Ügyész / ügyvéd

drszo # 2012.02.28. 14:57

sylver24: nem akarlak elkeseríteni, de egyáltalán nem jelent semmit, hogy tavaly 2. körös is voltál én is voltam már 2. körös sőt több éve csak az vagyok, de a célba még nem sikerült beérnem. Ha tudsz valamit akkor köszönettel fogadnám a tájékoztatásod. Ha gondolod én is jelzem, ha sikerült valamit megtudnom. Egyébként nagyon változó a meghallgatások időbelisége mert tavaly ilyenkor elég jól siekrült elhúzni, a februári pályázatoknak csak áprilisban volt a 2 fordulója, míg a nyáriakat általában kis túlzással, de 3 hét alatt lezavarják.

sylver24 # 2012.02.28. 14:49

drszo: engem is ez érdekelne, mert én is pályáztam, de még semmi hír, és nem ismerek senkit, aki pályázott volna és megkérdezhetném erről. Lehet hogy még nem indult el az első kör? Tavaly benne voltam a 2. fordulóban is, és pont emiatt várom már nagyon a híreket. Vagy ez még nem jelent smemit hogy tavaly továbbjutottam? :S

drszo # 2012.02.28. 13:33

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy kapott-e már valaki a 2012. februári fogalmazói álláspályázatokkal kapcsolatos meghallgatás időpontjáról értesítést.

sylver24 # 2012.02.24. 11:50

Még én sem. Tavaly nyáron a beadási határidő lejárta után 4 munkanap múlva hívtak, ami most péntekre esik, de mivel rövidebb ideig dolgoznak ma, lehet hétfőre csúszik.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.02.24. 11:45

Én nem. :O)

sylver24 # 2012.02.24. 11:44

Kapott valaki már hívást az első körre a januárban meghirdetett ügyészségi fogalmazói helyekkel kapcsolatban?

Impossible # 2011.09.23. 18:31

"az iroda megalapítása finoman szólva sincs agyon szabályozva...akár a benyújtandó iratokról, akár az eljárásról legyen szó. örülhetsz, ha a kamarától használható infót tudsz kiszedni..."

Akkor eltaláltam, hogy ez is csak nálunk van így, csak kiegészítem (amit egyébként már felesleges is megemlíteni): a kamara is gáz :D

pazs # 2011.09.23. 07:54

...naiv...

pazs # 2011.09.23. 07:24

Jaaa.... naív vagyok :)

Kacsa1111 # 2011.09.23. 07:17

Kedves pazs,

a kamarában azt is pontosan megmondják...;)

Kacsa11

pazs # 2011.09.23. 07:16

Kacsa1111: na, látszik, hogy még nem alapítottam irodát... de jó, hogy nem kell küzdenem velük! Egyáltalán hol készítenek még 4*4-es igazolványképet?

Kacsa1111 # 2011.09.23. 07:13

Kedves Impossible,

az iroda megalapítása finoman szólva sincs agyon szabályozva...akár a benyújtandó iratokról, akár az eljárásról legyen szó. örülhetsz, ha a kamarától használható infót tudsz kiszedni...

Kedves pazs,

Ha iroda vagy, akkor alapító okirat, egyébként szakvizsgabizonyítvány, biztosítás, kérelem, nagyjából ennyi.

meg alapítói határozat, meg a kamara formanyomtatványai, meg az erkölcsi, meg a iroda meglétének igazolása (tullap vagy bérleti szerződés) stb.stb.stb.

és a legfontosabb!!! 4*4es igazolványkép!!!:)))

Kedves kbs,

(A biztosítást a kamara intézi. Ha MÜBSE.)

a bük nem intézi...te sétálsz be, ülsz sorba, kötöd meg, és rögtön fizeted.

Kacsa11

Kovács_Béla_Sándor # 2011.09.23. 06:26

Ne legyél már ilyen! Tudhatnád, hogy sok helyen a jelölt érdemi szakmai munkát sem végez; a praxis működtetésének technikai részleteibe meg aztán végképp sehol nem vezetik be. (Előlem például az elektronikus cégeljárás illetve fizetési meghagyás mikéntjét mikéntjét titkolta következetesen. Nem, nem a principális - a titkárnő.)

Impossible # 2011.09.22. 22:32

Azért az nem durva, hogy szakvizsga után sem tudja az ember, mit kezdjen magával, és melyik alternatívának mi az előnye? Ez gondolom szintén csak a mi hazánkban van így. :)

Kovács_Béla_Sándor # 2011.09.22. 17:11

Kissé vulgarizálva: az egyéni ügyvéd egyéni vállalkozó, az iroda meg kft.
Az ügyintézés ideje erősen attól függ, melyik kamara. Pesten lassú, vidéken gyorsabb.
(A biztosítást a kamara intézi. Ha MÜBSE.)

pazs # 2011.09.22. 14:22

Ha iroda vagy, akkor alapító okirat, egyébként szakvizsgabizonyítvány, biztosítás, kérelem, nagyjából ennyi.
Avatás azt hiszem, havonta-kéthavonta van.
Hogy egyéni ügyvéd leszel-e vagy iroda, az jórészt a te döntésed, leginkább adózási szempontból szoktak választani. Elég kevés egyéni ügyvéd van, ez is egy jel :)

Libertin (törölt felhasználó) # 2011.09.22. 14:12

Sziaszok!

Tudnátok abban segíteni, a szakvizsgák után mi kell az ügyvéddé váláshoz becsatolni a kamarába? Milyen gyorsan avatnak fel?

A másik: tanácstalan vagyok, egyéni ügyvéd legyek vagy iroda. Ti mit javasoltok?

Előre is köszi,L

Rexor # 2011.09.14. 14:36

Leg,

No problémó. próbáltam, a másikra is írni, de sajna nem működött.

Legislator # 2011.09.14. 14:33

"Kötve hiszem, hogy egy barrister megengedné magának, hogy a parókát a félszemére húzza."

Mert barristernek lenni kultúra... Amúgy egy olyan paróka iszonyat drága:-).

Rex': Bocs, a freemaileset ritkán nézem, most láttam, hogy írtál.

Sunshine after the rain.

Rexor # 2011.09.14. 14:26

Én azt mondom nyomja rá neki. Abból baj nem lehet :)

lajcsó # 2011.09.14. 13:58

Az ügyvédi kamaránál akkor kell nyilvántartásba venni a végrendeletet ha az ügyfél ezt igényli. Erről a lehetőségről tájékoztani kell őt és nyilatkozatát ajánlott írásban rögzíteni. Az ügyfelet a nyilvántartásba vétel költségeiről is tájékoztani kell.

Sherlock # 2011.09.14. 13:47

Ugyanmár Kacsa, nem papír az szárazbélyegző nélkül :P A Tiéd feltételezem még nem kopott el?! :D

Kacsa1111 # 2011.09.14. 13:31

ÁÁÁÁÁÁ...jajj...az egyik tyúkszememen taposnak!!!:)))

Kacsa11

Kovács_Béla_Sándor # 2011.09.14. 12:43

Akkor nyomd rá neki a szárazbélyegzőt. :) Azon ne múljon. De a két tanú mindenképpen kell, anélkül érvénytelen. (Ellenjegyzés ide vagy oda.)

dr.beata.beres # 2011.09.14. 12:38

Köszönöm én is így tudtam,de gondoltam inkább kikérem a tapasztaltabb kollégák véleményét

de egyébként az ügyfél ragaszkodik az ügyvédi ellenjegyzéshez is.

köszönöm

Beáta