Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


kitakat # 2013.02.08. 10:08

Anyacuka!Beteg szállító??

Luciann # 2013.02.08. 10:07

Sziasztok! Ti mit tudtok? Adózni kell a rehabilitációs ellátás után, vagy sem? Köszi!

kiszolgáltatott # 2013.02.08. 10:06

MEOSZ FÓRUMRÓL:

Dr. Derera Mihály
2013 február 8. (#1971)
AB

De bizony a MEOSZ beadványát utasították el. Méghozzá: érdemi vizsgálat nélkül. Balsay István nem éppen kormányfüggetlen Alkotmánybíró úr 7 hónapos munkával panaszonként dolgozta ki, miért nem az AB hatáskörébe tartozik az ezekről való döntés. No comment.

Dr. Derera Mihály

Olinda # 2013.02.08. 09:47

Anyacuka!
Nem értem miért nem adod be az állapotromlás kérelmedet??!!
Megvan minden friss leleted,a fórumtól nem kapsz %-ot!

ugribugri # 2013.02.08. 09:40

tiszavirág69

"Kiderült, hogy mégsem csalók a rokkantak"

szerintem meg igaza volt a kormánynak, azt kell hogy mondjam ,márpedig te is olvasod a fórumot akkor látnod kell hogy nincs olyan hét hogy valamelyik rokkant társunk van olyan idióta hogy felemlegetik hogy tőle ugyan elvették de itt meg itt meg ő is ismer olyan embert aki úgy vette és nem érdemli meg a rokkantsági ellátását ,és azt kell hogy mondjam egyre kevesebben és ritkábban írunk a fóromra az pont annak az oka ,hogy mi magunk is sokat tettünk azért hogy ez a kép kialakuljon rólunk ...akinek nem inge ne vegye magára aki viszont magára ismer az vegye úgy hogy egy idiótának nézzem és olyannak aki a kormánnyal mélyen egyetért és ő is részese annak hogy az árokba kerülünk.....

de ne aggódjon senki lassan teljesen elfogyunk.....

Anyacuka # 2013.02.08. 09:38

szép napot mindenkinek

októberben kellett volna mennem felülvizsgálatra,de még nem hívtak,a rokkantnyugdíjam helyett rehab.ellátást kapok,még ugyanazzal az összeggel

sajnos az egészségi állapotom az elmúlt 2 és fél évben sokat romlott, bár ahogy olvasom,ez nem jelent a vizsgálatokon sokat(több kórházi zárójelentésem és rengeteg ambuláns lapom ,kezelőlapom van)

most a legnagyobb problémám,hogy miből veszem meg a gyógyszereimet és a bérletet,naponta kell mennem kezelésekre,gyógytornára stb
gyalogolni nem tudok annyit(épp a betegségem miatt) a kezelésekre meg nagy szükség van
nehezen közlekedek így is

van arra valami lehetőség,hogy támogassák a közlekedésemet?a bérlet árához valami segítséget,tb,(vidéken térítenek ilyen esetekben utazási költséget?)önkormányzat,mivel igazolni tudom,hogy rendszeresen orvosi beutalásra járok kezelésekre
a gerincbetegségemet sem tudják csak a meghatározott kórházban kezelni,Budapesten is csak 2 kórházban van biológiai terápia

nem tudom,mit várjak a felülvizsgálattól,akik nap mint nap látják az állapotomat,tudják,hogy nem vagyok egészséges,szeretnék dolgozni,ha alkalmas munkát találnék pár órában,de olyan munkákat hirdetnek megváltozott munkaképességüeknek,hogy egészséges emberek is nehezen bírják elvégezni

Sorstárs2 # 2013.02.08. 09:30

Sorstárs2 # 2013.02.08. 09:30
tiszavirág69 # 2013.02.08. 05:00

http://www.nepszava.hu/…/article.php?…

Kiderült, hogy mégsem csalók a rokkantak

Sorstárs2 # 2013.02.07. 19:10
vaer # 2013.02.07. 17:33

Ma 16:35:48
Spicivas
idéz & válasz
" vaer # e-mail 2013.02.07. 14:28

Spicivas kedves!

Ön mit tett a mindig leócsárolt, lenézett, rokkantak érdekében? Milyen érdeküket érvényesítette? Hivatásos segítőként mikor kinek segített? Erről még sosem szólt a fáma, viszont a rokkant érdekvédőket állandóan kritizálja! Akkor csinálja jobban, de még sosem láttuk valamit is csinálni!
Nosza rajta, lépjen!!! Várjuk az eredményeket.
Ja! És az etikáról kérem ne feledkezzen meg! "

Kedves vaer !

Mióta megjelent ezen a fórumon mást sem tud mint azzal próbálkozik, hogy mások titkaiba avassam. Hogy gondolja ? Úgy ha akarja eljöhet az irodába, kiválaszthat anyagokat, kifestem a neveket, stb és nézegetheti. Persze a szokásos másolati díjat megfizetnie kell. És ha már ilyen tájékozatlan olvassa már el a "Rokkantvadászatot". De akár még itt is visszalapozgathat, ha ideje engedi. Valamikor kértem, hogy tiszteséges emberként ha már gyaláz mindenfelé, adja meg a nevét stb. Tiszteségesebb megadta, volt olyan akinek én huztam vissza az agyarait, hogy nevesítettem. Ön gyáva módon elbújt a válaszok elől.
Szívesen dolgozom mindezek ellenére önnel is, de a feltételem az ön esetében a tisztességes utra térés. Kezdje a nevével ! Akár a fórumon, akár pedig az ezen az oldalon bal oldalt található elérhetőségeken.

Kedves Spicivas!
Soha nem próbálkoztam azzal, hogy Ön engem mások titkaiba avasson. Nem érdekelnek mások titkai. Ha jól emlékszem nemigen szóltunk egymáshoz soha. Talán egyszer, de Ön nem válaszolt. Köszönöm szépen, de nem igénylem az Ön segítségét, és úgy vélem, hogy a jó úton haladok. Bár mindenki olyan jó úton haladna mint én, Önt is beleértve!
Nem hiszem azt sem, hogy gyaláztam volna mindenfelé!A bírálat pedig ugye nem tilos, pláne ha megalapozott! Ön azt hiszem, hogy kicsit eltúlozza személyét. Minden esetre érdekes, hogy itt olvas és ott ír! Direkt kiváncsi voltam, hogy mikor csap le a bejegyzésemre. Hát ez beigazolódott. Kicsit sajnálon Önt, de hát mindenkinek megvannak a maga problémái. Kívánom Önnek, hogy egyszer úgy ébredjen, hogy egy valóban beteg embereket képviselő és valóban segítő ember legyen! További szép napot.

Olinda # 2013.02.07. 17:28

Sziasztok!
Sajnálattal látom,hogy az egy évvel ezelőtti hozzászólók nincsenek jelen!
Két hete írtam ,hogy kaptam egy levelet a Korm.Hivataltól,miszerint állapotjavulás miatt a felére csökkentik a rokkantsági ellátásomat,2012-05-03-től.
43%ÖEK voltam!Felajánlották a másodfokú felülvizsgálatot!
Nem kívántam élni vele,és egy az ügyekben jártas sugallatára,beadtam az állapot-rosszabodási kérelmemet!
Újra elmentem a felülvizsgálatokra és elmondtam az orvosaimnak,hogy hova és mire készülök!Megkaptam az összefoglaló leleteket!
A mai napon voltam az HRSZH-nál,és visszaállították a mai nappal a korábbi állapotot!
2003-óta járok bizottságok elé,volt pokol és a fentiek szerint van igazság is!
Ezt a szösszenetet azért osztottam meg ,mert igen is van orvoslat!
Tavaly még amikor elvették a rokkantnyugdíjamat /aki ismert/megfordult a fejemben nekem is sok rossz!
Mindenkinek egyedi az esete,de harcolni kell a legfelső fórumokig,felkészülni a vizsgálatokra,mert a levelezgetés különböző "képviselőknek"nem fog eredményt hozni!
Sok sikert Mindenkinek!Egy évre újra hibernálom magam!
O.L.

belerokkant # 2013.02.07. 14:43

az alábbi bejegyzéseket a facebookról másoltam, nem a saját kútfejemből vannak, én voltam itt a jógin rokker, de mivel valakik letiltattak újra regisztráltam belerokkant néven.

megrokkant # 2013.02.07. 14:38

Mit akartok valami székely nőtől? Aki a sajtóba orba szájba hazudik a fönökei parancsára. Csak nem képzelitek, hogy veletek szóba áll. Esetleg ha elolvassa a levelet akkor se fog igazat írni. De nem fog válaszolni. Középkorúnak nézem a fényképe szerínt. De ki van kenyve a pofája mint egy ...... Van ennek a közvetlen fönöke. Annak irjatok, de az majd a jogszabályok paszusaival úgyis leráz mindenkit. Levagyunk most már végleg nullázva. Tudomásul kellene venni, hogy úgy sem tudunk csinálni semmit sem. Ami pedig Strasburgot illeti, nem minden kinek volt pénze az ügyvédi költségre. Ezért vannak csak annyian. De több mint valószinű annak a pár embernek aki feljelentette ezeket a patkányokat ott, ott is ellesznek utasítva. Ne legyen igazam.....

belerokkant # 2013.02.07. 14:27

http://www.retrofm.hu/retro_cikk.php?…

A rokkantnyugdíjasokat érintő felülvizsgálat nem azt jelenti, hogy beteg embereket dolgozni küldenek - mondta a rehabilitációs hivatal ellenőrzési igazgatóságának vezetője.

###

Alaptalannak tartja a rokkantnyugdíjasok egészségügyi állapotának felülvizsgálata körül kialakult ellenséges hangulatot – mondta a 180 percben Székely Ildikó, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Orvosi Módszertani és Ellenőrzési Igazgatóságának vezetője.

Székely Ildikó szerint az a vád érte őket, hogy súlyos állapotú, akár halálos betegek embereket nyilvánítanak egészségesnek. Erről azonban szerinte nincs szó. A hivatal a felülvizsgálat alkalmával kétféle ellátásra tehet javaslatot, az egyik a rehabilitációs ellátás, a másik a rokkantsági ellátás. Tehát, nem az történik, hogy egészségessé nyilvánítanak embereket, az eljárás lényege, hogy ha valakinek van megmaradt képessége, és rehabilitációval el lehet érni, hogy visszatérjen a munka világába, akkor ahhoz az érintett megkap minden segítséget – mondta a szakember.

A rehabilitációs hivatal munkatársa azt is hangsúlyozta, az új minősítési rendszer szerinti D ellátási csoportba kerüléshez (korábban kettes csoportú rokkantság) a régebbi 80 százalék helyett már 70 százalékos egészségkárosodással is besorolják az érintett személyeket. Tehát a következő felülvizsgálat alkalmával lesznek olyanok, akik magasabb ellátási csoportba kerülnek, olyanok, akik – mivel változott az egészségi állapotuk – alacsonyabb ellátásban részesülhetnek, és olyanok is lesznek, akiknek felajánlják a rehabilitációt – mondta Székely Ildikó.

Az ellenőrzési igazgatóság vezetője elmondta, az egészségi állapot felmérését követően az elbírálásba szociális és foglalkoztatási rehabilitációs szakértő is bekapcsolódik. Utóbbi szerepe azért fontos, mert ismeri adott térség munkaerő-piaci helyzetét, és így teszi meg a foglalkoztatási javaslatot. Ez azért lényeges, hogy akit egészségi állapota miatt megpróbálnak visszavezetni a munka világába, azt tényleges munkalehetőségek várják. Ha valakinek nem tudnak munkát ajánlani, az ő esetében nem fogják a rehabilitációs eljárást javasolni– tette hozzá Székely Ildikó.

Az is előfordulhat, hogy az egészségi állapot és lakóhely környékének munkaerő-piaci helyzete is lehetővé tenné egy személy rehabilitációját, de a szociális helyzete nem. Ebben az esetben a szociális szakértő lesz az, aki kimondja, hogy az illető nem rehabilitálható. A vizsgálatok egy napon egy helyen történnek – tette hozzá a180 percben Székely Ildikó, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Orvosi Módszertani és Ellenőrzési Igazgatóságának vezetője.

Forrás: hirado.hu

belerokkant # 2013.02.07. 14:23

ezt a facebookról máKedves ismerősök, főképpen

egészségkárosodott társaim.
Nem értelek benneteket.
Hónapok óta azt látom, hogy osztjátok a rengeteg cikket, hergelitek magatokat és egymást.
Sajnos ez nem vezet sehová, semmit nem old meg.
Van viszont egy akkora ütőkártyánk, hogy ezt bizony kár lenne nem kihasználni.
Azoknak mondom ezt leginkább akik már túl vannak a felülvizsgálaton, és rehabilitációs ellátást kapnak.
Miután tudvalévő, hogy vidéken ( észak, észak-kelet M. o.) nincs semmiféle rehabilitációs munka, így ajánlatos lenne levelekkel " bombázni" Székely Ildikót és hivatalát. Szembesíteni őket saját nyilatkozataikkal, miszerint olyan vidéken ahol nem tudnak munkát biztosítani nem küldenek rehabra embereket. És dehogynem!
Ma beszéltem a Kormányhivatal ügyintézőjével.
Közmunkát!!!!! szeretett volna nekünk kiharcolni.
Na ne....
A közmunka mióta rehabilitáció?
Mert mit is takar pontosan a fogalom?
Visszasegíteni az egészségkárosodott embert a nyílt munkaerőpiacra, ahol megmaradt képességeire építve teljes értékű munkát tud végezni, és ebből meg is tud élni.
Köszönöm de én nem kérek a KHT közmunkaprogramjából, sem 4 órás sem 6 órás munkát.
Nem kérek tovább a DÍSZ rehabilitációból.
Gondolkozzatok el ezeken, és írjatok ti is dr Székelynek.soltam, mi a véleményetek erröl??

muci58 # 2013.02.07. 14:07

Belerokkant! Ez jó ötletnek tűnik, hogy Székely Ildikót bombázzuk a leveleinkkel, de nem biztos, hogy méltat rá minket, hogy elolvassa! De egy próbát megér!

muci58 # 2013.02.07. 14:04

Gyöke! Légyszíves ne add fel! Én áprilisba mennék sorosra, van nyakigerincsérvem, sokizületi- gyulladás, ami, sajnos sűrűn előjön, reflux, szívritmuszavar, psychiátriai gondok, ezekre kapok 27000ft-ot!Belegondolni sem szeretek, mi lesz, ha ezzel kiraknak, a kezem el van deformálódva, fogni is nehezen tudok! Elég szomorú ez , hogy addig kellettünk az országnak amíg stabilak voltunk!

man4darin # 2013.02.07. 13:57

klarissza! Tudod, én már nem bízom semmiben. Azért ,hogy épkézláb embertelen emberek így alkotnak törvényeket,szégyen és gyalázat. De nem bújnának a bőrünkbe egy órára sem szerintem,nemhogy egy életre. Azt ők nem tudják,nekünk mennyi energiába kerül az,hogy elinduljunk a munkahelyre és egész nap teljesítsünk mégjobban mint aki egészséges,mert ha nem, akkor bennünket állítanak először a lapátra. Tehát úgy gondolom azt a harminc akárhány évünket mi duplán teljesítettük, amibe mostanra belerokkantunk még jobban. EZT EL VETTE TŐLÜNK!!! Mi jogon?!

Marcsi62 # 2013.02.07. 13:54

Kedves GYÖKE !

Borzasztóan sajnálom ami veled történik. !
Én hasonló cipőben járok. 66% százalékban egészséges vagyok /tüdőrák műtét csonkolás. Nőgyógyászati carcioma , magas vérnyomás 4 fajta reumatológiai betegség 5 fajta pszichiátria betegség/ Úgy kidobtak mint a sz.....!Az egész családom rákban halt meg.
Semmi jó nem várható. Én elmentem a szociális osztályra ahol akartam kérni foglalkozás helyettesítő támogatást. És fizetnék a tb. A pofon ekkor jött. Ha férjem nettó jövedelme meghaladja 48.700 forintot a 22.800 forintnem jár. /nem nézik hogy mennyi kiadásod van/. Lehet kérni , hogy a tb fizesse az önkormányzat de ennek feltétele, hogy 67.800 forint alatt legyen a férjed nettó keresete. Hát így van ki találva, hogy még segélyt se tudjunk kérni. !!! Nekem márciustól már tb . se lesz. Ha csak az APEH-hez be nem megyek és magam után fizetek 6800 forintot havonta. Tehát rövidítve. Ha ki dobnak a rendszerból akkor véged. Én is nagyon el vagyok keseredve ! DE AZÉRT SE LESZEK ÖNGYILKOS BÁR EZ A KORMÁNY EZT SZERETNÉ ! DE ÉN EZT AZ ÖRÖMET NEM SZERZEM MEG NEKIK .Fel a fejjel!!!

klarissa # 2013.02.07. 13:39

man4darin! Éppen örülök, hogy a 3,20x1,80-as konyhámat reggel óra 4 részletben kitakarítottam.
Biztos vagyok benne, a törvényhozáskor belekalkulálták, hogy a betegeknek se pénze, se ereje nincs az érdekvédelméhez.
Talán egyben lehet bízni: előbb-utóbb felülkerekedik valaki(k)ben a józan ész és a tisztesség, és kárpótolják valahogyan a visszamenőleges törvénykezés kárvallottjait.

belerokkant # 2013.02.07. 13:35

Kedves ismerősök, főképpen egészségkárosodott társaim.
Nem értelek benneteket.
Hónapok óta azt látom, hogy osztjátok a rengeteg cikket, hergelitek magatokat és egymást.
Sajnos ez nem vezet sehová, semmit nem old meg.
Van viszont egy akkora ütőkártyánk, hogy ezt bizony kár lenne nem kihasználni.
Azoknak mondom ezt leginkább akik már túl vannak a felülvizsgálaton, és rehabilitációs ellátást kapnak.
Miután tudvalévő, hogy vidéken ( észak, észak-kelet M. o.) nincs semmiféle rehabilitációs munka, így ajánlatos lenne levelekkel " bombázni" Székely Ildikót és hivatalát. Szembesíteni őket saját nyilatkozataikkal, miszerint olyan vidéken ahol nem tudnak munkát biztosítani nem küldenek rehabra embereket. És dehogynem!
Ma beszéltem a Kormányhivatal ügyintézőjével.
Közmunkát!!!!! szeretett volna nekünk kiharcolni.
Na ne....
A közmunka mióta rehabilitáció?
Mert mit is takar pontosan a fogalom?
Visszasegíteni az egészségkárosodott embert a nyílt munkaerőpiacra, ahol megmaradt képességeire építve teljes értékű munkát tud végezni, és ebből meg is tud élni.
Köszönöm de én nem kérek a KHT közmunkaprogramjából, sem 4 órás sem 6 órás munkát.
Nem kérek tovább a DÍSZ rehabilitációból.
Gondolkozzatok el ezeken, és írjatok ti is dr Székelynek.

vaer # 2013.02.07. 13:28

Spicivas kedves!

Ön mit tett a mindig leócsárolt, lenézett, rokkantak érdekében? Milyen érdeküket érvényesítette? Hivatásos segítőként mikor kinek segített? Erről még sosem szólt a fáma, viszont a rokkant érdekvédőket állandóan kritizálja! Akkor csinálja jobban, de még sosem láttuk valamit is csinálni!
Nosza rajta, lépjen!!! Várjuk az eredményeket.
Ja! És az etikáról kérem ne feledkezzen meg!

man4darin # 2013.02.07. 12:38

Mégis úgy tűnik nem nagy eredményét látjuk az intézkedésnek, én arra gondoltam , akik a parlamentben választások előtt tücsköt-bogarat ígérve mindenre képesek,most erősen becsukják a szemüket e probléma előtt. Talán nem azok és ott szólnak, ahol és akiknek kellene?!! Mi az éveinkért keservesen megdolgoztunk,nem a mai körülmények között,hanem sokkal nehezebben. Mi az, hogy lenyúlhatja a munkában töltött éveinket?:!!! Erre nincsenek ott lelkiismeretes képviselők akik ébren vannak és azt mondanák,hogy na ezt NEM mert ez jogellenes.!! . ENGEDIK ?!! Mit érdekli ez őket?:!! Nem hinném el,hogy amennyien már az 56 éves korhatár fölött vagyunk, annak az 50 milla jutalomnak a kevés %-ba kerülnénk,amit ezek kiröppentettek a levegőbe az állítólagos üres kasszából. Arra volt pénz egymást megjutalmazni a MIENKBŐL.! Én úgy gondolnám el,ha valami jogellenes akkor az ma is az, és holnap is az,én nem hagyom magam lerázni. Hova menjünk sérülten tüntetni, mikor a boltig se mindig sikerül elmenni? Sérült,beteg emberektől tömeget elvárni lehetetlenség, bármennyire szeretnénk ott lenni.!! Ezek szerint egyesével intézze mindenki a baját Strasszburgban? Szép összefogás mondhatom.!

megrokkant # 2013.02.07. 12:16

Nem kell már az A.B.-el foglalkozni. Már csak azért se, mert új törvényt terjesztenek be, az ingyen élő banda a parlamentbe. Még jobban lekorlátozzák az A.B. Reménykedjünk, hogy orbi és bandája takarodik jővő tavaszal. Talán az újabb hatalmi elit tesz valamit a rokkant törvény ellen. Ha tesz az is? Az se biztos!