Ügyész / ügyvéd

drszo # 2012.03.08. 07:42

sylver24: Köszi rendes vagy. Az jutott eszembe, hogy talán minden később indul, mert korábban a pályázat elbírálásának határideje a pályázati háridő lejártát követő 60 nap volt, de most ha jól emlékszem három hónap. Talán azért lehet ez így, hogy esetleg júniusban kerülthet sor kinevezésre. Rendszeres olvasója vagyok az ÜK -nek és emlékeim szeirnt a decemberi számban nagyon sok név volt felsorolva, akinek megszünik a szolgálati viszonya (gondolom a 62.év betöltése miatt) és ha jól rémlik ilyen június végi, júliusi nappal és majd ekkor kerülnek feltöltésre az üres álláshelyek egy része. De ez csak az én agyalásom eredménye.

sylver24 # 2012.03.08. 07:26

drszo: tegnap beszéltem a pécsi fogalmazókkal, és ők se hallottak semmit, hogy elindult volna a meghallgatás. Viszont megtudtam tőlük hogy ki jelentkezett még Pécsre, írtam neki emailt hogy ő mit tud, de még nem válaszolt. Majd jelentkezem ha írt.

drszo # 2012.03.08. 07:11

AgotaM: tudsz-e nekünk infoval szolgálni, hogy a te szolgálati helyeden elkezdődött-e már a meghallgatás vagy esetleg lehet-e tudni, hogy mikorra várható.

sylver24 # 2012.03.06. 11:37

AgotaM, köszönjük a bíztatást! :)

sylver24 # 2012.03.06. 11:01

Én is egyedüli jogász vagyok a családban. Amúgy sokan azt hiszik hogy "hülye" vagyok, h ügyész szeretnék lenni, mert hogy milyen nehéz bejutni.. De az embernek már álma se legyen?

AgotaM # 2012.03.06. 10:43

Akkor azért bennünk is van pár közös vonás:)és a munkahelyemen én sem merten előre megmondani, pont az elhangzott okok miatt. hanem mikor szerdán kaptam a "behívót" hétfőre, akkor felhívtam minden idézettemet és megbeszéltem velük más időpontot...mert én is "ügyfeleztem", bűnügyeket vizsgáltam. szerintem nálam is a szakmai tapasztalat nyert, ezért nem is bánom azt a 3 évet, ami bevezetett a munka világába, rengeteget jelentett.és a kérdésre válaszolva: tavaly májusban neveztek ki, tavaly októberben kezdtem a szakvizsgát - mind a három évemet elfogadták, úgyhogy ha minden jól megy, kb. 1 évet leszek fogalmazói státuszban (a szakvizsgára készülést, vizsgák között eltelt időt és becsempészett gyakorlatot különböző ügyszakokban beleszámítva).ha ez biztatóan hangzik: ugyanebben a körben vettek fel egy korábbi szabs. előadót. szóval hajrá Nektek, kívánom, hogy teljesüljön az álmotok!

drszo # 2012.03.06. 10:09

AgotaM.Köszönöm mégegyszer a biztatást és azt, hogy ismeretlenül is drukkolsz nekem. Én is hasonló helyzetben vagyok mint te egy éve voltál. Én is cum laudeval végeztem, eltelt a szv-hoz szükséges idő, de sajnos családi tragédiák sora miatt nem tudtam elkezdeni, csak mostanra alakult úgy a helyzetem, hogy hozzá tudok kezdeni tanulni. Én sem rendelkezem Kozmás helyezéssel és tudományos fokozattal, van viszont nagy nagy munka tapasztalatom és emberismeretem a szabálysértési területen. Ja és én sem születtem jogász családba, egyedüli jogász vagyok ezzel a nagy álommal.

drszo # 2012.03.06. 10:04

Sylver24: Nekem sem tudják a munkahelyemen, hogy pályázok/pályáztam. Egyrészt azért nem mondom amit te is írtál, másrészt elég sok a negatív, rossz indulatú ember körülöttem és még arra is képesek lennének, hogy keresztbe tesznek nekem.

sylver24 # 2012.03.06. 09:53

AgotaM: Gratulálok hogy sikerült neked bekerülni! Jól tetted hogy nem adtad fel végül! Én is úgy állok hozzá hogy hiszek benne, reménykedek, nekem ez az álmom, ahogy drszo-nak is! :)
Ha már volt 3 év gyakorlatod, akkor fogalmazónak vettek fel, és ha megcsináltad/megcsinálod a szakvizsgát, akkor lehetsz utána alügyész? Pontosabban úgy kérdezem, h nem kell 3 évig fogalmazóskodnod?

sylver24 # 2012.03.06. 09:49

drszo: szerintem még várjunk, ahogy AgotaM is írta, tavaly csak március közepe tájt volt az első meghallgatás. Amúgy a pályázat végén volt egy telefonszám, hogy azt lehet hívni ha van valamilyen kérdés.
Tényleg sokban hasonlítunk, én is egyfolytában nézem az emailemet, telefonomat, és közbe helyt kell állni a munkahelyen, és szörnyű ez a folytonos bizonytalanság.. Neked akkor ez elég problémás, hogy ügyfeleket kell időpontra hívni, és nem tudhatod h melyik nap nem leszel benn. :S Amúgy a munkahelyeden tudják hogy pályáztál/pályázol? Én nem mondtam senkinek, mert ha elmondanám, és nem jön össze, akkor meg kitudja hogy tekintenének rám utána, hogy na, ez csak muszájból dolgozik itt, és inkább az ügyészségen lenne..

AgotaM # 2012.03.06. 08:08

kedves drszo! nálunk a megyében nagyon kellemes hangulatú elbeszélgetés volt a meghallgatás, szakmából igazából csak az érdeklődési köröm került szóba és az önéletrajzomon mentünk végig. nekem sem elsőre sikerült, egyetem után rögtön nem jött össze,akkor csak az első fordulóba hívtak be, utána teljes 3 évig nem is próbálkoztam, de bűnügyi területen dolgoztam és közben eltelt a szakvizsgához szükséges gyakorlati időm is. tavaly újra megpróbáltam, most összejött. márpedig cum laude-val végeztem és nem indultam Kozma Sándor pályázaton és egyetlen jogász vagyok a családban. hinni kell benne és ha tényleg bárhová elmennél érte, akkor szerintem van esély. drukkolok Neked, ne csüggedj!

drszo # 2012.03.06. 07:55

AgotaM. Köszi a biztató szavakat. Neked ezek szerint sikerült. Tudsz-e valami tanáccsal szolgálni az esetleges meghallgatásokkal kapcsolatban. Te hová pályáztál tavaly (már ha publikus)? Nekem az ügyészi pálya az álmom, tavaly már feladtam a több éves sikertelen próbálkozás miatt. De az idén úgy döntöttem, hogy csak megpróbálom megint. Akár merre gondolkodom nekem ez az a hivatás az amelyért mindent képes lennék feladni és egy lehetőségért akár az ország másik részére is elmennék. Mégegyszer köszi a biztatást forumtársam nevében is.

AgotaM # 2012.03.06. 07:48

sziasztok! sajnos infóval nem tudok szolgálni Nektek, csak pár biztató szót akartam írni, mivel tavaly én mentem át ugyenezen a procedúrán és ismerem az idegölő várakozást, miközben az embernek az addigi élete megy tovább és helyt kell állnia naponta, nem feledve az "ugrásra készültséget" minden pillanatban. nálunk febr 15. volt a jelentkezési határidő és emlékeim szerint vmikor március közepe körül volt az első meghallgatás, amelynek az időpontjáról még mintha telefonon is értesítettek volna minket. úgy emlékszem, már az első fordulóra sem hívtak be mindenkit, a másodikra - úgy kb. 1 hónappal később - nem voltunk kétszer annyian, mint ahány hely meg volt hirdetve. a 2 hónap pályázati eljárási határidő így pontosan ki volt töltve, az utolsó napon kaptam e-mailben az örömteli értesítést. kitartást minden hasonló cipőben járónak, még jöhet az az értesítés:)

drszo # 2012.03.06. 06:51

Sylver 24. Nekem a több éves tapasztalatom az, hogy már az első körre sem hívnak be mindenkit. Szűrik a pályázókat már az első fordulóra. A második meghallgatásra általában a meghírdetett álláshelyek kétszeresének megfelleő pályázót hívnak be. Én ezt egyszer a fogalmazói pályázatokat értékelő LÜ tájékoztatásban olvastam és azt tapasztaltam, hogy általában tartják is ehhez magukat +-1-2fő eltéréssel, nyilván az adott álláshelyre pályázók számától is függ ez. Egyébként az meg végképp nem jelent semmit, hogy engem eddig visszahívtak a 2. körre ez sajnos nem mérce. Szerinted várjunk vagy próbáljuk meg érdeklődni telefonon. Érdekesnek találom, hogy rajtunk kívül más nem érdeklődik a téma iránt, pedig biztos, hogy nem csak ketten pályáztunk. Jó lenne tudni valami biztosat, hogy elkezdődött-e vagy sem, és ha nem kb. mikorra várható. Mert ennél rosszabb nincsen, hogy szinte óránként nézem az emaileket, arról nem is beszélve, h a munkahelyemet pedig nem tudom, hogy az ügyfeleimet hogyan hívjam mert csak találgatok, hogy vajon éppen mikorra hívhatnak és éppen akkorra ne idézzek senkit sem.

sylver24 # 2012.03.05. 15:03

Nálam sincs még semmi. Nagyon remélem hogy nem az van, amit mondasz! Azt mondtad h eddig mindig behívtak téged 2. körre, akkor pont az elsőre ne hívnának be? Én is aggódok, mindig nézem a fórumot, hátha történt valami.
Amúgy le lehet vonni abból valamit, hogy hány embert hívnak be a 2. körre? Mert legutóbb három hely volt Pécsen, és hatot hívtak be a 2. körre, a szekszárdi nyomozóra pedig 1 hely volt, és kettőt hívtak Pestre, viszont az egyik nem jelent meg, így közölték a másikkal h akkor nagy valószínűséggel őt fogják felvenni! :D Szóval mindig duplaannyi embert hívnak be a 2. körre a meghirdetettnél, vagy te mit tapasztaltál?

drszo # 2012.03.05. 14:50

sylver24. Nálad valami? Nálam még mindig semmi.Remélem nem az van, hogy nem hívtak minket első körre meghallgatásra.

drszo # 2012.02.29. 11:49

OK

sylver24 # 2012.02.29. 10:32

:) Akkor majd értekezünk itt a fórumon, ha van valami.

drszo # 2012.02.29. 10:26

Egyetértek veled mindenben sylver24. Jaj de sok mindenben hasonlítunk.

sylver24 # 2012.02.29. 10:18

Ahogy te is írtad, hogy a tavaly télen kiírt pályázatnak csak áprilisban volt a 2. fordulója, kitudja mikor fog most kezdődni. Türelmesen kell várni, mást nem tudunk. :( Én minden nap egyfolytában azt várom h hívjanak! Egyszerűen azt érzem, h nekem ezt kell csinálnom, a gyak alatt is olyan otthonosan éreztem ott magam, olyan jó volt tárgyalásokra menni, vádiratot írni.. Persze nem csak ebből áll, sokoldalú munka, és ez nagyon tetszik, és sokan oktatnak is, amit szívesen csinálnék én is. Csak jussunk már be! ;)

drszo # 2012.02.29. 09:56

sylver 24: Ne aggódj én is hasonló cipőben járok. én is csak cum laude-vel végeztem. Azokkal a paraméterekkel én is rendelkezem mint amit te leírtál.+ Nekem több éves munkatapasztalatom is van szabálysértési ügyintézőként egy olyan településen, amely "tanítja a szakmát". Sajna ezt én is látom, hogy a summa sokat jelent, pedig én már találkozam olyan summással, aki lehet, hogy elméletben nagyon jó volt, de a gyakorlatban nem állta meg a helyét. Szerintem más kritériumnak (Úm. munkatapasztalat, gyakorlat) is kellene olyan értékesnek lenni mint a summának meg mondjuk a Kozmának. Én már több alkalommal akartam pályamunkát beadni, de a közszféra dolgozói nem nyújthanak be pályázatot, szerintem ez is méltánytalan, mert nem ad egyenlő esélyeket. Az mindenképpen jó, hír, hogy még nem kezdődtek meg a meghallgatások. De vajon mégis mikorra várható jövhőhét, utána vagy még később, jó lenne tudni.

sylver24 # 2012.02.29. 07:40

Van infóm: még nem kezdődött el a meghallgatás! :)Tavaly pécsre azokat vették fel, akik summák voltak. Igaz h a pályázatban az van h elsősorban a tanulmányi eredményeket nézik, másodsorban a szakmai érdeklődést. Viszont én az egyetemen alatt az ügyészségre készültem, ezért is (meg persze azért is mert érdekelt) írtam büntetőből a szakdogát, voltam náluk szakmai gyakon, sok tárgyaláson voltam, Be-ből ötösre szigorlatoztam, bűnügyi szakkoli tagja voltam, büntető perbeszédversenyeken vettem részt... Ez mind nem volt elég, mert csak cum laude lettem. Lehet h inkább a summára kellett volna gyúrni, de nem jött össze, viszont büntetőből, BE-ből, polgárból négyes, ötöseim vannak.

drszo # 2012.02.29. 06:51

sylver24: Ezt "megbeszéltük" Ha tudok valamit jelzem. Én most ebben a pályázati fordulóban budapestre és a Pest megyei ügyészsésgre pályáztam. Én is szeretnék már úgy járni mint az általad említett lány. Nekem mindegy lenne hogy hol, csak végre adnának egy lehetőséget. Neked egyébként mi volt a benyomásod mennyire objektív ez az egész, mert nekem azért voltak már érdekes tapasztalataim.

Egyjogász # 2012.02.28. 15:48

Te vagy a Teknőc Ernő??:))

sylver24 # 2012.02.28. 15:16

Örülnék ha írnál majd, ha megtudsz valamit, én is szólok majd ha van hír.
Akkor kitartó vagy! :) Nekem is minden vágyam bekerülni, most pályázok másodszorra.
Tavaly nyáron egy csaj negyedszerre pályázott a pécsire, végül egy kis alföldi városba ajánlottak fel neki helyet, és elfogadta, pedig kb. 200 km-re lakik onnan.
Te melyik ügyészségre jelentkeztél? Én a pécsire és a pécsi nyomozóra.