Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


george2 # 2013.02.07. 11:23

gyöke,

A Kapinyánál 2x voltam eddig,nem volt vele gondom.A Sz E.nél 3x és eddig nála sem volt gond.A másik E. nél 1x vooltam,na ott már voltak gondok....
Nyilván most mindent megtesznek a siker érdekében...

gyöke # 2013.02.07. 11:00

george2:eddig Kapinya doktor úrhoz jártam,ő mindig nagyon rendes volt velem.Most a Szabó Editnél voltam.Ha fogna az átkom,már ő sem lenne ott.elhiszed? klarissza:köszönöm szépen a javaslatodat,de már teljesen elfogyott az erőm,és még egy csalódást már nem tudnék elviselni.

doli # 2013.02.07. 10:26

Szinte mindent érdemi vizsgálat nélkül utasított vissza. Miután a fentiekben megállapította az Alkotmánybíróság , hogy az indítvány érdemi vizsgálatára nincs mód.

klarissa # 2013.02.07. 10:19

Gyöke! Próbálj valamelyik jótékonysági szervezettől segítséget kérni a műtéthez, egyebekhez: Lions Klub, Rotary Klub, alapítványok! Hidd el, vannak még jólelkű emberek, társaságok, akik segítenek!

george2 # 2013.02.07. 09:55

Gyöke,

Sajnálom ami veled történt,kitartást kivánok.
Mivel én is ide járok fv.ra ahova te,érdekelne ki volt a sintéred...
Ha a régi brigád van?,akkor van tippem..../I.E./

gyöke # 2013.02.07. 09:30

49 éves vagyok,9éve ápolom a férjemet.most 68%-ba egészséges vagyok őszerintük.erre nem kapok semmit sem.A férjemnek volt ezenkívül még 3 szívinfarktusa is ami annyira tönkretette a szívizmokat,hogy sem zalaegerszegen,sem itt szombathelyen nem vállalták el neki a műtétet.itt a neten elintéztem hogy elvihettem Pécsre,voltunk is két hetet szeptemberben,és a jobb oldalán kipucolták neki az ereket,de várnak vissza bennünket,hogy a többit is áttudják neki pucolni,vagy tágítani.Nagyon megviselte ez is,mivel le van bénulva lefogyott 15kilót.Mostanra már kezdi összeszedni magát,de sajnos nem tudom visszavinni,mert nincs miből.Hát ez van.Mi értelme van szerintetek ennek az egésznek.Az egész fiatalságom erre ment rá.Sajnos családunk nem lehetett a nőgyógyászati problémáim miatt.Hát minek harcoljak tovább,és kinek?

Sorstárs2 # 2013.02.07. 09:12

gyöke

Ez borzasztó! Nagyon együtt érzek veled, de ne add fel!!!! Hány éves vagy és hány %-ot kaptál ennyi betegségre?

gyöke # 2013.02.07. 09:05

szombathelyen voltam vizsgálaton,és rehab.járadékot kaptam ami110 ezer ft.volt.A férjem nyugdíja 85ezer ft.abból 45 a rezsi,30a lakáshitel.sajnos nekünk nincsen senkink sem csak ketten vagyunk,és mióta a férjem lebénult agyi infarktusban,még a barátok is eltüntek.valaki majd csak eltemet bennünket.leszarom az egészet úgy ahogy van.engem már nem érdekel semmi sem.Amit én már végigcsináltam azt nagyon kevesen tették volna meg.

klarissa # 2013.02.07. 08:57

gyöke! Nagyon szomorú, ami Veled történt! Együttérzek Veled, de ne tégy kárt Magadban! Inkább keresd a lehetőségét annak, hogy nyilvánosságra kerüljön a történeted!
Egyébként hány éves vagy? Mióta voltál rokkant?

george2 # 2013.02.07. 08:51

Gyöke,

Ez durva....Hol voltál fv. on és hány % os voltál idáig?

gyöke # 2013.02.07. 08:34

sziasztok:voltam felülvizsgálaton,gerincsérv,szívinfarktus,depressziós,nőgyógyászati gondok......és mindent elvettek tőlem.......nem kapok egy fillért sem.azt hiszem,hogy beszedem az összes gyógyszeremet egyben ami van,és mindenemet ráiratom erre a szemétláda o.v-ra.

nico56 # 2013.02.06. 21:33

Spicivas itt olvas a sajátján ír,de miket!?
Azért lehetne tárgyilagos is,ez minimum elvárás lenne, szociális munkás létére csak találgat sőt vádaskodik,ez méltatlan azokkal szemben akik erre nem szolgáltak rá! Valótlan dolgokat állít,miért gondolja azt hogy ő ezt megteheti?

kiszolgáltatott # 2013.02.06. 21:01

Felmerült egyesekben a kérdés ,hogy kinek a beadványára is reagált az AB?

Az ombudsman 2012.02.21.-i MEOSZ Beadványának folyamodványa az AB felé:

http://public.mkab.hu/…7ADA00524AAC?…

EZT A BEADVÁNYT tehát A MEOSZ INDÍTVÁNYÁRA ADTA BE AZ OMBUDSMAN az AB-nek!:ld:

http://www.napi.hu/….539289.html

A jogszabály alkotmányossági vizsgálatát és megsemmisítését a MEOSZ is kérte néhány magánszeméllyel együtt még a nyáron, de a testület mindezidáig nem vizsgálta az alkotmányossági panaszt. A szövetség támogatásával tizenhét magánszemély a strasbourgi emberi jogi bíróságához is beadvánnyal fordult az ügyben. A MEOSZ reméli, hogy az Európai Bíróság ki fogja mondani, hogy a törvény nincs összhangban az Európai Emberi Jogi Egyezménnyel, egy ilyen, pozitív döntés ugyanis egy méltányosabb jogi szabályozás kialakítását eredményezhetné a szövetség szerint.

"Alapvető Jogok Biztosa

1051 Budapest
Nádor utca 22.
Tisztelt Biztos Úr!
A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (1032 Budapest, San Marco u. 76.) törvényes képviselőjeként eljárva (Bírósági nyilvántartás másolata P/1. szám alatt csatolva) a következő
beadványt.......
.................................................

terjesztem elő.
Kérem a Tisztelt Biztos urat, hogy az alábbiakban részletesen kifejtésre kerülő indokok alapján a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXCI törvény kapcsán a Beadványozó által képviselt érintett emberek alapvető jogainak sérelmét állapítsa meg és a szükséges lépéseket tegye meg, ideértve különösen, de nem kizárólagosan, utólagos normakontroll eljárás kezdeményezését Magyarország Alkotmánybíróságánál.
Kérelmem anyagi jogi jogalapja: Magyarország Alaptörvényének B) cikk (1)-(2) bekezdései (jogállamiság elve), I. Cikk (3) bekezdése (szükségesség-arányosság teszt), II. Cikke (emberi méltósághoz való jog), XIII. Cikke (tulajdonhoz való jog), XV. Cikk (2) bekezdés (diszkrimináció tilalma), XIX. Cikk (szociális biztonsághoz való jog) XX. Cikk (testi és lelki egészséghez való jog).....................

A Beadványozó nem kéri adatai zártan kezelését, a T. Biztos úr eljárása azok nyilvánosságra hozatala nélkül is lefolytatható, azonban a Beadványozó szükség esetén hozzájárul adatai nyilvánosságra hozatalához is.

Budapest, 2012. 02. 21.

A Beadványozó képviseletében: dr.Hegedüs Lajos elnök

A MEOSZ bízik abban, hogy az Ab kedvezően bírálja el az ombudsman indítványát
2012.08. 1. MTI

tyukanyó55 # 2013.02.06. 19:32

Végig olvastam az AB. döntést, és rá kellett jönnöm, hogy ez elkeserítő számunkra!
Nincs ezek között a "kormány patkányok" között egy sem, aki ellent merne mondani?? Aki ki merne állni valakiért is?? Olyanokért, akik tényleg rászorultak, akik elesettek?
Pfúj!! Ilyenkor érzem azt, hogy mennyire rossz helyre születtünk!! Pedig én imádtam itt élni, és büszke voltam mindig is a magyar voltomra. Ocsmány egy világ lett körülöttünk.
Bocsánat a kifakadásomért, de most tényleg el vagyok keseredve !

megrokkant # 2013.02.06. 18:48

Ezzel a vissza utasitásal a rokkantak végleg szelektálva lettek. Számitani lehetett erre. Én nem vagyok jogász. De az a csürés és csavarás amibe megindokolják az elutasitást az csak egy duma. Be vannak szarva az újabb leendő 2 fideszes alkotmány bírótól. Nem sokára ott is az orbán csicskái lesznek ott is többségbe. Megélhetési balasai féle ürgék. A jómadarat a dávidnő kibaszta a pártjából évekkel ezelőtt. Hamar megtalálta az útját merre kellett orientálodnia. De van még hasonló belőlük más is. Csak nem az A.B. titulust viseli.

muci58 # 2013.02.06. 17:45

Háááááááát! Jön aminek jönni kell, fel a fejjel!!

sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2013.02.06. 17:08

Hát, döntött az Ab :(

ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG
IV/3157/2012.
Az Alkotmánybíróság tanácsa alkotmányjogi panasz alapján indult eljárásban meghozta az
alábbi
v é g z é s t :
Az Alkotmánybíróság a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes
törvények módosításáról szóló 2011. évi CXCI. törvény egésze, illetve egyes rendelkezései
alaptörvény-ellenességének vizsgálatára és megsemmisítésére irányuló alkotmányjogi panaszt
visszautasítja.

http://www.mkab.hu/download.php?…

aniko7308 # 2013.02.06. 14:33

39 éves vagyok, 3 éves koromtól tartósan beteg vagyok izomgyengeségemen az operáció sem segített.
Képzettségem nincs, soha nem tudtam dolgozni. Édesapám elhunyt nagykorúságom előtt ezért 1990 óta emelt összegű családi pótlékban és árvaellátásban részesülök, harmadik csoportos rokkantsági címen 4 évente járok szakértői felülvizsgálatra, 2013. január 22.-én megállapították : egészségkárosodás: 45%
egészségi állapot: 55%
A Magyar Államkincstár megszüntette a családi pótlék folyósítását azzal az indokkal, hogy az
Egészségkárosodásom nem éri el az 50%-ot
Kérdésem a következő: Érdemes lenne e felebeznem,és ha igen akkor mivel járna újabb felülvizsgálattal?
A százalékok alapján a nyugdíjintézet is megszüntetheti az árvaellátást?

Lacaca # 2013.02.06. 12:36

kati.n
Valóban így van erre megy ki a játék. Plusz még az elvesztet szorzók az évek után. Az 1095 nap is azért van, hogy az "Új" rokkantaknak csak a táppénzen, meg munkanélkülin, esetleg szoc. segélyen lecsökkentett jövedelme legyen az alap esetleges leszázalékolásnál. Ezért húzzák az időt, és biztatgatják a népet, hogy kezdjen új eljárást. Az 5 év lepereg, és esetleg, ha kap is ellátást egy minimális alap után számolják, nem azután amit aktív korában képes volt megkeresni.

Lacaca # 2013.02.06. 12:15
Köves A szakorvosok által műszeresen mérhető károsodások mértékéről lehet igazolást kérni a területileg illetékes szakrendelésen. Én a látáskárosodásomról kértem igazolást, amin még az intézmény hosszú bélyegzője is szerepelt. A Vakok és Gyengénlátók Egyesületétől kértem formanyomtatványt hozzá. A szemész főorvos 30
  • os látáscsökkenést állapított meg a MASCHKE táblázat szerint. Ugyanis nem csak a látásélességet, hanem a látóteret, térlátást stb. is mérte műszeresen." A 30% látáscsökkenés 25.5% EK nak felel meg, mert a 30-at 0.85-el kell beszorozni az egészségkárosodás értékének megállapítására látásvizsgálatnál. Az orvosszakértő erre műszeresen nincs felkészülve, és specializációja sincs az ilyen károsodások megállapítására. "Az orvosszakértő tehát a másik szakember interpretációjában kénytelen elfogadni a vizsgálati lelet eredményét, annak színvonala, hitelessége tehát alapvetően befolyásolja a szakvélemény minőségét." Az idézet az Irányelvek... című könyv 119. oldaláról van kimásolva, az "Eszközös vizsgálatok elvégzése" bekezdésből. Szerintem a halláscsökkenésről, /ami nekem csak minimális lenne/ ugyanígy lehet szakorvosi %-os értékelést kérni.
kati.n # 2013.02.06. 10:53

Sziasztok!
Strasbourgi Bíróság előtt perben állók figyelem!

Itt látható a 2013-as nyugdíjkalkulátor.
http://adozona.hu/…lator_B7G7TO
Kiszámoltam, hogy ez alapján mennyi lenne az öregségi nyugdíjam. Az eredmény döbbenetes! 26,5%-kal kevesebb, mint a rehabilitációs ellátásom, amit jelenleg kapok. Ezek szerint, mire elérem kb. 8 év múlva az öregségi nyugdíjkorhatárt, és megállapítják majd az öregségi nyugdíjamat, az akár fele is lehet a hajdani rokkantnyugdíjamnak.

Érdemes a strasbourgi bírósági perben lévőknek ezt kiszámolni, mert komoly bizonyíték az életünk végéig várható károk kiszámításánál.

BLMM # 2013.02.06. 10:12

aperten

47/2012. (XII. 11.) EMMI rendelet
a rehabilitációs orvosszakértői névjegyzékről

„3. A rehabilitációs orvosszakértői névjegyzék

itt nevek nincsenek!!!!!!!!!!!!!!!!!

Debra01 # 2013.02.06. 09:53
sitimaci # 2013.02.06. 08:33
    • Kedves hivatalnok !---Bocsánat,hogy én is írok a véleményedhez!--Teljesen igazad van,de erről és ezekről az is tehet,amit utolsónak írtál,hogy..:-----"Közben beszédes orvosbarátok közvetlen elbeszéléséből tudtam meg,hogy baráti és ki tudja milyen alapon egészséges embereket minősítettek 70%-nál magasabb ÖEK-re.Na ekkor határoztam el,hogy az ORFK-hoz fordulok,kipuhatolni,hogy van-e affinitás az igazi CSALÓK leleplezésére?"-----Gondolom,hogy ilyen esetnél,bizonyítani is kellene a megtörtént dolgokat!---Éppen úgy mint régebben a "kamu leszázalékolásokat".amiről szintén lehetett hallani,csak ott az volt a különbség,hogy az is eldicsekedett ezzel akit leszázalékoltak!!!/Sőt magyarul:ők voltak az ügyesek és okosak,mert.....!!!/--És ezek után jött a "Farkas esete",hogy már akkor sem hiszik el,hogy jön a Farkas,ha már "zabálja" is az embert!!!---Üdv.
hivatalnok # 2013.02.06. 06:51

Kedves aperten!
Én most egy próbát futtatok,a szakértők felelősségre vonása ügyében.Az ORFK-nál tettem állampolgári bejelentést a szolnoki "orvosi" Bizottság tevékenysége okán.09.17-én voltam az inkvizíció előtt,egy simon irén nevű nőnél.Látszat kíváncsiságból megkérdezte mi a panaszom,de már az első mondatnál félbeszakított és egy olyan mozdulatot végeztetett volna velem ,vissza-vissza térően 5(öt) alkalommal,amit,ha megnézi a OITI leleteit látnia kellett volna,hogy az S1 gyök állandó érintettsége miatt nem tudom megcsinálni.Az álvizsgálat alatt feltűnt,hogy semmit nem diktál az asszisztensének,csupán szemkontaktussal kommunikáltak.Október első hete óta kérem tőlük a szervenkénti károsodásomra vonatkozó vizsgálat részletes levezetését,de eddig(feb,6) válaszra sem méltattak.Azt,hogy alantas módon csalnak,abból tudtam meg,hogy időközben kértem gépkocsi vásárlási támogatást,mert tömegközlekedni nem tudok.A szoc-és Gyámhivataltól tudtam meg,hogy a mozgás szervi károsodásomra 9%-ot adtak,noha 2008 óta a feleségem öltöztet,mossa a lábam,mert nemérem el soha a lábfejem,talpam,ülni egy-két percnél tovább nem tudok.Közben beszédes orvosbarátok közvetlen elbeszéléséből tudtam meg,hogy baráti és ki tudja milyen alapon egészséges embereket minősítettek 70%-nál magasabb ÖEK-re.Na ekkor határoztam el,hogy az ORFK-hoz fordulok,kipuhataolni,hogy van-e affinitás az igazi CSALÓK leleplezésére?