Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


skorpió13 # 2011.06.07. 17:24

Az idézett rendeleteket ők is tudják,de őket nem zavarja.mindent elkövetnek,hogy végrehajtsák terveiket.Ha perre is mennek az érdek képviseletek,addig is előnyben vannak velünk szemben.A rokkant nyugdijasokról nem sok hir jelent meg,de mint igérte a vezír,(Kötsén)most a rokkant nyugdijasok következnek.Hamarosan tájékozottabbak leszünk.

kiszolgáltatott # 2011.06.07. 18:47

Ma az ATV egyenesbeszédben hallottam :a Magyar Orvosi Kamara elutasítja a Semmelweisz tervet,velük sem egyeztetett a kormány(Éger szerint).Azt mondja,hogy az elmúlt 1 évben nemzetközi konferenciákon,Bp-en csábítják külföldre az orvosokat,EÜ dolgozókat.
Mi lesz így a magyar betegekkel,várólista végét már így sem éri meg mindenki...
De nekik is csak 1 életük van...a kormánytól igéretet sem kapnak pl.bérrendezésre.
Ezzel csak fokozódik a magyar betegek tragédiája.Mellette meg a rokk.nyugddíjjasok rehabilitációja folyik állítólag.

muci17 # 2011.06.07. 19:01

Tisztelt társaim .Ha valaki nem tudná miért jár a bányásznak korkedvezmény egy kis felvilágosítás,.Lent a föld alatt nincs ablak ás még valami ide tartozik,lent nincs mrgfelelő szellözés ,mint sajnos sokan azt hiszik magátol készül elvalami hát téved ez nem Amerika lent nem volt más munka ezköz sokáig lapát csákány és kétkezi munka.Csillék és ha jól ment akkor már 1-2 komoly gép is elö fordult.De kérdezem Én a pék miétr kezdi a müszakot délután,ha a kenyér reggerre kel.Mért van az hogy nem tudjátok igeni is vannak olyan munkahelyek amiket ugy tartanak számon nem szeretem és mégis emberek dolgoznak ott is.És bárnennyire nem szeretem sokan kénytelenek benne dolgozni,mert a családott elkell tartani söt ha beteg van köztük a gyógyszert nem kapja ingyen.A számlákat is fizetni kell valamiböl.Beteg embert nem vesznek fel sehova semm. Azt meg ,hogy feketén dolgoz nem merik válalni .Hát akkor nekünk men lehet szavunk,de van csak senkit nem érdekel mert beteg mertél lenni.

jácintka # 2011.06.07. 19:37

A már véglegesitett rokkantak és járadékosokhoz nem nyulhatnak . Vagy mégis ?

keke1 # 2011.06.07. 19:53

Kurva sok munkanélküli van.
A regisztráltak száma nem sokkal marad el a 600 ezertől,de rengeteg ember már sehol sincs nyilvántartva,él ahogy tud,hid alatt,az erdőkben kobor kutyákkal marakodva a mindennapi betevőért.

Szóval lélekszámot nézve nyugodtan mondhatjuk hogy mi vagyunk a két millió koldus országa.
És ezt kivánja a kormány tovább fokozni,közben reformokkal eteti az EU-t,akik be is veszik,mert kényelmes,lehet a Magyarokra hivatkozni megint,aztán kifogásolják a kevés fogyasztást...röhejes az egész.

muci17 # 2011.06.07. 19:58

Itt már minden elképzelhetö mert ha kitudják rakni azzal is pénzt sporolnak meg.Nincs senkinek biztosra a nyugdijja,ha figyelnéd a hireket mikor egy mondat elhadja a száját a mi kis "Fönökünknek" a gyerek támogassa a szülöt mert van jövedelme.De kinek mennyi a jövedelme és esetleg van munkahelye de meddig kérdem Én a laikus .Mert a multik kihasználják azt a kevés embert is akit foglalkoztatt.

keke1 # 2011.06.07. 20:11

Jácintka
Szerintem azért módositották az alkotmányt,hogy a véglegesitetteket is felül tudják vizsgálni.

És mindezt a csalók kiszürése érdekében tették,legalábbis ezt kommunikálják állandóan.
Tudniillik a csalók itt lakoznak,és nem a saját köreikben.

Igen amennyiben még az idén nem meszeli el az alkotmánybiróság,akkor a véglegesitetteket is behivják,állitólag 57 év alatt,de ez se biztos már.
Sajnos az alkotmánybiróságot ki fogják bőviteni,a saját embereikkel,15 főre,és ha ez megtörténik,azok is rábólintanak mindenre.

Ravaszok ezek.

keke1 # 2011.06.07. 20:30

Magyarán akinek az van a papirján hogy csak állapotrosszabodás esetén felülvizsgálandó,azokat az új alkotmány életbelépésekor kezdik el felülvizsgálni.
2012-ben .
Ugyanis itt a szerzett jogok elvételéről van szó,amit a jelenlegi alkotmány tilt,ezért gondolom hogy a következő évre hagyják a véglegesitetteket.

skorpió13 # 2011.06.07. 20:36

Icike42!A munkaügyis sem tudhat többet mint az orvos.Márpedig az én családorvosom még semmit nem tud.

keke1 # 2011.06.07. 20:46

Az hogy mit,mennyi,és hogyan lesz,szerintem még maguk sem tudják.Az állandó képlékenység,és rögtönzés jellemző a müködésükre...egyébbként bennem is felmerültek ezek a kérdések,az biztos hogy váratlan huzásokban nem fogunk szükölködni.

Minden át lészen alakitva,és ki tudja mi jön ki a végén.
Ember legyen a talpán aki számon tudja tartani a változásokat,és azért mert valaki mindentudó tökös gyereknek kiáltja ki magát, nem biztos hogy az.

skorpió13 # 2011.06.07. 21:10

http://iwiw.hu/…m/4862433/1/?… A MÁSODIK RÉSZÉT IS OLVASSÁTOK EL.

kiszolgáltatott # 2011.06.08. 05:25

http://hirszerzo.hu/…ak_buntetese:
A kormány által tervezett megtakarítási számok alapján a kiszivárgott kormányzati vitaanyagot valószínűleg érdemes komolyan venni. Matolcsy idézett parlamenti válasza szerint ugyanis a korhatár alatti rokkantnyugdíjasok és szociális járadékosok visszaterelése a munkaerőpiacra idén 12 milliárd forint, jövőre 88, 2013-ban pedig 117 milliárd forint megtakarítást jelent majd a büdzsének (három év alatt összesen 217 milliárdot spórolunk meg a korhatár alatti rokkantakon és a megváltozott munkaképességűeken).
A korhatár alatti rokkantsági nyugdíjasok létszáma az összes nyugdíjas létszámának százalékában (Forrás: EUROSTAT, 2006. decemberi adatbázis):

Magyarország:16.4
Svédország: 23.3
Írország: 20.4
Ausztria: 13.1
Csehország: 16,3
Németország: 8,5
Szlovákia: 13,6
Görögország: 5.7

Vagyis a sokat emlegetett hatalmas Mo.-i rokkantszám pl.még sSzlovákiához képest sem olyan nagy.Nem is beszélve hogy hogyan élnek pl. a német egészségkárosodottak,milyen lehetőségeik vannak a gyógyulásra pl.ausztriában.

jácintka # 2011.06.08. 05:27

Én hallgatom és nézem is a híreket.
De ki tudd ma egyáltalán eligazodni , hogy pánikszerűen mit eszkábalnak öszze .

"Csökken Szijjártó Péter fizetése
MTI
2011. június 6., hétfő 23:36 |
Az Országgyűlés hétfői döntése értelmében az egyéb állami vezetőkhöz hasonlóan a miniszterelnöki biztos is csak képviselői alapdíját veheti majd fel, ha parlamenti képviselő is egyben. A Ház 245 igen szavazattal, illetve 33 tartózkodás mellett mellett fogadta el a fideszes Szijjártó Péter és Ágh Péter erre vonatkozó indítványának kétharmados többséget igénylő részeit, míg a további rendelkezéseket 247 képviselő támogatta, ugyancsak, szinte kivétel nélkül ismét 33 szocialista tartózkodással kísérve.
Bár a törvényhozás tavaly a kormány tagjairól és az államtitkárok jogállásáról szóló törvényben létrehozta a miniszterelnöki biztos intézményét, a vagyonnyilatkozatok leadásával egy időben kiderült, hogy a többi állami vezetői tisztségtől eltérően a parlament nem szabályozta az országgyűlési képviselői és a miniszterelnöki biztosi javadalmazások egymáshoz való viszonyát. Ezért volt szükség a mostani módosításra.
Jelenleg csak Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője tölt be egyszerre miniszterelnöki biztosi és országgyűlési képviselői tisztséget is. A kormánytöbbség tavaly nyáron hirdette meg a kétmillió forintos fizetési plafont a közszférában, Szijjártó Péter miniszterelnöki biztos azonban az államtitkárokat megillető 997 ezer forintos juttatás mellett országgyűlési képviselőként 1,229 millió forintot vesz fel havonta, azaz jövedelme 2,226 millió forint."

Ennyi pénzt "keresni " Ő" és "E" getéssel szépen lehet.
Egy mondata sincs amit e két betű nélkül eltudna mondani.
Ezért a pénzért bárki tudna nyekeregni.
Az ő helyébe az egyik "fizetéséről " lemondanék " Általuk sokat használt " az ország helyzete".

Hamár takarékoskodni kell akkor takarékoskodjanak az ország adózóinak a forintjaiból ilyen összegű jövedelmeket felvevő emberkék is.
Egy tűzoltó , vagy orvos , egy becsületesen dolgozó állampolgár is megérdemelne ekkora jövedelmet !

kobeka # 2011.06.08. 08:47

Az átlag ember napi problémájával szemben a több milliós havi jövedelemmel rendelkezők teljesen érzéketlenek. 20 + 1 évre „visszamenőleg” az összes politikussal. országgyűlési képviselővel, miniszterrel, vissza kell fizettetni az összes felvett jövedelmet. A „munkájuk” értéket nem képvisel, ezért pénz nem jár. Az érdekegyeztetést nem helyettesíti (törvényileg sem) semmilyen ellenőrizetlen és ezért hiteltelen „konzultáció”.

kiszolgáltatott # 2011.06.08. 09:32

Én sokszor úgy érzem,hogy ez bizonytalanságérzetkeltés szinte szándékos,köztudott,hogy a stressz,kiszolgáltatottságérzés rohamosan rontja az eü.állapotot,még egészséges embereknél is.Ennek a bizonytalanságnak,és sokszor fenyegetettségnek a fenntartása milyen következményekkel járhat,ez érdekel-e valakit,erről készül-e "hatástanulmány"?Bár ez anélkül is egyértelmű...Talán ez a cél?

jácintka # 2011.06.08. 10:24
keke1 # 2011.06.08. 18:14

Kedves kiszolgáltatott

A Fidesz nem csak a rokkantakkal "ilyen",hanem mindenkivel aki kilóg a képből,a világlátásukból.
Erre szokták mondani az emberek,ez olyan fideszes dolog...
És igaz,valóban idegörlően sikamlósak.

keke1 # 2011.06.08. 20:28

Tudod Icike a szarka is sokat akar,de nem birja a farka.
Ezek is nagyokat mondanak hogy tessék az EU-k,meg az IMF-k,akiknek szintén halvány fingjuk sincs arról hogy mit kéne csinálni,mi vezetne ki a válságból.
Egyébként akármennyire tanulmányozom a táblázatukat,nekem még most sem világos az hogy mi módon tudnak ennyit spórolni 2012-2013-n....

Sehogy se jön össze.
Igazából csak egy módon tudnának valóban megtakaritani,akkor ha EU-s forrásokat használnak fel"munkahelyteremtésre",mert arra van pénz.
Nyugdijra nem adnak támogatást.

Spicivas (törölt felhasználó) # 2011.06.09. 03:48

Icike 42 !

A rehab járadékot nem lehet uniós forrásból fizetni, az az adókból megy. Szeretnék, de az uniós segélyezésre nem ad pénzt. Az átképzésekre igen, tehát a rehabos átképzését már tényleg támogathatja az unió. De mondjuk, időről időre meg kell akasztani az átképzéseket, mert vagonszámra van kosárfonó, biztonsági őr, most éppen takarító a sláger. Az uniós pénzek felzárkóztatási segélyek, modernebb életkörülményekre. Sok önkormányzat belefutott modernebb iskolát, uszodát meg mindent összehordott, majd rájött hogy nem tudja fent tartani. Rehabosokat meg, fogyatékosokat foglalkoztató pályázatokat néhányat már csináltak a többit ígérik.

kiszolgáltatott # 2011.06.09. 05:57

http://hirszerzo.hu/…kepzes_tamop

kiszolgáltatott # 2011.06.09. 06:11

"Leállította a betervezett felnőttképzéseket, és felfüggesztette a hátrányos helyzetű munkaerő-piaci csoportok foglalkoztatását ösztönző uniós programokat a munkaügyi központokban Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára - értesült a Hírszerző több forrásból."(jun.1-én)

mokus123 # 2011.06.09. 07:49

Sziasztok!
Olvastam, hogy a fővárosban a rokkantak is tüntetnek.Nem tudjátok a vidéki városokban nem lesz semmi? Budapestre sajnos nem tudok utazni.
Üdv: Edit

skorpió13 # 2011.06.09. 13:17
skorpió13 # 2011.06.09. 13:21

http://konszenzusfmsz.hu/index.php?… mokus123 csak ennyit találtam

Spicivas (törölt felhasználó) # 2011.06.09. 15:10

Kedves Icike 42 !

Ezt kérdezted:
"Ha nem uniós forrásból fizetik a rehab.járadékot, akkor miért magasabb az összeg 20%-kal, és vonnak belőle 10% nyugdíjjárulékot, meg a legnagyobb propaganda a munkaügyi központtól, hogy ez szolgálati időnek számít. Mi értelme van ennek, annak tudatában, hogy az ország gazdasági helyzete azt kívánná meg, hogy csökkenjenek a nyugdíjra fordított kiadások?
Ez akkor, valami fű alatti finanszírozási mód?
Igy ebben a formában, ha a hazai költségvetést terheli, abszolút ráfizetés az állami költségvetésnek."

Nem ráfizetés a rehab járadék magasabb szintje, hanem vonzóbbá akarták tenni, ezt jelképezi az is hogy járadékozó kategória. Persze ahhoz teljesen vissza kéne fogni a nyugdíj melletti kereseteket, hogy életképes legyen. Amíg a munka+ rokkantnyugdíj létezik addig a rehab nem lehet vonzó. De attól félek ezt most gyorsan megoldják.