

klarissa # 2012.12.20. 14:28

taffyka! Természetesen igazad van, hogy a nyugdíjakért és a rokkantnyugdíjakért mindenki megdolgozott -én is!- , és mivel nyugdíjbiztosítási járulékot fizettünk, jogunk van a rokkantnyugdíjra -nem pedig szociális segélyre.
Csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy a fiatalokon és az értelmiségi rétegen múlik az országok sorsa (ld.: öregen, betegen, bocsánat: bután, amiért hagyjuk magunkat megosztani, egymás ellen hergelni, ahelyett, hogy mindenkivel összefognánk, gyakorlatilag nem tudjuk a jogainkat érvényesíteni).
Az ukránokkal kapcsolatban: tényleg érdekes, hogy egyetlen kormánynak, pártnak sem jutott eszébe ezzel a szerződéssel törődni! Ezek szerint a volt Szovjetunió tagállamainak összes tagja jogosult náluk nyugdíjra, ingyenes eü. ellátásra?
Ha igen: lehet pl. népszavazást tartani arról, hogy a parlamentben foglalkozzanak a kérdéssel?
Mit lehet tenni ellene?

BÉLA 55 # 2012.12.20. 14:23

Kimaradt még egy!!! A nejem szintén C2 az ő rokkantsági ellátását nem bántották mert rokkant nyugdíjas volt december 31-én!!!!!

BÉLA 55 # 2012.12.20. 14:19

Kedves Fórumozok!!!
Leírom saját történetem,tanuljunk belőle!!!
Rehabilitációs járadékos voltam 08.31-ig. Bizottság ellőt 08.30-án voltam.Az első "értesítést november 15-én kaptam amibe csak annyi szerepelt 50%-os egészséges vagyok rokkantsági ellátást fogok kapni.Pénzről egy szó sem szerepelt.December 5-én értesítettek 50%,C2 és 55800 lesz az ellátásom.Azért ilyen "kevés"mert pénzbeni ellátást nem kaptam 2011 december 31-én!!!!
Tehát a rehebillitációs járadék nem pénzbeni ellátás,40 év munkaviszony nem számít csak a nyugdíjnál és az végkép nem érdekli őket hogy 60%-al kevesebbet kapok!!!!
Akkor voltam címzetes ökör mikor a rehabillitácios járadékot elfogadtam!!!!

megrokkant # 2012.12.20. 10:52

Igaz mondásáról híres építész soltészka, nem csak államtitkár, ha nem a KDNP képviselője is. Ha nem a bársony székét koptatja a parlamentbe akkor , a bandába ül hátrább a padsorokba. Nagyon bírom ezt az embert a dumájával együtt. Orbánnak a csicskája a sok közül.

megrokkant # 2012.12.20. 10:33

Soltész építész "úr" és bandája nem így gondolja. Nem régen tárgyalt az ukrán iletékesel. Kellenek nekik a magyar ukrán szavazatok is. A többi dumája szokás szerínt mese habbal..... Ha én felfordulok akkor minden fajta szerződésem megszünt. Főleg ha nincs örökösöm. Vagy Szovjetúniónak örökösének tartja magát Ukrajna? Nem hiszem. Azt hallom mindig független állam.

sitimaci # 2012.12.20. 10:31
---
  • Hagyjuk,kérdezd meg a képviselődet-----!!!!
sitimaci # 2012.12.20. 10:29
    • Ez nem válasz,így nem szűnnek meg törvények!!--Az MSZP.-DK.-miért nem tiltakozott!Csak!--Ennyit erről,de ettől még a "jó magyar forint","folydogál"!!!De ha pirossal emeled ki,akkor is írd meg a megszüntetés dátumát!--És ha Te nem érted,akkor még azt is elmondom,hogy Ukrajnával ezt a szerződést meglehetett újítani és ez van,ez lehet most érvényben!--Remélem,hogy érted a lényeget,amin ez sem változtat!!!--Vagy ha Neked van igazad,akkora a FIDESZ."habokra fizeti ki a milliárdokat az Ukránoknak,igaz!--Mert most akkor ezek szerint ez van,igaz?--Na üdv!!!!!