Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


sitimaci # 2012.12.20. 10:12
    • taffyka!!!---Évszámot,rendeletszámot és a kormány nevét kérem,akik ezt megszüntették!!!---Ellenkező esetben amit írtál,az hiteltelen!--Légyszíves írd meg,hogy mikor és kik bontották fel a szerződést és majd utána nézek!!--A lényeg hogy most is fizetnek nyugdíjat és van ingyenes ellátás!-És az hogy ez így megy 1990.óta igen csak érdekes,mert nem hiszem azt,hogy ezt a FIDESZ vezette be amikor a kormányra került!!!--A többi stimmel!!!Már nincs CCCP.--ÜDV.
sitimaci # 2012.12.20. 09:56
---
  • Ezt a levelet,küldték és sokaknak meg van!--Hogy mennyi a valóság alapja,azt én nem tudhatom!--De ezt a levelet sem "LÁZÍTÁSKÉNT-HERGELÉSKÉNT" kel felfogni,hanem csak el kel olvasni mert idáig én sem és sokan mások sem tudtuk,hogy létezik!---Valóság alapja biztos,hogy van és ha a fele igaz,már az is sok kiadás!--Érdekes,hogy más országokkal,nincs ilyen "egyezmény",vajon miért???--Ez gondolom,hogy nem titkos,/legfeljebb talán túlzások vannak benne?/hiszen Szócska Úr is beszélt erről!--Azt meg gondolom,hogy tudjátok,Kedves Fórumozók,hogy 1990.-évi "rendszerváltás" óta,nem "csak" a FIDESZ.-nek kellet volna megoldania,főleg azért sem,mert 1962.,már régen volt és már CCCP. sincs!Ukrajna meg,külön állam és "csak" akkor tartozott a CCCP.-hez!!!-----ÜDV.
sitimaci # 2012.12.20. 09:46
----
  • EZT A LEVELET KÜLDTÉK,SOKAN NEM IS TUDTUNK ERRŐL!--AZ IGAZSÁG AZ,HOGY EZT,NEM LEHET A FIDESZ. "NYAKÁBA" VARRNI,EZT A KÉRDÉST IS,MÁR A "RENDSZER VÁLTÁSKOR" MEG KELLETT VOLNA OLDANI!!!------NA MAJD A "KÖVETKEZŐ" KORMÁNY,"HELYRETESZI" !!!------------Kételyre adnak okot a papírok, amiket hoznak, első látásra egyenesen hamisítványoknak tűnnek - mondja AZ önkormányzatnál dolgozó illető -, mert 80 százalékban olyan magas keresetről hoznak igazolást, ami nehezen hihető. Van, akinek havi 160 ezer Ft/fő/hó nyugdíjat számol ki, és fizet meg a Magyar állam. A másik furcsaság hogy szinte minden ukrán korábban vezető beosztásban dolgozott. Az ügyintézőknek nincs jogosultságuk vizsgálni a papírok hitelességét.

A másik nyilatkozó ápolónőként a kisvárdai kórház sürgősségi osztályán dolgozott 30 éven át. Állítja, hogy Ukrajnából naponta százan, olykor több százan is jönnek a Magyar állampolgárságért, AZ idősek egyúttal a Magyar nyugdíjat is igénylik. A határ mentén élők elmondása szerint: " Itt csak jönnek és jönnek AZ ukránok de már a kismamák is, AZ ingyen orvosi kezelésekre. De, nem csak a Magyar-ukrán, hanem AZ orosz-ukrán kismamák is!

És bizony való igaz, mind a 45,6 millió (!) ukrán lakosnak jár AZ ingyen Magyar egészségügyi ellátás a mai napig érvényben lévő 1962. 12. 20-án aláírt Magyar-szovjet államközi szociális szerződés alapján.
Végül is gazdag ország a miénk!

Ez a téma a határ menti településeken már régóta közszájon forog. Miért is NE kérnék a jó Magyar nyugdíjat, ha ez a határon túliknak garantáltan jár? Ráadásul AZ itteni nyugdíj három-négyszer annyi, mint AZ ukránoké. Az ukrán nyugdíjminimum átszámítva megközelítőleg 21 ezer forint, átlagnyugdíjuk pedig 32 ezer forint, ellenben nálunk AZ öregségi nyugdíjátlag 95 ezer forint havonta. Az ukrán-Magyar nyugdíjas, ha ITT igényli, akár háromszor akkora magyar nyugdíjat vihet innen haza, mint amennyit hazájában kapna.
Na ezért van ez a nagy határmenti jövés-menés!

Ukrajnában egy népes család vígan megél a Magyar 95 ezer forint átlagnyugdíjból. Jó ha tudjuk, ott AZ átlagkereset a hazainak csupán a fele, 45 ezer forint. (Megjegyzés: Ukrajnában jelenleg 15 millió nyugdíjas él). A tanúk arról is beszámoltak, hogy a határon túl akadozik a nyugdíjkifizetés, ez is ösztönzőleg hat a Magyar nyugdíj választására.

Idén nyáron Soltész Miklós tárgyalt AZ Ukrán Nyugdíjalap Igazgatóságának Elnökével, Boris Zaichukkal AZ 1962. 12. 20-án aláírt, még a mai napig érvényben lévő Magyar-szovjet szociális és biztonságpolitikai szerződésben foglaltakról. Ígéret volt a kormányunk részéről a kárpátaljai magyaroknak nyújtandó egyszerűsített és felgyorsított ügyintézés, melyet kiemelkedő jelentőségűnek tartottak. Októberben még Magyar-ukrán nyugdíjtanácsadó napot is rendezett a NYUFIG AZ ukránoknak, hogy hogyan igényelhetik minél gördülékenyebben a Magyar állam által garantált nyugdíjak kifizetését.

És ezzel még koránt sincs vége AZ osztogatásnak! Rengeteg ingyenes juttatást adunk AZ ukránoknak, mindenféle szociális ellátásokat, úgy mint ingyenes egészségügyi ellátás, kedvezményes árú gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök. A Horváth Ágnes nevével fémjelzett miniszteri rendelet értelmében a határon túli magyarok számára többek között a daganatos betegségek diagnosztikáját, AZ idegsebészeti, szemészeti, fülészeti és gégészeti műtéti beavatkozásokat támogatja AZ állam. Mindemellett a nem megfelelően ellátott csonttörést követő korrekciós műtéteket és például pacemaker beültetését is fizeti a hazai biztosító. Nem beszélve a kultúra és oktatás területéről, ahová sok milliárdot fizetünk.

Az osztogatás azért is félelmetes, mert hazánkban a munkaképes lakossághoz viszonyított foglalkoztatás mindössze 56 százalék körül van, ráadásul nagyrészt a minimálbér utáni járulékok megfizetésével, így látható milyen különösen nehéz a Magyar átlagnyugdíjakat is kitermelni. Félelmetes AZ a tény, hogy AZ anyaországi nyugdíjasok száma a nyugdíjszakértők becslései szerint 15 éven belül megduplázódik. Kormányunk folyton azzal riogatja a lakosságot, hogy nyugdíjreformot kell végrehajtani. Ezzel AZ indokkal szüntette be a korhatár alatti nyugdíjba vonulások lehetőségét is.

sitimaci # 2012.12.20. 09:38
--
  • KEDVES kitakat!----Igen ez már kész tény,már minden hol ezt "nyomják",HIVATALOSAN!---Máskülönben,megjegyzem,nem vagyok se fideszes se jobbikos.se mszp-és se lmp.- se "ugribugri párt" szimpatizáns,de ne vádoljunk meg senkit sem,hergeléssel!--'zöldjanikát' sem ismerem,meg senkit sem,de a véleményét mindenki leírhatja ide!Az viszont tény,hogy mindegyik pártnál történik valami balhé és ez már @urvára unalmas--És a diákok"problémája-balhéja",úgy sem fogja megoldani a másik emberek gondját-baját,ezt naivság hinni!--Viszont az is tény,hogy Szócska Úr,kijelentette,hogy sajnos nem tudnak mit tenni az Ukrán nyugdíjak és más nekik kifizetett ingyenesen igénybe vett "ellátás" ügyében,ami milliókat tesz ki!1962.dec.20 án írták alá és azóta nem szűnt meg!Ez ellen miért nincs tiltakozás!Ja mert nem tudtunk erről!Egyik párt idejében sem!Más országok felé nincs ilyen "egyezmény",akkor ez még a háborús jóvátétel!Érdekes!!!--Ha kel felteszem ide az írást,megkaptam én is! Kemény-súlyos milliókról van itt szó!!!---Üdv.
kitakat # 2012.12.20. 09:21

taffyka,honnan az értesülés?Valóság?

klarissa # 2012.12.20. 09:13

ZÖLJANIKA! Ne hergeld a diákok ellen a rokkantakat! Nekik is megvan a saját problémájuk, joguk van kiállni a maguk érdekében! Ők is itthon szeretnének élni, dolgozni, de röghöz kötni csak akkor szabadna őket, ha itthon munkahelyet is garantálnának nekik tisztességes bérért. Gondolod, öröm lehet pl. egy orvosnak itthagyni anyját-apját, és pl. a sötét Finnországban, barátoktól, ismerősöktől, a hazától távol élni pusztán azért, mert itthon 120 ezer Ft-ból esélye sincs a családalapításra, otthonteremtésre? Eszedbe jutott, mi lesz itt, ha a fiatalok tömegesen kivándorolnak? Marad egy szűk, gazdag réteg, és pár százezer cseléd, aki 47 ezerért dolgozik nekik! Meg a rokkantak, öregek, akik éppen csak tengetni tudják majd a fillérekből az életüket. Ki fog itt adót fizetni, amiből fedezik majd az ellátásokat? Már most az a gond, hogy a költségvetésből hiányzik az az adó, amit a külföldön munkavállalók itthon nyilván nem fizetnek be.
Egyébként nemcsak a diplomások, hanem rengeteg középfokú végzettségű, szakmunkás is külföldön keresi a boldogulását. Ők miből tanultak? Nem közpénzből?
Ne hagyjátok hergelni magatokat egymás ellen! Megoldás csak akkor lesz a társadalmi problémákra, ha mindenki megérti a másikat, és összefogással próbálnak valamit tenni egy jó cél érdekében. Megosztva, gyűlölködéssel csak lejjebb lehet csúszni!

kati.n # 2012.12.20. 08:53

Aperten 02.51.

Javaslatod logikus és korrekt. Tökéletesen egyetértek vele.
A kormány célja az állami kiadások csökkentése volt és ma is az. Így sajnos nem az az érdekük, hogy mi - ha tudunk dolgozni - kedvezőbben járjunk anyagilag.
Nyílvánvaló, hogy nyíltan nem mondják ki a súlyos gazdasági helyzetet. Ez nem is lenne okos dolog országunk nemzetközi megítélése szempontjából.
A diákoknak ugyanaz fáj mint nekünk. A betegeket a nyomorba taszítják, őket meg adósságba. Ami ugyanaz. És nem mondják ki nyíltan, hogy az ország nem tudja finanszírozni a felsőoktatást. Csupán az általános iskolai képzést és a középiskolai képzést. Még egyenlőre.
Mi lenne a megoldás? Gazdasági fellendülés. Ennek érdekében sajnos kevés intézkedés történik.

nico56 # 2012.12.20. 08:52

Krízishelyzetek - Budaörs is segít – 78 fagyhalál
www.mszfszk.hu

sitimaci # 2012.12.20. 08:16
    • szafika!---Azért a rohadt életbe,ne mindig a mindenkori kormányt szidjuk,akár kommunista-szocialista-vagy kapitalista vagy mindegy hogy ki,hogy a melós keveset keres!--Mi a lószarért nem ad a cég a melósnak lóvét!--Nézd meg hogy például, a kereskedelemben,/ és sok más helyen!!!/mennyit keresnek az eladó-pénztárosok,árufeltöltők stb. és mennyit a főnökök!/pl az én feleségem!/Nagy @art keresnek és kapnak, a melóhoz képest,még a kajajegyet is megvonták és kussolnak mert lapátot kapnak,de jó nagyot!--Tehát,kedves munkaadók!Elégedjetek meg,kevesebb haszonnal és ne csak a górékat dobjátok meg több százezres fizetéssel,hanem a melósnak is adjatok 60-80- ezernél,azért egy "kicsit" többet!--Oké az adójóváírást megszüntették,de az,nem a fizetés és nehogy már a drága munkaadók a kormányra fogják azt,hogy azért nem adnak a melósnak több fizetést,mert a kormány.lenyúlja a cégeket!Ugyan már,röhej!Míg a vezetőknek meg nincs "megszorítás"!!!--Akkor a melós szemszögéből,ki "az első és legnagyobb genszter???Na???---A MELÓS ÉS ÉN IS,@ARUNK ARRA HOGY KI VAN KORMÁNYON,HA MEGVAGYUNK FIZETVE-JÓ A NYUGDÍJUNK-JÓL ÉLÜNK,TŐLEM AZ LEHET A MINISZTER,OLYAN PÁRT,AKI AKAR!!!---DE A MUNKAADÓK,PISZKOSUL KIHASZNÁLJÁK A MELÓST,CSAK AZ "ELIT" SZAKMÁKBAN FIZETIK MEG ŐKET!--A MELÓS MEG AZ AKI KÉTKEZI FIZIKAI MUNKÁT VÉGEZ,RABSZOLGAKÉNT,PÁRTÍZ EZER FORINTÉRT EGÉSZ NAP,SZINTE MEGÁLLÁS NÉLKÜL!!!!-------Érdekes,hogy a Kádár rendszerben,élt az az elv,hogy élni és élni hagyni!Erre meg azt mondták,hogy,"csak az Antilop nem lopott",a melós a társadalmi tulajdont lopta meg!Ez is marha nagy csúsztatás!De jól éltem akkor,az biztos!Nagyon sok melósnak volt háza-kocsija-kicsi telke és voltak nagy lagzik!És gondolom hogy nem "mindenki"lopott!!!Rég volt!!!--------Üdv.
szafika # 2012.12.20. 07:45

Sitimaci , itt az elmúlt 22 év alatt gengszterváltások voltak , ők meg is szedték magukat , a melós + hazavisz ma 60-65-70 e ft-ot !!!!!!

kitakat # 2012.12.20. 07:00

A kiszámíthatóságon van a lényeg.Ha előre tudunk tervezni,vállaljuk.De visszamenőleges hatású jogalkotás ne legyen már!!

sitimaci # 2012.12.20. 06:02
    • No comment mert.....!---LEGYEN IGAZAD!!!---/Ám bár.szegényként,csak a Kádár rendszerben nem éreztem magamat és sokan nem érezték magukat annak!--Most mind egy,hogy miért!--A "rendszerváltás"/változás?/ óta,egyik kormány alatt sem "javult" ez az érzés!--Mindent a politikusok irányítanak,"ízlésük" szerint,sokszor külföldi nyomás hatására!--De legyen igazad és legyen végre jobb és főleg OLCSÓBB A MEGÉLHETÉS, az élet!!!De ne az EGÉSZSÉGÜNK!!!--Üdv:
kitakat # 2012.12.20. 05:51

Egy kis optimizmust!Bár most hideg szobában , éhesen vagyunk,de elindult egy folyamat,amit ne kritizáljunk,hanem erőnkhöz mérten támogassunk!Nem csak Önmagukért állnak ki a DIÁKOK!Nagyon sokan értelmesen elmondták a mai Magyarország problémáját.Követelésük is megfogalmazta minden állampolgár érdekét.Kiszámítható,élhető,biztonságos országot szeretnének.Mi ezzel a probléma?

sitimaci # 2012.12.20. 05:42
--
  • Mindenki saját magáért a saját közösségéért tüntet,sztrájkol!--Ez a mostani "úgynevezett diák tüntetésnél" is beigazolódott!--Mit törődnek ők azzal,hogy itt sokaknak 27.000-forintból kéne megélni,betegen gyógyszer nélkül,fáradtan éhesen,megalázottan?!--Mindenkinek a saját problémája a legfontosabb!!!--Ez van!--És sajnos ebben is,mint mindenben,keményen ott van a politika!--Meg a politikusok!!!--Azért érdekes,hogy a szakmunkásnak jelentkezők,vagy a szakmunkások nem tüntetnek,nincsenek sehol!--Vagy nekik "ingyen" van minden???--Vagy már nincsenek is ilyen tanulók!--Mert mindenki diplomás akar lenni?--Érdekes jelenség!!!----Üdv.
hivatalnok # 2012.12.20. 05:03

Üzenet Mengele Mamának!!!
Amit maguk elkövettek,az iparszerűen ,évtizeden át folytatott,szervezett bűnözői formátumban végrehajtott cselekmény sor.A kedvezményezettekkel folytatott telefonálások pedig,mind egy-egy öngól!!!A Spitzbergáktól Új-Zélandig ismert lesz tevékenységük.
Szép életet!!!

aperten # 2012.12.20. 01:51

Spicivassal ismét vitába keveredtem a mengele-törvénnyel és a rehabilitálással kapcsolatosan. Volt egy ötletem, javaslatom arra, hogyan kellett volna a rehabilitációs szabályokat meghozni. Ha jól emlékszem ezen a fórumon is írtam már róla. Alapelven az volt, hogy a rokkantsági nyugdíjasok ne járhassanak rosszabbul, csak jobban a rehab eljárásban.
Az volt a felvetésem, hogy a mengele-törvény helyett olyan szabályozást kellett volna bevezetni, ami szerint a rokkantsági nyugdíjat annak az összegnek a felével lehetne csak csökkenteni, amennyit a rokkant mindenkor ténylegesen megkeres nettóban, ha arra módja van. Így a rokkantsági nyugdíjának összegénél kevesebb jövedelme nem lehetne, csak több. Spicivas, ezt rokkantgyilkos ötletnek nevezte.
Szerintem pedig érdekelté tenné a rokkantakat, hogy ha módjuk van rá, értékesítsék a megmaradt töredék munkaerejüket. Én tisztességes javaslatnak gondolom, bár biztosan lehet még finomhangolni. Pl, hogy ha az összjövedelem a létminimum (nem keverendő a nyugdíjminimummal) alatti, akkor nem lehet csökkenteni.
Ezért kérdezek mindenkit, kinek nem lenne ez elfogadhatóbb, mint a jelenlegi mengele-törvény?
Várom a véleményeket.
Spicivasét már elolvastam, remélem az azokra adott válaszaim is megjelenteti a fórumján...

http://spicivas.lapunk.hu/?…


# aperten

ókút # 2012.12.19. 20:21

lezárták a rendőrség épületét a szalay utcánál,a szemere utca felől,most provokálják a diákokat!persze elvinni a szónokot könnyű volt!micsoda szar alakokból áll a kormány!

ugribugri # 2012.12.19. 19:10

mariann56
ha morbid akarok lenni akkor úgy hogy beosztod és keveset költesz:) a valóságban meg sehogy egyedül állóként meg a 47 ezer is kevés.....valaki mindenképpen kell aki segít vagy támogat..
az ügyintézők nemigen tehetnek róla ők csak a kiadott ukázt hajtják végre,ha nem akkor ők is kapnak 3 hónapig munkanélküli segélyt utána meg semmit...

mariann56 # 2012.12.19. 18:50

Sziasztok! Megkaptam a nyugdijfolyositótol a választ,hogy miért nem kaptam emelést,Azért nem jár mert januárban sem kaptam.Ez egy igazán "értelmes és kielégitő" válasz. Nemtudom ők ,hogy élnének meg a 27000ft-bol?

csicseró # 2012.12.19. 18:47
ugribugri # 2012.12.19. 18:40

taffyka
akkor remélem te is a békemenet első sorában csápolsz...ez az első civil csoport aki szót emelt érted is ,mégis kőpkődssz rájuk...

ugribugri # 2012.12.19. 18:38

papi57
nem vitatkozni akarok veled de a két bánya között akkora különbség van amit nemigen lehet leírni annak aki sohasem dolgozott arrafelé,dolgoztam szénbányában és sóder bányában kb akkora volt a különbség mint hólapátoló és egy építésügyi előadó munkája kőzőtt,de szerintem nem a mi dolgunk a külőmbőző munkahelyi ártalmak megítélése,nem bírálom se a kohászokat sem az üvegfúvókat...

a kutya ott van elásva hogy megint csak a másikat bírálni a különbséget hangsúlyozni vagyunk hajlandók,megérdemeljük a sorsunkat mert jóformán semmi ősszefogásra nem vagyunk képesek de a másikat bármely csoportot bíráljuk és megint csak az önsajnálat buggyan elő hogy én miért nem.......

"Bányász rokkantsággal az a bajom hogy ismét szegregáltak"
nekem az a bajom hogy a kormány visszamenőleges törvényeket ,ráadásul össze vissza kivégzésszerűen hajtja végre ....és össze kellene fogni és nem állandóan a másra bármelyik csoportra irigykedni..

megrokkant # 2012.12.19. 18:22

Nem semmi. Nem jár öregségi nyugdíj 2013. Julius. 01-öl, aki nyugdija mellet dolgozik. Habár továbbra is nyugdijasnak tekintik papíron. Ezzel az orsóska végleg elvesztett 2014-i szavazáson több száz ezer öregségi nyugdíjas szavazatát. Csak igy tovább Fidesz bagázs. Repültök másfél év múlva a hatalomból.

papi57 # 2012.12.19. 18:08

Ármi
Bányász rokkantsággal az a bajom hogy ismét szegregáltak
.Milyen bányában és milyen mélye kellett ahhoz dolgozni hogy visszakapja a járadékát?Én 10 évet húztam le egy homok bányában .Nem lettem érintet pedig a melegről és az ott uralkodó viszonyokról tudnék beszélni.Egyébként úgy köszöntünk JÓ SZERENCSÉT .


rehab

klarissa # 2012.12.19. 16:35

Prüsszögi! Alapjában véve igazad van!
Vaer kérdése nem rossz, lehet, hogy meg kéne próbálni felvenni az ukrán állampolgárságot. Mindannyiunknak! Tömegesen! Talán sikerülne felhívni valamennyi ember figelmét arra, mi történik velünk!
És velük, hogy az ő adóforintjaikat is szórják az ukránokra!
Érthetetlennek tartom, hogy a rendszerváltás óta egyetlen kormány sem vette a fáradságot, hogy megszüntesse ezt a szerződést!