Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


ugribugri # 2012.12.19. 16:23

ZÖLDJANI
"Tisztelt Fórumozók!
A diákokat felbőszítették, még ők sem tudják, miért mentek tüntetni?
A diákoknak üzenem, örüljenek, hogy még tanulhatnak, ugyanis túltanult az ország!!!!Az sem megoldás, hogy az adófizetők pénzén, van olyan OKOSTOJÁS, hogy TÍZ évig is járja az egyetemet!"

ha mindez a saját véleményed akkor te vagy a birkák között is a legbirkább...rád is kár volt akár egy forintot is költeni az iskoláztatásodra...

fájdalom # 2012.12.19. 16:18

Mi lesz azokkal a rokkant bányászok hozzátartózóival akik öngyilkosságot követtek el mert el vették tőlük a rokkant nyugdíjat ! Nekik kevés vigasz a törvény vissza állítása ! Nekem már nem adja vissza a testvéremet aki 54 évesen vetett véget életének mert el vették tőle a bányász nyugdíját és helyette 27 000-ft-ot kapott és kilátástalanságba fordult végette az élete ! Mennyien lehettek így?! És mennyien vannak azok a rokkant nyugdíjasok akiknek ugyan így elvették a pénzüket és más kiutat nem láttak csak a halálba menekültek , és még mennyien fognak meghalni végette ! Kik a felelősek mindezért!? Remélem egyszer felelősségre fogják őket vonni mindazért, hogy annyian halnak meg végettűk !!!

ZÖLDJANIKA # 2012.12.19. 16:15

Tisztelt Fórumozók!
A diákokat felbőszítették, még ők sem tudják, miért mentek tüntetni?
Pld. a rokkantak, akiknek lenne miért, de NEM TUD MENNI, hogy menjenek ki?Ledolgoztunk 40-45 évet, ki mennyit, és nem becsülnek anyagilag bennünket, a járulék megállapítás eszméletlenül NEM korrekt!Befizettünk becsületesen az államnak, de vissza szinte semmit nem kapunk!
A diákoknak üzenem, örüljenek, hogy még tanulhatnak, ugyanis túltanult az ország!!!!Az sem megoldás, hogy az adófizetők pénzén, van olyan OKOSTOJÁS, hogy TÍZ évig is járja az egyetemet!
Igenis, megSZORÍTÁS kell!Azt, aki szegény, de jó képességű, tanul,díjazni kell, támogatni! Lehet, hogy itt is a milliárdos kölykök járnak jól, a szegény tehetséges pedig nem tud pénzhiány miatt tanulni, mehet libát őrizni Bajnaihoz!

megrokkant # 2012.12.19. 16:10

A legtöbb rokkant ember se tud a szakmájába dolgozni. Az már nem érdekel senkit sem. Munka hely meg nekünk sincsen. Itt arról van csak szó, a bányászokkal nem mertek újat húzni. Mert nem csak Pécsett és Komlón léteznek és ebből országos tüntetés lett volna részükről. Ettől fosott a TV-riportba az építész soltész is.

regina.h (törölt felhasználó) # 2012.12.19. 15:36

Köszönöm sorstárs, viszont kívánom..
:)

ármi # 2012.12.19. 15:18

Még több boldog ember!

Alakul,
mostmár a maradék rokkanton van a sor, hogy visszakapja a jogait!
http://www.bama.hu/…dekot-475731
Mindenkinek igényelni kell a „bányászjáradékot”
2012. december 14. 11:31 K. E. I. (Dunántúli Napló)
PÉCS–KOMLÓ | Azok a rokkant bányászok, akiktõl a felülvizsgálat után elvették járandóságaikat, visszakapják a pénzüket, de nem automatikusan.

Sajtótájékoztatót tartott csütörtökön délután Pécsett dr. Hoppál Péter országgyűlési képviselő, valamint a bányászokat képviselő szakszervezetek: a DBSZ, az MSZOSZ, a BÉKE és a Járadékos Bányászok Szakszervezete. A már ismert eredményen túl, amely szerint azok a rokkant bányászok, akiktől a felülvizsgálat után elvették járandóságaikat (a megyében nagyjából negyven ember érintett), visszakapják a pénzüket, az is kiderült, hogy mindez nem jár automatikusan.

Vagyis nekik és minden bányamunkásnak, akire korábban a 23/1991-es törvény vonatkozott, jelentkeznie kell a fent felsorolt szervezetek valamelyikénél, vagy a Nyugdíjfolyósítói Igazgatóságon adategyeztetés miatt. Dr. Hoppál Péter elmondta, mivel a bányákat bezárták, a bányászok nem rehabilitálhatóak, hiszen nem kaphatnának a szakmájuknak, végzettségüknek megfelelő munkát.

Főleg ez volt az a nyomós érv, amely meggyőzte a döntéshozókat az egészségkárosodási járadék kiterjesztéséről. Hozzátette, akik korábban a mindenkori öregségi nyugdíj háromszorosát kapták, jövőre (négy év után először) szintén részesülnek az emelésből, az özvegyi nyugdíj pedig 30-ról 60 százalékra emelkedik.

Ui: nem irigylem a bányászoktól, hogy visszakapták azt ami jogosan megilleti őket, de a többi rokkant embert is ugyan olyan joggal megilleti az elvett járandóságuk visszadása!

sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2012.12.19. 14:52

regina.h

Neked is "melegteljes" Áldott Ünnepeket Kívánok!

Végre egy kis öröm is van ebben a nehéz/igazságtalan világban!

regina.h (törölt felhasználó) # 2012.12.19. 14:27

Hogy jó hír is legyen...
:)

Lesz gázom.
Köszönet érte mindhármatoknak!

Annyira boldog vagyok, mert ez nagyon nagy szó. Ebben a világban amikor mindenkinek nehéz, de Ti gondoltatok arra akinek kicsivel most még nehezebb.
Legyen áldott az Ünnepetek!
És mindenkinek legyen az...

:)

vaer # 2012.12.19. 14:11

Ha én felveszem az ukrán állampolgárságot én is kapok életem végéig MAGYAR nyugdíjat?

sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2012.12.19. 13:42

Síron túli juttatás az import nyugdíjasnak?
2012-12-19 09:56:01

Síron túli juttatás az import nyugdíjasnak?
Nagy port vertek fel az Ukrajnában élő időseknek juttatott nyugdíjfolyósításokkal foglalkozó cikkeink, melyekről elsők között a Hírhatár tudósított. Ezzel kapcsolatban most egy olvasónk vetett fel egy elgondolkodtató észrevételt - a gyakorlatban elképzelhető és sajnos nem csak elképzelhető, hogy bizony olyan külhoni személyeknek is folyósít a magyar állam nyugdíjat, akik akár évekkel ezelőtt elhunytak a másik országban.

Olvasónk levelét teljes terjedelmében közöljük:

"Tisztelt Hírhatár Szerkesztőség!

Talán az lenne a helyes, ha azt írnám, hogy meglepetve olvastam az „Import nyugdíjasok viszik a magyar TB kasszát” illetve. az „Ukrán nyugdíjasok tömegesen lépik át a magyar határt” című cikküket. Sajnálatos módon azonban egyáltalán nem vagyok meglepve a történteken! Elítélni pedig egyáltalán nem az ukrán élelmes embereket tudom, hanem azokat, akik ezt lehetővé teszik számukra, gondot okozva a magyar adó- és járulékfizető állampolgároknak.

Akik ezt lehetővé teszik, azok pedig nem kizárólag csak a kormányunk tagjai, hanem mindazon állampolgárok, akik megengedik, hogy otthonaikba bejelentkezzenek a valójában Ukrajnában lakó emberek, akik lehetnek rokonok, ismerősök, esetleg csak lakcímet vásárló ukrán állampolgárok. Sajnálatos, hogy a magyar adófizető állampolgárok - mivel nem kapnak konkrét számlát kormányunktól, mely azt tartalmazná, hogy mennyibe kerül Kovács Józsefnek vagy Varga Jánosné, Mari néninek az ukrán nyugdíjasnak folyósított nyugellátás -, nem érik fel ésszel, hogy amit szívességnek hisznek, az súlyos teher a magyar adó- és járulékfizető állampolgároknak, és eme ingyen ebéd árát, végül nekik is meg kell fizetniük. Ez pontosan olyan, mint amikor mérőműszer híján, a fűtésszabályozást az ablaknyitással oldják meg polgártársaink, azonban a mérőműszer felszerelése után, még szellőztetni is elfelejtenek. Tehát mindenképpen szemléletváltozásra van szükség honfitársaink részéről is.

Ezen néhány soros vélemény után, azonban szeretném a fent említett cikkeket kiegészíteni egy további meglepő, és további terhet jelentő, szintén megoldatlan és rendezetlen problémával.

A külföldön elhunyt nyugdíjasról, különösen, ha az nem magyar állampolgár, a Nyugdíjfolyósító Intézet nem rendelkezik információval. Tehát a gyakorlatban elképzelhető (és sajnos nem csak elképzelhető), hogy olyan embereknek folyósítanak egy bankszámlára nyugdíjat, aki már évekkel ezelőtt elhunyt egy másik országban.

A rokonoknak, akik esetleg a bankszámlához felhatalmazással rendelkeznek, nem áll érdekében értesíteni a magyar illetékeseket az elhalálozásról, ugyanis a tovább folyósított nyugellátás egy kis anyagi vigaszt jelent az érzelmi veszteség mellett. És megint nemcsak azokat az élelmes embereket ítélem el, akik élnek ezzel a lehetőséggel, hanem azokat, akik mindezt lehetővé teszik, és nem találnak megoldást az ilyen fölösleges kiadások elkerülésére."





==
Szerkesztői megjegyzés:

  • Kíváncsian várjuk az illetékesek válaszát arra vonatkozóan, amit olvasónk felvetett – megtörténhet-e, hogy halott személy(ek) után folyósítanak járadékot a határon túlra?
  • Általában milyen formában van szabályozva az, hogyan, kinek és miképpen kell eleget tenni haláleset bejelentéséről külhonban élő volt járadékos esetében?
  • A bejelentés elmulasztásából adódóan a hivatal milyen jogi szankciókkal tud élni?
  • Az eltitkolt halálesetek feltárását szolgáló ellenőrzésre kinek, hogyan és milyen formában nyílik lehetősége?
  • Évenként milyen számban vannak célirányos ellenőrzések a külhoni járandóság jogosultságának meglétére vonakozóan?
  • Abban az esetben, ha előfordul, hogy a határon túlra utalt járandóság elhalálozás miatt jogosulatlanul lett felvéve, milyen szankciókkal és jogi kelhetőséggel tud élni a Nyugdíjfolyósító Intézet?

Utoljára frissítve: 2012-12-19 12:47:19

nico56 # 2012.12.19. 11:15
megrokkant # 2012.12.19. 09:31

Tegnap sokára össze lett hívva az idős ügyi tanács. Az orbán bele ment abba, hogy külön engedély kérelem alapján dolgozhat nyugdij korhatár felett az orvosok is. Ezt úgy értettem csak ő méltósága adhatja meg, akinek úgy gondolja. Akkor felkészülhetünk. Itt a hozzá szólásokba nem is egyszer olvastam. NRSZH-ba vén trotyi orvosok vannak. A rokonom is egy ilyennél volt felülvizsgálatkor. Januártól felköthetjük a gatyánkat. Mert ezeknek o-os, biztos megadja az engedélyeket. Kevés nekik a nyugdijuk, hadd keresenek egy kis pénzt. Az már nem számit kinek a kárára.....!!!!

ugribugri # 2012.12.19. 07:56

klarissa

rokkantaknál az összefogás az semmi (ló...z),a másik megvádolása és kritizálása....
hogy mindenki ismer meg három rokkantat aki nem érdemli meg, az mindenkinek jól ment még itt a fórumon is ...
majd mindenki leírta hogy a szomszédja meg az ismerőse miért nem érdemli meg...
bezzeg ő menyire megérdemelné ,az öndicséreten és a másik érdemtelenül felvet pénze irigylésén kívül,nem sok minden történt ,ezért jutottunk ide ahol vagyunk ....
úgyhogy nagyon sokan tettek azért hogy a megítélésünk ilyen legyen,tisztelet a kevés kivételnek...
úgyhogy a rinyálás szó teljesen helyénvaló és kifejezi a mi hozzáállásunkat ...

klarissa # 2012.12.19. 07:21

Prüsszögi! Nem védem a "rinyálást", de: a kb.580 ezernyi diák mellett áll legalább egy szülő és egy nagyszülő, aki támogatja. A rokkantak ellen van viszont egy egész ország!
A diákok fiatalok, egészségesek, és akkor veszítenek, ha nem vonulnak az utcára. A rokkantaknál ugyanez fordítva van.
Ezzel együtt egyetértek azokkal, akik azt mondják: hallatni kéne a szavunkat!

nico56 # 2012.12.19. 06:20

Krízis helyzetek – budakalászi jó példa
www.mszfszk.hu

oz-oz # 2012.12.18. 20:47
Debra01 # 2012.12.18. 20:12

Sorstárs55

Követeljük mi azt jó ideje. Petíció(átvette egy senki, mert be sem mutatkozott) Tárgyaltunk. (ha annak lehet mondani) Tüntettünk, egy hétig ülősztrájkoltunk 40 fok hőségben. Demonstráltunk a Kossuth téren. Lefeküdtünk a minisztérium elé - 5 fokban. Ugyan az nap az NRSZH elé. Közben ömlik a közmédiából a szenny, hogy mennyire megérdemeljük, mert zsiványok vagyunk, meg csalók.

Mit kellene még tennünk?

sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2012.12.18. 18:22

Taffyka, Debra01!

Tudjátok, az a borzasztó ennél a "Mengele" törvénynél, hogy borzasztó átgondolatlanul (vagy mégse?) alkották/alkotják csak a megtakarítás a cél (de csak a rokkantakon), nem az emberi élet/életre való jog, az első szempont!

Nem beszélve a visszamenőleges törvényalkotásról!

Ha szükséges változtatni kell a dolgokon, de nem ilyen módon, a magyar rokkant emberek halálra ítélésével!

A kormányt hidegen hagyja az elkeseredett emberek "halállal" történő fenyegetése!

De még nem késő!

Követeljük: Vonják vissza a "Mengele" törvényt!

pocok101 # 2012.12.18. 18:12

Kérijé Tibornak írom, aki tudja juttassa el! Jó magam is szívvel műtött vagyok, a betegség tünetei ez elmondásnak megfelelőek mert, jó magam is tapasztalom! De még is arra kérem, az öngyilkosság gondolatát tegye félre, mert nem éri meg az eddigi áldozatok számát növelni, arra szeretné kérni, hogy inkább a nemzetközi bíróság biztosabb megoldást add! Ha társra van szükség, egynek már itt vagyok én és lehet, hogy-e írás után többen is leszünk!!

Debra01 # 2012.12.18. 17:43

Jó a videó. Ütős!
De azért csendben megállapítom, hogy mikor rólunk jelent meg egy cikk hasonló megjegyzéssel (felgyújtjuk magunkat) Akkor micsoda ribilliót csinált az MSZF.
Pusztán azért a félreértésért mert nem az ő molinójuk, hanem a másikat engedték egy demonstrációra. Tudjátok, ezért nem haladunk sehová....

sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2012.12.18. 16:54

szuicid # 2012.12.18. 16:34

Szomorú Magyarországon meg megfagynak az Emberek, gyerekek éheznek!!!


a Beteg ember nem selejtes árú

sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2012.12.18. 16:21

"Kéri J. Tibor a sajtótájékoztatón ezután azt mondta, ha csökkentik a nyugdíját, öngyilkosságot követ el a Parlament épülete előtt."

Szégyen ami ebben az országban a magyar rokkantakkal történik!

Korózs: pokoljárásra ítélték a rokkantakat
Forrás: MTI | 2012. december 18. kedd 17:10 | | A+ A-
A szocialista politikus szerint a rokkantak komplex felülvizsgálata "egy pszichikai hadviselés része", amelynek során porig alázzák őket.

Pokoljáráshoz hasonlította a rokkantak felülvizsgálatát az MSZP-s Korózs Lajos.
A szocialista politikus keddi sajtótájékoztatóján felidézte, hogy a parlament egy évvel ezelőtt döntött a rokkantsági nyugdíj megszüntetéséről, és arról, hogy a megváltozott munkaképességűek ettől az évtől rehabilitációs vagy rokkantsági ellátást kaphatnak. Csaknem kétszázezer embert pedig felülvizsgálatra köteleztek.

Az MSZP elnökségi tagja szerint ezzel "megpecsételődött sorsuk", elvesztették nyugdíjjogosultságukat és megkezdődött a "pokoljárásuk".

Korózs Lajos azt mondta: a rokkantak komplex felülvizsgálata "egy pszichikai hadviselés része", amelynek során porig alázzák őket. Bejelentette azt is, hogy mivel a rendelkezésére álló információk alapján a meghozott felülvizsgálati határozatok sora hibás, törvényességi felülvizsgálatot kér az ügyben Balog Zoltán emberierőforrás-minisztertől.

Hozzátette: a kormány döntése miatt olyan emberek lehetetlenülnek el, akik 35-40 évig dolgoztak, évtizedekig járulékot, adót fizettek az államnak.

"Eszembe jut Radnóti Miklós Erőltetett menet című verse. Mit jelent ez az erőltetett menet? Hát vágóhídra hajtják őket. Mindegy, hány évet dolgoztak, mindegy, mennyi járulékot fizettek, az sem számít, hogy a rokkantságuk előidézője egy üzemi baleset volt (...), ha az utolsó öt évben nem dolgoztak és nem voltak biztosítva 1095 napon keresztül, azaz három évig, akkor ezek az emberek semmilyen ellátásra nem lesznek jogosultak" - mondta Korózs Lajos.

Kéri J. Tibor újságíró, aki korábban a Magyar Televízió parlamenti adásainak főszerkesztője és a Népszabadság főmunkatársa volt, a sajtótájékoztatón - amelynek hangfelvételét az MSZP juttatta el az MTI-hez - elmondta: szívinfarktusa után leszázalékolták. Májusi felülvizsgálatakor kimondták, hogy nem rehabilitálható, októberben viszont már arról értesítették, hogy javult az állapota, ellátását ezért 41 ezer forintra csökkentik. Szavai szerint a határozat "vérlázító hazugság", állapota nem javult, orvosi diagnózisát meghamisították.
Az újságíró azt mondta: ha ellátásának csökkentése jogerőre emelkedik, nem tudja kiváltani a gyógyszereit, ami azt jelenti, hogy szívbetegként "gyötrelmes, hosszú haláltusa" várna rá.

Kéri J. Tibor a sajtótájékoztatón ezután azt mondta, ha csökkentik a nyugdíját, öngyilkosságot követ el a Parlament épülete előtt.

sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2012.12.18. 16:18

"„Az ukrán félnek az eddigi belpolitikai viszonyai miatt nem lehetett ezt a szerződést megváltoztatni."

De már rég meg kellett volna szüntetni!
A rokkantnyugdíjat bezzeg meglehetett egy tollvonással szüntetni!

A Hír Tv adott nyilatkozatában, soltész építész a saját hazugságába belesült!

Ingyen kapják az ukránok a méregdrága kezeléseket
JV
Forrás: Hír TV
2012. december 18., kedd 11:33 Nyomtatás
Már nem csak gyermeket szülni járnak át az ukránok Magyarországra. A nyíregyházi Jósa András kórházban egyre többen veszik igénybe a méregdrága onkológiai kezeléseket is, ingyen. Az 1962-ben aláírt magyar–szovjet államközi szociális szerződés miatt nem kell fizetniük az egészségügyi ellátásért.

Egyre gyakrabban látnak el ukrán és román betegeket a nyíregyházi Jósa András kórházban. Eddig csak szülni jártak át a szomszéd országból, egy ideje viszont már a több millió forintos onkológiai beavatkozásokat is igénybe vesznek. Az ellátásért viszont nem kell fizetniük.

„Észleltük azt, hogy vannak betegek, akik tőlünk keletebbre lévő országokban laknak, és elsősorban nagy értékű kezelések kapcsán magyarországi lakcímmel, bejelentett munkahellyel és magyarországi társadalombiztosítási azonosítóval rendelkeznek” – meséli Tóth Lajos Barna az Egészségügyi Holding Zrt. szakmai igazgatója.

Az ingyenes magyar egészségügyi ellátás az 1962-ben aláírt magyar–szovjet államközi szociális szerződés alapján jár. Az ötvenéves rendelet szerint az egykori szovjet–magyar barátság jegyében még nyugdíjat is igényelhetnek az ukránok Magyarországon. Soltész Miklós szociális ügyekért felelős államtitkár azt mondta, a szerződés kölcsönösségi alapon működik.

„Az ukrán félnek az eddigi belpolitikai viszonyai miatt nem lehetett ezt a szerződést megváltoztatni. Ennek a lényege a az, hogy biztosítsuk az állampolgároknak ukrajnai tartózkodásuk alatt az egészségügyi ellátást, a sürgősségi ellátást is, és ez viszont is így van. Ugyanez igaz a nyugdíjellátásra is” – fejtette ki az emberierőforrás-miniszter.

Soltész Miklós tájékoztatott, az elmúlt évek statisztikai adatai azt mutatják, csak kevesen, nagyjából ezren kapnak nyugdíjat Magyarországon. Valamennyien letelepedési engedéllyel rendelkeznek és lemondtak az ukrán ellátásról.

sitimaci # 2012.12.18. 13:12
http://atv.hu/…aroloerejuke-- Orbán: a nyugdíjak jövőre is megőrzik vásárolóerejüket A nyugdíjak reálértékének megőrzése érdekében 2013. január 1-jétől 5,2 százalékkal emelkedik azok ellátása, akiknek 2012. december 31. előtt öregségi nyugdíjat, hozzátartozói ellátást, korhatár előtti ellátást, rokkantsági vagy rehabilitációs ellátást, baleseti járadékot állapítottak meg.---